Abimden sonra bende onun evlenmesinden umudu kestim galiba...

abim evlenebilir mi?

• evlenir

OY: 37 56,1%
  • evlenemez

OY: 29 43,9%

• Ankete Katılan
    66
Açıkçası benim için 32 yaşında birşey sahibi olup olmaması evlilik için bir kriter olamaz. Benim eşimde benle evlenene kadar araba bile almamıştı, üstelik mühendis ve çok iyi paralar kazanmasına rağmen. Hani gece hayatı, içkisi kumarı da yok ama biriktirmemiş. Evlendikten sonra ne sahibi olduysak olduk, sorumluluk sahibi de oldu çok şükür. Evlenmeden önce parasını naptığı umrumda da değil, zaten parası benim evlilik kriterim değil. Çoğu kadın da evlenmeden önce çalışır ve hiçbir şey sahibi olmaz ama erkeklerin ki göze batar. Kadınlar hatta çoğunlukla ailesine verir parayı ama erkek verince sorun.
Ama adı üstünde "Ev-lenmek" bakın. Yani medeni durumun değişmesinin yanında başka bir şeyi de barındırıyor.
Adam olgunlaşmış, mesleği var, yaş 32 ama bana bir ev açamıyor?
Birikimden maddiyattan hariç bu sıkıntı var.
Birlikte yaşayacağımız bir alan olmadıktan sonra evlenmenin ne manası var ki? Büyüklerimle oturmak istesem, annemin evinde rahat mı battı yani? Neden bir ebeveynin yanından gidip de başka birininkine geçeyim ben? Tek başımıza yeni bir hayata başlayamayacaksam ne anladım bu işten ben? Evlilik iki kişiliktir, mümkünse bir süre de nüfus artışı olmamalı bana göre.
Tamam anne baba mühim ama bir kişi ailesine çok kıymet verip kendini düşünmüyorsa o da sıkıntı. Bu tür insanlar kolay kolay mutlu olamazlar. Çünkü kendilerini sevmemişler ki gerektiği kadar. Kendine kıymet vermeyen birisi, yeni bir aile kurmaya kalkınca olanları en yakından yaşayan biri olarak hiç tavsiye etmiyorum.

Ama adı üstünde "Ev-lenmek" bakın. Yani medeni durumun değişmesinin yanında başka bir şeyi de barındırıyor.
Adam olgunlaşmış, mesleği var, yaş 32 ama bana bir ev açamıyor?
Birikimden maddiyattan hariç bu sıkıntı var.
Birlikte yaşayacağımız bir alan olmadıktan sonra evlenmenin ne manası var ki? Büyüklerimle oturmak istesem, annemin evinde rahat mı battı yani? Neden bir ebeveynin yanından gidip de başka birininkine geçeyim ben? Tek başımıza yeni bir hayata başlayamayacaksam ne anladım bu işten ben? Evlilik iki kişiliktir, mümkünse bir süre de nüfus artışı olmamalı bana göre.
Tamam anne baba mühim ama bir kişi ailesine çok kıymet verip kendini düşünmüyorsa o da sıkıntı. Bu tür insanlar kolay kolay mutlu olamazlar. Çünkü kendilerini sevmemişler ki gerektiği kadar. Kendine kıymet vermeyen birisi, yeni bir aile kurmaya kalkınca olanları en yakından yaşayan biri olarak hiç tavsiye etmiyorum.

Ben zaten KV ile oturmaya birşey demedim, 32 yaşında birşey sahibi olup olmama mevzusuna yorum yaptım. Hepimiz evi arabası olan adamlarla evlenmedik sonuçta.

Ben zaten KV ile oturmaya birşey demedim, 32 yaşında birşey sahibi olup olmama mevzusuna yorum yaptım. Hepimiz evi arabası olan adamlarla evlenmedik sonuçta.
O konuya birçok kişi olumsuz bakar, ki belirtmişler de.
Kimisinin parası aileye gider, kimisi keyif insanıdır harcar. Ona yorum yapamam.
Ama iş evlenmeye gelince kadın olsun, erkek olsun biraz maddi güç gerekiyor. Borçla harçla evlenip 10 sene onu ödemeye kalkmak oldukça yıpratıcı oluyor sonra. Yani aslında birikimin olması ileriki evlilik yaşantısının huzuru için bir ön koşul gibi bir şey oluyor.

