• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abim ve eşinden rahatsızım

Köyden kız bulup evlendirmediler 2018de evlendiler abim 94lü 24 yaşındaydı lafın gelişi 10 sene dedim abim kendi istediği için evlendi 2 yıllık okudu teknikerdi normal bi işi vardı astsubay oldu o da pişman zaten istifa edeceğim diyip duruyor kazancı çok değişmedi zaten abim bi tane bulunmaz hint kumaşı demiyorum evlat olsa sevilmez
valla işte evlat olduğu için seviliyor gayet de.

babasının evine gelmeyecek değil, bu profil bunları kaale alacak insan profili değil... istediğiniz kadar söylenin, istediğiniz kadar rahatsız olun...

abiniz çok öngörülebilir, sık görülür bir profil aslında, yani tüm astsubay/uzman çavus profili aşağı yukarı böyle, böyle sizinki bari şiddet meraklısı değilmiş.

sadece yengeniz üstüne bir de tembel ve bakımsız vs. çıkmış, bu da artık bonus olmuş ne diyelim.

E gelmesinler tatil için geliyorlar belli ki. İlle gelecekse yediğini içtiğini toplasın. Bunu kazık kadar insanlara söylemeye gerek yok. Herkesin bi düzeni var. Ben açıkça söylerim istemiyoruz gelmeyin diye.
İşte bunu anneme anlatmak zor

Çok haklısınız ama bu pislerin yaptığıda yenmez ki, baktınız evde yemek yok abinize sipariş ettirin yada bizi yemeğe götürün deyin iki üç anca dayanırlar diye düşünüyorum ceplerinden para çıkınca.

Bir de yenge bir şey deyince bayılıyormuş ya sonra nasıl ayılıyor hani böyle kendi kendine mi yoksa kolonyalı bilek ovmalı falan mı🤔
hastaneye gidiyor panik atak sözde

valla işte evlat olduğu için seviliyor gayet de.

babasının evine gelmeyecek değil, bu profil bunları kaale alacak insan profili değil... istediğiniz kadar söylenin, istediğiniz kadar rahatsız olun...

abiniz çok öngörülebilir, sık görülür bir profil aslında, yani tüm astsubay/uzman çavus profili aşağı yukarı böyle, böyle sizinki bari şiddet meraklısı değilmiş.

sadece yengeniz üstüne bir de tembel ve bakımsız vs. çıkmış, bu da artık bonus olmuş ne diyelim.
Normalde böyle bir adam değildi en azından benim tanıdığım abim ara ara boşanma kararı alıp barışıyorlar yengem de böyle değildi eskiden

Ahaha evet bundan otuz sene önceydi sanırım banka müdürü çift olan teyzem ve eniştem bir keresinde yapmışlardı. Hem anneannemlerin hem bizim evimiz vardı ama onlar ailece otelde kalmışlardı. Biz tabi aaa daha neler demiştik😂 ama yıl oldu 2026 biz öyle bir şekil yapmış değiliz.
valla bir astsubaydan memleketinde, dubleks ve boş (evdeki herkes akşama kadar işte) baba evi ve boş baba yazlığı varken otelde kalmasını beklemek marsa gitmesini beklemekle aynı şey bence...

farklı sosyoekonomik düzeyler/mentaliteler için bu geçerli olmayabilir tabii ki, o apayrı bir konu. ama ülkedeki büyük bir çoğunluk da yani babasının evi varken otelde kalmaz, kimse kimseyi yemesin şurada. ha ama evet, tüm tatillerini de babasının evinde geçirmez, başka yere filan gider...

Karşı tarafta şöyle düşünüyor olabilir;

Annemle babamın evine gidiyorum. Evin sahibi onlar beni davet eden onlar. Orda fırsatı değerlendiren para biriktiren kardeşimi görmek zorunda kalıyorum. Beni davet eden ailemin davetini kabul etmek istiyorum. (diye düşünüyor olabilir)

Normalde böyle bir adam değildi en azından benim tanıdığım abim ara ara boşanma kararı alıp barışıyorlar yengem de böyle değildi eskiden
belki de sıkıntıdan kendilerini yemeğe filan verdiler?

siz diyetisyen değil miiniz? duygusal binge yeme filan sizin uzmanlığınız aslında. kadın eskiden bu kadar kilolu değildiyse ve eskiden bu kadar salmış da değildiyse belki depresif ve/veya zorlanıyorlar gittikleri yerde...

belki de sıkıntıdan kendilerini yemeğe filan verdiler?

