abim ablamın evlenmesine karşı çıkıyor .:(

december90

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2007
16.974
248
88
Merhaba kızlar,

Ablam evliliği hiç düşünmezken biri hayatına girdi,uzaktan akrabalık var çocukla ,ablam evlenmeden önce seviyoröuş ama ablama açılamamış,

Aileler biliyordu çocuğun dedesine gidildi konuşuldu herkes bu evliliği onaylıyordu .bir tek abim bilmiyordu, abiminde en yakın arkadaşı bu çocuk.Abimle babam pazartesi günü konuşmuşlardı abim ilk başta fazla tepki göstermediydi normaldı.

Perşembeden beri delirmiş durumda abim olmaz diyor başka bişey demiyor,Abimin eşinin gözüne uyku girmemiş artık annenlerle konuşacağım demiş,onlar imza atsın nikahta öldürürüm ikisinide diyormuş kafayı yemiş durumda.

Cuma akşamı ailesi geldi bize konuşuldu cumartesi günü çarşıya çıkıldı alışveriş yapıldı.

Cumartesi akşamı tamam evlensinler,ama beni tanımasınlar demişti.Pazar sabahı ise dışarı çıkmış çağırdı bizi abim , Annem tek tek anlatmış niye karşısın seviyorlar birbirlerini diyor ,abim ise yok bu iş olmaz bitti o iş diyormuş .o çocuk şizofren hastasıymış , ben kardeşimi ,eşimi ona emanet ettim o benim kardeşime yan gözle baktı ,şıpsevdi ,3 gün sonra başkasını sever felan diyormuş.olmaz felan diyor .

Abim ile bu çocuğun iki orak arkadaşları var,babama diyorlar ki çok iyi çocuk kendi halinde çocuk diyormuş.abim ise başka türlü söylüyor bize.hatta bir arkadaşı biz bilseydik senin kardeşin olduğunu bu işi oldurmazdık felan diyormuş ama ablam tel.de sevgilisyle konuşurken biz onu ikna ederiz diyorlarmış.

Abim birinin dolduruşuna geliyor olabilir mi? Veya bildiği bir şey mi var çözemedik ya işin içinden çıkamıyoruz önümüzdeki haftasonuda nişan yapılacakı. ne yapabilirz abimi nasıl ikna edebilirz kızlar yardımlarınıza ihtiyacım var.

başta kabul edip sonradan kesin bir dille hayır dediğine göre bence abin bu çocuk hakkında size söyleyemedigi önemli birşey öğrenmiş olmalı

Ben birşey anlamadım
Annen baban birşey demiyorsa abine laf düşmez diyerekten ortalama bi yorum yapayım bari.

babamda öyle söylüyor ama bir delilik yapmasndan korkuyoruz.

Peki cidden şizofren hastası mı bence bu önemli bir sorun.

bilemiyorum canım ,bunu nasl öğrenebbiliriz

başta kabul edip sonradan kesin bir dille hayır dediğine göre bence abin bu çocuk hakkında size söyleyemedigi önemli birşey öğrenmiş olmalı

bzde diyoruzki bildiğin bi,şey varsa söyle o zaman diye olmaz diyor bşka bişey demiyor.

iyice arastırmadan hemen neden nişan yapılıyor ki......biraz daha bekleselerdi en azından abin sakinleşene kadar....

Abin kıskanıyor olabilir mi? Yakın arkadaşıymış diyosun ama abinde sanırım kıskançlık var. Ayrıca hangi devirdeyiz yani, anne baba birşey demiyor ama abi karşı.

iyice arastırmadan hemen neden nişan yapılıyor ki......biraz daha bekleselerdi en azından abin sakinleşene kadar....

Nişan yapılmadı daha ,haftasonu idi,ama sakinleşinceye kadar beklenicek denildi.

Niye abin külhanbeyi mi ?
Ne yapabilir yani

Ablan seviyorsa eminse abine mutluluklar dilemek düşer
O evlenirken, ablan yengeni beğenmese abin evlenmeyecekmiydi sanki

Orası öyle tabi..dün gitmiş çocuğu dövmüş ,çocuk elini bile kaldırmamış ..saygı duymuş sevgilimin abisi diye.

Abin kıskanıyor olabilir mi? Yakın arkadaşıymış diyosun ama abinde sanırım kıskançlık var. Ayrıca hangi devirdeyiz yani, anne baba birşey demiyor ama abi karşı.

birde o seçenek var tabii. ama biz ilk zamanlarda hanni evet abim tepki gösterir ama annem onaylamaz derdik ablamla konuşurken ama tam tersine abim çocuğu öldürcek ya.. kafayı yemiş işten de çıktı birde onun stresi üzerine bizde bu açıklama yapınca iyice delirdi .ne yapsak bilemedik ya:50:

Orası öyle tabi..dün gitmiş çocuğu dövmüş ,çocuk elini bile kaldırmamış ..saygı duymuş sevgilimin abisi diye.

