Abim evlenecek fakat gelin adayı ...

niye sacma diyorsun ki? evet su sn namahrem ve olmasa bile bu o kizin dusuncesi, gorumcesin diye bunu yargilama hakkina sahip degilsin.. kizi mercek altina almis da herseyine takmis gibisin.. burdan oyle gordum..
Bizde el öpmek saygıdan gelir. He yapmayan saygısız değildir gidip bunu ona da söylemeyiz. Kendisi öpmem elini demiş. Bu bizim geleneklerimizde var. Onun ailesi gelince biz hiç bir şekilde yanlış anlaşılmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Dikkat edebilir en azından.

Bence karışmayın , iyi ve ya kötü abiniz eşi olacak...
Arada siz niye kötü olasınız ki
He fazla samimi olmassınız olur biter..

Bizde el öpmek saygıdan gelir. He yapmayan saygısız değildir gidip bunu ona da söylemeyiz. Kendisi öpmem elini demiş. Bu bizim geleneklerimizde var. Onun ailesi gelince biz hiç bir şekilde yanlış anlaşılmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Dikkat edebilir en azından.
herkesin prensipleri, kurallari vardir.. sizin icin degistirmek zorunda diye bakarsaniz, kusura bakma, burda anlatilan klasik erkek ailelerindensiniz demek.. biz bunu yaptik, o da bunu yapmali demek bile yonetmeye calismaktir..

aynen katiliyorum canim..
benim eski gorumcem de attigim adimi kiskanan igrenc bi kadindi.. ben onceden gercek yuzlerini bilmedigimden epey sicak davranirdim.. dugun sonrasi kiyameti koparip aileme hakaret edince koydum mesafeyi.. kimbilir millete ne diyodu, kardesimi bizden ayirdi, cok soguk, biz onu cok seviyoduk, bla bla bla..
inanmiyorum artk tek tarafli dinlemeyle..
Haklısınız tabi , sıcak davranan taraf olmanın arkadan konuşulmanın nasıl olduğunu biraz öğrenmişsiniz. Ama bize yapılan tam olarak bu şuanda. Annesi melek gibi biri. Çok tatlı , sessiz , sakin ve onu çok sevdik. Ailesine diyecek neyimiz olabilir.

Gelin adayı yazıyor kardeşime işi düştükçe . Zaten konuştuk yardım etmeyecek artık. Hayır saygısızlık değil ama namahrem demesi saçma. Öpmüyorsa öpmesin. Nikah yok henüz. Biz onu kardeş olarak görüyoruz babamında kızı olacak haliyle.
Bence karismayin ve ayrica yok babamin elini opmedi, yok selam verirken gulmedi yok gelip gitmedi gibi ufak tefek konulari takmayin kafaniza. Boyle ufak seyleri sorun etmeyin. Onemli olan abinin o kizla mutlu olmasi.

Namahrem diye kayınbabanın elini öpmeyip,abinizle sarmaş dolaş olması ne garip...!!!
Bence bu kızdan size hayırlı bi gelin olmaz...
Abinizin gerçekleri görmesini sağlayın.Evlenmeden önce önemsenmeyen bu durumlar sonrasında bütün aileyi birbirine düşürür...

Gelin adayı yazıyor kardeşime işi düştükçe . Zaten konuştuk yardım etmeyecek artık. Hayır saygısızlık değil ama namahrem demesi saçma. Öpmüyorsa öpmesin. Nikah yok henüz. Biz onu kardeş olarak görüyoruz babamında kızı olacak haliyle.

Bu konular çok hassas, herkesin kendince bir fikri vardır ve kimse kimseye kendisininkini dayatmamalıdır. Öpmek istemiyorsa bu onun tercihi saygı duymak durumundasınız.
Gelin adayı da işi düşünce yazıyorsa kardeşiniz oyalayacak ve yardım etmeyecek. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Bir insan eğer yardım bekliyorsa önce candan davranmasını bilecek. Hem dır dır edip, doldurup bir de karşıdan yardım beklemeyecek.

görür görür merak etme düğünü yapsın kız da sorun varsa anında gösterir zaten..müdahil olmayın uzak durun er geç farkedecektir ailemle neden bu denli soğudum ömrümde olmayan şey neden şimdi oldu diye er geç sorgular..erkekler ailecidir..köprüyü geçene kadar dayı demek fabrika ayarlarında vardır..bak burda ki konulara :KK66:
Umarım gelinle de aramız iyi olur. Evlenince böyle olmaz. Bir abimiz var onla da eşiyle de iyi olmak istiyor insan

Burada bile görümce olman yeterli

Gorumcemisin zaten baştan fislendin
Hahaha aynen ya.. Görümcelik yapmış olsam neysee. Bende evleneceğim ilerde ama eşim olacak insanın ailesine biraz güler yüz tatlı dille davranırım. Ki yardımcı oluyorlarsa daha ne ?

bu yorumu, yazdıklarını doğru kabul ederek yani haklı olduğunu varsayarak yazıyorum:
bence, tabi ki kardeşini savun
abin de konuşmazsa konuşmasın sizinle
haklıyı bilirken susmak olmaz bence
zamanla da düzelmez, yüz verdikçe tepenize çıkar
fakat konuşmadan önce "objektif" olduğundan emin ol
:KK39:
Kesinlikle objektif davranıyorum . Emin olmasam böyle yazmam zaten. Ama bir sorun çıkmasın diye susmaktan başka çare yok gibi

