• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abim için üzülüyorum.

Allah sabır versin. Abinin destek alması şart. Bak şu var, o vicdan yapıyor ama herkes kendinden mesuldür. Abin kızı terketmiş, camdan atmamış, öldürmemiş. Bu terkedilişe umursamayarak tepki verebilirdi kız, kendisi ölmeyi seçmiş. Abinin suçu yok, onla konuşmayı denemelisin belki de. Ya da bir kitapta okumuştum; isimsiz, sizden geldiği belli olmayn ve o kızın ağzından bir mektup. Tabii ki ben o kızım diye kandırmak değil, oymuş gibi. Anlatabildim mi bilmiyorum.

Suçluluk pisikolojisi, kendisini sorumlu hissediyor.
Katillerin bir çoğu sonrasında yaşıyorlar bu psikolojiyi.
Abinizin destek alması gerekiyor. yaşananların onun suçu olmadığını anlamalı artık. 9 yıl olmuş.

hayatında biri var mı?

evet kendisini suçluyor. zaten kızın ailesi de abimi suçluyor. hayatında biri yok aslında abim çok yakışıklı bir adam çok ilgi görüyor. benim arkadaşlarım bile abime hayran ablamın arkadaşları da aynı şekilde ama abim kendini öyle kapatmış ki kimseyi görmüyor. bazen ablamla söylüyoruz şöyle bize güzel bir yenge getir diye uğraşamam diyor. kapatmış kendini maalesef.

Allah sabır versin. Abinin destek alması şart. Bak şu var, o vicdan yapıyor ama herkes kendinden mesuldür. Abin kızı terketmiş, camdan atmamış, öldürmemiş. Bu terkedilişe umursamayarak tepki verebilirdi kız, kendisi ölmeyi seçmiş. Abinin suçu yok, onla konuşmayı denemelisin belki de. Ya da bir kitapta okumuştum; isimsiz, sizden geldiği belli olmayn ve o kızın ağzından bir mektup. Tabii ki ben o kızım diye kandırmak değil, oymuş gibi. Anlatabildim mi bilmiyorum.

abim ben bunun cezasını ömür boyu çekeceğim demişti ve sanırım öyle yapıyor unutmayarak kendini bu şekilde cezalandırıyor. dediğiniz şekilde bir mektup göndermek bana çok sağlıklı gelmedi daha çok kafayı yer gibi geliyor bana.

Merhabalar aranıza yeni katıldım.

aslında benim sorunum yok Allah'ıma şükürler olsun. tek üzüldüğüm şey abim, hem çok endişeleniyorum hem çok üzülüyorum.
konuyu kısaca anlatacak olursam,

Abim 2006 yılında sevgilisini kaybetti daha ikisi de çok gençlerdi tanıştıklarında 2 sene sanırım beraber oldular ve sonra ayrıldılar. ayrıldıktan sanırım 6 - 7 ay sonra sevgilisi barışmak istedi ama abim reddetti sevdiği halde kabul etmedi barışmayı oysa ortada bir şey yoktu ayrılmalarının nedeni sevgilisi yalan söylemişti öyle abartılacak bir şey değildi ve abim kızıp bitirmişti ilişkiyi. neyse olayı kısa keseceğim, abim sevgilisinin barışma istediğini reddedince hemen ertesi günü, çok zor bunu yazmak Allah kimseye böyle bir şey göstermesin, sevgilisi intihar etti. abim o günden sonra hiç aynı olmadı dışarıdan bakınca o kadar mutlu bir insan görüyorsunuz hiç derdi yokmuş gibi sanki dünyadaki en mutlu en huzurlu insanı gibi ama gece odasına çekildikten sonra sevgilisinin mektuplarını okuyup okuyup öyle bir ağlıyor ki insanın yaşarken öldüğünün karşılığı bu olsa gerek. kimseye duyurmadan kimseye göstermeden acısını o odasında tek başına yaşıyor. bazen odasının önünden geçmemeye çalışıyorum üzülüyorum duyunca kahroluyorum Allah kimseye böyle bir acı vermesin. 9 sene oldu hala aynı Allahtan tek duam abimi bu acıdan kurtarması. Abim 9 senedir her gün ölüyor.

valla Allah yardımcısı olsun, bir psikolojik destek alsa?

