• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

abartmıyorum değil mi

Evet engelli olduğu için söyledi.Birde bu insan canın kanından olan biri.Boğazını sıkıp atamazsında diyor.

Hangi yaşlılık yada hastalık bunu söylettirir aklım almıyor.Ona öfkem hala geçmedi.
Bak canım insanlar belli bir yaşdan sonra ne söylediği bilmiyor inan bana bilerek dememiştir

Bu nasil bir uslup yaa acayip rahatsiz oldummmmm.
Kayinvalideni sevmesende 85 yasinda kadin hakkinda soylediklerin cok acimasiZzzzz!!!!

Omrunde ne kalmis kadincagizin zaten. Genc olsa anlarim ama kac yasinda kadin onun akli senle birmi akli gidip geliyo olabilir.
Iki gun gelmis demedigini birakmamissin.
Ailenin uslubude cok yanlis onlarin sana saygi duy demesi lazim.
Yazikkkk o eltin ne yapsin sen iki gun dayanamadin.yazik yazik

Ailem daha ne yapsın.Hiç kötü bir kelime kullanmadılar.Üstelik kadından hakaret işitti.Gene kimse kötü konuşmadı.Beni teseli etmeye çalıştı annem.

Kendin söylüyorsun 85 yaş... Biz 85 i görecek miyiz dersin? Belli bunuyor herhalde bizim de o yaşlarda bir nene var oturur durmadan beddua eder herkese vs.. Kafa gitmiş her dediğine hee hee diyip geçmek lazım.

İster bunasın, ister hasta olsun.
Öz torunu hakkında 'inşallah çok yaşamaz' diyen birini evimde yatırmam!
Madem hasta, her şeyi beklerim ondan!
Tövbe tövbe, sokmayın bir daha evinize...

sürekli 'kadın kadın kadın' demeniz beni rahatsız etti.
tamam eminim çok çok zordur ama unutmayın sizde yaşlanacaksınız. Allah sizi o duruma düşürmesin.
ne diyeyim.

İster bunasın, ister hasta olsun.
Öz torunu hakkında 'inşallah çok yaşamaz' diyen birini evimde yatırmam!
Madem hasta, her şeyi beklerim ondan!
Tövbe tövbe, sokmayın bir daha evinize...

Eltimin oğlu karşıda oraya gittikçe düğün dernek v.s oldukça haftasonları bize bırakmak isteyeceklerdir.Şuan ki duygu durumumla bende istemiyorum.Keşke aynı şehirde olmasaydık.

Ailem daha ne yapsın.Hiç kötü bir kelime kullanmadılar.Üstelik kadından hakaret işitti.Gene kimse kötü konuşmadı.Beni teseli etmeye çalıştı annem.
Bak benim cocuguma da kimse o kelimeleri soyleyemezzz ister kayinvalide olsun ister baskasi gebersin diyeni evden kovarim.
Ama bak 85 diyosun lutfen ya 85 cooook yasliiii yaa o bilmez ne dediginiii.
Ben olsam gormezden gelirdim. Sabir et sen kazanirsin.

Bak benim cocuguma da kimse o kelimeleri soyleyemezzz ister kayinvalide olsun ister baskasi gebersin diyeni evden kovarim.
Ama bak 85 diyosun lutfen ya 85 cooook yasliiii yaa o bilmez ne dediginiii.
Ben olsam gormezden gelirdim. Sabir et sen kazanirsin.
Mecbur kalmadıkça görmeyeceğim zaten.Allahtan kalacak başka yeride var.Belki zamanla sinirim geçer.

Aılesınde yakınlarında alzhmer yasamayan anlamıyor ben olsam evde tutmam falan yazıyor
Hastalık bu adı alzhmerda olsa bıldıgın bunama
Lutfen hasta kabul edın annenız babanızda sızı uyarmadımı anlamamıslarmı durumunu kadıncagızın yoksa dermı torunu ıcın bunları..
Allah kımsenın basına vermesın 12 sene ıcınd yasadık bu hastalıgın bılmeyen kırıldı darıldı soyledıklerıne anneannemın ama okadar cahıl varkı bılerek yapıyomus kasten dıyormus gıbı sucladılar:((zaten son 5 senesıde bebek gıbı gectı yemek yemeyı bıle unuttu yanı nasıl yenır bız besledık altını bagladık bıldgınız yenıdogan bebek gıbı bu hastalıgın sonu
Rabbım kımseye vermesın ceken ıcınde bakan ıcınde cok zor