Çocuk ta pek sabırlıymış
Ben olsam karşılık verirdim herhalde
Ne yapmışım ki, kardeşini sevmişim evlenmek istemişim.. Suç mu bu.. Kardeşi de beni seviyorken üstelik..

Bana çok garip geldi
Bence bu işte bir iş var, senin bile bilmediğin..

Çocuk ta pek sabırlıymış
Ben olsam karşılık verirdim herhalde
Ne yapmışım ki, kardeşini sevmişim evlenmek istemişim.. Suç mu bu.. Kardeşi de beni seviyorken üstelik..

Bana çok garip geldi
Bence bu işte bir iş var, senin bile bilmediğin..

Aynen öyle ,Bilmediğimiz bişey var ama ne olabilir söylemiyor ,gerçekten geçerli bir sebebi olsa ok tamam diyor ablam ,ama sebebini söylesin bilelim diyor.annemde bunu öfkelendiren şey ne bu kadar yani diyor ?

düşünüyoruz ama aklımıza bişey gelmiyor..

Merhaba kızlar,
o çocuk şizofren hastasıymış , ben kardeşimi ,eşimi ona emanet ettim o benim kardeşime yan gözle baktı ,şıpsevdi ,3 gün sonra başkasını sever felan diyormuş.olmaz felan diyor .

Burayı okumadan önce bende aynı şeyi düşündüm.. Sonuçta yakın arkadaşıysa herşeyini bilir.. Psikolojisini, hayata, kızlara bakış açısını..herşeyini..
Abi haklı olablir, herşeyi anlatamadığı şeyler olablir.
Ama şuda var bekarken şıpsevdiyse karşısına düzgün bir insan çıkmadığı için öyle olablir.
Sonuçta evlenmeyi düşünmediyse o kızlara da bağlı olabilir.. :44:

bence burda iş babana düşüyor.abini karşısına alacak erkek erkeğe konusacaklar.....baska cıkıs yolu yok........
baban şart koşacak ya geçerli sebebini şimdi söyle ya da ömür boyu sus diyecek.......
o zaman baska çaresi kalmayacak

Merhaba kızlar,

Ablam evliliği hiç düşünmezken biri hayatına girdi,uzaktan akrabalık var çocukla ,ablam evlenmeden önce seviyoröuş ama ablama açılamamış,

Aileler biliyordu çocuğun dedesine gidildi konuşuldu herkes bu evliliği onaylıyordu .bir tek abim bilmiyordu, abiminde en yakın arkadaşı bu çocuk.Abimle babam pazartesi günü konuşmuşlardı abim ilk başta fazla tepki göstermediydi normaldı.

Perşembeden beri delirmiş durumda abim olmaz diyor başka bişey demiyor,Abimin eşinin gözüne uyku girmemiş artık annenlerle konuşacağım demiş,onlar imza atsın nikahta öldürürüm ikisinide diyormuş kafayı yemiş durumda.

Cuma akşamı ailesi geldi bize konuşuldu cumartesi günü çarşıya çıkıldı alışveriş yapıldı.

Cumartesi akşamı tamam evlensinler,ama beni tanımasınlar demişti.Pazar sabahı ise dışarı çıkmış çağırdı bizi abim , Annem tek tek anlatmış niye karşısın seviyorlar birbirlerini diyor ,abim ise yok bu iş olmaz bitti o iş diyormuş .o çocuk şizofren hastasıymış , ben kardeşimi ,eşimi ona emanet ettim o benim kardeşime yan gözle baktı ,şıpsevdi ,3 gün sonra başkasını sever felan diyormuş.olmaz felan diyor .

Abim ile bu çocuğun iki orak arkadaşları var,babama diyorlar ki çok iyi çocuk kendi halinde çocuk diyormuş.abim ise başka türlü söylüyor bize.hatta bir arkadaşı biz bilseydik senin kardeşin olduğunu bu işi oldurmazdık felan diyormuş ama ablam tel.de sevgilisyle konuşurken biz onu ikna ederiz diyorlarmış.

Abim birinin dolduruşuna geliyor olabilir mi? Veya bildiği bir şey mi var çözemedik ya işin içinden çıkamıyoruz önümüzdeki haftasonuda nişan yapılacakı. ne yapabilirz abimi nasıl ikna edebilirz kızlar yardımlarınıza ihtiyacım var.

Valla abiniz bu kadar karşı çıkıyorsa bildiği bir şey vardır.. Ertelesinler biraz daha zaman geçirsinler.damat ne diyor abinin bu tavrına?
Sonuçta erkekler kendi içlernde daha farklıdır. belki sağda solda atıp tutan,karı-kız muhabbeti yapan biri...bazı insanlar arkadaş olara iyidir ama evlilikte iyi olmayabilir..

