- 17 Haziran 2024
- 3.183
- 21.303
- 228
- Konu Sahibi Huzur kalplerde
-
yok abimin eşi patavatsız,kırıcı ve nerde konuşacağını bilmeyen birisi konuyu açmaması için defalarca iletmişim değil mi kafası basan insan tamam ya açmayım istemiyorlar demek ki canları sağ olsun de geç ben olsam öyle yapardım söyleyerek iyilik mi yapıyor o bana kalsın şuanda da aramız son derece resmi öyle de kalsın o zaman zaten çok çok iyi değildiAranıza mesafe girmiş, bu mesafeyi korumak istiyormuşsunuz.ama sanki istemiyormuş da gibisinizyani gelin meydanı boş buldu kaynanasız gibi bir yazı olmuş, ama gelinin kaynana faktörü olmayınca ağız tadıyla görümcelik de yapamıyorum gibi bir yazı anladım ben.Allah rahmet eylesin kayıplarınız için ama gelin sanki o kadar art niyetli gelmedi bana belki yakın hissettiği için belki dengesiz olduğu için böyle konuşuyor anlaşılmıyor niyeti yazdıklarınızdan ama direkt bu konu hakkında konuşulmasını istemiyorum bir daha konuyu açarsan kalbini kırarım deseniz belki konu bir daha açılmazdı.ne çok ama ama ama yazmışım.
Ben de abimin eşiyle anlaşamıyorum. Ama onların bize yaptıkları dolandırıcılık kategorisine giren şeylerdi. Buna rağmen konularımda hep dedim ki sorun abimde. Eşi hakkında hakaret etmek bana çok yanlış geliyor. Bir derdiniz varsa abinizle çözün ya da çözmeyin. Abinize bu denli düşman olmamışken yengenize neden bu kadar düşmanlık. Abiniz sizden kopmak istemese kim koparabilirdi? Ayrıca ben sizi fazla fevri buldum. Tabi ki hoş değil çocuk konusunda fikir verilmesi ama her fikir verene bu şekilde tepki versek etrafımızda insan kalmaz. Daha nazikçe bunlar özel konular bu konularda konuşmasak olur mu denilebilir. Bana her gün kayınvalidem görümcem çocuk konusunda tavsiyeler veriyor. Kötü niyet olmadığını bildiğimden hayırlısı anne abla diyip kapatıyorum. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Yengenizin ağzından dinlesek belki onun da rahatsız olduğu davranışlarınız vardır. Kendi eşinize hayatınıza odaklanmanızı ve yengenizi bu kadar kafaya takmamanızı öneririm. Eşinize de müsaade etmeyin sizin aile konularınızda yorum yapmasına. Sonra ipleri koparacak sonuçları olabiliyor.yani ben mi yanlış davranıyorum dedi üzülüyorum neden böyle olduğu için ama eşim hakkettiler bu noktaya kendileri getirdi dedi insanın abisi tarafından umursanmaması kötü ve son 7,8 aydır böyleyiz hani karşıma alıp konuşsam ne olacak ki kendisi büyük bir de kendisi akıl etsin değil mi akışına bıraktım artık
haklısınız onun için mesafeli bir şekilde kaldığımız yerden devam ediyoruz Allah herkesin yolunu açık etsin illaki bebek doğunca bir araya geleceğiz ama bazı konularda artık tavizim yok ben de ilk başta naif bir şekilde hayırlısı dedim dedim geçtim ama her bir araya gelindiğinde yada telefonda sohbet ederken söylenmez ki bıktırdılar anlıyorsunuz değil mi?Ben de abimin eşiyle anlaşamıyorum. Ama onların bize yaptıkları dolandırıcılık kategorisine giren şeylerdi. Buna rağmen konularımda hep dedim ki sorun abimde. Eşi hakkında hakaret etmek bana çok yanlış geliyor. Bir derdiniz varsa abinizle çözün ya da çözmeyin. Abinize bu denli düşman olmamışken yengenize neden bu kadar düşmanlık. Abiniz sizden kopmak istemese kim koparabilirdi? Ayrıca ben sizi fazla fevri buldum. Tabi ki hoş değil çocuk konusunda fikir verilmesi ama her fikir verene bu şekilde tepki versek etrafımızda insan kalmaz. Daha nazikçe bunlar özel konular bu konularda konuşmasak olur mu denilebilir. Bana her gün kayınvalidem görümcem çocuk konusunda tavsiyeler veriyor. Kötü niyet olmadığını bildiğimden hayırlısı anne abla diyip kapatıyorum. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Yengenizin ağzından dinlesek belki onun da rahatsız olduğu davranışlarınız vardır. Kendi eşinize hayatınıza odaklanmanızı ve yengenizi bu kadar kafaya takmamanızı öneririm. Eşinize de müsaade etmeyin sizin aile konularınızda yorum yapmasına. Sonra ipleri koparacak sonuçları olabiliyor.
