Abimin eşi ile kavgamız

Aaa ben basini unutmusum dogru, en bastan aralarinda sorun varsa konu asla sadece 100 lira degildir. Bu sebeple yengesi iyice delirtmek icin artik yemege cikarirsin bile demis olabilir.
Konunun basinda konu sahibi sevgili olduktan sonra aramiz acildi demis. Bence bu durumda bu noktaya gelinene kadar bir suru olay yasandi. Karsilikli bir suru laf sokma falan yasanmistir. En son 100 liradan patladi konu. Yenge de buyuk olasillikla normal degil. Zaten calismak istemiyorum diyip evde oturmasi da cok akilli hareket eden biri olmadigini gosteriyor. Konu sahibini iyice delirtmek icin demis olabilir. Abisine de ben ne dedim ya bak ben iyi davraniyorum o uyuzluk yapiyor diye de gecistirmistir.

dün bir resim defteri aldık nispeten kaliteli
5oo küsürdü

Eğer olay aynen anlattığınız şekilde geliştiyse hatalı olan anne babanız, evleneni borçsuz evlendirip evde kalan üniversite öğrencisini harçlıksız ve eksik bırakmak bana göre çok büyük hata,
ikisi de evlat değil mi? Hatta biri okumuş meslek sahibi olmuş iş hayatına atılıp evlenmiş diğeri ise henüz hayatın başında ve hayatını harçlıklarla idame ettiren bir üniversite öğrencisi, yani baştan sona saçmalık,
anne babalar bazen bütün evlatlarından sorumlu olduğunu unutuyorlar ne yazık ki, siz siteminizi onlara yöneltin.

Ayrıca olay aynen anlattığınız gibiyse şayet, yenge de çok sıkıntılı, 100 liranın lafı mı olur ya eşimin ailesi ile aram mesafelidir ama 100 lira da köpeği olsun yani çocukların varsa daha fazlası olsun hatta, evet evlilikte kese ortaktır gelen giden bilinir söylenir harcamalar ona göre yapılır ama bu bahsi geçen sadece 100 lira, çok komik bir rakam.

Ben konunun kesinlikle 100tl olduğuna inanmıyorum. Hadi yenge histerik 100tl lafını yapıyor ee senin annen baban herkes dönüp 100tlnin lafı mı olur günlük sadaka versen 100tl, bi bağış sms atsan 100-200 tl yani ne alaka. O yüzden kesinlikle böyle olduğunu düşünmüyorum. Kaldıki sizin abim yengeme para veriyor demeniz, abimle para alışverişine karışamaz demenizde şuursuzca. Abinin parası diye bir şey yok yengen çalışsın çalışmasın o para artık “ortak”. Önce bunu kavrayıp ve sindirin.
Ben hiiç öğrenciye yardım ay 100tl lafımı yapılır kısımlarına girmicem çünkü inanmıyorum. Hayatın mantık akışına aykırı.
Bence siz bayağı para isteyen birisiniz vırt zırt bi şekilde mesele olmuşsunuz.

Aileniz hatalı sizi böyle hissettirdikleri için(çalışan bir çocuğu evlendirirken diğer cocukları zor durumda bırakmaları)
Yenge konusu da ,2024 yılında 100 lira bu kadar lafı yapılacak bir meblağ değil. Eminim sizin bilmediğiniz başka problemler var ortada. Abiniz belki aileme gönderdim diyerek harcama yapıyor. 100 lira için bir kadının kendini bu kadar düşünreceğine inanmıyorum. Her zaman istiyor olsanız onu da anlarım ama 8 ayda 1 verilecek 100 lira için bunca tantana bana çok tuhaf geldi.
Eksik mi anlattınız bilemiyorum ama aileniz bile kızım 100 liranın mevzusunu mu yapıyorsun ayıp diyebilirdi yengenize.

yok orayi yazmamisim ama abim yengeme bana para verdigini zaten soylemiyor yengem abimin telefonuna bakarken benim abime iban atip tesekkur ettigim mesajini gorup sen X’e para mi attin diye soruyor ve oyle tartismaya basliyorlar

