Abartmıyor musunuz

Zaten alan insanlarin cogu da kolumda olsun hava atayim diye istemiyor şuan evlenmek o kadar masraf isteyen bir şey ki kocaman bir borc yükünün icinde kaliyor insanlar aileler hicbir sey yapmak zorunda degil ama imkanlari varsa yardim etmeliler bence çocuklarina
Aksini idda eden bisey yazmadım dedim ya Kültür meselesi.

2 anne yeni tanıştığında kız annesi bizde adettir trabzon set takılmadan kız evden çıkmaz demiş.
Sonuç o set takıldı..:olamaz:
bır tane kız evladım var baska da cocuk dusunmuyorum
evımızın tek gülü yanı
gozunun ıcıne bakmaya kıyamıyoruz
allahtan tek ıstegım kıymetını bılecek eşi olsun eger bızım olursa verecek evımız bız verırız yeterkı kızımın gozune bır damla yas dusurmesın uzmesın bırbırlerıne hayat arkadası olsunlar gozumuz arkada kalmasın ...

ınsan esımın cebınde ne kadar para kalsa o kadar kar dıye dusunur evlenırken ne koparsam kar dıye dusunenler maddı sıkıntıya gırdıklerınde eslerını boşarlar , aslında erkek tarafı ıcın bu surecler belırleyıcı ınsanı maddı konularda ıyı anlarsın baktı cok mal mulk altın mı ıstıyor ayrılsın gıtsın bence en dogrusu

bırde ben kızıma bır deger bıcemem yanı su gr su kadar bılezık veya ev araba dıyemem deger bıcebılenlere sasırıyorum okadar ucuz basıt goruyorlar aslında

bu arada adetlerın goreneklerın altınların ıcınden antepden yazıyorum burda cok duskun olurlar severler şıkır şıkır ama kızıma sunu ısterım denmez ayıp erkek tarafı gucu neye yeterse kendısı alır zaten

Alyansim dışında altın takı vs yoktur düğünde de istemedim eşimin ailesi bizim.buranin adetidir dedi taktım. Bana çok manasiz gelir sarı sarı şıngır şıngır sanki inek çanı.
Ikimizinde bekarlık eşyaları yeniydi birleştirdik güzel de bi ev kurduk
Bunun yararı nedir biliyor musun??
Elaleme aaaa ne kadar altını takısı var dedirtrcegime güzel güzel tatiller yaptım tatmadigim yemeklerden tattim bilmediğim kültürleri gördüm...
Kültür ve zevk meselem bu yönde.
Eşimin ailesinden 1 çöp dahi istemedim istemem de ne gerek takmıyorum zaten.
Takana da saygı gösteririm ama bana ters ve Saçma
Ay şu yok ben düğun yapmadim,gelinlik giymedim,altin takmadım dünyayi gezdim falan çok komik değil mi bunla ilgili övgü bekleminiz benim de tarzim değil ama gelip yapana da burda saçma benzetmeler yapıp kendimi üstün gormüyorum bi de gezmenin kutsallastırilmısina da ayri gıcık oluyorum iki turistik yerde fotoğraf çekip gelince eminim ufkunuz iki katına çikmistir

Ay şu yok ben düğun yapmadim,gelinlik giymedim,altin takmadım dünyayi gezdim falan çok komik değil mi bunla ilgili övgü bekleminiz benim de tarzim değil ama gelip yapana da burda saçma benzetmeler yapıp kendimi üstün gormüyorum bi de gezmenin kutsallastırilmısina da ayri gıcık oluyorum iki turistik yerde fotoğraf çekip gelince eminim ufkunuz iki katına çikmistir
bence 2 saat ınsanlara gosterıs yapacam dıye tavuzkusu gıbı şıkır şıkır gezıp 5 sene sıkıntı cekmek daha komık

dunya gezıp kultur ogrenmek benlıgımıze aktarımdır dırsegıme kadar altın bılezıgım olsun ama kaynanama kofte yogurayım gobek buyuteyım demektense hıc bılezıgım olmasın dunya gozuyle dunyayı goreyım yaratılmıs ve bahşedılmıs bır guzellık var goreyım ogreneyım der ınsan

bır tane kız evladım var baska da cocuk dusunmuyorum
evımızın tek gülü yanı
gozunun ıcıne bakmaya kıyamıyoruz
allahtan tek ıstegım kıymetını bılecek eşi olsun eger bızım olursa verecek evımız bız verırız yeterkı kızımın gozune bır damla yas dusurmesın uzmesın bırbırlerıne hayat arkadası olsunlar gozumuz arkada kalmasın ...