"X bunları konuşmasak olur mu özel konular, rahatsız oluyorum" diyin. Abinizin yanında diyin özellikle. Bir daha bahsederse kızmakta haklı olduğunuzu bilsin. İletişim her şey. Ben de rahatsız olduklarıma kendi kendime kurulurdum. Artık muhatabına söylemeye çalışıyorum.haklısınız onun için mesafeli bir şekilde kaldığımız yerden devam ediyoruz Allah herkesin yolunu açık etsin illaki bebek doğunca bir araya geleceğiz ama bazı konularda artık tavizim yok ben de ilk başta naif bir şekilde hayırlısı dedim dedim geçtim ama her bir araya gelindiğinde yada telefonda sohbet ederken söylenmez ki bıktırdılar anlıyorsunuz değil mi?
çok bir beklentim yok sadece umursamaz duruşlarına anlam veremedim özellikle abimin tamam devamlı etrafımda pervane olsun demiyorum ailesi var sorumlulukları var gelinip gidilmese de bir hal hatır sormak çok olmasa gerek ama artık yoluma ben de umursamaz şekilde devam edeceğim çünkü sürekli adım atan ben oldumYıllardır süre gelen tüp bebek yaptıracağız söylemlerinizden yola çıkarak ne kadar külfetli olduğundan bahsetmiş olabilirler mi?
2024 yılında başlamışsınız tüp bebek yaptıracağız demeye, haliyle insanlar da tecrübelerini paylaşmışlar. Konuyu açma demenize rağmen tekrar tekrar söylemesi evet ayıp olmuş
ama siz sıkıntılısınız zaten, bu geline ve ailesine takık olduğunuz çok belli, anneniz vefat ettiğinde gelinin anne babası sizi aramadı diye de bozulmuşsunuz ne alaka?
Adamlar damatlarına dileyip geçmiştir işte bu kadının bir de kızı var ben varım ben ben söylemleriniz aşırı itici, tamam varsınız anladık. Ne yapsın herkes etrafınızda pervane mi olsun?
Ayrıca ne demek abimi kendine çekti, nereye çekilmesini istersiniz mesela abinizin size mi? Görümce olduğunuz tarafta herkes size pervane olsun, gelin olduğunuz tarafta yine herkes
size pervane olsun oohhh ne ala. Öyle bir dünya yok hanımefendi ya. Zaten mesafeliymişsiniz ne olsun istiyorsunuz daha? Neyin peşindesiniz :) açıkça söyleyin de ona göre yorum yapalım.
abisi bi evirsin çevirsin dövsün istiyor,Mesafe varmış zaten uyarınızı da yapmışsınız. Daha nasıl bir aksiyon almayı düşünüyorsunuz ki?
sizi sürekli ben ben ben diyen bir insansınız buradaki konularınızdan az çok biliyoruz hepimiz, o yüzden uzak duruyorlardır,çok bir beklentim yok sadece umursamaz duruşlarına anlam veremedim özellikle abimin tamam devamlı etrafımda pervane olsun demiyorum ailesi var sorumlulukları var gelinip gidilmese de bir hal hatır sormak çok olmasa gerek ama artık yoluma ben de umursamaz şekilde devam edeceğim çünkü sürekli adım atan ben oldum
Siz abinizle aranız açılmasın istiyorsunuz ama yenge nefes alsa batıyor. Sizin anlamanız gereken şey şu, artık abinizi yengeden ayrı düşünemezsiniz. Her bir araya gelişte yengenize karşı tutumunuz mesafeleri büyütmüş o belli bişey. Siz mesafe istemiyorsunuz kendinizi kandırmayın hiç o konuda. Siz yenge ağzını diksin, bi şeye karışmasın, ha abinizin eline takıp getirdiği çanta ha o olsun istiyorsunuz ama o iş de zor. Ya el mecbur yeni duruma alışacaksınız, ya da abinizle eskisi gibi olmak için yengeyi çok takmayacaksınız. Annem öldü başında ne kaynana var ne bişey de ne demek? Eski konunuza bakılınca bi kıskanmışsınız, zira ev konusu en önemli şey, o konuda bile eşinizin üzerinde etkili olamamışsınız. Yoksa 9 yıldır o ev napılır edilir alınırdı, eşiniz evin kendisinin olmayacağını bile bile rahat oturmazdı 9 