• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

abarttığım alışverişim,eşim ve ekstre sorunu

Olmayan para derken? Siz yüklü alısveriş yapıyorsanız bir kerede ödemeyi mi tercih ederdiniz yoksa azar azar rahatsız etmeyecek sekılde mi para olup olmamasıyla alakasını anlamadım. Bazen nereden vuracagınızı şaşırıyorsunuz gerçekten

Paramin yettigi hicbiseyi taksitlendirmem. Oylede cebimden cikiyor boylede. Varsa param tek seferde odeyip almak ilk tercihimdir. Herkes boyle yapar diye dusunuyorum.

Tek seferde ödemenin rahatsiz edecegi seyler butceme uygun olmayan şeylerdir genelde. Aliyor muyum evet ama olmayan parayla aliyorumdur bende, arkadas hakli yani. A Arya_Stark01

2,500tl sizin için çok yüklü bir alisverişse demekki okadar butceniz yok. Bu durumda eşinize bilgi vermeliydiniz.

Olmayan para derken? Siz yüklü alısveriş yapıyorsanız bir kerede ödemeyi mi tercih ederdiniz yoksa azar azar rahatsız etmeyecek sekılde mi para olup olmamasıyla alakasını anlamadım. Bazen nereden vuracagınızı şaşırıyorsunuz gerçekten

Evet ben yüklü bir şekilde ödemeyi tercih ederdim. Her ay bir miktar ödemek, borç ödemekten farksizdir ve rahatsiz edeci. Elimde para varsa alirim, yoksa almam. Hiç kredi olaylarina girmem. Sonraki ay durum ne olacak bilinmez. Ya acil birşey ortaya çikarsa?

Ki sorun birden yada taksitli ödemek değil bence. Sorun eşine, o fotoğraf makinesinin 2500 lira tuttuğunu söylerek yalan söylenmesi.

Kendi evinde elbette ne yapiyorsan yap. Yalan ortaya çiktiğinda, eşin gelip bana kizacak değil. Beni etkilemez yani. Ben herhangi bir koşulda eşlerin birbirine yalan söylemesini yalniş buluyorum.

Şimdi bir ekek bunu yapsa linç edilirdi diyenlere falan bakma bacım sonuçta makine alacağını biliyormuş limit de 2bin miş sen 2.5 harcamışsın olan bu habersiz bir çekim değil sadece limiti biraz aşmışsın onu da boşver
Cevabına gelince gözükmez ayrı ayrı eski ekstreme baktım E/ n11.com İSTANBUL diye çekmiş karttan

Taksitlendirmiş. Yani olmayan para ile almiş.

Bir erkek bunu yapsa, kk'ü onu linç ederdi. Ama tersi olunca sefan olsun deniliyor...

Ben açikçasi yalniş buluyorum eşlerin birbirinden habersiz pahali şeyleri almasi. Kadin olsun erkek olsun.

benim yorumumdan doğru bulduğum anlamını mı çıkardın da bana bunu yazdın
ben tamamen kinaye yaptım
ben yapmam ama konu sahibi yapmış ve başka bişey sormuş, sonraki mesajımda da sorusuna cevap verdim ekstrede görünen bu diye

Ben taksitli yapılan alışverişte sorun göremedim.Bunun gelirin düsüklügune işaret oldugunu da ,olmayan paranın harcaması olduğunu da düşünmüyorum.Pesin ve taksitli fiyatı aynı olan bir elektronik alette mutlaka taksit yaptırırım.Ama eşler arasında dürüstlugun önemine inanırım."Kapi ya açıktır ya kapalı".Yalanını yakaladigim bir kişiye bir daha hayatta güvenmem.Ha eşiniz aşırı mudehalecidir.Alninizin teri ile kazandığınız maaşınızı harcamanizi istemiyordur o zaman bu sorunu farklı yollarla çözün ama yalan söyleyerek güvenilirliginize gölge dusurmeyin derim:KK66:

benim yorumumdan doğru bulduğum anlamını mı çıkardın da bana bunu yazdın
ben tamamen kinaye yaptım
ben yapmam ama konu sahibi yapmış ve başka bişey sormuş, sonraki mesajımda da sorusuna cevap verdim ekstrede görünen bu diye

Hayir hayir, doğru bulduğunu sanmiyordum zaten. Sadece "demek parasi var" cümlesine yazdim bu cevabi. Aynen benimde yapacağim birşey degil fakat konu sahibi elbette yapmak istiyorsa yapsin.

Merhaba bayanlar sizin bilgilerinize ihtiyacım var. Ben isim vermek istemediğim uğur böcekli bir alısveriş sitesinden kartımla yuklu bir alısveriş yaptım fotograf makinesi parfüm vb. Totaldr 2.500 tl tuttu eşime açıklama yapmadım makine almak istediğimi biliyordu ama parfümler ekstra ve biraz yüklü oldu eşim eksteleri kontrol eder her ay tatsızlık çıkarabilir size sorum o siteden alısveriş yapılınca kart ekstresinde ne aldığında cıkıyor mu yoksa sadece total miktar site adı ile birlikte mi çıkıyor.yani ornegin sitenin kozmetik dükkanı görünürmü ekstrede ne olur bilgisi olan arkadaslardan yardım beklıyorım.teşekkürler
hayır gözükmez. ekstrede sadece alışveriş yaptığınız sitenin adı gözüküyor.

