Abartmıyor musunuz

Bazı kız aileleri erkek tarafına ne giydirirsek kardır diye düşünüyor. Mesela yengemin ailesi abime tek çorap almadılar ama yengeme altınlar elbiseler bilmem neler istediler neredeyse kapı önüne paspasta altın işlemeli isteyeceklerdi. Ama 3 erkek kardeşi de kaçırarak evlendiler. Sadece alyans alarak düğünü Bile evde Eski usul yaptılar salon tutmadılar
Yanı bu kadar ileriye de gidilmez abartı

Yanı bu kadar ileriye de gidilmez abartı
Gittiler valla. Bi tek o dünürler ile görüşmeyiz. Kız kardeşlerimin benim kv ile gidip gelir annemler. Yengem bana da ne kadar masraf ettirirsen o kadar kıymetin olur diye nasihat etmişti 😂 ben kıyamadım eşime zaten tek yapıyor diye. Erkek tarafının alması gerekn bişeyi ben aldım eşim almış gibi gösterdim. Eşimin bana verdiği değeri belkide abim yengeme vermiyordur. En azından Allah razı olsun diyor o bile yetiyor.

Hakikaten bu para konularını nasıl konuşabiliyorsunuz yahu? =))) Sırf biriyle evleniyorum diye, ailesinden takı talep etmeye nasıl hakkım oluyor? Ne alaka diye düşünüyorum. Şahsen komşuya gidip kabartma tozu istemeye çekinen bir insanım, o yüzden bana epey enteresan geliyor... Yargılamaktan çok anlam veremediğim ve şaşırdığım için soruyorum aslında. Yoksa bağa ne, herkesin takısı kendine. Bahsettiğiniz konuya yazmadım ama yazsaydım, ben de bunu sorgulardım. Bir de nişan alışverişi gibi şeyler var mesela, ailelerle filan çıkılıyor... Ben de Mars'ta büyümedim, ailemde var böyle şeyler ama ben biraz uzak kalarak yaşadım.

Ama seni utanmaz arlanmaz, paragöz şeklindeki tepkiler de hadsizlik tabi. Bize ne? Kabul etmek lazım ki bazı insanlar bize göre daha gelenekçi ailelerde büyüyebiliyor, öyle ailelerle ilişki kurabiliyorlar. Haliyle bizim hayatımızda eğreti duracak şeyler, onların normali olabiliyor. Tam tersi de olabilir, onlara abes gelen bizim normalimizdir.

Demin bir konu okudum konu sahibi nişanlıymış ve nışanlısının ailesine neler istediğini dile getirmiş takı olarak. Yorumlara bir baktım resmen linç ötesi öyle böyle değil yok utanmıyor musun, bu para konularını nasıl konusabiliyosunuz vb gibi bir ton yorum. Yani birinin evlenirken bir set istemesi çok mu anormal? İstenmemesi falan mı gerekiyor ben anlamadım :KK70: sadece bu olsa gene iyi her konuda yorumlara bakarım çoğu kitle de yazılan şeyi anlamadan direk linçe başlıyor bence coğu kişi sinirlenip sinirlenip buraya geliyor :KK70:
Bizde annem kayınvaldemle konuşmuştu ama kv zaten sevgiliyken eşime sordurmuştu ne ister diye. Bizde hasır takım takılır ama illa takıma gerek yok kolluğuda olur demiştim onlar takım aldılar. Herkesin bütçesine göre değişir. Bence önemli olan karşı tarafı zora sokacak isteklerde bulunmamak.

Hakikaten bu para konularını nasıl konuşabiliyorsunuz yahu? =))) Sırf biriyle evleniyorum diye, ailesinden takı talep etmeye nasıl hakkım oluyor? Ne alaka diye düşünüyorum. Şahsen komşuya gidip kabartma tozu istemeye çekinen bir insanım, o yüzden bana epey enteresan geliyor... Yargılamaktan çok anlam veremediğim ve şaşırdığım için soruyorum aslında. Yoksa bağa ne, herkesin takısı kendine. Bahsettiğiniz konuya yazmadım ama yazsaydım, ben de bunu sorgulardım. Bir de nişan alışverişi gibi şeyler var mesela, ailelerle filan çıkılıyor... Ben de Mars'ta büyümedim, ailemde var böyle şeyler ama ben biraz uzak kalarak yaşadım.

