Abim delirdi

leylaska24

Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2016
25
3
16
33
Merhaba arkadaslar,moralim hic eyi degil,abim yuzunden.abim 6 yildir evden dusari cikmiyor,isletme bitirdi ama hic calismak istemiyor,calisdigi yrde ancak 1_2 gun dayanabiliyor.
Uni yi bitirdikten sonra cok kotu bir insana donustu evde tv telefon tabak ne varsa kiriyor .hep hastayim diyor.goturmedigimiz doktor kalmadi .hic bir seyi yok.hastalik hastasi hep biryerini tutuyor.antidepresanlar da ise yaramadi.hastanaye kaldiralim diyoruz ven delimiyim diyor.hep bizi sucluyor .annem babam ona ev her sey aldilar okutdular is buldular ama o hep bize aci yasatdi.
Kuran okuyor cenabet geziyor.annemi dovuyor sovuyor babami da oyle en son polis cagirdik biraz korkdu davranislarini duseltdi ama su aralar yine basladu kirmaga sovmeye
Annem her gun beni ariyor konusuyor yaptiklarini hep agliyorum allahim niye bpyle bir abim var diye.git gide akilsiZ laflar soyluyor sanki uni bitirmemis gibi allah var diyib yokmus gibi yasiyor sizin hayatinizi cehenneme donusturucrm diyor.
Ben hep icim icimi yiyorum acaba simdi ne delilik yapuyor duye .bizi cok yipratti
Aranizda mucize dua bilen varmi ben hep dua ediyorum onun islahi icin(((((lutfen ...///

Mucize dua mı

Abiniz doktora gitmiyor ise siz gidin

Hem onu anlatın doktor öneri getirir hem de siz anneniz babanız da yıpranmış sizlere de ilaç vs verir

Eğer teşhis konmuş bir rahatsızlığı yoksa ben çözüm olarak abinize ayrı ev öneririm

Bir arkadaşı gaza getirsin ayrı eve çıksın iş bulup çalışsın bağımsız olunca sıkıya gelir

Yoksa evde ye iç yat paşa oğlum densin oh ne rahat

Canım hemen abini psikiyatri ye götürün..Bipolar bozukluk hastalığının belirtileri ne benziyor bazı halleri.suan atak geçiriyor manikatak olabilir..Peki ben isayim..Mesihim..Veya çok zengin filancayim..Veya siz benim dusmanimsiniz tarzında şeyleri varmı?Birde intihar eylemi varmı?

Psikoloji yerle bir.
Hastaneye yatması şart bence. Bugün anne babasını döven adamın yarın ne yapacağı meçhul.
Neden mucize dua yerine çözüm aramıyorsunuz?
Her şeyin başı duadır,
Ama sadece dua edip, mucize beklerseniz bu iş düzelmez.

Bence bir an önce bir hastaneye yatırın. Böyle durumlarda hastaya sormuyorlar istiyor musun diye. Çevresine zarar veriyor ağır derecede psikolojik sorunları var en mantıklısı gözetim altında tutulması. Ailenize kalıcı zarar vermesini beklemeyin harekete geçmek için.

Aklıma madde bağımlıları ve aileleri ile ilgili bir belgesel geldi.
Orada çoğu aile kucak açmayı, ilgi-şefkat ve hoşgörüyü denemiş. Başarılı olan da var ama suistimal edilen daha çok.
Birine hep verici iseniz ve artık onun değişmesi gerektiğini düşünüyorsanız okkalı bir "HAYIR!" çarpacaksınız suratına.
Bu bağımlılardan biri, defalarca tedavi edilmiş, hırsızlığa bulaşmış hapisten kaç kere kurtarmış ailesi görüşüp konuşup ödemeler yaparak vs vs...

En son, kadın fark etmiş ki oğlunu her pislikten aklayıp, hiçbir bedel ödemesine izin vermiyor; o zaman çocuğun aynı düzende gittiğini görmüş. Ve evden kovmuş. Öyle bir kovmuş ki "Bir daha bu kapıya gelirsen, polisi ararım! Defol, kendini düzeltmeden gelme." diye. Kadın diyordu ki "Oğlumu bir gün 3. sayfa haberinde görebileceğimi biliyordum ama bunu göze aldım. Bir sene bu korku ve stresle yaşadım ama eğer bunu yapmasaydım, ben ömrümün sonuna kadar her gün ölecektim"

Ve çocuk düzelmiş. Kendisi gitmiş paşa paşa hastaneye "Alın beni" diye ve bir sene boyunca kaçmadan orada uğraşmış, ailesini de geri kazanabilmek için.

