• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

abartmıyorum değil mi

Belli bence aklinin başında olmadığı.ne kadar işine geldiğinde akıllı desen de normal olsa demez bunları.hem zaten siz de sürekli kalmiyormus kafaya takacak birşey yok.yaslilikta insanlar ne kadar farklı oluyor

Belliki yaşlılıktan öyle bence de kafaya takıp üzülmeyin. Peki eltiniz nasıl katlanıyor acaba bu duruma

Evet maalesef bilerek söyledi.Benim oğlum kaç kere ölümlerden döndü ne kadar uğraştık en son 25 günü yoğun bakımda 15 günü serviste olmak üzere 40 günü hastanede geçirdik.Ve 0 25 gün tek bir sandalyenin üstünde sabahladım yatak da yoktu.Ailem keza öyle eltimler olsun hepsi bu kadar bizim için çırpınırken iyiliğimiz için çabalayıp moral verirken bu kadın çok vicdansızca konuşuyor.Tavukmu boğuyorsun.Dışarıdan aldığın bir eşya parçasımı nedir bu kadar duygusuzluk çok fazla.

Belkide gerçekten yorucu ama bir anneye bu söylenmez.Ne demek çocuğun ölsün.İçimden çok biliyorsun o öleceğine sen öl dedim.Allah günah yazmasın .İnsanı çileden çıkarıyorlar.

Allahim yavrunuza acil sifalar versin..
ben kv nin bunak oldugunu dusunmustum ama yavrunuz hasta diye boyle gerizekali yorumlar yapiyorsa bunakligin disinda kotu kalpli biri.
mesafe koyun,yasliysa yasli..

Hem bunamis hem de o devrin insanları cocuklara çok önem vermiyorlardı. Hasta çocuğu evde bırakıp tarlaya giden dondugunde olusunu bulan tanidigim var.

Hem bunamis hem de o devrin insanları cocuklara çok önem vermiyorlardı. Hasta çocuğu evde bırakıp tarlaya giden dondugunde olusunu bulan tanidigim var.

O da öyle olabilir.Bilmiyorum biraz gamsız bir yapısı var.Birde yokluktan mecburen tarlada çalışıyorlardı.Erkekler ne derse yapmak zorundaydılar.Şartları kötüydü.

8 çocuğundan 5 i ölmüş.Sorduğumda küçükken öldüler dedi.Ne olduğunu anlamadan ölüyorlardı dedi.Bir tanesi 20 yaşında karasevdaya tutulmuş veremden vefat etmiş.Öyle söyledi.Allah rahmet eylesin.

Son düzenleme:
sen hassas olduğun için içerlemişsin sanki penceremden
karşında ki artık bir çocuktan farksız biri
bunlara üzülme, çocuğun için güçlü olmalısın

Şimdiye kadar çevremde bu konuda hiç böyle densizlik yapan olmadı.İnsanlar alıştı bizim hayatımıza.Gittiğimiz zaman ailelerimiz eltimler kardeşim akrabalarımız v.s hep severler çocuğumu.Hastaneye yada dışarıdada çirkin konuşmadılar.En fazla yüzündeki banttan dolayı geçmiş olsun ne hastalığı var diye sordular.Doktorlar hemşireler hep sever tatlı bir çocuk.Kötü bir bakış v.s görmedim.

Birde geldiğinden beri bozuk plak gibi hep onu konuşuyordu. 2 gündür yaramı kaşıyordu en hassas noktam. Hem çok sevdiğim hemde çaresiz kaldığım hastalığına çare aradığım.Her haliyle sevdiğim.Hastanedeyken Allahım ne olur bana bağışla diye sabahlara kadar ağladığım.Ne yapayım . Canımdan bir parça için bunları söylüyor densiz kadın. Biz oğlumu çok seviyoruz o aynı zamanda evin neşesi bir şekilde hayatımızı tolere ediyoruz onun söyledikleri moral olarak beni aşağıya çekiyordu.

Son düzenleme:
Yaşli ve bunamis oldugunu dusundurdu bana.

Her ne olursa olsun ettiği laflar insanlik disi. Anne olmak nasip olmus ama insanlik nasip olmamis belli.

Yaptigin davranış dogru, ben sabredemeyip evde kovardim sanirim. Sen yine cok iyi davranmissin. Meleksin resmen.

Biz evlatlarimizin gozunun icine bakarken bize art niyetle, pis kalbiyle bakan; cektigimiz, acidan uzuntuden beslenen herkesi Allah a biraktim ben. Tek yapabildigim bu oldu.

Benden uzak olsun.Giderken yüzüne bile bakmadım hiçte pişman değilim.

Abartmıyorsun elbette hoş değil ancak yaşına ve hastalığına bakarak sözlerine çok aldırış etmemek gerek.

Bir de hep eltinde kaliyormus onu düşünebiliyor musun?

Ben en çok ona üzüldüm.

Daha adil bir yol bulmalisiniz bakımı konusunda bence.

Bir kişiye yuklenmemek lazım.
Ne yapılabilir ki Nomu.Evlatları huzurevide bakıcıda düşünmez kastettiğin buysa.Huzurevini bende istemem gerçi.