Ama seni utanmaz arlanmaz, paragöz şeklindeki tepkiler de hadsizlik tabi. Bize ne? Kabul etmek lazım ki bazı insanlar bize göre daha gelenekçi ailelerde büyüyebiliyor, öyle ailelerle ilişki kurabiliyorlar. Haliyle bizim hayatımızda eğreti duracak şeyler, onların normali olabiliyor. Tam tersi de olabilir, onlara abes gelen bizim normalimizdir.
Artık komşudan kabartma tozu bile isteyemez haldeyiz. Evde olan kapısını açmaz, açanda kalmamış der. Hep bi bahane hadi bire gitsen ikinciye kesin yüzün kalmaz

Herkesin hayatı, görüşleri, adetleri, istekleri farklıdır. Kimisine normal gelir bu durum “olması gereken şey” derler kimisine de anormal gelir.

Şahsen ben çok itici buluyorum bu durumu.

nişanda takı seti istemedim. herkes takıyormuş, ben o zaman yeni öğrenmiştim. hadi bakalım hatıra kalır dedik altın setler çok pahalıydı. yatırımlık bişey değil ve boşa para gibi geldi. aldırmadım. tam altın aldık o zaman, ailesi taktı nişanda. onu da aldım düğün takısına ekleyip bankaya koydum. yani bilmiyorum ben bilezik vs de istemedim. ailem de istemedi. ama taktılar. hatta ben genelde ucuza kaçmıştım. tüm evin perdelerini pazarda yaptırdım 900 tlye. param o kadardı. kayınvalidem ben yaptırayım dedi, kendi perdecisine götürdü 2400 tl fiyat verdiler. kabul etmedik tabi. siz de hep ucuza kaçıyorsunuz diye eşimle tartışmıştı :KK70:

en gerildiğim şey takı muhabbetiydi. konuşmak için oturmaya gitmiştik. ne istersiniz dediler, siz ne uygun görürseniz dedi annem. nişan konusunda ikramı erkek tarafı getirir demişti annem ben orda baya utanmıştım. bana kalsa onu da ben alırdım yani ama orda laf ağızdan çıktı.

ne bileyim ben isteyici bi tip olsam bu kadar üzerime düşülmezdi bence. şimdi evimde şu eksik diye lafını etsem ertesi gün alır gönderir. bişeyi isteyerek aldırmak hoş değil, içten gelmeli.

Kız tarafının amacı evliliği gösteriş, hava atma malzemesi olarak göstermek isteği zaman tepki gösteriliyor. Objektif düşünmek lazım. Nasıl olsa evlenince o borcun altına gireceksiniz. Ki altın fiyatları uçmuş durumda. Burda düğün borcu ödemekten huzuru kaçan boşanmayi düşünen üyeler var. Devir değişiyor artık. Önceden varmış ki erkek tarafından isteniyordu. Simdi yok. Evlenmek dahil hersey pahalı. Yapılan araştırmada önceden 50bin harcanirken şimdi en az 100bin ortalama bir düğün masrafı.

Bende oyle düşünüyorum yani bunu daha cok erkek tarafının düşünüp takmak istiyorlarsa takmaları gerek. Ama isteyen aileler de olduğu için onlara normal geldiği için atılan yorumları ağzım açık okudum resmen
İşte bu normalleştirmeyi ortadan kaldırmak gerek. Hediyenin miktarı konuşulmaz çünkü. Ne demek istemek? Hiç hoş değil. Ne ailem ne ben istedik bir şey.

Ben evlenirken böyle bir konu konuşulmadı babam tamamen erkek tarafına bıraktı gücünüzün yettiği kadar denildi. Ama abim evlenirken gelinin annesi bizden yüklü miktar altın istedi. O kadar itici geldi ki tavır ve hareketleri babam en sonunda bana kızınızı mı satıyorsunuz demişti ama o raddeye getirdiler. Her şeyin bir usulü var birde görgü, hoşgörü, nezaket denen kavramlar var. Onları da elden bırakmamak gerekir.

Herkesin hayatı, görüşleri, adetleri, istekleri farklıdır. Kimisine normal gelir bu durum “olması gereken şey” derler kimisine de anormal gelir.