Size tavsiyem de bu.
Evden kovacak, maddi yardımı kesecek, hiçbir şekilde iletişime geçmeyecek "Düzel ve sonra gel!" diyeceksiniz, şart koşacaksınız "Ya hastaneye yatarsın, ya da yok benim senin gibi evladım, ben bu adamı tanımıyorum!!!" diyeceksiniz, gerekirse polisle yaka paça attıracaksınız evden, ne kadar yalvarırsa yalvarsın almayacaksınız "Ne yapman gerektiğini biliyorsun" diyecek kapıyı açmayacaksınız. Dımdızlak kovacaksınız ya, sokaklarda kalsın, açlık sefillik çeksin de elindekinin kıymetini anlasın.

"Hayır" diyeceksiniz. Zorlu bir hayır, kendisini ispat etmesini gerektiren duvar gibi bir hayır.

Allah yardımcınız olsun. Hastaneye yatması şart allah korusun ya size zarar verirse. Ne yapın ne edin tedavi ettirin.

Psikolojisi normal olmayan birisinden, anormal ve çelişen davranışlarda bulunmasına hiç şaşırmayın. Psikolojimizi normal tutan beyin kimya ve hormonlarının seviyesinin değişmesi ile yaptıklarını elinde olmadan yapıyor. Bunu bilirseniz ona acıyorsunuz. Onun elinde değildir, o normal değil...Ve pişmanlık da duyamıyordur sizi üzdükleri şeyler için.O nedenle kendine çeki düzen vermeyi de denemeyecektir.

Çok yakınımdan birisi böyle asileşmişti. Psikiyatristin bir hapı ile 15 gün içinde düzeldi. Tabi ilaca devamlılık önemli. yani doktor bırak demeden kendi kararınla bırakmamak.... haliyle sorun da yok.
Ancak böyle psikolojik sorunları olanlar bunu kabul etmediklerinden ilacı içmeye direnebilirler. Bunun için de haberi olmayacak şekilde anneniz yemeğe katabilir.
Tabi abiniz delimiyim ben diye psikiyatriste gitmeyi de istemeyebileceğinden, aslında aileniz o olmadan önden gidip durumu anlatmalı.Ertesi gün de doktor görmek isterse abiniz gitmeli.Çözümü bir devlet hastanesine uğramak olabilir. Bunu abinizin ve ailenizin iyiliği için siz bile dyapabilirsiniz.
İlaçlarla kısa sürede dizginlenebilir belki de, yeterki ilacı yutsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Akli dengesi yerinde değildir raporu çıkartmanız lazım sanırım. Ardından yatılı tedavi ettirebilirsiniz. Çok emin olmamakla birlikte bazı psikolojik hastalıklara sahip olanlar e-kpss'ye girip daha kolay atanıyor diye biliyorum. Belki öyle ikna edersiniz rapor almaya. Olmadı zorla alacaksınız.

Hasta bi adama "oglum seni hastaneye yatiralim mi?" derseniz boyle kirmaya yikmaya devam eder. Ararsiniz gelirler alirlar. Tedavi olmadan korkutmayla, bak polis cagiririm, sakin yapma cis diyerek olaacak seyler degil bunlar.

Çok çok bir durum muhtemelen psikolojik bir rahatsızlıgı olabilir zaten böyle bir rahatsızlıgı varsa asla doktora gitmez bu hastalar..eger kendine ve çevresine zarar veriyorsa polis çagırın, polis kontrolü altında hastaneye götürülüyor bu hastalar bilgine..Allah yardımcınız olsun

Psikiyatriye götürün önce hala düzelmezse ambulansı ayarın şikayet edin gelip alsınlar yatış yaptırın onu da polis nezaretinde yapıyorlar zaten tek çözüm bu

ya benim aklima ilk olarak 3 harfliler geldi. sen cenabet kuran okuyo falan diyince ..
tabiiki cok büyük bi psikolojik rahatsizlik da olabilir, ama doktor doktor gezdik diyosunuz, biseyi yok diyosunuz. ben bu 3 harflilerin konusunun hafife alinmamasi taraftariyim, yani özellikle anneyi babayi dövmeye calisma eylemleri olabilecegini cok duydum. tabiiki tibbi destek almak sart, her türlü testi yaptirmak da sart, ama bir de dini acidan düsünülsün derim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…