ınsan esımın cebınde ne kadar para kalsa o kadar kar dıye dusunur evlenırken ne koparsam kar dıye dusunenler maddı sıkıntıya gırdıklerınde eslerını boşarlar , aslında erkek tarafı ıcın bu surecler belırleyıcı ınsanı maddı konularda ıyı anlarsın baktı cok mal mulk altın mı ıstıyor ayrılsın gıtsın bence en dogrusu

bırde ben kızıma bır deger bıcemem yanı su gr su kadar bılezık veya ev araba dıyemem deger bıcebılenlere sasırıyorum okadar ucuz basıt goruyorlar aslında

bu arada adetlerın goreneklerın altınların ıcınden antepden yazıyorum burda cok duskun olurlar severler şıkır şıkır ama kızıma sunu ısterım denmez ayıp erkek tarafı gucu neye yeterse kendısı alır zaten

Kız evlat daha farklı bana göre,gözünün içine bakıyorsun koruyup kolluyorsun her zaman.
Evlendiği zaman bile gözlemliyorsun,iyimi bir sıkıntısı varmı diye düşünüyorsun.
Gerçi biz anneler bunu fark edebiliyoruz,ses tonu bile anlamamıza yetiyor.

Bu dönemlerde altın vs istemek banada çok saçma ve utandırıcı geliyor,ailenin durumu varsa zaten yapar herşeyi.
Herşey ateş pahası zaten,bir ev kurmak kolay değil bu zamanda.

bence 2 saat ınsanlara gosterıs yapacam dıye tavuzkusu gıbı şıkır şıkır gezıp 5 sene sıkıntı cekmek daha komık

dunya gezıp kultur ogrenmek benlıgımıze aktarımdır dırsegıme kadar altın bılezıgım olsun ama kaynanama kofte yogurayım gobek buyuteyım demektense hıc bılezıgım olmasın dunya gozuyle dunyayı goreyım yaratılmıs ve bahşedılmıs bır guzellık var goreyım ogreneyım der ınsan
Ikisi de ayni amaçla yapıliyor ama gösteriş yapmak için fotoğraf paylasilmasa tatile gidenlerin yarisindan coğu o paralari verip gitmez zaten 2 3 günde de kültür öğrenilmez

Ya acaba diyorum ki düğün öncesi bi ton mal istendiği zaman mı gelin kızlar degersizlesip kv ve görümcelerin içine şeytan kaçmış gibi oluyor, hani bu zamanında boyle yaptı, o kadar altın saydık mal aldik simdi kullanım hakki bizim istedigimiz gibi ezer hincimizi aliriz gibi bir durum oluşuyor bir çok damat ailesinde... insanlar gercekten kinleniyor şu düğün bi olsun ben yapacağımı bilirime geliyor durum ve erkekler ailelerine mahcup olmaya basliyor karşı tarafin istekleri yüzünden...

Ikisi de ayni amaçla yapıliyor ama gösteriş yapmak için fotoğraf paylasilmasa tatile gidenlerin yarisindan coğu o paralari verip gitmez zaten 2 3 günde de kültür öğrenilmez
yoo 1 saatde kulturlerı neymıs yıne ogrenebılırsınız kulturlerını ogreyıp yasayın demedım sonucta

baska medenıyetler,kulturler, ortamlar ,ınsanlar gormek ufkunuzu acar hayata bakıs acınız degısır ,ınsanlıgın sıfırdan baslayıp gunumuze ne sekılde geldıgını ogrenmek gecmısımızı degıl aslında gelecege nasıl bakmamız gerektıgını gosterır

kımse gosterıs yapmak ıcın dunyayı gezmez yalnız burda yanlısınız var :) gezıp gordugunuz sıze kalıyor paylasılan 3-5 fotografta ınsanlara hava atmak ıcın degıl gıdıp goremeyenler ıcın ınstragramda youtubeda vıdeo paylasıp aktarım yapanları ozellıkle takıp edıyorum gıdemıyorum barı burdan ızleyeyım dıye ve altına mutlaka tessekkurlerımı yazıyorum cunku onca masraf edıp geldım herkes kendı gelsın gorsun demıyor dırek paylasım yapıyor ona zaman ve emek harcıyor

ıste hayata bakıs acısıyla alakalı hersey sızı demek kı altın daha cok mutlu edıyor allah herkese gonlundekını versın ama ınsanlara da ya bana boyle dıyenler komık gelıyor sırf hava atmak ıcın falan dersenız orda ıs baska boyuta gelır :)

Evet kendini paha biçilemez sanan çok kızımız var fakat gerçek şu ki bir ton şey isteyen o sümüklü kızlar cok değer görüyor vallahi hep şahit oldum buna.. Alçakgönüllü gözü tok olanı pek ciddiye almıyor bazı insanlar

