Abim, eşi ve bebekleri...

size tavsiyem karismayin
nasil beslerse beslesin
aptal vs diye hitapta etmeyin
ben tavirlarina sinir oldum
rahatta ettirmeyin
gitsin otelde kalsinlar
gelin hanim cok iyi biliyor madem isini gücünüde yapsin
size yaptirmasin

Yani insanı azarlar tarzda cevap verenler moralimi bozdu biraz. Kimseden haklısını duymak için açmadım, biz göremiyoruz demek ki bir şeyleri dedim ve hakikaten insanlar bazı şeyleri görmemi sağladı ama azar olmasa daha iyi tabii. Nasıl kapatacağımı bilmiyorum konuyu. Admine mesaj attım ama böyle olmuyor galiba.

Alinma sen o yotumlara burda tarz boyle. Haksiz gorurlerse itin deligine sokulur :)sizin de yenge hanim hakli ya da haksiz bi onemi yok onun cocugu. Istedigi diyeti uygulamakta ozgur o yaptigi seyi ben de duymustum ayrica. Yanlis bi beslenme degil. Sadece size farkli geliyor.

Yani insanı azarlar tarzda cevap verenler moralimi bozdu biraz. Kimseden haklısını duymak için açmadım, biz göremiyoruz demek ki bir şeyleri dedim ve hakikaten insanlar bazı şeyleri görmemi sağladı ama azar olmasa daha iyi tabii. Nasıl kapatacağımı bilmiyorum konuyu. Admine mesaj attım ama böyle olmuyor galiba.

hangi admine attın, okypete ya at istersen Mune genelde akşamları daha aktif oluyor sanırım

Gelinimiz Rus, Rusya'da yaşıyorlar. Ama önemli olan anlayış galiba, Türk olsa da yaşayabilirdik sorun. Bebeğin yemeğine biz karışmıyoruz zaten, annesi hazırlar, elimizi sürmeyiz, sadece ilk günler fikir verdik birkaç, baktık "siz karışmayın" dendi üstelemedik. Yoğurt vermesi hataydı annemin biz de söyledik ama siyanür vermişiz gibi bir muameleyi de hak edecek kadar korkunç bir yanlışlık değildi, bize göre. ama işte "bize göre", ona göre öyleymiş demek ki.

Ay aman bırak allasen buldumcuk olmuş abin ve yengen. Ayıp denen şey var insan bir kaşık yoğurttan bu kadar yaygara çıkarır mı? Karşısında kimin olduğunu unutmuş ya da idrak edememiş o kadın. Herkes ilk çocuğuna daha çok özen gösterir pinpiriklenir de annesine bu kadar saygısız davranmaz.
Sanki Çin'e gitmişler de böcek yedirmişler çocuğa. Yoğurt yemek kültürlerinde yok onu biliyoruz da sanki neden yapıldığını bilmiyor. Ayrıca bir insana 15 gün tek tip yemek yedirirsen gıda zehirlenmesi olur ben olsam dayanamaz söylerdim o geline.

Ben biraz inatçıyımdır bu kadar saygısızlıktan sonra damarım tutar ne kıyafetlerini yıkar ütülerim ne de iki çift laf muhabbet ederim. Bırakırım kendi haline görmezden gelirim.
Çocuğu sevme şeklinde de çok tuhaflık görmedim. Anlayacağı zaman dikkat edersin olur biter.

Gelin hanim cok haksiz , ve bunun kulturle alakasi olmadigini dusunuyorum..
Bende yabanci bir ulkedeyim yillardir , burda yasiyorum..
ve yabancilar bebeklerine bizim gibi bakarlar severler..

sizin hataniz annenizle beraber cok fazla yuz vermissiniz kendisine okadar etrafinde donmeyin birakin ne hali varsa gorsun.. senede bir bebisi goruyosunuz biraksinda istediginiz gibi sevin bir kasik yogurt icinde oyle kalp kirilmaz...

kusura bakmayın ama bence haksızsınız sonuçta o kadın onun annesi ve çocuğunu istediği bildiği gibi beslemek istemesi normal vermeyin dediği bir şeyi vermenizde inat gibi olmuş ayrıca kimse çocuğu anlamasa da aptalcık denmesini istemez sanmıyorum. siz ona iyi davranıyor olabilirsiniz ama bana biri iyide davransa kötüde davransa çocuğumun beslenmesine istemediğim şeyi yapmasına karıştırmazdım

Kultur farkida olsa,gelin gorumcenin sozunden rahatsiz olmussa,guzellikle soylemesi dogruu..halasi bole soyleme oglusuma.falan gibii...yeme icmesine size sormuyorsa side karismayin.bosverinnnnnnnn...cocuk onun.nasil yedirirse yedirsin..hemkabakla yogurtta cok guzel giderr..hahahahah...bos verrr..yabancilar neanlar yemektennn...bizim guzelyemeklerimizdennn.cocukbuyusun zaten doner yicekk.hahahahahaha.bos ver cnm.annenide kendini de uzme.birakkk ac kalsinnn....annesi dusunsun.sen sev sadece.