2500 ve doğuş planet yazar.
yalanla dolanla iş yapmayın.

ayrıca fotoğraf makinesi bu, faturasını saklamak zorundasın. Garanti olayı için. Eşin orda görmücek mi 2000 tl olduğunu?

Son düzenleme:
Ürün detayı gözükmez. Rakam yüksek olduğu için taksitli almakta haklı olabilirsiniz .Ancak vade uzadıkça üzerine fark biniyor . Ürünü beğenmez geri gönderirseniz eğer paranın iadeside aldığınız taksit süresinde taksit taksit iade ediliyor. Bende arkadaşlar gibi paramın yettiği doğrultuda tek çekim yapmayı uygun buluyorum. Takibi daha kolay oluyor. Birde bu tutarlardaki ürünü görüp almak daha mantıklı. Ayrıca siz bir ailesiniz evet aranızda 3-5 'in hesabı olmadığı gibi gizli saklısıda olmamalı. Açıklama yapmalısınız diye düşünüyorum ki yarın eşinizinde size karşı gizli saklı işleri olmasın. Güle güle kullanın

Hayir hayir, doğru bulduğunu sanmiyordum zaten. Sadece "demek parasi var" cümlesine yazdim bu cevabi. Aynen benimde yapacağim birşey degil fakat konu sahibi elbette yapmak istiyorsa yapsin.

burda tolere edilebilir miktar önemli, paran var demekteki kastım oydu, adamın aylık geliri 2000 lira olur taksitlide olsa 2500 tl tolere edilemez miktardır ki o kişide saf değilse bu işe girmez konu sahibi 3 eksik 5 fazla ne farkeder battı balık yan gider karışımı bişey yapmış kuponu da varken almış makinadan zaten eniştenin haberi var artı 300 500 neyse onunla da batmazlar heralde

söyleyip söylememek noktasında da bu tolere etme durumu geçerli, 100 liraya krem alıyosam bunu söylemem saklamak amacıyla değil gerek duymam yani ama telefon alacaksam önceden istişare ederiz taksitle mi alınacak tek çekim mi olacak nakit mi verilecek konuşuruz

burda tolere edilebilir miktar önemli, paran var demekteki kastım oydu, adamın aylık geliri 2000 lira olur taksitlide olsa 2500 tl tolere edilemez miktardır ki o kişide saf değilse bu işe girmez konu sahibi 3 eksik 5 fazla ne farkeder battı balık yan gider karışımı bişey yapmış kuponu da varken almış makinadan zaten eniştenin haberi var artı 300 500 neyse onunla da batmazlar heralde

söyleyip söylememek noktasında da bu tolere etme durumu geçerli, 100 liraya krem alıyosam bunu söylemem saklamak amacıyla değil gerek duymam yani ama telefon alacaksam önceden istişare ederiz taksitle mi alınacak tek çekim mi olacak nakit mi verilecek konuşuruz

Herkesin siniri farkli. Ben mesela söylerdim 100 liralik krem alsam. Ki burdaki olay o degil. Burda bariz yalan var. O kremin aslinda 50 lira olmasina rağmen, 100 lira gibi yapip, yanina farkli birşey almak.

Ne gerek varki buna? Ben dürüstlükten yanayim. Yani eşin sorsa tesadüfen bu krem kaç lira diye, 100 lira demezmisin? Yoksa yalan söyleyip 50 felanmi dersin?

Toplam harcama görünür sadece ama bence söyleyin çünkü olur da fark ederse eşiniz daha büyük tatsızlık çıkar

Merhaba bayanlar sizin bilgilerinize ihtiyacım var. Ben isim vermek istemediğim uğur böcekli bir alısveriş sitesinden kartımla yuklu bir alısveriş yaptım fotograf makinesi parfüm vb. Totaldr 2.500 tl tuttu eşime açıklama yapmadım makine almak istediğimi biliyordu ama parfümler ekstra ve biraz yüklü oldu eşim eksteleri kontrol eder her ay tatsızlık çıkarabilir size sorum o siteden alısveriş yapılınca kart ekstresinde ne aldığında cıkıyor mu yoksa sadece total miktar site adı ile birlikte mi çıkıyor.yani ornegin sitenin kozmetik dükkanı görünürmü ekstrede ne olur bilgisi olan arkadaslardan yardım beklıyorım.teşekkürler

sadece N11 yazıyor ekstrede.

Bir gun boyle sacma birsey yuzunden yalan soledigini ogrendiginde guveni sarsilmiycak mi? Bu kdr degersiz mi esin? Yoksa insanlarin guvenini yikmak gibi bi huyun mu var? Gercekten oyle biktimki yalandan dolandan.. cok itici oluyo

Sürekli o siteden alışveriş yapıyorum Net olarak söylüyorum
Ekstre de doğuş planet yazar. İstersen 5 farklı mağazadan ürünler al yinede sadece Doğuş Planet yazıyor.
Ama taksitle aldıysan hepsini tek kalemde almadıysan örneğin 2 ürün aldın
Doğuş Planet 500 tl ilk çekim
Doğuş Planet 210 tl ilk çekim
diye yazar yani sadece kamera almadığın belli olur

Back
X