O konuya birçok kişi olumsuz bakar, ki belirtmişler de.
Kimisinin parası aileye gider, kimisi keyif insanıdır harcar. Ona yorum yapamam.
Ama iş evlenmeye gelince kadın olsun, erkek olsun biraz maddi güç gerekiyor. Borçla harçla evlenip 10 sene onu ödemeye kalkmak oldukça yıpratıcı oluyor sonra. Yani aslında birikimin olması ileriki evlilik yaşantısının huzuru için bir ön koşul gibi bir şey oluyor.

Herkes öyle olsun ister ama onu isteyen ve çalışan kadınlar kendileri de birikim yapacak ki onu isteyebilsinler. Kadınlar maaşını ailesine verir, kıyafete, makyaja ayırır, köşeye birkaç altın atmaz ama evliliğe gelince adam birikim sahibi olsun, arabası evi olsun ister. Ben de bunu anlamıyorum. O zaman sen ev sahibi ol öyle evlen diyorum o kadınlara.

Ben de evlenmeden önce çalıştığım parayla ancak öğrenim kredisi borçlarımı ödedim, kendi kıyafetlerimi ihtiyaçlarımı aldım, biraz eve market vs yapardım zaten biterdi. Zaten çalışma hayatım başladıktan kısa süre sonra evlendim, birikimim olamadı. Şimdi eşime de neden paran yok evlenemem senle deme lüksüm yoktu. Benim için zaten para öncelik değil, herşeyi çalışıp yaptık çok şükür, 5 sene 10 sene borç morç yaptık.

Herkes öyle olsun ister ama onu isteyen ve çalışan kadınlar kendileri de birikim yapacak ki onu isteyebilsinler. Kadınlar maaşını ailesine verir, kıyafete, makyaja ayırır, köşeye birkaç altın atmaz ama evliliğe gelince adam birikim sahibi olsun, arabası evi olsun ister. Ben de bunu anlamıyorum. O zaman sen ev sahibi ol öyle evlen diyorum o kadınlara.

Ben de evlenmeden önce çalıştığım parayla ancak öğrenim kredisi borçlarımı ödedim, kendi kıyafetlerimi ihtiyaçlarımı aldım, biraz eve market vs yapardım zaten biterdi. Zaten çalışma hayatım başladıktan kısa süre sonra evlendim, birikimim olamadı. Şimdi eşime de neden paran yok evlenemem senle deme lüksüm yoktu. Benim için zaten para öncelik değil, herşeyi çalışıp yaptık çok şükür, 5 sene 10 sene borç morç yaptık.
İşte kimisi sizden farklı düşünüyor.
Şimdi yanlış anlaşılmasın ne sizi ne de konu sahibinin kardeşini kınıyorum. Tercih meselesi yani, saygı duyarım.
Konu sahibinin kardeşi ailesine harcamış, ayrı eve çıkmak da istemiyor. Yani böyle bir erkek çıksa karşıma, sana mutluluklar derim saygı duyarım ama sırf iyi biri ya da sevgi gibi sebeplerden dolayı da evlenmem yani. Evlenecek birisi var mıdır dersen bu konudaki kadınların görüşleri ortada. Ölçüt sadece burası mı dersen hayır değil. Vardır yani bu koşulları kabullenecek birisi belki.
Ama şahsi fikrim sağlıklı bir evlilik için ilk şey ayrı ev. Birikim, mal mülk vs. sonraki işler zaten.

Anladığım kadarıyla 3 kardeşsiniz. Neden tüm yük abinize yıkıldı ben onu anlamadım.
Ben de aynı evde olmaz diyorum.
Konuda açıklamış zaten abim cok iyi niyetli ve fedakar diye :) biz diger abimle annemi gelinin ve onun basina birakiriz rahatimizi bozmadan hayatimiza bakariz diyor satir aralarinda. (ki sayet bunu kabul eden bir gelin bulunursa )

Son düzenleme:
32 evlenmek icin en ideal yaşlardan biri. Anneniz de yasli falan degilmis oyle.
Niye bu kadar dramatize ettiniz olayi anlamadim.
Annemsiz olmaz deyip adamin basina boyle bir sorumluluk yukleyemezsiniz.altli ustlu oturur, karsilikli oturur, niye olmasin ki? Kendi maasini kiraya verir, yeme icmesini de abiniz ve sizler karsilarsiniz. Ya da abinizin evinde yer.
Belki calisan bir kadınla evlennek isteyecek, sonucta esi her dakika kayinvalidenin hizmetinde olamayabilir. Anneniz kendi işini kendi gorebilecek yasta.
Bir kere en basta bir anne olarak evladinin mutlulugu icin kendi kendine yetebilmeyi öğrenmeli. Mesele marketse yine abin yapson alisverisini. Ama adamin ustune yikmayin annenizi.

