Abim

Psokoljik destekte ayrica almasini saglamalisiniz

Abinizin bunu anlatması bile iyi bir şey.
Bazı psikolojik rahatsızlıklarda etraflarındaki herkesten saklanması söyleniyormuş gibi davranıyorlar.
Hasta olduklarını kabullenmiyorlar.
Tedavisini asla yarım bırakmamalı. Şizofren değil belki başka bir şeydir. Burada şizofren dendiğine bakmayın. Doktor daha iyi bilgilendirir..

Kizlar bagislayin sizofreni neden olurmus acaba genetik mi cevresel mi

Çoğunluk olarak gen yoluyla geçer. Sülalede mutlaka vardır. Tetikleyen faktörlerle açığa çıkar..

Yalnız bilip bilmeden burada teşhis koymayalım. Şizofren olduğu kesin değil. Belki depresif bir ataktır..

Saol canim konuyla alakali degil merakimdan sordum yoksa abisi sizofren teşhisi koyma amacli degil

Ay büyü falan mı yaptılar işyerinde acaba
Konunun kapatılmasına sebep olabilirsiniz, bu tür konular yasak çünkü.

Konu sahibi zaten yapabileceğiniz şeyi yapmış, doktordan randevusu almışsınız. Abiniz büyük bir baskı altında mıydı? Bilmediğiniz bir derdi, borcu filan var belki. Eskiden beri süre gelen bir ruh hali değil bu, birden değişti gibi anlatmışsınız. O zaman bir patlama noktası yaşıyor gibi. Ama bilemeyiz tabi. Psikiyatristten başka çare yok.

Kizlar bagislayin sizofreni neden olurmus acaba genetik mi cevresel mi

Genetik yatkınlık var. Çevresel mi emin değilim. Zihin ve beyin meselesi diyelim.
Konu sahibi için soruyorsanız şizofren değildir abisi büyük ihtimalle..
17-25 yaş arasında görülüyor genelde. 44 yaşında şizofreni teşhisi konur mu bilemedim...

Abinize destek olun bu surecte,psikolog asamasinda asla ona rahatsiz oldugunu hissettirmeyin.Belki bilmediginiz birsyi daha takti kafasina yoruldu..zayif ruhlar kolay pes eder rahatsizlanir.ona sevgi ve desteginizi her daim boyle hissettirin

Zamanın teknoloji ve farkındalığı ile kıyaslanınca (Bizim ülkede) 44 yaşında yeni teşhis edilen durumlar gelişebiliyor.
Ben şizofreni olarak düşünmedim ama aklıma bir depresyonun psikoza yol almış hali ve bipolar benzeri şeyler geldi.
Bundan 20 yıl öncesini düşününce insanlar bu kadar farkında değildi bu rahatsızlıkların; şizofreni filan bilinirdi de psikoz-bipolar-borderline bilinmezdi pek ve şizofreni kadar ağır seyretmediğinden, kişiler farkında olmadan bu rahatsızlıkları karakterleri olarak taşıdılar. 40 yaşından sonra anlık bir krizle aslında 15-20 senedir bipolar olduğunu anlayan kişiler var.

Şizofreni zannetmiyorum, ama bu tarz şeyler olabilir. Konunun uzmanı olmadığımı da belirteyim ayrıca, kendimce basit bir gözlem sadece; doğru destekle atlatılamaz-aşılamaz şeyler değil.

Geçmiş olsun diyelim.

tıbbi destek alması önemli tabi ki ancak kişinin kendisinde bitiyor bu durum. benimde olmuştu doktora gittim ilaçlar kullanmaya başladım. ilaçlar beni düşünemez hale getirdi. 2 ay sonra ilaçları fırlatıp attım ve düzelmek için bu yönde kendimi motive ettim. sesler bir süre sonra kesildi.

Zaten yazmışsınız haftaya psikiyatriste gidecek diye. Bundan sonraki aşamada yapmanız gereken ona tedavisini devam ettirmesi için destek olmak ve ona kendini “öteki” hissettirmemek. Allah ailecek yardımcınız olsun.

Evet çok borcu var maalesef ona üzülmüş olabilir..iş bulamadi aylarca o da var hepsi birikmis olabilit

Allah razi olsun çok sagolun

Ne guzel maaşallah. Insallah abimde düzelir. Is yaşantısını inşallah etkilemez yada hayatını

Çok teşekkür ederim

Çok geçmiş olsun birçok arkadaşın dediği gibi psikolojik destek alması lazım. Son zamanlarda nasıl insanlarla arkadaşlık ediyor ortamı çevresi nasıl bir araştırın. Ve yalnız kalmayın aynı ortamda

B3nim kardeşimde öyle olmuştu

Ama o baya psikopatlasti.
Pantolonundaki dugmede hoparlör olduğunu
Onu birilerinin öldürtmek istediğini söyledi korkup dolapları her yeri parçaladi.
Kafasında bir çete kurmuş. Herkes o ceteden gibi davranıyordu. Gözlerine bakıp sende onlardansın diyip kaciyodu.
Kaç kere arabadan atladı.
Geceleri uyuyamıyordu korkup bağırıyordu .
Babam kaç gece basında bekledi

Tuvalete gitmek tuvalette zaman geçirmek için çok uğraşıyordu.
Tuvalette bir gece banyodayken korkmuş böceklerin olduğunu falan görmüş. Öyle bağırmış ki babam banyo kapısını kırmak zorunda kalmış kapıyı açamamış..
O gece acile gittiler.
Çesitli omurilik sivisindan emara kadar herşey yapıldı

Bisey çıkmadi .
O hastanede bir psikiyatriye gidiyordu.
O bile ondaki değişimin farkına vardı görünce

Çok zordu inan...
Sonra dini ve tıbbi tedaviyle düzeldi.
7 8 ay sürdü bu süreç....
Şuan daha iyi

Pek inanilmaz boyle seylere fakat eger bildiğiniz bir hoca varsa götürün muska verir psikolojik hastalık dışında birsey olabilir benim bir yakinimda gitti iyi geldiğini soyledi

Öncelikle korkmayın, abinizin muhtemelen okb si var. Bana da içimden bir ses sürekli kendini metroya at, yüksek bir terasa çıksam kendini aşağıya at diye söylüyordu. Asla yapmayacak ondan emin olun. Takıntı oluşmuş. Mesela yeni anne olan okb li kadınlar bıçakları evden toplayıp atarlar, bebeklerine zarar vermekten korktukları için, burada çok başlık açıldı bununla ilgili. Ruh sağlığı başlığına bakın. Youtube da İbrahim Bilgen’in bu konuyla ilgili bir videosu var, izleyin ve abinize izletin. Yaşadığı şey sadece takıntı hastalığı ve asla yapamayacağı bir şey, korkmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…