Eltimin oğlu karşıda oraya gittikçe düğün dernek v.s oldukça haftasonları bize bırakmak isteyeceklerdir.Şuan ki duygu durumumla bende istemiyorum.Keşke aynı şehirde olmasaydık.
Size yaşattıklarını bir kenara bırakalım...
Kayınvalideniz alzheimer hastası yanlış anlamadıysam.
Bu hastaların bakım süreci çok önemlidir.
Tek bir kişi ilgilenmeli ve alıştığı düzende devam etmelidir.
Değişiklikler hem hastalığın ilerlemesine hem de gün be gün hafızasının zorlanarak iyice çökmesine, günlük rutinlerini bile yerine getirememesine sebep olur.
Çocukları bir araya gelerek, sizlerin olduğu binada ya da yakınlarda annelerine bakıcılı bir ev tutmalı, her gün gidip kontrol etmeli.
Ama küçük çocuklu evlerde bu hastalar çok büyük hayati risk taşır.
Durumun ciddiyetinin farkında mı eşiniz ve kardeşleri?

Böyle takıntılı bir şekilde evladımın ömrü ile ilgili konuşan birinden korkarım ben.Bu kişilerin ne dediği belli olmadığı gibi ,ne yapacağı da belli olmaz.Kimse kusura bakmasın hele de engelli bir evladım varsa yanına asla yaklaştırmazdım.Akli melekelerinde sorun olan kişilerin kalması gereken yer de belli.Yarın aynı duruma ben de düşersen çocuğum ve onun çocuğu için tehlike ve mutsuzluk arzedeceksem beni bir kliniğe yatırsınlar isterim.

Size yaşattıklarını bir kenara bırakalım...
Kayınvalideniz alzheimer hastası yanlış anlamadıysam.
Bu hastaların bakım süreci çok önemlidir.
Tek bir kişi ilgilenmeli ve alıştığı düzende devam etmelidir.
Değişiklikler hem hastalığın ilerlemesine hem de gün be gün hafızasının zorlanarak iyice çökmesine, günlük rutinlerini bile yerine getirememesine sebep olur.
Çocukları bir araya gelerek, sizlerin olduğu binada ya da yakınlarda annelerine bakıcılı bir ev tutmalı, her gün gidip kontrol etmeli.
Ama küçük çocuklu evlerde bu hastalar çok büyük hayati risk taşır.
Durumun ciddiyetinin farkında mı eşiniz ve kardeşleri?

Hayır.Anneleri önceden de toplum içinde tuhaf konuştuğu için karakteri olarak görüyorlar.3 erkek kardeşler ve annelerine çok düşkünler.Asla ayrı bir ev düşünmezler.Şimdi yanında kaldığı eltimin kocası yani kayınbiraderim gerekirse eşimi işten çıkartır gene anneme baktırırım diyordu.

Hayır.Anneleri önceden de toplum içinde tuhaf konuştuğu için karakteri olarak görüyorlar.3 erkek kardeşler ve annelerine çok düşkünler.Asla ayrı bir ev düşünmezler.Şimdi yanında kaldığı eltimin kocası yani kayınbiraderim gerekirse eşimi işten çıkartır gene anneme baktırırım diyordu.
Hasta annelerine eziyet etmekten başka bir şey değil bu.
Hasta bakmak profesyonel ve tam zamanlı bir iştir.
Herhangi bir insan hem evine hem ailesine hem de hastaya aynı anda bakamaz.
Hay bu erkeklerin zaten anne düşkünlükleri hiç bitmiyor, zevk alıyorlar eşlerine zorluk çıkardıkça!
Ayrıca bu durumun daha ilerisi de olacak ve başa çıkılamayan bir hale gelecektir.
Ancak güzel bir bakım ile en en hafif şekilde seyredebilir bu hastalık.
O kadına da sizlere de yazık ediyorlar...