çok fazla sorguluyor bu durumu bir cevap arıyor. ilişkileri oldu ama pek devam etmeyi başaramadı. sanırım birini tekrar sevmekten aşık olmaktan korkuyor bilmiyorum yani ne düşündüğünü bilmiyorum.
Onun karşısına çıkacak insan ancak onu iyilestirebilir. O insanın da gerçekten seviyor olması lazim.. Abinizin karşısina İnsAllah onu bu korkularından kurtaracak biri cikar.

abim ben bunun cezasını ömür boyu çekeceğim demişti ve sanırım öyle yapıyor unutmayarak kendini bu şekilde cezalandırıyor. dediğiniz şekilde bir mektup göndermek bana çok sağlıklı gelmedi daha çok kafayı yer gibi geliyor bana.
Ben sevgilisi yaşıyormuş gibi demedim, siz mesela 3. bir göz olarak. Çünkü karşısına geçip konuşsanız dinlemez. Hoş bu bir kitaba konuydu, gerçek hayatta çalışır mı bilemedim. İnsanın kendine acı çektirmesi farklı bir şey. Acı yükselir, sabit ilerler, zamanla azalır. Ama o azalmasından korkup artırıyor gibi. Eğer yardım almayı kabul etmiyorsa, siz de yakınlaşıp konuşamıyorsanız ne yapılabilir ki. Destek şart.

Birtek benmi farkli dusunucem acaba,9 sene uzun zaman demissiniz ama insan boyle biseyi omrunun sonuna kadar unutamaz, yani ben unutamazdim..kesinlikle abin gibi olurdum..allah sabir versin..

evet arkadaşlar abim sonunda destek almaya karar verdi ve psikologa gitti ve ardın bir psikiyatri uzmanıyla görüştü ve malum antidepresan yazdılar. peki bundan sonraki süreç neyi gösterecek. iyiye mi gidecek ya da aynı mı kalacak. abim pek inanmıyor antidepresanların tedavi edebileceğine.

evet arkadaşlar abim sonunda destek almaya karar verdi ve psikologa gitti ve ardın bir psikiyatri uzmanıyla görüştü ve malum antidepresan yazdılar. peki bundan sonraki süreç neyi gösterecek. iyiye mi gidecek ya da aynı mı kalacak. abim pek inanmıyor antidepresanların tedavi edebileceğine.
Ins eder allahin izniynen

bu bir travmadır. atlattı gözüken de dahi atlattığına inanması güçtür. muhakkak bir yerden fire veriyordur kişiliğinde karakter davranışlarında psikoloji böyle birşey. yıllar sonra bile etkisi çıkar. ama abin bile isteye yaşıyor bu durumu gibi görünüyor. resmen kendisini cezalandırıyor. bunu hafifletmesi lazım destek almadımı acaba hiç?

9 sene inanılmaz ya. Ve 33 yaşında, o kadar zaman nasıl dinmez bu acı, nasıl yeniden aşık olmaz. o kadar üzüldümki nasıl bi yasmış saygı duydum gerçekten. Aslında onun hiç bi suçu yok normal olan kimse böyle bi sebepten canına kıymaz demek ki kişi ruh sağlığı olarak iyi durumda değilmiş zaten kız. Merak ettiğim benim yüzümden canına kıydı diyemi üzülüp kendini cezalandırıyo, yoksa hala seviyo mu? Bu kadar zamanda yeni bi hayata başlayamamak ilişki açısından, destek almak için çok geç kalmş ya. İyiki mektupları atmak gibi bi hata yapmamışsın. Ben olsam sanırım biraaz öfke duyardım, insan böyle bişeyden canına kıyar mı bana yaşattığı acı için ızdırap için öfke duyardm. İnşallah gerçekten mutlu olur..