siz diyetisyen değil miiniz? duygusal binge yeme filan sizin uzmanlığınız aslında. kadın eskiden bu kadar kilolu değildiyse ve eskiden bu kadar salmış da değildiyse belki depresif ve/veya zorlanıyorlar gittikleri yerde...
Her zaman kiloluydu ama yakışıyordu ona güzel zaten boylu poslu renkli gözlü ama bu kadar salmış değildi o bana düşman gibi yaklaştığı için bir şey demiyorum ama her zaman yerler abim de o da abim daha zayıf fit genetik ama bi oturur 2 kilo eti yer eşi de öyle muhtemelen bu yüzden almıştır. Desem ona bakımsızsın kendini topla alınır

Karşı tarafta şöyle düşünüyor olabilir;

Annemle babamın evine gidiyorum. Evin sahibi onlar beni davet eden onlar. Orda fırsatı değerlendiren para biriktiren kardeşimi görmek zorunda kalıyorum. Beni davet eden ailemin davetini kabul etmek istiyorum. (diye düşünüyor olabilir)
Anne babam onları davet etmiyor ki arıyorlar geliyoruz diyorlar ayrıca ben daha 26 yaşındayım kaç sene farklı evdeydim ben ailemin onlara yaptığı harcadığı parayı laf etmiyorum onlar da edemez babam zaten açık açık söyledi geline bunu beni görmek istemeyen ben yazlıktayken yazlığa gelmez bence

valla bir astsubaydan memleketinde, dubleks ve boş (evdeki herkes akşama kadar işte) baba evi ve boş baba yazlığı varken otelde kalmasını beklemek marsa gitmesini beklemekle aynı şey bence...

farklı sosyoekonomik düzeyler/mentaliteler için bu geçerli olmayabilir tabii ki, o apayrı bir konu. ama ülkedeki büyük bir çoğunluk da yani babasının evi varken otelde kalmaz, kimse kimseyi yemesin şurada. ha ama evet, tüm tatillerini de babasının evinde geçirmez, başka yere filan gider...
bahçeli müstakil evimiz var köyümüz de denize yürüme mesafesi ben zaten söylüyorum onlara tatile gidin diyorum gitmiyorlar borcumuz var diyorlar ailemden destek bekliyorlar açık açık ama annem de yeter kafasında ben çalışıyorum karısı popo büyütmesin çalışsın ödesin diyorlar mesela arabaları neredeyse 3 milyon lojmandalardı kimseyle yapamamış çıkmışlar farklı eve girmişler abimin maaşı hiçbir zaman kötü değildi borçsuz evlendiler altınları var abim boşanmak istiyorum diyor karşı taraf altınlar araba vs diyor abim de diyo sen çalışmadın etmedin saçma sapan muhabbetler birbirlerine de saygıları yok ki bi bak kedi köpek bi bak kucak kucağa

Her zaman kiloluydu ama yakışıyordu ona güzel zaten boylu poslu renkli gözlü ama bu kadar salmış değildi o bana düşman gibi yaklaştığı için bir şey demiyorum ama her zaman yerler abim de o da abim daha zayıf fit genetik ama bi oturur 2 kilo eti yer eşi de öyle muhtemelen bu yüzden almıştır. Desem ona bakımsızsın kendini topla alınır
şimdi benim anladığım sizin orası zaten iyi-kötü tatil mekanı bir yer
yazlık filan da var
yani bu kişiler işte antalyaya bodruma tatile gidip yüzbinlik olmak yerine size geliyorlar işte,
kış tatiline gitmek diye bir vizyonları da zaten yok
dolayısıyla gelmeme olayı ancak gelin kişisi ne işimiz var tüm tatilde k.validede deseydi olurdu, o da demiyormuş.

abiniz erkek bünyesi + aktif bir işi var
yenge de oturup onunla birlikte yiyorsa tabii ki dana gibi olur, kadın erkek aynı mı yeme/yakma konusunda üstelik zaten iş yapmayan bir kadın....

sizin demenizle olmaz da hiç mi bunların etrafında gencecik insanlarsınız çıkın gezin, bir meşgeleniz olsun sağlık bu daha çok gençsiniz filan diyecek birileri?

Neden geldiklerinde aileniz kabul ediyor ki? Biz yurtdışından geliyoruz 15 gün. Günlük evi süpürüyorum lavaboları yıkıyorum akşama alışveriş yemeği yapıyoruz evdeysek. Değilsek eve kimle girsem onla hızlıca girişiyorum işlere. Geçen sene hamileliğimin ilk 3 ayıydı sürekli uyuyordum elimi işe sürmedim ne annemde ne orda onda bile yemek sonrası bi süpürge, çamaşır katlama makina çalıştırma yaptım çalışan insanlar var diye. Aşırı yüzgöz olmanıza rağmen gelmelerine şaşkınım

şimdi benim anladığım sizin orası zaten iyi-kötü tatil mekanı bir yer
yazlık filan da var
yani bu kişiler işte antalyaya bodruma tatile gidip yüzbinlik olmak yerine size geliyorlar işte,
kış tatiline gitmek diye bir vizyonları da zaten yok
dolayısıyla gelmeme olayı ancak gelin kişisi ne işimiz var tüm tatilde k.validede deseydi olurdu, o da demiyormuş.