Haklısınız tabi , sıcak davranan taraf olmanın arkadan konuşulmanın nasıl olduğunu biraz öğrenmişsiniz. Ama bize yapılan tam olarak bu şuanda. Annesi melek gibi biri. Çok tatlı , sessiz , sakin ve onu çok sevdik. Ailesine diyecek neyimiz olabilir.
bilemiyorum..
kimi insan namahrem dediginde mutlu olur kiz dikkat ediyor diye, saygi duyar.. siz bunu bile elestiri konusu yapmissiniz gibi geldi.. iste abimle sarmas dolas ama, demen cok cirkin.. demek her hareketini inceleyip, kiyaslayip, sonuc cikariyosun..

bilemiyorum..
kimi insan namahrem dediginde mutlu olur kiz dikkat ediyor diye, saygi duyar.. siz bunu bile elestiri konusu yapmissiniz gibi geldi.. iste abimle sarmas dolas ama, demen cok cirkin.. demek her hareketini inceleyip, kiyaslayip, sonuc cikariyosun..

bence konu sahibi demek istiyor ki:
babamın elini öpmemek için namahrem diye bahane uyduruyor
namahremi, kayınpederinin elini öpmeyecek kadar önemseseydi abimle bu kadar samimi davranamazdı herkesin yanında...
ben mi yanlış anladım? o_O

namahrem diyipte abinize sarilmasi gerekten sacmaymis abinize gelince ( nikah yoksa ) namahrem olmuyor mu :-) ama nikah olduktan sonrada el opulmemeli artık mahrem olur ama bazı sebeplerden dolayı nikah düşebilir onu burda açıklamam doğru olmaz

bilemiyorum..
Acınız mı var bilmiyorum ama onlar nişanlı oyle olmaları normal. Birbirlerini seviyolar. O yüzden sarmaş dolaş dedim zaten. Babama öyle demesi anormal değilmi. Öpmek istemiyorum der olur biter . Namahrem nedir. Bence once iki taraftan bakmayı öğreniniz.

Merhabalar kızlar, abim nasipse bu yaz evlenecek bir ay içinde evlenme kararı aldılar. Fakat gelin adayı kız kardeşimle ilgili saçma sapan konularda abimi dolduruşa getiriyor. Kız kardeşim kızın çeyizine bile yardım ediyor. Fakat teşekkür etmek yerine her defasında olanları çarpıtarak anlatıyor. Ben şahit olduğum için doğrusunu anlatıyorum ama bir hafta geçmiyor ki yine aynısını yapıyor. Biz bir kez evleniyorlar istedikleri olsun dedikçe daha fena oluyor. Abimle aramız çok iyiyken konuşmuyoruz şuan. Ben şuana kadar hiçbir şeye karışmadım fakat kız çok ukala, kardeşime böyle yapınca bende konuşmuyorum. Demek ki bende kızla sohbet etsem aynısını bana da yapacak. Şimdi böyledir diyerek hep susuyorum ama nereye varır hiç bir fikrim yok. Ayrıca anneme babama da pek saygı gösterecek gibi değil. Babamın elini namahrem diye öpmeyen kız abimle sarmaş dolaş. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.. Zamanla düzelir diyoruz ama yapılan küçük bir şakayı bile abartarak abime anlatıyor. Evin huzurunu bozmuş durumda. Ne yapabilirim yine karışmamaya devam mı edeyim. Kardeşimi savunurum konuşursam haliyle. Bu da daha büyük sorunlara yol açabilir.

yahu almayın çeyiz meyiz kendinize yapın bırakın yüz vermeyin

bence konu sahibi demek istiyor ki:
babamın elini öpmemek için namahrem diye bahane uyduruyor
namahremi, kayınpederinin elini öpmeyecek kadar önemseseydi abimle bu kadar samimi davranamazdı herkesin yanında...
ben mi yanlış anladım? o_O
Sonunda biri beni anladı. Çok sağolun.

namahrem diyipte abinize sarilmasi gerekten sacmaymis abinize gelince ( nikah yoksa ) namahrem olmuyor mu :-) ama nikah olduktan sonrada el opulmemeli artık mahrem olur ama bazı sebeplerden dolayı nikah düşebilir onu burda açıklamam doğru olmaz
Bahane olarak sunması bize tuhaf gelen zaten.

Merhabalar kızlar, abim nasipse bu yaz evlenecek bir ay içinde evlenme kararı aldılar. Fakat gelin adayı kız kardeşimle ilgili saçma sapan konularda abimi dolduruşa getiriyor. Kız kardeşim kızın çeyizine bile yardım ediyor. Fakat teşekkür etmek yerine her defasında olanları çarpıtarak anlatıyor. Ben şahit olduğum için doğrusunu anlatıyorum ama bir hafta geçmiyor ki yine aynısını yapıyor. Biz bir kez evleniyorlar istedikleri olsun dedikçe daha fena oluyor. Abimle aramız çok iyiyken konuşmuyoruz şuan. Ben şuana kadar hiçbir şeye karışmadım fakat kız çok ukala, kardeşime böyle yapınca bende konuşmuyorum. Demek ki bende kızla sohbet etsem aynısını bana da yapacak. Şimdi böyledir diyerek hep susuyorum ama nereye varır hiç bir fikrim yok. Ayrıca anneme babama da pek saygı gösterecek gibi değil. Babamın elini namahrem diye öpmeyen kız abimle sarmaş dolaş. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.. Zamanla düzelir diyoruz ama yapılan küçük bir şakayı bile abartarak abime anlatıyor. Evin huzurunu bozmuş durumda. Ne yapabilirim yine karışmamaya devam mı edeyim. Kardeşimi savunurum konuşursam haliyle. Bu da daha büyük sorunlara yol açabilir.
Namahrem mi? Kayınpederinin yanında başını bile açabilirsin. Bu hiç Kuran okumamış mı? Bence doğru davranıyorsun. Mesafeli olmakta fayda var.

Back
X