yıl. İyisi mi kendi işinize bakın siz.merhaba hanımlar abim 5 yıldır evli ve şuan bir bebek bekliyorlar nasipse hala olacağım lakin gelin ile zaten en başından beri pek anlaşamadık ama asla saygıyı bırakmadım onca saygısız,hadsiz konuşmalarına rağmen hiçbir zaman kırıcı olmadım bu 5 yıl içinde koronadan annemi kaybettik büyük yıkım oldu benim için hala yeni yeni toplarlanıyorum şimdi kardeşimin benden başka kız kardeşi yok babamızı da 2010 yılında kaybettik ama son 7,8 aydır aramıza sebepsiz aşılamaz mesafe girdi bize ters mesafede oturuyorlar ama ne giderler ne gelirler ne arama sorma hiçbir şey yok ben kaç kere aradım mesaj attım sürekli adım atmaktan sıkıldım ve gelin hanım da sanki bir tek o hamile kalmış gibi halime kaldıktan sonra daha bir tavurlı olmaya başladı nedense,,evliyim henüz bebeğimiz yok ama abimin eşi birgün beraber otururken eşimin yanında utanmadan ''siz ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz,geciktirmeyin,tüp bebek yaptırdık zaten fiyatları çok pahalı bizim gittiğimiz doktora gidin vs vs '' ya sanane diyecektim bir kere söyler anlarım ya telefonda ya bir araya gelindiğinde sürekli söyledikleri için artık bir araya gelmek istemiyorum bizim de var bir planımız seni ne ilgilendirir istersem hiç yaptırmam istersem 1 yıl sonra yaptırırım değil mi arkadaşlar? hadsiz ya eşimin yanında nasıl bunu söylersin küstahın cahilin teki biz şimdi araba değiştireceğiz en son konuşmamızda '' arabayı satınca parası ile bebek yaptırın '' dedi ben de artık şunu söyledim ''bizim planımıza kaç kere söyledim karışmayın o para ile araba alacağız biz de ne yapacağımızı biliyoruz herkes işine baksın herkesin aklı fikri var artık bizi bırakın önünüze bakın'' demek zorunda kaldım arkadaşlar eşim de çok sinirlendi ''bir daha böyle konuyu kaç kere açtı artık bir kere daha açarsa ben devreye gireceğim ve kestirip atacağım '' dedi abimin de maşallah ne sesi ne soluğu çıkıyor ondan yüz bulmasa böyle hadsizce sormaz söylemez eşimin ailesi olsun eşimin de iki kız kardeşi var dfaha bir kere bu konuyu açmamışlardır öyle kaliteli insanlar abim de hayat yok bunu eşim de söyledi o zamandan beri inanın ne evlerine gidesim var ne konuşasım böyle insanla eşi için diyorum ne kadar az konuşursam o kadar iyi zamanında nişanlıyken de söylediklerini duysanız arabozucu olmak istemedim annem de vefat edince daha rahata erdi nasıl olsa kayınpeder yok kayınvalide yok görümce de evli yolu ayrı diye sağolsun abim de pısırık iyice kendine çekmiş yani yiğenim olacak ilk çocukları ona bile sevinemedim bizi böyle böyle soğuttukları için bu arada abim de eşine uyarak evlenene kadar sormayan adam buna ayak uydurunca sormaya başladı ya yeter artık dedim geçen yaptırmıyorum tüp bebek zorla mı istemiyorum şuan çocuk zorla mı dedim işinize bakın önünüze bakın bize karışmayın dedim demek ki aile de olsa hadsizliğe karşı önünü böyle kesmem gerekiyormuş abimin de zaten umursadığı yok kardeşimle konuşmuyorum sesini duymuyorum neden böyle olduk dediği yok maşallah her zamanki gibi onun için artık mesafe var aramda bu mesafeyi korumak istiyorum siz ne düşünüyorsunuz? tavsiyeniz nelerdir? şimdiden çok teşekkür ederim
Konu beni tetikledi.Yine bir görümce vakası... Rahat bırakın şu gelinleri.
Yoo bırakmaz onun içi rahat etmez çünkü illa bi kurt olup girecek içeri dayanamaz yoksaYine bir görümce vakası... Rahat bırakın şu gelinleri.
