- 15 Kasım 2012
- 850
- 669
- 158
- Konu Sahibi banabenigeriver
...Babam aylar önce vefat etti ve annemle ayrıldıkları için annem maaşını alamadı sadece dedemden kalan maaşını alıyor 700 lira civarı birşey.Abim öğretmen 32 yaşında bir arabası var sadece çünkü bu zamana kadar babamın borcunu ödemekten birikim yapamadı...Babamdan aldığım maaş ve evlilik yardımıyla(bir senelik maaşın toplu verilmesiyle) evlendim ben abime hiçbir yüküm olmadı...Durum şu ki abimin evlenme durumunda annemden ayrı yaşama gibi bir durumu olamaz.Hem maddi açıdan hem annem kendi işlerini halledecek biri değil...
Yorumları okuyamadım fakat şu cümlelere göre, belki abiniz birikimi olmadığı için evlilik düşünmüyor olabilir.
Sonuçta; bir insanın sadece nişan töreninde bile kaç bin tl gidiyor. Ev eşyaları, düğünü erkeğin yapması..vs.
En düşük maliyetle, ortalama 40 bin tl masraf.. artı extralar..
Belki abinin sevgilisi vardır fakat tüm bunları bildiği için evlilik düşünmüyor olabilir..
Ve annesini bırakmak istemediği için "bu devirde kim kayınvalide ile oturur ki" diye de düşünebilir.
Bence abinizle konuşup, böyle bir durumda her zaman yanında ve destek olacağınızı hissettirmeniz daha hoş olur.
.