nişanda takı seti istemedim. herkes takıyormuş, ben o zaman yeni öğrenmiştim. hadi bakalım hatıra kalır dedik altın setler çok pahalıydı. yatırımlık bişey değil ve boşa para gibi geldi. aldırmadım. tam altın aldık o zaman, ailesi taktı nişanda. onu da aldım düğün takısına ekleyip bankaya koydum. yani bilmiyorum ben bilezik vs de istemedim. ailem de istemedi. ama taktılar. hatta ben genelde ucuza kaçmıştım. tüm evin perdelerini pazarda yaptırdım 900 tlye. param o kadardı. kayınvalidem ben yaptırayım dedi, kendi perdecisine götürdü 2400 tl fiyat verdiler. kabul etmedik tabi. siz de hep ucuza kaçıyorsunuz diye eşimle tartışmıştı
en gerildiğim şey takı muhabbetiydi. konuşmak için oturmaya gitmiştik. ne istersiniz dediler, siz ne uygun görürseniz dedi annem. nişan konusunda ikramı erkek tarafı getirir demişti annem ben orda baya utanmıştım. bana kalsa onu da ben alırdım yani ama orda laf ağızdan çıktı.
ne bileyim ben isteyici bi tip olsam bu kadar üzerime düşülmezdi bence. şimdi evimde şu eksik diye lafını etsem ertesi gün alır gönderir. bişeyi isteyerek aldırmak hoş değil, içten gelmeli.