Aılesınde yakınlarında alzhmer yasamayan anlamıyor ben olsam evde tutmam falan yazıyor
Lutfen hasta kabul edın annenız babanızda sızı uyarmadımı anlamamıslarmı durumunu kadıncagızın yoksa dermı torunu ıcın bunları..
Allah kımsenın basına vermesın 12 sene ıcınd yasadık bu hastalıgın bılmeyen kırıldı darıldı soyledıklerıne anneannemın ama okadar cahıl varkı bılerek yapıyomus kasten dıyormus gıbı sucladılar:KK43:(zaten son 5 senesıde bebek gıbı gectı yemek yemeyı bıle unuttu yanı nasıl yenır bız besledık altını bagladık bıldgınız yenıdogan bebek gıbı bu hastalıgın sonu

bide burda hala bilerek yapıyo diyenler var. kim bilerek yapar ki ya da söylerki böyle şeyleri.

diyorum ya; Allah kimseyi düşürmesin. Bizim bi akrabamız var. kadın torun torba sahibi ama 90 küsür yaşında kayınvalidesine bakıyor ve o kadar bıkmış ki yinede bötle konuştuğunu duymadım onun hakkında.
ziyaretine gittiğimizde o yaşlı teyze neler söyledi neler ve evet ağza alınmicam küfürler bile etti başkaları hakkında ama naparsın.

Allahtan sabır dilemek haricinde bişey yapamazsınız. bi kaç gün daha sabredin kpnu sahibi.

benim anladığım kadarıyla engelli bi yavrunuz var ve aslında sizi en çok üzen o lafı söylemiş olması.

bide burda hala bilerek yapıyo diyenler var. kim bilerek yapar ki ya da söylerki böyle şeyleri.

diyorum ya; Allah kimseyi düşürmesin. Bizim bi akrabamız var. kadın torun torba sahibi ama 90 küsür yaşında kayınvalidesine bakıyor ve o kadar bıkmış ki yinede bötle konuştuğunu duymadım onun hakkında.
ziyaretine gittiğimizde o yaşlı teyze neler söyledi neler ve evet ağza alınmicam küfürler bile etti başkaları hakkında ama naparsın.

Allahtan sabır dilemek haricinde bişey yapamazsınız. bi kaç gün daha sabredin kpnu sahibi.

benim anladığım kadarıyla engelli bi yavrunuz var ve aslında sizi en çok üzen o lafı söylemiş olması.

Oğluma söylediği için bu kadar kırıldım.

Belki o kadının aklı iyice gitmiştir.Benim kayınvalide o kadar kötü değil diye düşünüyorum.İşine gelenleri hiç unutmuyor.İlaçlarının saatini hiç kaçırmaz kendi içer.Gezmeyi tozmayı yemeği içmeyi kıyafeti sever.Eşyaları kıymetlidir özen gösterir.Yatacağı yeri özenle hazırlattırır.Bakımına sporuna önem verir.Yapabildiği kadar hareket yapar.

Son düzenleme:
Allah kımsenın basına vermesın 12 sene ıcınd yasadık bu hastalıgın bılmeyen kırıldı darıldı soyledıklerıne anneannemın ama okadar cahıl varkı bılerek yapıyomus kasten dıyormus gıbı sucladılar:KK43:(zaten son 5 senesıde bebek gıbı gectı yemek yemeyı bıle unuttu yanı nasıl yenır bız besledık altını bagladık bıldgınız yenıdogan bebek gıbı bu hastalıgın sonu
Benim rahmetli dedemde de vardı yemeyi bile unutmuştu son dönemlerinde

20 yıldır anlaşamıyorlar.Buna bağlayıp doktora götürmemiş olabilirler.Birde kadın ben evlenmeden öncede abuk sabuk konuşurmuş.

Eltim çok küçükken gelin gelmiş bu aileye.Kayınpeder ölene kadarda birlikte yaşamışlar.Kadın o kadar bıkmış hatta nefret etmiş ki tatillerde bile gidildiğinde kayınvalideyi istemiyordu .

Kayınpeder ölünce 5 yıl kadar bizimle kaldı birazda öbür eltimle kaldı en son onun anneside gelince ikisi birden ağır geldi o yüzden memlekete götürmüşlerdi..Kadının tahammülü bitmiş bu hale gelmiş.

Size dediklerinden sonra bari doktora götürsünler. İlaç tedavisiyle daha iyi bir hale gelebilir. Siz evlenmeden önce de rahatsızdı belki. Şimdi yaşla artmış da olabilir. Çocukları ihmal etmeyip doktora götürmeliler.

Back
X