3 kadın var.Büyük olanla 20 sene durdu sonra dönüşümlü yine baktı.5 sene bende sonra ortanca eltide sonra gene büyük olanda.En son bir yıldır büyük olanın yanındaydı kadının tahammülü sıfırlanmış.Hastaneye yatırdılar.Bir hafta yattı.Şimdi iyi

Ortanca eltinin düğünü vardı .Zaten buraya geleceklerdi.Kayımvalideyide getirdiler.1.5 aydır ortanca eltide.

Bende dursa tamamen bana da haksızlık değilmi?Büyük eltimde ortanca eltimde gezmeyi çok severler.Büyük eltim evhanımı birkaç ayda bir kızlarına gider ikiside şehir dışında.Ortanca eltim doğrudürüst evde durmaz.Zaten gündüz çalışıyor haftasonuda sık sık bir şey çıkar gezmeye gider olmadı alışverişe gider.

Son düzenleme:
Anladığım kadarıyla eşin 3 kardeş, neden annelerini bir bakım evine yatırmıyorlar? Benim gönüllü olarak çalıştığım bir bakım evi var, mis gibi bakılıyor yaşlılarımız her bakım evi olmaz neticede çok çirkin hadiseler olduğunu okuyoruz gazetelerden ama iyi bir araştırma ile düzgün bir bakım evi bulunamaz mı? Veya bir bakıcı tutulamaz mı?Bu şekilde diğer gelinlere de yazık, kadıncağızın durumu git gide ağırlaşacak ve herkesin psikolojisi bozulacak.

Edit: Kardeşler bakım evi düşünmezler demişsin... Durum fena.

Anladığım kadarıyla eşin 3 kardeş, neden annelerini bir bakım evine yatırmıyorlar? Benim gönüllü olarak çalıştığım bir bakım evi var, mis gibi bakılıyor yaşlılarımız her bakım evi olmaz neticede çok çirkin hadiseler olduğunu okuyoruz gazetelerden ama iyi bir araştırma ile düzgün bir bakım evi bulunamaz mı? Veya bir bakıcı tutulamaz mı?Bu şekilde diğer gelinlere de yazık, kadıncağızın durumu git gide ağırlaşacak ve herkesin psikolojisi bozulacak.

Edit: Kardeşler bakım evi düşünmezler demişsin... Durum fena.

Ortanca eltim onu tolere edebiliyor he he diyor geçiyor sıkıştıkça annesi geldiğinde falan büyüğe yolluyor. Bir yıl orada kalıyor haftasonlarıda bir organizasyon olduğunda bana .Şimdi annesi diğer kızında.

Eşimin babaannesi 95 in üstündeydi ve resmen delirmişti ölene kadar baktılar. Hatta büyük eltim onada bakmıştı.Kadının tahammmülsüzlüğü birazda ondan.Maalesef hem kayınvalideye hemde onun kayınvalidesine baktı.

Şimdide kendi geliniyle oturuyor.

Son düzenleme:
Ortanca eltim onu tolere edebiliyor sıkıştıkça büyüğe yolluyor bir yıl orada kalıyor haftasonlarıda bir organizasyon olduğunda bana .

Babaanneleri 90 ın üstündeydi ve resmen delirmişti ölene kadar baktılar hatta büyük eltim onada bakmıştı.Kadının tahammmülsüzlüğü birazda ondan.
Ama zor yani gerçekten zor. Benim aile büyüklerimden biri 87 yaşında böyleydi. Beni her gördüğünde or**puuu kocamı ayarttın allah belanı versin diye bağırıyordu, o sırada 10 yaşındayım :KK53: Kadın kendi dünyasında beni kimin yerine koyduysa artık! Sonra bakıcı tutmaya başladılar, gelen bakıcılar 15 günden daha fazla dayanamıyordu. Sürekli bakıcıları farklı farklı şeylerle suçluyordu kadın.Yok bu eve erkek alıyor, yok bu cadı, yok beni dövüyor. Yalan ha yok öyle bir şey :KK12:Allah kimsenin aklını almasın gerçekten başa çıkılması güç bir durum. Sen de kişisel algılama yani, aklı gidip geliyor onların.

Ama zor yani gerçekten zor. Benim aile büyüklerimden biri 87 yaşında böyleydi. Beni her gördüğünde or**puuu kocamı ayarttın allah belanı versin diye bağırıyordu, o sırada 10 yaşındayım :KK53: Kadın kendi dünyasında beni kimin yerine koyduysa artık! Sonra bakıcı tutmaya başladılar, gelen bakıcılar 15 günden daha fazla dayanamıyordu. Sürekli bakıcıları farklı farklı şeylerle suçluyordu kadın.Yok bu eve erkek alıyor, yok bu cadı, yok beni dövüyor. Yalan ha yok öyle bir şey :KK12:Allah kimsenin aklını almasın gerçekten başa çıkılması güç bir durum. Sen de kişisel algılama yani, aklı gidip geliyor onların.