Olayın her tarafı başka bir tuhaflıkla dolu. Madem kız bu kadar seviyordu, neden intihara yöneldi hemen ? Neden biraz daha denemedi şansını zorlamadı barışmak için ? 6 7 ay ayrı kaldılar diyorsun. Bu süre zarfında bekleyip bekleyip birden çıkıp gelip hadi tekrar deneyelim deyip hayır cevabını aldığı gibi intihar etmesi durumu çok mantıksız.
Sonrasında 9 yıl diyorsun. 33 yaşında şuan diyorsun. Bu adam hiç mi kimseye hiç bi şekilde yaklaşmamış ? Ayrıca ne mektubu ? Mektuplar denecek kadar çok mu mektup var ortada iletişim araçları mektupmuyu nedir yani.
Ya bence abinin bu hallere düşmesi o kızın intihar etmesi falan. Bu işin içinde bambaşka şeylerde var siz bilmiyorsunuz.

Cok uzuldum. Zor bi durum. Ama abinin destege ihtiyaci var. 9 senedir kendine zulum ediyor. Belki hayatina birini soksa yada siz sokmaya calissaniz belki akli ve zihni bu acidan kurtarir onu.

Bizim komsumuzu esi devamli altatirdi. Komsumuz cok uzulurdu. Elinden geldigince kocasini elinde tutmaya calisti. Bigun yakin bi akrabasinin öldüğü gun komsumuza, senin esin bi kadinla beraber hatta 5 yasinda ogullari var dendigi gun son gunu oldu.

Evi dubleksti. İcerden merdiveni vardi. Once kayinlarini aradi ki abisi gibi severdi. Komsumuz yetim buyumus ve onlari baba abi yerine koymustu. Cocuklarim size emanet dedi. Sonra eltilerini aradi veda etti. Merdivene ipi hazirlamis. Eltileri gelip celik kapıyı kirana kadar kendini asmisti. Ve annemin cok yakin arkadasiydi. Hatta rahmetli annem cok aglamisti.

Sonra ne mi oldu. O it kocasi o kadini, o eve getirdi ve onunla evlendi. Ustelik 1 sene gecmisti. Hic vicdan azabi cekmedi. Abileri bile onu suclu görmüştü oysa. Babam bile komsumuzun esiyle konusmuyo artik. Severdi rahmetli komsumuzu. Annemde babamda cok uzulmustu.

Olan gidene oldu. Mutlu mesut yasiyor it. Kadin mi onda vicdan zaten hic yok. Olsa bu mahalleye gelcek surati olmazdi. Akrabalari ise el ustunde tutuyor. Eltileri ve kayinlari haric tabi. Bu olay 8 sene once olmustu. Kadinin tek sucu kocasini cok cok sevmesiydi.

Cok zenginlerdi. Sirketin yarisini arsalari apartmanlari teklif ettmisti kocasi, bosanmak icin. O kabul etmemisti. Oysaki o para pulun derdinde degildi.

Hatirladikca uzulurum. İhtihar olayina.

Demekki kardeşinizin sevgilisi de cok sevmis. Canini gozden cikarmis. Bu yuzden abiniz vicdan azabindan ölüyor.

Olayın her tarafı başka bir tuhaflıkla dolu. Madem kız bu kadar seviyordu, neden intihara yöneldi hemen ? Neden biraz daha denemedi şansını zorlamadı barışmak için ? 6 7 ay ayrı kaldılar diyorsun. Bu süre zarfında bekleyip bekleyip birden çıkıp gelip hadi tekrar deneyelim deyip hayır cevabını aldığı gibi intihar etmesi durumu çok mantıksız.
Sonrasında 9 yıl diyorsun. 33 yaşında şuan diyorsun. Bu adam hiç mi kimseye hiç bi şekilde yaklaşmamış ? Ayrıca ne mektubu ? Mektuplar denecek kadar çok mu mektup var ortada iletişim araçları mektupmuyu nedir yani.
Ya bence abinin bu hallere düşmesi o kızın intihar etmesi falan. Bu işin içinde bambaşka şeylerde var siz bilmiyorsunuz.