abiniz erkek bünyesi + aktif bir işi var
yenge de oturup onunla birlikte yiyorsa tabii ki dana gibi olur, kadın erkek aynı mı yeme/yakma konusunda üstelik zaten iş yapmayan bir kadın....

sizin demenizle olmaz da hiç mi bunların etrafında gencecik insanlarsınız çıkın gezin, bir meşgeleniz olsun sağlık bu daha çok gençsiniz filan diyecek birileri?
Sakaryadayız köyümüz de Kocaali kefken cebeci vs bölgede öyle aman aman bi tatil bölgesi değil ama gelişiyor apartman vs yasak bu kış abimle ben gittim hakkaride buluştuk kar tatili yaptık yengem yoktu orada. Giderler tatile ama 2 3 gün antalya yapıp dönerler

Neden geldiklerinde aileniz kabul ediyor ki? Biz yurtdışından geliyoruz 15 gün. Günlük evi süpürüyorum lavaboları yıkıyorum akşama alışveriş yemeği yapıyoruz evdeysek. Değilsek eve kimle girsem onla hızlıca girişiyorum işlere. Geçen sene hamileliğimin ilk 3 ayıydı sürekli uyuyordum elimi işe sürmedim ne annemde ne orda onda bile yemek sonrası bi süpürge, çamaşır katlama makina çalıştırma yaptım çalışan insanlar var diye. Aşırı yüzgöz olmanıza rağmen gelmelerine şaşkınım
Çünkü ailem oğullarını evden kovamaz

Yani ailemin tek cocugu benim evde şöyle davransam annem beni kovar 😅 aileniz oğluşlarını evden kovamıyorsa sizde kendinizi harap etmeyeceksiniz anneniz hizmetçiliklerini yapacak maalesef
Kızıyor söyleniyor ama kıyamıyor da abim doğuda yaşadığı için

Merhaba. Evet bana gerçekten batıyorlar. Başka şehirde yaşıyorlar, imkân oldukça gelirler. Tabii ki gelecekler ama onlar evdeyken diken üstündeyim. pasaklı ve aşırı rahatlar. Evde odaları var. Dolap, yatak, çekmece her şey hazır. Ama valizleri günlerce kapı girişinde durur. Alıp odalarına yerleştirmezler. Bunun nesi zor olabilir anlamıyorum.

Eve misafir getirirler. Misafirleri gelince daha da kötü oluyor. Evde annem babam ben çalışıyoruz. Akşama kadar evdeler. Yemek yapmayı geçtim, dolaptaki yemekleri yerler. İkisi de boğazına çok düşkün. Anneme de üzülüyorum. Annem söylüyor, ben gelmeden şunu yapın diyor ya da ev kokuyor, havasız diyor. Artık sinirden odalarına girip eşyalarını fırlatıyorum, camları açıyorum. Annem eve kimseyi getirmeyin ya da tutun temizlikçi temizletin dedi. Bazen azarlıyor da.

Aynı şehirde iki evimiz var, biri yazlık. Temiz eve girerler ama bir süpürge açayım, bir çöp atayım demezler. Yerler içerler ama ortalığı toparlamazlar. Mesela ocakta yemek dökülür, silmezler. o evi ben de temizliyorum. Bu konularda takıntılıyım. Söylüyorum da yapın diye. Bi süre sonra onlar evdeyken ben de hiçbir şey yapmıyorum. Tüm iş anneme kalıyor. Daha önce kavgasını ettik. Evi ahıra çevirmişsiniz köle miyim, elinize mi yapışacak ev kokmuş buraya eşek bağlasan durmaz diye bağırdım. Çıktım gittim. gelmeden evi temizleyin, annem size köle değil dedim. yalap şalap yapıp geçiyorlar. Ben evi temiz bırakıyorum ama temiz bulamıyorum. Kendi evinde istersen ortaya tuvaletini yap ama orası başkasının evi?

Zaten aramız pek iyi değil. Özellikle abimin eşi beni kendine düşman görüyor. Onların düğün zamanı benim dershaneye gitmemi bile laf etmişti. Ailemin bana destek olmasını çekemiyor. Açık açık söylüyor da. Babam da geçen kızdı ona kızıma yapacağım şeyi sana mı soracağım paramın hesabını geline mi vereceğim bi daha böyle konuşursan kalbini kırarım dedi. Şimdi yine gelecekler....
Bedava tatil yeri görüyorlar evinizi.Babanız açıkça söylesin bu kadar çok kalmasınlar.Ona darılmazlar.Ev ev üstüne olmaz.

Back
X