Yok benim kayınvalide anlattığın gibi biri değil.Daha o aşamaya gelmedi.Aklı yerinde sadece patavatsız.

Yok benim kayınvalide anlattığın gibi biri değil.Daha o aşamaya gelmedi.Aklı yerinde sadece patavatsız.

İçini karartmak istemem ama bunlar iyi günleri, ilerleyen zamanda aklının yerinde olduğu zamanlar gitgide kısalacak. Bizimki de böyle başlamış. Ağlayan torunu için atın bunu pencereden aşağı diyen bir kadın...Zaten Nur içinde yatsın pek iyi huylu bir kadın da değildi, hastalıkla beraber korkunç bir hal aldı. Allah sabır versin hepinize.

Ne yapılabilir ki Nomu.Evlatları huzurevide bakıcıda düşünmez kastettiğin buysa.Huzurevini bende istemem gerçi.

3 kadın var.Büyük olanla 20 sene durdu sonra dönüşümlü yine baktı.5 sene bende sonra ortanca eltide sonra gene büyük olanda.En son bir yıldır büyük olanın yanındaydı kadının tahammülü sıfırlanmış.Hastaneye yatırdılar.Bir hafta yattı.Şimdi iyi

Ortanca eltinin düğünü vardı .Zaten buraya geleceklerdi.Kayımvalideyide getirdiler.1.5 aydır ortanca eltide.

Bende dursa tamamen bana da haksızlık değilmi?Büyük eltimde ortanca eltimde gezmeyi çok severler.Büyük eltim evhanımı birkaç ayda bir kızlarına gider ikiside şehir dışında.Ortanca eltim doğrudürüst evde durmaz.Zaten gündüz çalışıyor haftasonuda sık sık bir şey çıkar gezmeye gider olmadı alışverişe gider.

Sende durmasi hic uygun olmaz. Digerlerinde dursun. Bakici tutsunlar. Ne yaparlarsa yapsinlar.
Calisiyorsun ama bunun disinda özel bir cocugun var. Tüm ilgini ona vermek zorundasin. Is, ev, es, cocuklar.. Hem cocugun hem kayinvaliden zor olur. Hatta imkansiz olur.
Kayinvalide boyle art niyetle düşünüyorsa cocukla yalniz bile birakamazsin ki... Insanin akli kalir. Allah korusun bir sey olsa kadin masum olsa bile icin durmaz...

Sende durmasi hic uygun olmaz. Digerlerinde dursun. Bakici tutsunlar. Ne yaparlarsa yapsinlar.
Calisiyorsun ama bunun disinda özel bir cocugun var. Tüm ilgini ona vermek zorundasin. Is, ev, es, cocuklar.. Hem cocugun hem kayinvaliden zor olur. Hatta imkansiz olur.
Kayinvalide boyle art niyetle düşünüyorsa cocukla yalniz bile birakamazsin ki... Insanin akli kalir. Allah korusun bir sey olsa kadin masum olsa bile icin durmaz...

Sağolsunlar onlarda hiç teklif bile etmediler bana.Zaten kayınvalidede kalmak istemiyor.Sıkılıyor.Aşağı inip gezemiyorum diye gitmek istiyor.

Bunu bana annem teklif etmişti.Bu konu yüzünden tartışmıştık.Halimi görüyorsun bide bunumu teklif ediyorsun bana diye kızmıştım.Sen annesin önce kızını düşünmen lazım hem psikolojik olarak hemde fiziksel olarak daha fazlasını kaldıramam demiştim.Bozuk plak gibi oda birkaç kere söyledi artın neyseki sustu söylemiyor.Beni en iyi sen anlarsın.

Kayınvalidem oğlumla hiç yalnız kalmadı biz hep yanında olduğumuz için.Aklıma ona zarar vereceği gelmedi .Yapmaz bence.

Sağolsunlar onlarda hiç teklif bile etmediler bana.Zaten kayınvalidede kalmak istemiyor.Sıkılıyor.Aşağı inip gezemiyorum diye gitmek istiyor.

Bunu bana annem teklif etmişti.Bu konu yüzünden tartışmıştık.Halimi görüyorsun bide bunumu teklif ediyorsun bana diye kızmıştım.Sen annesin önce kızını düşünmen lazım hem psikolojik olarak hemde fiziksel olarak daha fazlasını kaldıramam demiştim.Bozuk plak gibi oda birkaç kere söyledi artın neyseki sustu söylemiyor.Beni en iyi sen anlarsın.

Kayınvalidem oğlumla hiç yalnız kalmadı biz hep yanında olduğumuz için.Aklıma ona zarar vereceği gelmedi .Yapmaz bence.
kv nin sende kalması cidden haksızlık olur sana.
sen neden bakmıyorsun diyenler olmuş.
el insaf diyorum onlara.
yükün yeterince ağır.
kimsenin senden böyle birşey istemeye hakkı yok.
eşinin bile.
sen evladına bakacaksın herşeyden önemli ve öncelikli olan odur.
kv nin kaç tane evladı var,baksınlar bir çaresine.

Back
X