şüpheli yaklaşımınızı anlamadım açıkçası. abim tabiki birileriyle tanıştı sevgili oldu ama bu aşık olduğu anlamına gelmez. abim hala ben ona gerçekten aşıktım der ve bu değişmedi der. abim ayrıykende acı çekti üzüldü ama gurur yaptı. evet barışırdı abim söylüyor biraz daha çabalasaydı barışacaktı ama sevgilisi hemen intihar etti. tabi abimin suçu var barışmak istediğinde ağır konuştu ama böyle olacağını hiç düşünmedi. sevgilisi bana çok yakındı ve çok fazla seviyordu abimi ve abimde öyle onu çok seviyordu.2003 yılında tanıştılar 2005 yılında ayrıldılar ozamanlar internet bu kadar yaygın değildi. onlar bir birine mektup vermeyi seviyorlardı onların özeli buydu.tabi cep telefon var msj ve konuşmaları başka. görüşmedikleri günleri mektup yazarlardı bir birlerine görüştüklerinde verirlerdi yada ben giderdim götürür getirirdim. bu işin içinde başka birşey var siz bilmiyorsunuz demeniz bence çok yanlış. iki ailede nolduğunu gayet iyi biliyor yaşayanlar biziz durumu. annesi babasıda abimi ne kadar çok sevdiğini biliyorlardı.

Cok uzuldum. Zor bi durum. Ama abinin destege ihtiyaci var. 9 senedir kendine zulum ediyor. Belki hayatina birini soksa yada siz sokmaya calissaniz belki akli ve zihni bu acidan kurtarir onu.

Bizim komsumuzu esi devamli altatirdi. Komsumuz cok uzulurdu. Elinden geldigince kocasini elinde tutmaya calisti. Bigun yakin bi akrabasinin öldüğü gun komsumuza, senin esin bi kadinla beraber hatta 5 yasinda ogullari var dendigi gun son gunu oldu.

Evi dubleksti. İcerden merdiveni vardi. Once kayinlarini aradi ki abisi gibi severdi. Komsumuz yetim buyumus ve onlari baba abi yerine koymustu. Cocuklarim size emanet dedi. Sonra eltilerini aradi veda etti. Merdivene ipi hazirlamis. Eltileri gelip celik kapıyı kirana kadar kendini asmisti. Ve annemin cok yakin arkadasiydi. Hatta rahmetli annem cok aglamisti.

Sonra ne mi oldu. O it kocasi o kadini, o eve getirdi ve onunla evlendi. Ustelik 1 sene gecmisti. Hic vicdan azabi cekmedi. Abileri bile onu suclu görmüştü oysa. Babam bile komsumuzun esiyle konusmuyo artik. Severdi rahmetli komsumuzu. Annemde babamda cok uzulmustu.

Olan gidene oldu. Mutlu mesut yasiyor it. Kadin mi onda vicdan zaten hic yok. Olsa bu mahalleye gelcek surati olmazdi. Akrabalari ise el ustunde tutuyor. Eltileri ve kayinlari haric tabi. Bu olay 8 sene once olmustu. Kadinin tek sucu kocasini cok cok sevmesiydi.

Cok zenginlerdi. Sirketin yarisini arsalari apartmanlari teklif ettmisti kocasi, bosanmak icin. O kabul etmemisti. Oysaki o para pulun derdinde degildi.

Hatirladikca uzulurum. İhtihar olayina.

Demekki kardeşinizin sevgilisi de cok sevmis. Canini gozden cikarmis. Bu yuzden abiniz vicdan azabindan ölüyor.

hayat nelerle karşılaştırıyor bizleri. üzüldüm bu olanlara ama elden birşey gelmiyor. anlık öfke ve ya kriz çok başka şeylere sebep olabiliyor hayatımızda. allah herkese sabır versin güç versin. abim vicdan azabı çekiyor, özlüyor, unutamıyor kendisini suçluyor yani hep aklında onun. suan destek alıyor bakalım ilerisi için nasıl olacak bekliyoruz.

Back
X