Abimin eşi cocugunu aileme ve bana gostermiyor

Hayır varsayım değil, konu sahibi hanım da doğruladı. Gelin ruhsal olarak çok zorlanmış ve ruhu bunu kaldıramamis. dolayısıyla da böyle doğru olmayan tepki veriyor. Doğru yapıyor yanlış yapıyor demedik ki... Neden böyle yapıyor sorusunun muhtemel cevabı bu. Çok spesifik bir konu degil ki. Toplumun genel sorunu bu. Çok da acaba diyecek bir şey yok. Kimi insan umursamaz, kimi böyle çocuğu göstermiyorum der. Gelin kötü imasinin hiçbir mantığı yok. Gerçekten yapıcı olmak isteyen, sorunun temelini düşünür. Gelini arar, gönül alıcı bir konuşma yapar, "artık karismayacagiz, düşünemedik seni kirmisiz kusura bakma" der. Oğluna da torun diye ağlamayi bırakır ve sorun çözülür. Kız bir süre sonra kendini güvende hissedince tekrar görüşür. Şu an gergin ve tedirgin olduğu için yanlış davranıyor. Gayet insanı bir durum. Bence konu sahibi, vicdanlı bir arabulucu olarak bu işi çözebilir
Gelin kendisi görüşmek istemiyorum deseydi evet haklısınız. Aralarında ne geçti bilmiyoruz tabi. Sürekli görüşmek zorunda da değil. Ama çocuğumu göstermem demesini normal ve doğru bulmuyorum. Bunalımdan dolayı bunu söyleme hakkını buluyorsa o zaman eşi de aynı şeyi karısının ailesi için söyleyebilir. Bu böyle nereye kadar nasıl sonuçlanır sizce? Her bunalım ve streste aileyi çocukla cezalandırırsak bu aile olmaktan çıkar ki.

Gelin kendisi görüşmek istemiyorum deseydi evet haklısınız. Aralarında ne geçti bilmiyoruz tabi. Sürekli görüşmek zorunda da değil. Ama çocuğumu göstermem demesini normal ve doğru bulmuyorum. Bunalımdan dolayı bunu söyleme hakkını buluyorsa o zaman eşi de aynı şeyi karısının ailesi için söyleyebilir. Bu böyle nereye kadar nasıl sonuçlanır sizce? Her bunalım ve streste aileyi çocukla cezalandırırsak bu aile olmaktan çıkar ki.
Bunalım aklın yeterince aktif olduğu bir durum mu?

Biraz rahat verin kadına cok boğmuşsunuz, sürekli etrafında dolanıp durmuşsunuz, benim eş ailesi de yeni evliyken beni her anlamda çok bunaltmıştı aynen sizinkiler gibi sürekli pesimdeydiler, Allah aşkına kadını salın bi , çocuğu görün tabiki ama siz belli ki dozunu kaçırmışsınız kadında delirmiş resmen tiksinmiş...
Çocuğu göremiyorlar sorun orada zaten :D

Anlıyorum sizi , mantiken doğru hareket olmadığı için kabul edemiyorsunuz ancak kıran hep aile olmuş. Konu sahibi duadan büyüden bahsetti ancak ucu açık laflar gibi bişey demisti. Onlardan bahsetmedi. Kıran hep bu taraf olduğu için biraz duzeltmeli hep beklememeli bence. Birde görümce olaylara dahil değilse gelinle iletişime geçip arkadaş gibi bulundukları durumu anlatıp üzüldüğünü söyleyebilir belki arayı yapmis olur

Bence objektif bakmıyorsunuz. Kıranın hep aile olmasının zerre kadar önemi yok. Ne sebeple olursa olsun sonuçta gelin yanlış bir şey yapıyor. Eğer gelin bir şeye kırıldıysa bunu o an söyleyebilir. Hadi sonra söylesin. Hadi kessin iletişimi sizin yüzünüzü görmek istemiyorum desin ona da tamam ama çocuğunu göstermemek gibi bir hareketin izahı yok. Velev ki çok çok kötü bir aile geline çok kötülük ettiler yine yazayım gelin görüşmek istemezse görüşmez ama çocuğunu koz olarak kullanamaz. Kendimi ailenin yerine koyuyorum büyük sözüme tövbe ama bana torunumu göstermeyen gelini siler atarım. Konu sahibinin durumunu bilmiyorum ama dediğiniz gibi ılımlı bir konuşma belki gelini yumuşatır

Başlıkta bile yengenizi benimseyemediğiniz kabullenmediğiniz çok belli.Abimin eşi çocuğunu bana ve aileme göstermiyor 🙄Yengem yeğenimi bize göstermiyor dememişsiniz.Çok basit gibi görünüyor ama bence başlık bile çok şey anlatıyor.Tamam gelinin bu davranışı hoş değil çocuğu göstermemek istemesi doğru değil elbette ama siz de birden bire böyle oldu biz bişey yapmadık demeyin bişeyler yapılmış ve gelininiz hissedip mesafe koymuş.