Hiç sorma ya bu nedir arkadaş birde haklı gibi destek istiyorYoo bırakmaz onun içi rahat etmez çünkü illa bi kurt olup girecek içeri dayanamaz yoksa
Agzinin payini vermissin mesafe koy abin le de Ara konus yeter aralari acilsa Hatta bosansalar ne gececek elinemerhaba hanımlar abim 5 yıldır evli ve şuan bir bebek bekliyorlar nasipse hala olacağım lakin gelin ile zaten en başından beri pek anlaşamadık ama asla saygıyı bırakmadım onca saygısız,hadsiz konuşmalarına rağmen hiçbir zaman kırıcı olmadım bu 5 yıl içinde koronadan annemi kaybettik büyük yıkım oldu benim için hala yeni yeni toplarlanıyorum şimdi kardeşimin benden başka kız kardeşi yok babamızı da 2010 yılında kaybettik ama son 7,8 aydır aramıza sebepsiz aşılamaz mesafe girdi bize ters mesafede oturuyorlar ama ne giderler ne gelirler ne arama sorma hiçbir şey yok ben kaç kere aradım mesaj attım sürekli adım atmaktan sıkıldım ve gelin hanım da sanki bir tek o hamile kalmış gibi halime kaldıktan sonra daha bir tavurlı olmaya başladı nedense,,evliyim henüz bebeğimiz yok ama abimin eşi birgün beraber otururken eşimin yanında utanmadan ''siz ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz,geciktirmeyin,tüp bebek yaptırdık zaten fiyatları çok pahalı bizim gittiğimiz doktora gidin vs vs '' ya sanane diyecektim bir kere söyler anlarım ya telefonda ya bir araya gelindiğinde sürekli söyledikleri için artık bir araya gelmek istemiyorum bizim de var bir planımız seni ne ilgilendirir istersem hiç yaptırmam istersem 1 yıl sonra yaptırırım değil mi arkadaşlar? hadsiz ya eşimin yanında nasıl bunu söylersin küstahın cahilin teki biz şimdi araba değiştireceğiz en son konuşmamızda '' arabayı satınca parası ile bebek yaptırın '' dedi ben de artık şunu söyledim ''bizim planımıza kaç kere söyledim karışmayın o para ile araba alacağız biz de ne yapacağımızı biliyoruz herkes işine baksın herkesin aklı fikri var artık bizi bırakın önünüze bakın'' demek zorunda kaldım arkadaşlar eşim de çok sinirlendi ''bir daha böyle konuyu kaç kere açtı artık bir kere daha açarsa ben devreye gireceğim ve kestirip atacağım '' dedi abimin de maşallah ne sesi ne soluğu çıkıyor ondan yüz bulmasa böyle hadsizce sormaz söylemez eşimin ailesi olsun eşimin de iki kız kardeşi var dfaha bir kere bu konuyu açmamışlardır öyle kaliteli insanlar abim de hayat yok bunu eşim de söyledi o zamandan beri inanın ne evlerine gidesim var ne konuşasım böyle insanla eşi için diyorum ne kadar az konuşursam o kadar iyi zamanında nişanlıyken de söylediklerini duysanız arabozucu olmak istemedim annem de vefat edince daha rahata erdi nasıl olsa kayınpeder yok kayınvalide yok görümce de evli yolu ayrı diye sağolsun abim de pısırık iyice kendine çekmiş yani yiğenim olacak ilk çocukları ona bile sevinemedim bizi böyle böyle soğuttukları için bu arada abim de eşine uyarak evlenene kadar sormayan adam buna ayak uydurunca sormaya başladı ya yeter artık dedim geçen yaptırmıyorum tüp bebek zorla mı istemiyorum şuan çocuk zorla mı dedim işinize bakın önünüze bakın bize karışmayın dedim demek ki aile de olsa hadsizliğe karşı önünü böyle kesmem gerekiyormuş abimin de zaten umursadığı yok kardeşimle konuşmuyorum sesini duymuyorum neden böyle olduk dediği yok maşallah her zamanki gibi onun için artık mesafe var aramda bu mesafeyi korumak istiyorum siz ne düşünüyorsunuz? tavsiyeniz nelerdir? şimdiden çok teşekkür ederim
Daha mutlu olcakAgzinin payini vermissin mesafe koy animiert de Ara konus yeter aralari acilsa Hatta bosansalar ne gececek eline
Siz kendinizi annenizin yerine koymussunuz gelsinler hürmet etsinler kafasindasiniz ama gelin istemiyor olabilir elektirigi tutmamistir zorlamayinçok bir beklentim yok sadece umursamaz duruşlarına anlam veremedim özellikle abimin tamam devamlı etrafımda pervane olsun demiyorum ailesi var sorumlulukları var gelinip gidilmese de bir hal hatır sormak çok olmasa gerek ama artık yoluma ben de umursamaz şekilde devam edeceğim çünkü sürekli adım atan ben oldum
Ne güzel işte, sinsi, yüzüne gülüp arkadan iş çeviren, köy yıkan ocak deviren olsa daha mı iyiydi?Ayrıca abinizin eşi hakkında ne söylediğini konuştuğunu bilmiyor cahil vs, abinize karşı pısırık vs söylemleriniz sizin açıkça kıskandığınızı gösteriyor,
abiniz sizin tapulu malınız falan değil, evet siz artık ikinci plandasınız eşi ve kendi evliliği çocuğu sizden daha önemli daha öncelikli anlıyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?