Şahsen ben çok itici buluyorum bu durumu.
Genel olarak çok itici
Neden iki insan bir hayata başladığında biri bedel ödüyor
Bana kalırsa maddi bedel ödediğin şey mal oluyor
Bunun altında yatan mantık budur
O malı kullanma hakkı artık adamın ve ailesinindir
O yüzdendir ki kız alıyoruz kız veriyoruz tabiri

Son düzenleme:
Artık komşudan kabartma tozu bile isteyemez haldeyiz. Evde olan kapısını açmaz, açanda kalmamış der. Hep bi bahane hadi bire gitsen ikinciye kesin yüzün kalmaz
Ben gitmem ama benden bir şey istemeye çok gelirler(di). Şimdi yeni bir yere taşındık ama eski evimde komşularımla aram çok iyiydi. Ona rağmen bir şey istemeye gitmezdim, öyle yetiştirildiğimden sanırım, onlar gelirdi ama, helali hoş olsun canım komşularıma. Hamileliklerimde de sana kokmuştur diye sürekli kek, börek getirirlerdi kapıma. Ay depresyona gireceğim şimdi komşu özleminden, bu konuyu kapatalım. :110:Ben isteyemem yani bir şey, o yüzden takı filan isteyenlere oouuuvvv vaaooouuvv diye bakıyorum. =))) Yani alan da veren de mutluysa, bize yorum yapmak düşmez, hele saygısız, küçümser yorumları cidden ayıplıyorum. Ama şaşırma hakkımız var tabi, o bizim özgürlüğümüz.

Demin bir konu okudum konu sahibi nişanlıymış ve nışanlısının ailesine neler istediğini dile getirmiş takı olarak. Yorumlara bir baktım resmen linç ötesi öyle böyle değil yok utanmıyor musun, bu para konularını nasıl konusabiliyosunuz vb gibi bir ton yorum. Yani birinin evlenirken bir set istemesi çok mu anormal? İstenmemesi falan mı gerekiyor ben anlamadım :KK70: sadece bu olsa gene iyi her konuda yorumlara bakarım çoğu kitle de yazılan şeyi anlamadan direk linçe başlıyor bence coğu kişi sinirlenip sinirlenip buraya geliyor :KK70:
Evet istenmemesi gerekiyor. Maddi bedeller karşılığında evlilik kabul etmek veya etmemek, insanın kendisine maddi bir değer biçtiği anlamına geliyor bana göre. Ha bu bir bedel değil, hediye derseniz de, hediye zaten istenmez,talep edilmez, eğer biri size hediye verdiyse kabul eder veya etmezsiniz o da herkesin kendi bileceği iş.

Ben gitmem ama benden bir şey istemeye çok gelirler(di). Şimdi yeni bir yere taşındık ama eski evimde komşularımla aram çok iyiydi. Ona rağmen bir şey istemeye gitmezdim, öyle yetiştirildiğimden sanırım, onlar gelirdi ama, helali hoş olsun canım komşularıma. Hamileliklerimde de sana kokmuştur diye sürekli kek, börek getirirlerdi kapıma. Ay depresyona gireceğim şimdi komşu özleminden, bu konuyu kapatalım. :110:Ben isteyemem yani bir şey, o yüzden takı filan isteyenlere oouuuvvv vaaooouuvv diye bakıyorum. =))) Yani alan da veren de mutluysa, bize yorum yapmak düşmez, hele saygısız, küçümser yorumları cidden ayıplıyorum. Ama şaşırma hakkımız var tabi, o bizim özgürlüğümüz.
Bende komşumla iyi olduğumuz halde isteyemem oda istemez eskisi gibi kalmadı komşuluk malesef. Üzülmeyin siz iyi kalbinizle yenilerini de bulursunuz 😊
Takı istemek tamam var kabul bunu isteyen yapar isteyen yapmaz bu kısmı değil de yılbaşı hediyesine adet diyince ben ipleri kopardım😂

Neden anlamıyorsunuz şunu. İnsanlar içinden geliyorsa, maddi durumu yeterliyse alır , yapar zaten. Gelmiyorsa bu zorla yaptırmaktan öteye geçmez. Zor durumda bırakırsınız. Hoş bişey mi ?
Nasıl istiyorlar gerçekten aklım almıyor. Ha yapıyorlarsa istemem demesinler tabi. Ama diğer türlüsü ne o görgüsüz gibi. Şunu alın, bunuda istiyorum. 😒
En son şöyle bir durum olabilir ben yaşadım bizzat. Ben istemedim hiç birşey eşim alabildiği kadar aldı zaten. Şuan evimde yediğim önümde yemediğim arkamda. İnsanlar arkamdan atıp, tutmadı. (Her ne kadar kim ne der diye yaşamayan biri olsamda kendim hakkında kötü konuşulmasını istemem). Eltimin ailesi istedi. Tabiki alınmadı 😆 eşimin abisi hala birşey istediği zaman kulak arkası ediyor farkındayım. Üzülüyorum kız için ama ne yapabilirim adamı kırmış demek. Akrabalarda görgüsüz diye bir ton laf etti. Hiç gerek var mı insanları böyle konuşturmaya. Yada insanları zor durumda bırakmaya..

Back
X