- 16 Mayıs 2018
- 785
- 429
- 23
Psokoljik destekte ayrica almasini saglamalisinizHerkese merhaba.
Benim iki abim var ikisinide cok severim çok düşünüz birbirimize
Abim yaklaşık 5 6 aydır işsiz di yeni iş buldu fakat bikac aydır tuhaf şeyler oluyormuş kendine.icinden bi ses su picagi al karşındakini öldür vs gibi seyler söylüyormuş. Namaz kılıyor du namaz kilamaz hale geldi.herseydrn korkuyorum demis anneme. Önüme bicak vs koymayin nolur demis. Ben şok oldum duyunca
Abim çok merhametli çok iyi bi insandır cebinde 10 lirasi varsa yarısını sokakta gördüğü çocuğa verir öyle bi insandır. Herkesle cok iyi anlaşır nedrn böyle oldu anlamadim bi fikriniz varmı..yazarken ellerim titriyor ne yapmaliyiz o nun için(
Psikiyatr den randevu aldik haftaya duzelteyim
Kizlar bagislayin sizofreni neden olurmus acaba genetik mi cevresel mi
Saol canim konuyla alakali degil merakimdan sordum yoksa abisi sizofren teşhisi koyma amacli degilAbinizin bunu anlatması bile iyi bir şey.
Bazı psikolojik rahatsızlıklarda etraflarındaki herkesten saklanması söyleniyormuş gibi davranıyorlar.
Hasta olduklarını kabullenmiyorlar.
Tedavisini asla yarım bırakmamalı. Şizofren değil belki başka bir şeydir. Burada şizofren dendiğine bakmayın. Doktor daha iyi bilgilendirir..
Çoğunluk olarak gen yoluyla geçer. Sülalede mutlaka vardır. Tetikleyen faktörlerle açığa çıkar..
Yalnız bilip bilmeden burada teşhis koymayalım. Şizofren olduğu kesin değil. Belki depresif bir ataktır..
Konunun kapatılmasına sebep olabilirsiniz, bu tür konular yasak çünkü.Ay büyü falan mı yaptılar işyerinde acaba
Kizlar bagislayin sizofreni neden olurmus acaba genetik mi cevresel mi
Genetik yatkınlık var. Çevresel mi emin değilim. Zihin ve beyin meselesi diyelim.
Konu sahibi için soruyorsanız şizofren değildir abisi büyük ihtimalle..
17-25 yaş arasında görülüyor genelde. 44 yaşında şizofreni teşhisi konur mu bilemedim...
Evet çok borcu var maalesef ona üzülmüş olabilir..iş bulamadi aylarca o da var hepsi birikmis olabilitKonunun kapatılmasına sebep olabilirsiniz, bu tür konular yasak çünkü.
Konu sahibi zaten yapabileceğiniz şeyi yapmış, doktordan randevusu almışsınız. Abiniz büyük bir baskı altında mıydı? Bilmediğiniz bir derdi, borcu filan var belki. Eskiden beri süre gelen bir ruh hali değil bu, birden değişti gibi anlatmışsınız. O zaman bir patlama noktası yaşıyor gibi. Ama bilemeyiz tabi. Psikiyatristten başka çare yok.
Allah razi olsun çok sagolunZaten yazmışsınız haftaya psikiyatriste gidecek diye. Bundan sonraki aşamada yapmanız gereken ona tedavisini devam ettirmesi için destek olmak ve ona kendini “öteki” hissettirmemek. Allah ailecek yardımcınız olsun.
Ne guzel maaşallah. Insallah abimde düzelir. Is yaşantısını inşallah etkilemez yada hayatınıtıbbi destek alması önemli tabi ki ancak kişinin kendisinde bitiyor bu durum. benimde olmuştu doktora gittim ilaçlar kullanmaya başladım. ilaçlar beni düşünemez hale getirdi. 2 ay sonra ilaçları fırlatıp attım ve düzelmek için bu yönde kendimi motive ettim. sesler bir süre sonra kesildi.
Çok teşekkür ederimZamanın teknoloji ve farkındalığı ile kıyaslanınca (Bizim ülkede) 44 yaşında yeni teşhis edilen durumlar gelişebiliyor.
Ben şizofreni olarak düşünmedim ama aklıma bir depresyonun psikoza yol almış hali ve bipolar benzeri şeyler geldi.
Bundan 20 yıl öncesini düşününce insanlar bu kadar farkında değildi bu rahatsızlıkların; şizofreni filan bilinirdi de psikoz-bipolar-borderline bilinmezdi pek ve şizofreni kadar ağır seyretmediğinden, kişiler farkında olmadan bu rahatsızlıkları karakterleri olarak taşıdılar. 40 yaşından sonra anlık bir krizle aslında 15-20 senedir bipolar olduğunu anlayan kişiler var.
Şizofreni zannetmiyorum, ama bu tarz şeyler olabilir. Konunun uzmanı olmadığımı da belirteyim ayrıca, kendimce basit bir gözlem sadece; doğru destekle atlatılamaz-aşılamaz şeyler değil.
Geçmiş olsun diyelim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?