Küçük aptal konusu haricinde haklısınız.. Bebeğe yemek konusunda müdahale etmeyin. Hatta hiç bir işlerine karışmayın.
Sen daha iyi yapıyorsun deyip gaz verin. Eğer yapamadığı bir şey olursa sizden ya da annenizden rica etsin. Yani o yetemediğinde yapın -ki sizin yaptıklarınızı görev olarak görmesin... :34:

Gelinin ifade edis sekli ve tum isi size yikmis olmasi kotu.

Onun disinda o bebek onlarin bebegi neyin saglikli vs oldugunu emin olun sizden daha cok dusunuyolardir. Kizin koydugu kurallari hice sayip yogurt tikarsaniz agzina tabii ki bozulur. Herkesin bebegini yetistirme sekli farkli, saygi gostermek zorundasiniz.

Ayrica minik aptal, aptalcik vs biz Turklere bile bakiniz sevimli gelmedi, farkli kulturdeki birine iyi niyetinizi pek anlatamazsiniz.

Çok uzun olduğu için baştan özür dilerim. Hanımlar biz bir aydır ailecek kendimizi sorgular olduk durmadan. Abim yurtdışından evli ve eşi yabancı. Sevgilisi olarak evimize getirdiğinden beri kendisine elimizden gelenin en iyisini yaptık. Güler yüzümüzü iyi niyetimizi eksik etmedik. Onu sımsıkı kucakladık ilk günden beri, senede bir kez Türkiyeye gelirler ve rahat etmeleri için istedikleri her şeyi imkan dahilinde yapmaya çalışırız ki abim mutlu olsun, keyfi bozulmasın diye. Bu sene bebekleri oldu ve onunla geldiler. Fakat gelin hanımda ve abimde bu sene bariz bir sıkıntı, rahatsızlık ve yaşadığımız yeri beğenmeme (işte ev hiç hijyenik değil vs. Gibi) sorunsalı baş gösterdi. Çocuk 7 aylık ve 6 kiloya henüz girdi, iştahı yerinde aslında ama annesi çok katı kurallara sadık kalıyor. Tek tip sebze veriyor, yoğurt verilmiyor, ek mama verilmiyor, 15 gün yalnızca kabak ezmesi, şimdide yalnızca karnıbahar ezmesi veriyor vs. Bu konuda biz bilgilerimiz dahilinde bu beslenmenin eksik olabileceğini, biraz daha esnek olmalarını söylediysek de azarı işittik oturduk. Annem geçenlerde bir çay kaşığının ucuyla yoğurt verecek oldu dünyanın azarını yedi. Ve şimdi annemin kucağına pek vermiyorlar bebeği, gelin hanımın güvenini sarsmış bu davranışıyla. Bu gibi tavırlar işte. Dün de kabak benim başıma patladı. Yeğenimi ölesiye seviyorum, kalbim titriyor onunla ilgilenirken ama severken bir sürü hitap kullanıyorum: işte küçük kedim, minnoşum, böceğim, çiçeğim, meleğim, tatlım, maymuncuk, küçük aptalcık vesaire. Dün gelin hanım beni sert şekilde azarladı çocuğa aptal deme diye. Aptal dediysek sevmek maksatlı araya kaynayan bir laf, şapşik filan da derim hatta mesela. Buna çok kızıyorlarmış ve “çocuk bizim çocuğumuz duymak istemediğimiz şeyleri söylemesinler, hoşuma gitmiyor kardeşinin çocuğu sevme tarzı” demiş gelin hanım. Evin bütün işini, bebeğin kıyafetlerinin ütüsünden gelin hanıma gaz yapmayacak yemeklerin pişirilmesine kadar biz yaparken, kendileri bütün gün oturmak dışında evin hiçbir işine (gerçekten hiçbir şey yapmazlar) el sürmezken bizler de gözlerinin içine bakarken, her ihtiyaçlarını gık dedirtmeden karşılarken, annemle ikimiz de çalıştığımız halde onların 7/24 arkasını toplarken, bu dış kapının mandalı muamelesi çok ağrımıza gitti. Şimdi siz söyleyin bizim bu çocuk üzerinde hiç mi hakkımız yok ve 7 aylık bebeği (ki söylenenleri anlayacak yaşa gelse zaten konuştuklarıma dikkat ederim, o kadar da cahil bir insan değilim) küçük şapşal diye sevmenin sakıncası nedir? Çok mu büyük bir hatadır bu? Belki de taraflı bakıyorum bilmiyorum. Olumlu, olumsuz fikir belirten herkese teşekkürler.

vallahi cnm salak sözünü bile kullanmayan biri olarak çocuğumun bu hitaplarla sevilmesini adı dışında bir lakap takılmasını istemem:50:

ikinci tek tip beslediğini bilmesine rağmen kv kafasına göre (bir damlada olsa) bişi yedirirsede kızar surat asarım:47:

her kadının bir yoğurt yapışı vardır derler. o onun bebeği istediği gibi besler büyütür. saygı duymak gerek

el üstünde tutmanız takdire şayan ama gel görki sizin gelin pek memnuniyetsiz galiba (hijyen fln konusunda)