Kocamla evleniyorum diye niye ailesinden altın isteyeyeyim ya çok saçma. Kendi hür irademle gidip evleniyorum kimse bana bedel ödemek zorunda değil. Tabi sonradan bende kimseye gelinlik yapmak zorunda değilim... Şu adetler bi bitsin artık günümüz şartlarında çok saçma..

yoo 1 saatde kulturlerı neymıs yıne ogrenebılırsınız kulturlerını ogreyıp yasayın demedım sonucta

baska medenıyetler,kulturler, ortamlar ,ınsanlar gormek ufkunuzu acar hayata bakıs acınız degısır ,ınsanlıgın sıfırdan baslayıp gunumuze ne sekılde geldıgını ogrenmek gecmısımızı degıl aslında gelecege nasıl bakmamız gerektıgını gosterır

kımse gosterıs yapmak ıcın dunyayı gezmez yalnız burda yanlısınız var :) gezıp gordugunuz sıze kalıyor paylasılan 3-5 fotografta ınsanlara hava atmak ıcın degıl gıdıp goremeyenler ıcın ınstragramda youtubeda vıdeo paylasıp aktarım yapanları ozellıkle takıp edıyorum gıdemıyorum barı burdan ızleyeyım dıye ve altına mutlaka tessekkurlerımı yazıyorum cunku onca masraf edıp geldım herkes kendı gelsın gorsun demıyor dırek paylasım yapıyor ona zaman ve emek harcıyor

ıste hayata bakıs acısıyla alakalı hersey sızı demek kı altın daha cok mutlu edıyor allah herkese gonlundekını versın ama ınsanlara da ya bana boyle dıyenler komık gelıyor sırf hava atmak ıcın falan dersenız orda ıs baska boyuta gelır :)
Su 3 5 gün tur tatiline çikip kendini aydin kutürlu sanan biri daha işte orta sinifin delirisi,tatitilin kutsallastirilmasi,her seyi paket olarak alan modern zaman insanin kütürü de alacagıni sanması
Eminim teyzenin kizina eltine falan hava atmak için atmiyorsun o pozları
Ayrica o yazidan altin istedigimi çikarmaniz da fazlasiyla komik

Su 3 5 gün tur tatiline çikip kendini aydin kutürlu sanan biri daha işte orta sinifin delirisi,tatitilin kutsallastirilmasi,her seyi paket olarak alan modern zaman insanin kütürü de alacagıni sanması
Eminim teyzenin kizina eltine falan hava atmak için atmiyorsun o pozları
Ayrica o yazidan altin istedigimi çikarmaniz da fazlasiyla komik

sız bugun benı cok guldurdunuz sagolun

Demin bir konu okudum konu sahibi nişanlıymış ve nışanlısının ailesine neler istediğini dile getirmiş takı olarak. Yorumlara bir baktım resmen linç ötesi öyle böyle değil yok utanmıyor musun, bu para konularını nasıl konusabiliyosunuz vb gibi bir ton yorum. Yani birinin evlenirken bir set istemesi çok mu anormal? İstenmemesi falan mı gerekiyor ben anlamadım :KK70: sadece bu olsa gene iyi her konuda yorumlara bakarım çoğu kitle de yazılan şeyi anlamadan direk linçe başlıyor bence coğu kişi sinirlenip sinirlenip buraya geliyor :KK70:

Herkesin normali başka, o yüzden de farklı fikirler oluyor. Yaşadığın yer ve aile yapısı çok etkili bu konularda🤗

Demin bir konu okudum konu sahibi nişanlıymış ve nışanlısının ailesine neler istediğini dile getirmiş takı olarak. Yorumlara bir baktım resmen linç ötesi öyle böyle değil yok utanmıyor musun, bu para konularını nasıl konusabiliyosunuz vb gibi bir ton yorum. Yani birinin evlenirken bir set istemesi çok mu anormal? İstenmemesi falan mı gerekiyor ben anlamadım :KK70: sadece bu olsa gene iyi her konuda yorumlara bakarım çoğu kitle de yazılan şeyi anlamadan direk linçe başlıyor bence coğu kişi sinirlenip sinirlenip buraya geliyor :KK70:
Ben burda bir konu açtım pişmanlığımı söyledim resmen linç edildim kuran kimisi yazmış senin pişman olduğuna inanmıyorum .. pardon da sen kimsin ya .. gerçekten buradakiler mutsuz bence hırsını başkasından çıkarıyorlar .. yazık hepsine ben bir kere bile birine kırıcı birsey yazmadım asla da yazmam zaten herkes derdinden geliyor buraya ama burdakilerin çoğu haksızlık ediyor

Ufkum fotoğraf çevirmeyle iki katına çıkmıyor rahat ol sen yani sıra kimseyi de ezmedim saygı duyuyorum bile dedim sen niye kendi kendine bi savunma moduna geçtin:))))

Back
X