İşte kimisi sizden farklı düşünüyor.
Şimdi yanlış anlaşılmasın ne sizi ne de konu sahibinin kardeşini kınıyorum. Tercih meselesi yani, saygı duyarım.
Konu sahibinin kardeşi ailesine harcamış, ayrı eve çıkmak da istemiyor. Yani böyle bir erkek çıksa karşıma, sana mutluluklar derim saygı duyarım ama sırf iyi biri ya da sevgi gibi sebeplerden dolayı da evlenmem yani. Evlenecek birisi var mıdır dersen bu konudaki kadınların görüşleri ortada. Ölçüt sadece burası mı dersen hayır değil. Vardır yani bu koşulları kabullenecek birisi belki.
Ama şahsi fikrim sağlıklı bir evlilik için ilk şey ayrı ev. Birikim, mal mülk vs. sonraki işler zaten.

İşte adam öğretmen birikimi olmasa da ayrı eve çıkacak bir maddi gücü vardır, kendi gibi öğretmen bulsa havada karada evini bile alır hani annesiyle kalma ısrarı olmasa. Benim zaten itirazım 32 yaşına kadar hiçbir şeyi olmamış bu adamla evlenilir mi diyenlere, 32 yaş çok büyük birikimler yapacak bir yaş değil bu bir, zaten 24-25 yaşında ancak işe başlıyorsun o da atanırsan, öğrenim borçların varsa öde falan 3-4 sene öyle geçiyor zaten, ikincisi de araba almış işte daha ne yapsın. Anne ile kalma kısmına zaten birşey demedim demiyorum farkındaysan. Ben genel olarak 32 yaşına kadar birşey sahibi olma konusunda yorum yapıyorum hani bu çocuk dışında genel yorumum bu.

İşte adam öğretmen birikimi olmasa da ayrı eve çıkacak bir maddi gücü vardır, kendi gibi öğretmen bulsa havada karada evini bile alır hani annesiyle kalma ısrarı olmasa. Benim zaten itirazım 32 yaşına kadar hiçbir şeyi olmamış bu adamla evlenilir mi diyenlere, 32 yaş çok büyük birikimler yapacak bir yaş değil bu bir, zaten 24-25 yaşında ancak işe başlıyorsun o da atanırsan, öğrenim borçların varsa öde falan 3-4 sene öyle geçiyor zaten, ikincisi de araba almış işte daha ne yapsın. Anne ile kalma kısmına zaten birşey demedim demiyorum farkındaysan. Ben genel olarak 32 yaşına kadar birşey sahibi olma konusunda yorum yapıyorum hani bu çocuk dışında genel yorumum bu.
Ama şöyle de bir detay var, konu sahibi yazmış, maddi sebeplerden ötürü de annemle kalmak zorunda diye belirtmiş ilk mesajda baksanıza.
Yani annenin durumu hariç, bir de bu var.

Ayni seyi dusunuyorum bende evlenirken esimin sadece arabasi vardi kendi birikimimide ekleyerek birlikte aldik evimizi bunlar is guc olduktan sonra yapilabilecek seyler sorun degil. Ama evlat sadece oymus gibi bir kisinin uzerine anne babanin yikilmasina digerlerinin seyirci gibi kenara cekilmesine anlam veremiyorum. Kendi esinin ailesinden haz etmeyeceksin ama abinin evlenecegi kisi annenle yasamak zorunda niye cunku senin annen melek gibi...

Annenize yakin bir yerde ev tutup iki abiniz ve siz hep birlikte annenize maddi destek olacaksiniz bu sekilde evlenecek.
Nasip kismet evlilik isleri.. evet bazi durumlarda birlikte oturulabiliyor ancak bu kimsenin hosuna gitmiyor. Diger abiniz var siz varsiniz.. ten bir çocuğa annenin yaninda oturacaksin gibi bir yük verilirse üzülürsunuz ancak söyle olabilir. Ikiser ay anneniz sizlerde sırayla kalacak.
Eger gercekten bu kadar üzülüyorsaniz ancak bu sekilde çözüm olabilir.