Yengenle mesafeni her zaman koru kalbi kötü çünkü
Evet evlilikte para hesabı birlikte yapılır , bütçeyi etkileyecek rakamlar oturulup konuşulur bunda herkesle hemfikirim
Ancak öğrenci bir kardeşe 100 lira gönderilmiş bir de bu telefon açılıp anneye şikayet edilmiş o yengeyi insan içine çıkamayacak kadar rezil ederim elimden kimse alamaz.
Üç beş ekmek almaya ancak yetecek bir para için kardeşler arasına girilmez, abiniz de buna müsade etmemeliydi, evlendik diye kimseye desteğimiz olmayacak mı, hep eşten izin mi alacağız nedir yani. 15 yıla yaklaşıyor evliliğim asla böyle bir hesap sormadım da , vermedim de , eşim sorsa da büyük arıza çıkarırım 100 lira nedir yahu ayıptır. Çekirdek aile diye diye insanlıktan çıktı millet bu ne biçim bir davranıştır. Benim eşim kendini paralasın o zaman her ay barınaklara, derneklere, yeğenlerime, öğrencilere nereye bulursam gönderiyorum hepsinin hesabını mı vereceğim saçmalık

O değilde anne babanız halen onlar için ödeme yapıyor mu? Her şeyi geçtim evde üniversite okuyan öğrencisi olan insanlar neden evlendirdikleri oğlunun halen borcunu ödüyor. Madem borçları var yengeniz de çalışsın.

niye yalan soyleyeyim allah askina ya abimden evlendiginde iki kere istedim ikincide zaten yengem annemi aradi. Her zaman 100-200₺ nin lafini yapan birisi oldu kendisi. Evlenmeden once de kuzenlerimle bulustugumuzda bile surekli kucuk paralarin hesabini yaptigi icin sok olmustuk biz ablamla. Bir de 100₺ gibi parayi da kocamdan/ karimdan habersiz bir sey yapamayacaksam da boyle evliligin yani…

Hayir su an her hangi bir odeme yapmiyorlar. Abimin borcunu odemelerinin sebebi de yengemin annesininin ben kizimi borcla evlendirtmem cocuklar para odeyip kendilerini sikistirmayacaklar biz buyukler olarak odeyecegiz demesiydi. Boyle dedigine de bakmayin kendisinin odedigi tek borc yengemin ani yapilan ceyizinin parasi sadece geri kalan tum esyalarin ucretini biz odedik.

Ya herkes yengeye yüklenmiş de sizce abinin şu cümleleri normal mi? Kadın bir para mevzusu görmüş doğal olarak sormuş aldığı cevap bu. Genel karakterini bilmem belki gerçekten sayko bi tiptir fakat bu cevap para miktarından bağımsız cinnet sebebi. Ben hele ki finansal olarak eşime bağlıyken bana böyle bi cevap verse para mevzularını da al dön ananın evine o zaman derdim. Yine bence aile ve eş arasında problemi yaratan koca. 100 liranın kimse peşine düşmez tabi ki ama haberi olmadan bir iban ve teşekkür görünce de kimsenin aklina 100 lira gelmez yapmayın Allah aşkına.

Hay ağzınıza sağlık.. yenge baktı bu para istemelerin sonu gelmeyecek önlemimi baştan alayım da demiş de olabilir. Kimse 100 lira için konuşmaz 100 lira kimsenin ihtiyacını da görmez..

Anneniz de bi garip olayı bir de kızımdan dinleyeyim diyecekti. Sonra da tekrar onu arayıp ne arsizsin diyip azarlayacakti. Annelerimiz hep aynı, oğluna dusylkun o yüzden geline laf edemez. Kızın ne önemi varki

Uni okurken dönem sonu eve gidiyo herkes filan. Ev arkadaşlarımın hepsi gitti ama benim yol param olmadığını son gece farketmistim Ertesi gün de bursum yatacak diye o gece evde tek kalmıştım. Sırf annemlerden para istememek için. İstesem tabii ki gönderirlerdi. Ama kendi salaklığım/hesap bilmeyisim ortaya çıkmasın diye sanırım beklemeyi tercih ettim Ertesi gün bursum yattı, aldım biletimi gittim.

Yani demem o ki 100 TL senin hayatını kurtaracak bi para değil. Bi yolunu bulabilirsin. Yeni evlenmiş abiden para istemek bana garip geldi. Hele de eşiyle aran iyi değilmiş zaten filan. Ailenin abine yaptığı harcamalar zaten seni hiç ilgilendirmez. Evlerine ilk defa gittikleri için harçlık bırakmalarına bile laf etmişsin. Adettendir yani ne var ki bunda? Ayrıca o da seni ilgilendirmez.

Evlendikten sonra artık abinin asıl ailesi yengen oluyo canım. Siz ikinci plana direk geçiş yapıyosunuz. Bence bunu kabullenirsen daha huzurlu olabilirsin. Yoksa çok gereksiz sürtusmelerle uğraşır durursunuz.