Biraz zaman ve hem gelininizin görüştüğü hem sizin görüştüğünüz güvenilir biri aranızı bulmaya çalışabilir.

E tamam da kadını çok bunaltmislar bıkmış resmen ...
Yani dusunsenize, kv kp sürekli ağlayarak eşini dolduruyor, lafla kırıyor. Adam gelip kadına patlıyor. Kadın bu durumda "ay yuvam huzursuz oluyor, 8 aylık bebeğim huzursuz oluyor, sütüm kesilecek ama yine de bebeği göstereyim mutlu olsunlar" der mi? Nasıl bir beklenti bu?

zaten burada gelinde kayınailesinin kendisini silip atmasını istiyor gibi geldi bana 🤷‍♀️hatta çocuğumu da rahat bıraksınlar diyor sanki.

Hani çocukla gelin ayrı ya birbirlerinden. Torun çocuğunun çocuğu oluyor ya. Geline ölüp gittiklerini sanmıyorum konu zaten gelinimiz bize gelmiyor onu çok özledik görmek istiyoruz diye de açılmamış. Tabi gelin kendisini rahat bırakmalarını isteyebilir hakkıdır ama çocuğumu da rahat bıraksınlar diye bir düşünce doğru değil

Yani dusunsenize, kv kp sürekli ağlayarak eşini dolduruyor, lafla kırıyor. Adam gelip kadına patlıyor. Kadın bu durumda "ay yuvam huzursuz oluyor, 8 aylık bebeğim huzursuz oluyor, sütüm kesilecek ama yine de bebeği göstereyim mutlu olsunlar" der mi? Nasıl bir beklenti bu?
Ya işte herkes kendini düşünüyor, hepsi abanmış kadına biri de demiyor zavallı nasıl nefes alsın, Allah aşkına bu gelinlik kavramı bitsin artık...

Ya işte herkes kendini düşünüyor, hepsi abanmış kadına biri de demiyor zavallı nasıl nefes alsın, Allah aşkına bu gelinlik kavramı bitsin artık...
Ben de anlamadım. El kadar bebeğe zarari dokunuyor bu insanlarin. bebeği görüp ne yapacaklar? Önce bebeğin iyiliğini düşünüp bu sorunu çözmeleri lazım. Hem zararımız dokunsun hem sevelim. Gelin kabul eder mi? İllaki kendini güvende hissetmesi lazım once. Sonrası zaten düzelir

Ağzınıza sağlık, okumamda sıkıntı var demek. Ne okuduğumu yazdığımi gayet iyi biliyorum. Kadının huzursuzluğu muhtemelen doğumdan önce de vardı ve eşi çözemediği için uzadı demek istedim. Uzayan lohusalık depresyonu var biliyorsunuz değil mi? Yıllar sürebiliyor. Ne güzel kırıp geçmekten hiç rahatsızlık duymadan yazıyorsunuz.
Ben genel yazdım sadece lohusa diye bir kişi yazmadı ki.
Lohusa depresyonunda olduğunu da bilmiyoruz uzasa da hem o depresyon baya fena bir şey yani sadece çocuğu göstermiyor diye öyledir diyemem.
Kadın rahatsızsa bunu belirtse idi önce gelemeyiz işim var deseydi ya da evde oturmak istiyorum deseydi.
Beraber otururlarken her yere giderken çağırmayın özel günlerde çağırın vs deseydi zaten aynı yerdeyiz içimizden geldikçe görüşürüz deseydi.
Konu sahibi hiç tartışma vs olmadan böyle oldu diyor.
Böyle pasif agresif davranışlar bana mantıklı gelmiyor hele rahatsızlığını hiç belli etmeden karşıya uyan sonra çocuk olunca birden çocuğu da kullanarak böyle hareket eden hiç uymuyor.
İki taraf da isteklerini ve istemediklerini belli etmekte hatalı bence.
İnsanız konuşarak anlaşmak varken ağlayıp sızlayarak anlatmak veya böyle agresif hareketler sergilemek yanlış.

İşte insan her zaman mantıklı davranmalı. Lohusalık biteli de epey olmuş zaten. Bu meselenin duygusallık ile aklanır bir tarafı yok bence. O şekilde bakarsak konu sahibinin ailesi de ilk kez torunlarının olması ve görememelerinin etkisiyle duygusal davranıyor o yüzden mantıksızca hareket ediyorlar diyebiliriz.
Allah aşkına sizce doğum yapmış ilk kez anne olmuş bir kadının mı duygusallığı ağır basar yoksa bir tane torunumuz var ama göremiyoruz diyip hastalıklarını oğullarına karşı bahane olarak kullanan babaanne dedenin duyguları mı?