Mesela benim çok sevdiğim arkadaşım vardı kız.. arkadaş olarak süper ama kardeşim olsa hayatta evlenmesine,sevgili olmasına bile izin vermezdim...çünkü erkeklere neler yaptığını biliyorum :ssz:

Burayı okumadan önce bende aynı şeyi düşündüm.. Sonuçta yakın arkadaşıysa herşeyini bilir.. Psikolojisini, hayata, kızlara bakış açısını..herşeyini..
Abi haklı olablir, herşeyi anlatamadığı şeyler olablir.
Ama şuda var bekarken şıpsevdiyse karşısına düzgün bir insan çıkmadığı için öyle olablir.
Sonuçta evlenmeyi düşünmediyse o kızlara da bağlı olabilir.. :44:

Ama böylede yapınca bizi üzüyor , ne biliyorsa söylesede bizde ona göre hareket etsek..

Ablam istiyorum diyor.

il evliliğinde babm önüme çıktı benim ,ben olmaz dediydim ona ama hata yaptı bak şimdi yine hata yapıyor diyor.

Şimdi eşiyle konuşuyor ablam hep aynı şeyi söylüyormuş ona ben kardeşimi,eşimi emanet etmiştim o yan gözle bakmış diye bir dünya laf sayıyormuş..

Bir yandan haklıda olabilir diyoruz ben onunla 6 aydır samimiyim bana hep derdi evlenip ayrılmış bir çocuğu olan birini seviyorum diyormuş abime .bana yem atıyormuş ben anlamıyormuşum diyor.

bunun iki sebebi var.
1. abinin aslında o çocukla arkadaş olması tüm kirli çamaşırlarından haberinin olduğu anlamına gelir. aslında pek de düzgün bir çocuk değil o zaman. ama abin, siz zorlasanızda açıklamıyorsa, müstakbel damadın da onun açıklarını ortaya çıkarmasından korkuyordur. abinizi önünüze alın güzelce konuşun, bildiğin bişi varsa geçiştirme, ortada somut bi mesele yokken karkeşim bu çocuktan niye ayrılsın ki falan de.
2.benim kız kardeşime göz dikti zihniyetinden dolayı da saçmalıyor olabilir. sırf bu nedenden dolayıysa ona laf etmek düşmez. babanız da höytt diyemiyormu. anne baba onay veriyorsa ona birşey demek düşmez.
damadın gerçekten şizofreni rahatsızlığı varsa bile, bu çocuk hasta diye evlenmeye hakkı olmamalı mı? eğer kız kardeşin bu hastalığı sorun etmeyecekse, ben sabırlıyım üstesinden gelebiliriz diyorsa abinin de sorun etme hakkı yok.

Ama böylede yapınca bizi üzüyor , ne biliyorsa söylesede bizde ona göre hareket etsek..

Ablam istiyorum diyor.

il evliliğinde babm önüme çıktı benim ,ben olmaz dediydim ona ama hata yaptı bak şimdi yine hata yapıyor diyor.

Şimdi eşiyle konuşuyor ablam hep aynı şeyi söylüyormuş ona ben kardeşimi,eşimi emanet etmiştim o yan gözle bakmış diye bir dünya laf sayıyormuş..

Bir yandan haklıda olabilir diyoruz ben onunla 6 aydır samimiyim bana hep derdi evlenip ayrılmış bir çocuğu olan birini seviyorum diyormuş abime .bana yem atıyormuş ben anlamıyormuşum diyor.

Bilemedim valla yaa..
İki türlü de olablir, kıskaçlıkta olablir, gerçekten bişeyler biliyor da..
Bunu anlamnın sadece bir yolu var, onun sebebini açıklamsını beklemeniz.
Aile de kime en yakınsa o ağzını arasın, güzelce sanki ona katılıyor gibi davransın belki dökülür :44:
Abinin eşi falan mesela..
Başka türlü sorun çözülmez.

bence abinin bu kadar tepki göstermesinde bi neden var yoksa niye bu kadar tepki göstersin ki

Bilemedim valla yaa..
İki türlü de olablir, kıskaçlıkta olablir, gerçekten bişeyler biliyor da..
Bunu anlamnın sadece bir yolu var, onun sebebini açıklamsını beklemeniz.
Aile de kime en yakınsa o ağzını arasın, güzelce sanki ona katılıyor gibi davransın belki dökülür :44:
Abinin eşi falan mesela..
Başka türlü sorun çözülmez.

Benim de aklıma gelen bu oldu ama bence bu işte abinede dokunan birşey var ki böyle önemli bir konuda kesinlikle olmaz deyip de nedenini söyleyemiyor.

O yüzden yengen yerine abinin bu bahsettiğin arkadaşlarıyla konusun ağzını arayıp söylesinler,çünkü abinin kesinlikle olumsuz bir bildiği var.

Back
X