Yengenin kavinvalideyi araması aşırı çiğ bir davranış orası ayrı. Ama muhtemelen kocasından yeterli cevabı alamadığı için yaptı. Asla benim yapacağım bisey değil ama orada da abinin suçu büyük.

Yani kısacası sigara sağlığa zararlı

Valla 100 tl ye ancak bir çikolata ediyor ve eşim, öğrenci olan kardeşim için bana bunun lafını edecekse biz neden aileyiz?

Valla bazı yorumlar çok tuhaf geldi. Küçük yeğenlerim var onlara harçlık atarım ki 100 tl cidden komik ona keza eşim yeğenlerine burs vermiştir, ben kardeşim öğrenciyken gönderdim vs. Hani burs miktarını biliyordum veya kardeşime benim verdiklerimi ama 100 tl veya hadi 1000 tl olsun kaç kişi eşine haber veriyor?

Şahsen eşim, kardeşine 100 tl atıp bana gelip söylüyorsa anormal. Veya ben aynı şekilde. Bence 1 çikolata parasının hesabını eşler birbirine diyorsa bu sıkıntı ve pintilik gibi bir durum. 100 tl ye bu kadar tantana oluyorsa önce eşime bir dur derim. Evliyiz diye üçün beşin peşine düşeceksek asıl burda bir sorun var.

Ortada abisinin düğününde harcanan paraya, evine gidince verilen harçlığı bile laf eden Bi görümce varken olayın sadece 100 TL olduğuna ben şahsen pek inanmadım.

Ortada abisinin düğününde harcanan paraya, evine gidince verilen harçlığı bile laf eden Bi görümce varken olayın sadece 100 TL olduğuna ben şahsen pek inanmadım.
Valla düğün borcu yüzünden bir de öğrenciyken benim hayat kalitem düşüyorsa ben de lafını ederdim. Hı ailem beni zora sokmayacak, mağdur etmeyecek derecede bütçeleri varsa yani zenginlerse o kısım ayrı.

Ağabeyinin, yengesine verdiğine laf edemez orası ayrı. Ama şöyle algıladım ben " Ailem, ağabeyim yüzünden beni mağdur etti ama ağabeyim borçsuz evlendi ve yengemi mağdur etmiyor fakat yengem 100 tl nin lafını etti" gibisinden.

Burda asıl haksız olan aile bence. Geride bekar çocuğunun hayatından çalarak diğerine bu rahatı sunmaları adil değil. Bir de en güzel yıllarımız üniversitede geçti (kazıklar dahil) Orda içilen kahve, gidilen sinema, etkinlik, giydiklerin, kozmetik vs. En çok o zamanlar güzeldi. Sonra iş güç sahibi olduk, evlendik şu an daha özgürüz ekonomik olarak ama o tat hiç bir zaman olmaz.

O benim abim aramızdaki para konusuna karışamaz cümleniz yanlış, karışabilir. Ama 100 TL için olayı bu kadar büyütüp ağlayarak araması çok çirkin. Evlilikte, kişiler ailelerine kendi ekonomik durumlarını etkilemediği sürece destek olması normal bir durum. Ama abiniz olayı kapattıysa ve siz de abiniz için evine gittiyseniz, cebine parayı koymanız olmamış. Sonuçta evindeyken size düşmanlık yapmamış. Saygı duvarları yıkılırsa bir daha inşa etmek zor.

Burada zaten bir görümce konu açınca haklı bulunması çok zor. Böyle bir konuda bile aslında öyle değildir böyledir, başka bir şey vardır bin tane şey söylenmiş.
Yenge kişisi tam bir çingene. Sanki gerçek hayatta böyle tipler yok. 100 lira için gözü dönmüş ortalığı ayağa kaldırmış, hırsını alamamış kızın sigarasını vs bile annesine söylemiş.
Madem oyle herkesin geliri kendine o zaman niye oturacagi esyayi mobilyayi kayinpederine ödetiyor. Bize yapilacaksa her sey yapilsin ama bizden kimseye kurus cikmasin kafasinda, bencil, görgüsüz bir kadin iste.
100 lira ya 100 lira için nasıl kavga çıkarabilirsin. İnsan utanır kız darda kalmış da 100 lira için mesaj atmak zorunda kalmış diye. Babam senin evliliğini finanse etti sen de kurs parası ver, kitap al, dersanemi karşıla dememiş kız zorda kaldım 100 lira ver demiş. Ayıp ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…