En başından beri büyükler iç güdüleriyle, kabile halinde değil de mantıklarıyla hareket etselerdi sanırım bunlar yaşanmazdı, gelinde muhtemelen çıldırmazdı.

Ben genel yazdım sadece lohusa diye bir kişi yazmadı ki.
Lohusa depresyonunda olduğunu da bilmiyoruz uzasa da hem o depresyon baya fena bir şey yani sadece çocuğu göstermiyor diye öyledir diyemem.
Kadın rahatsızsa bunu belirtse idi önce gelemeyiz işim var deseydi ya da evde oturmak istiyorum deseydi.
Beraber otururlarken her yere giderken çağırmayın özel günlerde çağırın vs deseydi zaten aynı yerdeyiz içimizden geldikçe görüşürüz deseydi.
Konu sahibi hiç tartışma vs olmadan böyle oldu diyor.
Böyle pasif agresif davranışlar bana mantıklı gelmiyor hele rahatsızlığını hiç belli etmeden karşıya uyan sonra çocuk olunca birden çocuğu da kullanarak böyle hareket eden hiç uymuyor.
İki taraf da isteklerini ve istemediklerini belli etmekte hatalı bence.
İnsanız konuşarak anlaşmak varken ağlayıp sızlayarak anlatmak veya böyle agresif hareketler sergilemek yanlış.
Gelin içine kapanık biri dedi. Demek ki kendini ifade edemedi, dolup patladı. Pasif agresiflik Türkiyenin geninde var. Bu durumda olan birinin sağlıklı düşüneceğini sanmıyorum. Korkuyor, huzursuz oluyor, bunlar oldukça da böyle tepki veriyor demek ki. Onu tetiklemek yerine sakinlestirseler sorun kalmayacak

Allah aşkına sizce doğum yapmış ilk kez anne olmuş bir kadının mı duygusallığı ağır basar yoksa bir tane torunumuz var ama göremiyoruz diyip hastalıklarını oğullarına karşı bahane olarak kullanan babaanne dedenin duyguları mı?

En başından beri büyükler iç güdüleriyle, kabile halinde değil de mantıklarıyla hareket etselerdi sanırım bunlar yaşanmazdı, gelinde muhtemelen çıldırmazdı.
Çok haklısınız…Biz bu kabile sisteminden ne zaman kurtulacağız toplum olarak çok merak ediyorum 😕

Çok üzüldüm geline

Hikayedeki kötü ve şeytan gelin ben olurdum çok benziyor hikayemiz . Aynı sürekli görüşmek isteyen aile , eşin de sürekli görüşelim diye bunaltmalari .. birde gelin tarafından dinleyin bizdeki fark maddi yardımın olmaması ..
Çocukla ilgili alınan kararlara saygı duymuyorsaniz , hassasiyetini bildiğiniz halde kendi fikirlerinizi uygulamak istiyorsaniz, bu zamana kadar belki derme çatma giden ilişki cocuk hassas nokta olduğu için patlamistie. Bana da nazar için bilmem ne yazacağız yastığına takacağız dediler bende istemedim aynı ailenizin dediği gibi sanki büyü yapacaktik kabul etmedi demislerdir. Ama istemiyorum inanmıyorum.

Eğer böyle uzuluyorsa aileniz çocuğun sadece torunları olduğunu , onların ayrı bir aile olduklarını , gerekli gereksiz herşeye karismamalari gerektiğini söyleyin . Çünkü insan çocuğu söz konusu olduğunda emin olun hiçbir şeyden çekinmiyor . Dediği doğru bosansalar bir süre almanız mümkün değil çocuğu. Biraz salın zaman verin insaflı biriyse zaten çocuğu gösterir . Çocuğun ONUN çocuğu olduğunu ailenize söyleyin . Yoksa çok torunsuz kalırlar

Ben bunu beni alıntılanan bir başka üyeye cevap olarak yazdım, size veya konu sahibine değil. Sizin mantığınızla bakarsak böyle görebiliriz diye belirtmiştim hatta. Cımbızlama yapmışsınız. Neyse cevap vereyim sanıyorsunuz yalnız. Varsayımda bulunuyorsunuz. Konuda sizin ithamlarınızla ilgili bir bilgilendirme yok. Ben konuya yorum yapıyorum aynı cümleyi defalarca yazdım tekrar yazayım sebebi ne olursa olsun kimsenin çocuğunu koz olarak kullanmak gibi bir hakkı yok. Sürekli bulmaya çalışıyorsunuz ama bunu aklayacak bir sebep yok, olamaz. Ayrıca doğum yapalı 8 ay olmuş gayet mantıklı düşürülebilmesi gereken bir dönem.

Back
X