O sizin anneniz yani sizin meleginiz baska bir kadin icin ne yazik ki hele ki her an ayni evde yasadigi bir kadin icin oyle gorunmeyebilir hepiniz annenizin ihtiyaclarini esit paylasmsya calisin kendi isini goremiyorsa evlatlari olarak elbette destek olun ama abim ayni evde yasasin annem zaten cok iyi bir insan demek dogru degil abiniz cok merhametli anladigim kadariyla onu yetistiren annede oyledir elbetteki bu durumda ayni apartmanda otursunlar ama ayni evde degil gelicek olan gelinde evinde istedigi gibi hareket etsin insallah abiniz gonlune gore biriyle karsilasir

Ama şöyle de bir detay var, konu sahibi yazmış, maddi sebeplerden ötürü de annemle kalmak zorunda diye belirtmiş ilk mesajda baksanıza.
Yani annenin durumu hariç, bir de bu var.

İşte annesi ayrı o ayrı eve çıkınca annesine ayrıca bakma durumudur. Belki de evleri de kiradır yani kendi evleri bile değildir. İki tane kira ödenir vs vs bilemiyorum konu sahibi yazdı sırra kadem bastı.

Ama dedim ya ben bu konu sahibine hak vermiyorum, yani ayrı eve çıkmasın anneyle otursun demiyorum, dedim ya genel olarak 32 yaşına kadar birikim olmama durumuna yorumum o, bu çocuktan bağımsız bir yorumdu. Nebilemben'in sorduğu soruya cevaptı o sadece, hani konu sahibine hak vermek için yazmadım o yorumu ya da abisine.

Konuda açıklamış zaten abim cok iyi niyetli ve fedakar diye :) biz diger abimle annemi gelinin ve onun basina birakiriz rahatimizi bozmadan hayatimiza bakariz diyor satir aralarinda. (ki sayet bunu kabul eden bir gelin bulunursa )

Fedakar olması tüm yükü tek başına taşımasını gerektirmiyor ama dediğiniz gibi yıkmışlar zaten iki taraf da yükü abiye.

İşte annesi ayrı o ayrı eve çıkınca annesine ayrıca bakma durumudur. Belki de evleri de kiradır yani kendi evleri bile değildir. İki tane kira ödenir vs vs bilemiyorum konu sahibi yazdı sırra kadem bastı.

Ama dedim ya ben bu konu sahibine hak vermiyorum, yani ayrı eve çıkmasın anneyle otursun demiyorum, dedim ya genel olarak 32 yaşına kadar birikim olmama durumuna yorumum o, bu çocuktan bağımsız bir yorumdu. Nebilemben'in sorduğu soruya cevaptı o sadece, hani konu sahibine hak vermek için yazmadım o yorumu ya da abisine.
İşte maddi durumdan kasıt ne onu tam açmadı. Sanki evlenecek kadar bile maddiyat yokmuş gibi karamsarlık izlenimi vermiş gibi yani.
Sadece kendi yanına alamayacağını, annenin damattan çekindiğini söylemiş.

Abinizin evlenme niyeti olsaydi zaten evlenirdi
Ama ayni eve bende karsiyim
Bu anne dunya iyiside olsa ev uzerine ev olmuyo
Annenize daha yakin bir evde oturabilirler
Siz aylik ihtiyaclarini karsilayabilirsiniz
Baska abinizde varmis hafta sonlari annenizi yalniz birakmazsiniz.
Evde yakin olursa gider gelir gidilirr gelinir.

Cok yakin arkadasimin k.v ve k.p memleketde yasiyolar ama kısın 3-4ay ist geliyolar.
Eside 5 kardes
Ama ev tuttular
5kardes kirayi paylasiyo veriyolar
Evlerinede yakin.
Gunduz olsun aksamlari olsun gidip yemegi orda yiyolar
Evini temizliyolar donuyolar evlerine.
Bazen eltisi doktora goturuyo bazen arkadasim

Yazin memlekete gitseler bile o kirayi öduyolar

Biz benim k.v boyle bisi yapsak beni cocuklarim kapiya atti diye dunyaya tellal cigirtir.

Bakıs acısı ve anlayisla alakali.

Cok yakin arkadasimin k.v ve k.p memleketde yasiyolar ama kısın 3-4ay ist geliyolar.
Eside 5 kardes
Ama ev tuttular
5kardes kirayi paylasiyo veriyolar
Evlerinede yakin.
Gunduz olsun aksamlari olsun gidip yemegi orda yiyolar
Evini temizliyolar donuyolar evlerine.
Bazen eltisi doktora goturuyo bazen arkadasim

Yazin memlekete gitseler bile o kirayi öduyolar

Biz benim k.v boyle bisi yapsak beni cocuklarim kapiya atti diye dunyaya tellal cigirtir.

Bakıs acısı ve anlayisla alakali.
ne guzel yapmışlar

Back
X