- 7 Temmuz 2011
- 7.335
- 14.156
- 298
- Konu Sahibi banabenigeriver
Ama adı üstünde "Ev-lenmek" bakın. Yani medeni durumun değişmesinin yanında başka bir şeyi de barındırıyor.Açıkçası benim için 32 yaşında birşey sahibi olup olmaması evlilik için bir kriter olamaz. Benim eşimde benle evlenene kadar araba bile almamıştı, üstelik mühendis ve çok iyi paralar kazanmasına rağmen. Hani gece hayatı, içkisi kumarı da yok ama biriktirmemiş. Evlendikten sonra ne sahibi olduysak olduk, sorumluluk sahibi de oldu çok şükür. Evlenmeden önce parasını naptığı umrumda da değil, zaten parası benim evlilik kriterim değil. Çoğu kadın da evlenmeden önce çalışır ve hiçbir şey sahibi olmaz ama erkeklerin ki göze batar. Kadınlar hatta çoğunlukla ailesine verir parayı ama erkek verince sorun.
Adam olgunlaşmış, mesleği var, yaş 32 ama bana bir ev açamıyor?
Birikimden maddiyattan hariç bu sıkıntı var.
Birlikte yaşayacağımız bir alan olmadıktan sonra evlenmenin ne manası var ki? Büyüklerimle oturmak istesem, annemin evinde rahat mı battı yani? Neden bir ebeveynin yanından gidip de başka birininkine geçeyim ben? Tek başımıza yeni bir hayata başlayamayacaksam ne anladım bu işten ben? Evlilik iki kişiliktir, mümkünse bir süre de nüfus artışı olmamalı bana göre.
Tamam anne baba mühim ama bir kişi ailesine çok kıymet verip kendini düşünmüyorsa o da sıkıntı. Bu tür insanlar kolay kolay mutlu olamazlar. Çünkü kendilerini sevmemişler ki gerektiği kadar. Kendine kıymet vermeyen birisi, yeni bir aile kurmaya kalkınca olanları en yakından yaşayan biri olarak hiç tavsiye etmiyorum.