Çok uzun olduğu için baştan özür dilerim. Hanımlar biz bir aydır ailecek kendimizi sorgular olduk durmadan. Abim yurtdışından evli ve eşi yabancı. Sevgilisi olarak evimize getirdiğinden beri kendisine elimizden gelenin en iyisini yaptık. Güler yüzümüzü iyi niyetimizi eksik etmedik. Onu sımsıkı kucakladık ilk günden beri, senede bir kez Türkiyeye gelirler ve rahat etmeleri için istedikleri her şeyi imkan dahilinde yapmaya çalışırız ki abim mutlu olsun, keyfi bozulmasın diye. Bu sene bebekleri oldu ve onunla geldiler. Fakat gelin hanımda ve abimde bu sene bariz bir sıkıntı, rahatsızlık ve yaşadığımız yeri beğenmeme (işte ev hiç hijyenik değil vs. Gibi) sorunsalı baş gösterdi. Çocuk 7 aylık ve 6 kiloya henüz girdi, iştahı yerinde aslında ama annesi çok katı kurallara sadık kalıyor. Tek tip sebze veriyor, yoğurt verilmiyor, ek mama verilmiyor, 15 gün yalnızca kabak ezmesi, şimdide yalnızca karnıbahar ezmesi veriyor vs. Bu konuda biz bilgilerimiz dahilinde bu beslenmenin eksik olabileceğini, biraz daha esnek olmalarını söylediysek de azarı işittik oturduk. Annem geçenlerde bir çay kaşığının ucuyla yoğurt verecek oldu dünyanın azarını yedi. Ve şimdi annemin kucağına pek vermiyorlar bebeği, gelin hanımın güvenini sarsmış bu davranışıyla. Bu gibi tavırlar işte. Dün de kabak benim başıma patladı. Yeğenimi ölesiye seviyorum, kalbim titriyor onunla ilgilenirken ama severken bir sürü hitap kullanıyorum: işte küçük kedim, minnoşum, böceğim, çiçeğim, meleğim, tatlım, maymuncuk, küçük aptalcık vesaire. Dün gelin hanım beni sert şekilde azarladı çocuğa aptal deme diye. Aptal dediysek sevmek maksatlı araya kaynayan bir laf, şapşik filan da derim hatta mesela. Buna çok kızıyorlarmış ve “çocuk bizim çocuğumuz duymak istemediğimiz şeyleri söylemesinler, hoşuma gitmiyor kardeşinin çocuğu sevme tarzı” demiş gelin hanım. Evin bütün işini, bebeğin kıyafetlerinin ütüsünden gelin hanıma gaz yapmayacak yemeklerin pişirilmesine kadar biz yaparken, kendileri bütün gün oturmak dışında evin hiçbir işine (gerçekten hiçbir şey yapmazlar) el sürmezken bizler de gözlerinin içine bakarken, her ihtiyaçlarını gık dedirtmeden karşılarken, annemle ikimiz de çalıştığımız halde onların 7/24 arkasını toplarken, bu dış kapının mandalı muamelesi çok ağrımıza gitti. Şimdi siz söyleyin bizim bu çocuk üzerinde hiç mi hakkımız yok ve 7 aylık bebeği (ki söylenenleri anlayacak yaşa gelse zaten konuştuklarıma dikkat ederim, o kadar da cahil bir insan değilim) küçük şapşal diye sevmenin sakıncası nedir? Çok mu büyük bir hatadır bu? Belki de taraflı bakıyorum bilmiyorum. Olumlu, olumsuz fikir belirten herkese teşekkürler.

Ben de bir annenin bebeğini nasıl beslemesi gerektiğine karışılmaması taraftarıyım ama 15 gün kabak yedirmek nedir yaa?! Bence bir doktora falan sorun, neymiş bu işin aslı, ne gibi zararları olaiblir tek tip sebzeyle beslemenin, belki bir doktor agzından duysa değiştirir.
Onun dışında küçük aptal lafına ben de bozulabilirdim cünkü aptal kelimesi kulağa hiç hoş gelmiyor, genelde sinirlendiğimizde aptal deriz. Ama mesela ben de yeğenimi şebeleğim, şapşiğim, diye severim, ne biliyim bu keliemler kulağa daha sevecen geliyot sevgi sözcüğü olduğu belli de, aptal kelimesi muallakta kalıyor, hadi biz türkler anlıyoruz aptal derken de sevmek istediğinizi ama gelin yabancıymışi bilemez ki, aptal kelimesinin sözlük anlamı neyse ona yorar kelimeyi..

Yeğen bu can parçası insan sevmeden duramaz ki... Ben de yeğenim için canımı veririm çocugum olsa bu kadar severdim herhalde.. Zor olacak ama birazcık ilgilenmeyin siz de, hiç bir şekilde, yemek bile yapmayın, kendisi yapsın yesin. İşlerini yapmayın, sizi kırdığını anlasın.

Back
X