Abim // Fikirlerinizi merak ediyorum.

Yaslar birbirine yakinca kiskanclik olayi cok oluyor sanirim..
Benimde 2 kardesim var sizin gibi 2 yas va aralarinda onlarda birbirlerini yiyorlar..
Umarim buyuyunce duzelirler ergenlikten olsa gerek,
Ama senin agbini cozemedim ve uzuldum sana dusmanmisiniz ne bu kin bu ofke,
Annen ve baban agbini karsisina alip konusmali bence...

annemle babam o treni çoktan kaçırdılar geçti artık o. kontrol edilemez biri oldu benim için abim malesef

hep böyleydi. çocukken biriyle kavga etsem abim hep karşıdakini savunurdu hatta bi keresinde bi çocuk topumu alıp kaçıyodu ben de çocugu abime söylemiştim kimi kime şikayet ediyosam abim çocuga dönüp ben hiç karışmıyorum ne yaparsan yap demişti 9-10 yaşlarındaydık.

bu ne ya abi değil düşman resmen o zaman seninle ilgili bi sıkıntısı var seni fazlalık olarak görüyor galiba kendi haline bakmadan

Şöyle hayatıma baktığımda şimdiye kadar bana en çok zarar veren, canımı acıtan öz abim. Sizlerle paylaşıyorum çünkü arkadşlarımla paylaşamıyorum. 19 yaşındayım abimle aramda 2 yaş var. ama biz birbirimizden nefret ediyoruz. konuya nasıl nerden başlayayım bilmiyorum. ama çok doluyum. abimle beraber büyürken hep kavga ederdik her abi kardeş gibi ama bir zaman geldi normal abi kardeşler duruldu biz daha beter olduk. neydi alıp veremediğimiz ? ben sorunlarımda hep önce kendimi suçlarım ve suç bendeyse sorunlar kolay hallolur çünkü çözebilirim. ama hayatımda en net olduğum konulardan birisi bu suç bende değil artık eminim. abime göre o ne derse o ben onun hizmetçisiyim. on tane sarayı olsa birini benimle paylaşmaz bu karakterde birisi ( şimdiden annemlere miras konusunu açıp araba koyu maviye kalsın gerisi benim diyebilecek kadar lakayt) bense hep hakkımı savunan birisiyim. konuşabileceğim yerde asla susmam susmayacağım da. abimle ufak sebeplerden tekme tokat a varabılecek kavgalarımız oluyor. bilgisayar basında saatlerce oturdugunda kalk bi yarım saat işim var diyince bile kafamı yumrukladığı olmustur. bi süre sonra ben ne yaptım durmadım ben de o bana vurunca altta kalmadım gücümün yettiğince vurdum. en basit örnek vereyim bir gün anneannemlere gidecektiler annemler sehır dısına okul var dıye biz evdeydık abim olacak hayvanla annem bana para verdi bozdur yarısını abine ver dedi tamam dedim onları ugurladık ben paranın yarısını abime verdim hepsini alabilmek için sorgusuz sualsiz bana daldı ( yanlış anlaşılmasın maddı durumumuzda da sıkıntı yok Allah a şükür ) o gün bei odanın duvarlarına vura vura dövdü elimden geldiğince kendimi korumaya çalışsam da çok hırpaladı beni aynı olayın daha fenasını teyzemlerde yaptı beni herkese rezil etti. sudan sebeple. anlatmaya kalkmıyorum o olayı yoksa yazım iyice uzayacak.

Bunun dışında benim haricimdeki insanlara karşı o kadar farklı ki. benim yaşıtım bi kız vardı lisede onun okulunda ikisi kankaydı sözde bir gün yolda otobüs bekliyorum ikisi yanımdan yürüdü geçti abim baktı yüzünü cevirdi bana ve o kız benım onun kardesı oldugumu biliyor. düşünün olayın anormalliğini. bu kavgalar hep 2 sene önce oldu ve 2 senedir biz artık hiç konusmuyoruz. o da ben de il dışında okuyoruz. ne arıyoruz ne soruyoruz birbirimizi gram özlemiyorum abim olarak ailemden biri olarak görmüyorum ben onu ama bu durum annemi çok üzüyor gecen yengem laf etmıs ikimiz hakkında ona çok üzülmüştü. Dinimizde de çok günah küs kalmak biliyorum ama o adam olmayacak biliyorum bana insan gibi davranmayacak. Şuan şunları yazarken bile asıl utanıyorum çünkü bütün bu şiddeti hep sakladım çevremden. ama artık nasıl bir yol çizeceğimi bilmiyorum şimdi evdeyim ben haftaya o da gelecek. kötü olan bir de şu aynı odayı paylaşıyoruz.

