- 26 Ekim 2022
- 426
- 994
- 43
- Konu Sahibi zerdacicegi
Asla iftira olarak demiyorum ama bu abi bacı lafları muhafazakar erkeklerin kadınların oyunu komple, sevgili olmadan sevgili gibi yakınlık gösteriyorlar bu laflara sığınarak. Farkında olmayabilirsiniz ama genelde böyle oluyor bu olaylar. Öz abiniz olmayan insanlarla abi - kardeş ilişkisine girmemeniz sizin için daha güvenli olur. Bunlar hiçbir güvenirliği olmayan durumlar.Mesajlar var elimde kanıt olsun diye ben kendisine asla yanlış bir kelime kullanmadım. O da bana bacım diyordu .Ben yanlış bir şey yapmadım. O insan benden 25 yaş büyük çocuğu yaşındayım. Lütfen insanları suçlamayın. Bu yaptığınız iftiraya giriyor.
İkinci olarak ailenizden de adamdan da korkunuz gerçekçi gelmedi, adam Almanya'da, aranızda bir şey geçmemiş. Kalkıp gelme ihtimali çok düşük. Sizi tehdit ederek korkutmaya ve iletişimi sürdürmeye, kendisine muhtaç etmeye çalışıyor. Sosyal medya hesaplarınızı kapatın (ya da adamı her yerden engelleyin ama kapatmak daha garanti), numaranızı değiştirin, adamın hiçbir mesajına asla cevap vermeyin. Kaybolur gider. Ha ama adamın elinde yüzünüzün göründüğü uygunsuz fotoğraflar vb. varsa o zaman biraz daha uğraşmak gerekebilir. Anlattığınız olay çok boş yani, Almanya'da bir adam abi-bacı şeklinde mesajlaştınız diye bu adam sizi nasıl/ne ile tehdit edebiliyor? Babanız neye kızacak? Cidden anlattığınız kadarsa hiç umursamayın adamın tehditlerini.
Korktukça daha fazla hata yaparsınız. Korkmayın. Adam korkunuzdan faydalanarak sizi tehdit edip kötü duruma düşürmeye çalışır. Bu yüzden ailelere çocuğunuz ne hata yaparsa yapsın yanında olun diyorum. Ailem beni öldürür diyen çocuk hata üzerine hata yapıyor. Aileniz sizi öldürecek olsa bile öldürmezlermiş gibi düşünerek hareket edin.