Sizler, çoğunuz benden büyüksünüz fikirleriinizi almak istiyorum sabrımı nasıl koruyabilirim. çünkü konuşmasam bile sofrada yemek yıyoruz mesela tip tip yüzüme bakıyo inceliyo sinir olduğumu bildiği için. geçerken sertçe çarpıyo, telimi şarja takıp uyuyorum kalktıgımda bakıyorum 3 lü prizi kendı tarafına cekmıs telefonum yerlerde surunuyo şarjdan cıkmıs vaziyette v.s . Ben bununla nasıl başa çıkabilirim çok tükendim artık.

annenle acıkca konus duygularını dıle getırr neden konusmak ıstemedıgını belkı ıkna olurr cok uzulmez bu duruma..ve babannn hiçbişey demıyor mu bu duruma merak ettımm?onunnla aynı odayı paylasma bence gıt salonda yat gerekırse...çok fazla denk gelmemeye calıss o evdeyse sen cık o olmadıgında sen gel..ve yuzune bakma onunderdıdıkkatını cekıp senın daha cok canını yakmak..allahakıl fıkır versınnn bellı bı yasa gelmıss artıkk bu nasıll bicanlı çözemedımmm....ınsanın ne olursa olsun kardesı ya ne kadar kavgada etse canıııı allah vıcdn versınnnnn ne dıyelımmm...sende takma kafana onun ıstedıgını senınn sınırlerını altust etmek ona bu fırsatı verme ...

Ablamla aramızda 1 yaş var küçükken bizde felaket kavga ederdik ama sonradan geçti kendiliğinden hatta şuan en yakın arkadaşım ablam diyebilirim :))
Allah yardımcın olsun canım ama bu işi düzeltmeyi deneyebilirsin mesela gururu falan boşver al karşına konuş, eğer mantıklı biriyse bir şeylerin farkına varır ve bu davranışları keser.

Peki evine geri donmeye mecbur musun? Nerde kaliyorsan orada kalsn?Bazi yurtlar yazinda acik oluyor veya okulunun yaz okuluma fln kal.Olmadi is bul yazin calis ve ailene yazin gelmek istemedigini her geldiginde burnundan geldigini can guvenligini ve huzurunu koruyamadigini anlat. Ailene mudahele edemediklerini bu sekilde abinle mutlu bir yaz gecirmelerini soyle. Eger eve gelmemi istiyorsaniz abimle konusun anlasin bu sorun cozulene kadar gelmeyeccegim de.

Akrabalarina da gidebilirsin. Ben olsam beni korumayan surekli dayak atak tartaklandigim bir eve ailem var diyip gitmem. her anne baba kardes iyi olamiyor. Sirf ailen diye gitmek zorunda degilsin.Gerekirse ailen kotuyse sileceksin onlari yapacak birsey yok. Anne babanda seni sevmiyor galiba bu kadar aci cekmene seyirci kalmislar. Madem oyle seni kaybedecklerini anlasinlar. Eger tutumlarini degistirirlerse ne ala yok degismezse gitme bence bu yazi huzurlu gecirelim ben yurtta kalacagim eger yurt parami oderseniz sevinirim dersin. Belkide razi olurlar evde kavga cikmaz diye dusunuyor olabilirler.Bence senin uzulmene dayak yemene bu kadar ses cikarmayan ailen gitmesen umurlarinda olmsa. Sanki seni sevmiyolar gibi zaten.

ikinizde inatçı ve sinirli insanlarsınız heralde bianda abimle ben geldim gözümün önüne :52:bizim aramızdada 13 ay var çok kavga ettik kafama sandalyeler fırlatırdı elimide kırdı bundan seneler önce biz yrıyız şimdi o azerbaycanda yaşıyoo bundan bi kaç sene öncesine kadar birbirimizi yiyoduk siz daha çok gençsiniz biraz o deli çağlarınızı atlatınca sizde birbirinizi seviceğiniz düşünüyorum

biraz ayrılık iyi gelicek dicektim ama zaten ayrı şehirdeymişinz kardeş çok önemli ne onsuz olmuyo gerçekten ben gelsede kavga etsek keşke diyorum

ikinizde inatçı ve sinirli insanlarsınız heralde bianda abimle ben geldim gözümün önüne :52:bizim aramızdada 13 ay var çok kavga ettik kafama sandalyeler fırlatırdı elimide kırdı bundan seneler önce biz yrıyız şimdi o azerbaycanda yaşıyoo bundan bi kaç sene öncesine kadar birbirimizi yiyoduk siz daha çok gençsiniz biraz o deli çağlarınızı atlatınca sizde birbirinizi seviceğiniz düşünüyorum

biraz ayrılık iyi gelicek dicektim ama zaten ayrı şehirdeymişinz kardeş çok önemli ne onsuz olmuyo gerçekten ben gelsede kavga etsek keşke diyorum

işte ayrı kalınca belki bi şeyler düzelir diyosun ama ayrı kaldığım zaman hiç özlemiyorum çok huzurluyum onsuz.

Peki evine geri donmeye mecbur musun? Nerde kaliyorsan orada kalsn?Bazi yurtlar yazinda acik oluyor veya okulunun yaz okuluma fln kal.Olmadi is bul yazin calis ve ailene yazin gelmek istemedigini her geldiginde burnundan geldigini can guvenligini ve huzurunu koruyamadigini anlat. Ailene mudahele edemediklerini bu sekilde abinle mutlu bir yaz gecirmelerini soyle. Eger eve gelmemi istiyorsaniz abimle konusun anlasin bu sorun cozulene kadar gelmeyeccegim de.

Akrabalarina da gidebilirsin. Ben olsam beni korumayan surekli dayak atak tartaklandigim bir eve ailem var diyip gitmem. her anne baba kardes iyi olamiyor. Sirf ailen diye gitmek zorunda degilsin.Gerekirse ailen kotuyse sileceksin onlari yapacak birsey yok. Anne babanda seni sevmiyor galiba bu kadar aci cekmene seyirci kalmislar. Madem oyle seni kaybedecklerini anlasinlar. Eger tutumlarini degistirirlerse ne ala yok degismezse gitme bence bu yazi huzurlu gecirelim ben yurtta kalacagim eger yurt parami oderseniz sevinirim dersin. Belkide razi olurlar evde kavga cikmaz diye dusunuyor olabilirler.Bence senin uzulmene dayak yemene bu kadar ses cikarmayan ailen gitmesen umurlarinda olmsa. Sanki seni sevmiyolar gibi zaten.

yurdum yazın kapalı malesef öyle bir şansım yok. ama teyzemde ya da anneannemde kalabilirim. anne babamın beni sevmediği fikrine nasıl bu kadar çabuk ulaştınız onu da anlamadım. sevilip sevilmediğimi anlayacak yaştayım. anneler babalar da hata yapar. benimkilerin en büyük hatası da bunu gözardı etmek oldu bu da bana pahalıya patladı .

Benim kardeşim yok,olmadığı içinde çok üzülürdüm tek olmak gerçekten zor.Fakat böylesi olacaksa olmaması daha iyimiş:31:

Belli bir yaşı almışsınız aslında seninle nasıl bir alıp veremediği olabilir ki.Desem 14-15 li yaşlardasınız aktifsiniz anlarım ama oda değil.

Eğer görüşmeyince huzurlu oluyorsanız görüşmeyin.Ne kadar kan bağı olsa da anlaşamadıktan sonra zorlamanın manası yok.Belki biraz daha şöyle 30 lu yaşlara doğru akıllanır:26:

merhaba çok zor bir durum. bizde anlaşamazdık. hatta beni kardeşlikten silmişti zamanında. 1-2 yıl kadar konuşmadık ama şimdi 2 gün görmesek birbirimizi duramayız. bir yere gideceksek hep beraberiz.

acaba sen doğduğun zaman annenler dokunma kardeşine yapma etme falan deyip sana yaklaştırmadılarsa o yüzden de olabilir. kıskançlık içine içlemiştir. bazen aileler bebeklerini korumak için öyle yapabiliyorlar. bu da abi ya da abla için beni sevmiyorlar, kardeşim oldu beni istemiyorlar artık, ben de kardeşimi istemiyorum gibi durumlar olabiliyor.

bir tanıdığım var küçükken kardeşini balkondan atmaya kalkmış, kardeşim oldu benimle ilgilenmiyor falan diye. eğer öyle bir şey varsa ailen zamanında tam olarak açıklama yapmamışlardır abine ve o da seni rakip/düşman olarak gördüğü için böyle davranıyordur.

ben zamanla geçeceğini düşünüyorum. biraz daha büyüyüp de olgunlaşınca her şey yoluna girer.

işte ayrı kalınca belki bi şeyler düzelir diyosun ama ayrı kaldığım zaman hiç özlemiyorum çok huzurluyum onsuz.

yurdum yazın kapalı malesef öyle bir şansım yok. ama teyzemde ya da anneannemde kalabilirim. anne babamın beni sevmediği fikrine nasıl bu kadar çabuk ulaştınız onu da anlamadım. sevilip sevilmediğimi anlayacak yaştayım. anneler babalar da hata yapar. benimkilerin en büyük hatası da bunu gözardı etmek oldu bu da bana pahalıya patladı .

Ben kahin degilim, anlattiklarinizdan onu cikardim. Dayak yiyorsunuz, duvardan duvara vuruluyorsunuz, psikolojik baski eziyet hepsi var ama aileniz hic mi hic birsey demiyor! Psikolojiniz bozulmus belli eve gitme vakti gelmis ve karin agrilariniz daha gitmeden baslamis. Aileniz vurdumduymaz o zaman bu kadar ilgisizlik olurmu, hic birsey demeyip goz yummalari bana sevgi gosterisi gibi gelmedi. Direkt herhalde kimse kizi ailesinde sevmiyor hissi olustu. Sizin aileniz bir garip gercekten size yapilanlar bana yapilsa o eve bir daha gitmem. Ailem bir sey yapmiyor, abim iskence ediyor... niye gideyim ki baska yerde kalirim.

Aileniz hata yapiyor olabilir ama aci cekiyorsunuz resmen gozleri de kor degil ya bu insanlarin hic mi farkinda degiller mutsuz oldugunun? Yani aileni bilmem ama anlattigin kadariyla seninle ilgileri yok gibi abinden senden nefret ediyor. Ben buna dayanarak yorum yaptim.

Son düzenleme:
Back
X