• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abimin eşi ile kavgamız

Burada zaten bir görümce konu açınca haklı bulunması çok zor. Böyle bir konuda bile aslında öyle değildir böyledir, başka bir şey vardır bin tane şey söylenmiş.
Yenge kişisi tam bir çingene. Sanki gerçek hayatta böyle tipler yok. 100 lira için gözü dönmüş ortalığı ayağa kaldırmış, hırsını alamamış kızın sigarasını vs bile annesine söylemiş.
Madem oyle herkesin geliri kendine o zaman niye oturacagi esyayi mobilyayi kayinpederine ödetiyor. Bize yapilacaksa her sey yapilsin ama bizden kimseye kurus cikmasin kafasinda, bencil, görgüsüz bir kadin iste.
100 lira ya 100 lira için nasıl kavga çıkarabilirsin. İnsan utanır kız darda kalmış da 100 lira için mesaj atmak zorunda kalmış diye. Babam senin evliliğini finanse etti sen de kurs parası ver, kitap al, dersanemi karşıla dememiş kız zorda kaldım 100 lira ver demiş. Ayıp ya.
gerçekten dünden beri yazılanları gördükçe şok oldum öğrenciyim diye sigara içmeye, dışarı çıkmaya, arkadaşlarımla oturmaya hatta param bittiği ve çalışmadığım için abimden ablamdan para istemeye bile hakkımın olmadığını öğrendim. Abimden istediğim 100tl bile çok görüldü, yengemin ayrı bir hesabı olduğunu söylememi bile kıskandığım için yazdığımı söylediler ki asla böyle düşünerek yazmamıştım finansal bir sıkıntı çekmediğini söylemek için yazmıştım kendi içlerindeki görümce nefreti bildiğimiz benden çıktı 😅 Beni anlayam bir kaç kişiden birisiniz yorumunuz için teşekkür ederim gerçekten 🥹🥰

gerçekten dünden beri yazılanları gördükçe şok oldum öğrenciyim diye sigara içmeye, dışarı çıkmaya, arkadaşlarımla oturmaya hatta param bittiği ve çalışmadığım için abimden ablamdan para istemeye bile hakkımın olmadığını öğrendim. Abimden istediğim 100tl bile çok görüldü, yengemin ayrı bir hesabı olduğunu söylememi bile kıskandığım için yazdığımı söylediler ki asla böyle düşünerek yazmamıştım finansal bir sıkıntı çekmediğini söylemek için yazmıştım kendi içlerindeki görümce nefreti bildiğimiz benden çıktı 😅 Beni anlayam bir kaç kişiden birisiniz yorumunuz için teşekkür ederim gerçekten 🥹🥰
Valla olumsuz yorum yapanlardan olduğum için cevap vereceğim kusura bakmayın:) Görümcemi çok severim. Yakın yaştayız ve lisansüstü eğitiminde onu seve seve finanse etmişimdir. (O da şu an ben ücretsiz izindeyim diye sürekli bir hediye alıyor kızmama rağmen). Ama bir günden bir güne abimle aramızdaki para meselesine karışamaz demedi aksine her zaman önce beni saydı, abimin artık bir eşi yeni bir ailesi var dedi. Tekrar söylüyorum buradaki problem abinizin eşini yok sayarak kardeşlerimle para mevzularıma karışamazsın demesi ve sizin de buna çanak tutmanız. Olay 100 TL değil o çingenelik tabi ki ama sizin satır aralarında söylediğiniz şeyler yanlış.

niye yalan soyleyeyim allah askina ya abimden evlendiginde iki kere istedim ikincide zaten yengem annemi aradi. Her zaman 100-200₺ nin lafini yapan birisi oldu kendisi. Evlenmeden once de kuzenlerimle bulustugumuzda bile surekli kucuk paralarin hesabini yaptigi icin sok olmustuk biz ablamla. Bir de 100₺ gibi parayi da kocamdan/ karimdan habersiz bir sey yapamayacaksam da boyle evliligin yani…
Yani yengen gerçekten böyle biriyse ciddi sıkıntılı birisi demektir benim için söylediklerin o kadar absürt geldi ki yalan yada eksik var diye bu yüzden söyledim. Yoksa üniversite okuyan bir kız 100tl istese 100tl verilmez zaten 100liraya ne yapacak çocuk daha fazlası verilir. (Fakirlik imkansızlık dışında ki öyle durumları yokmuş)
Yani ben değil kardeş iki kuzenime harçlık veriyorum, benden habersiz eşim görse eşim verir öğrencisin bi yemek yersin bi konsere gidersin vs diye kaldıki bizde zengin değiliz yani maksat destek bi şey öğrenci için.
Senin annen babanda şuursuz o halde yani kusura bakma düşünüyorum 100tl için aransam bu kadar zırvalık dinlesem ne oluyo derim sen üstüne azarlanmışsın.

Bende KPSS ye çalışırken fotokopi param yetmemişti babamlarda yayladaydı abimden istiyeyim dedim gelin abimin elinden telefonu kaptığı gibi bende KPSS dersanesinin gidiyorum bizde yetiştiremiyoruz babamdan iste demişti not: yıl 2012 miktar:50 tl. Memur oldum küçük erkek kardeşimin tüm eğitim masrafını tek başıma karşıladım acımdan ölmedim.
Yengeniz şeytana papucunu ters giydirir..

Ayy böyle yenge düşman başına. Ben çalışan biri olarak senede 1-2 kere öğrenci kardeşime 100 lirada gönderemeyeceksem, gönderdiğimde eşim tartışma çıkaracaksa ve bunun bile hesabını eşime vereceksem vay benim halime, nasıl saçma bir evlilik yapmışım ben diye halime acırım. Boşuna çalışıp ekonomik özgürlüğüm var diye avunurum o halde. Ben böyle her hesabın didiklendiği, her kuruşun hesaplandığı, hesap verildiği bir ailede büyümedim. Annem de, babam da okuyan küçük yeğenlerini gördükçe bir miktar harçlık verirlerdi. İkisi de sen neden ona para verdin, ne kadar verdin, o öğrenci ama paraları nereye harcıyor diye hesap sormazdı. Çok tuhaf geliyor farklı türlüsü. Kardeşim sosyalleşmek için darda kalınca bir kahve parasını da isteyebilsin benden ya. Evlendim diye ailemde de tamamen elimi ayağımı çekecek değilim ki. Büyük paralar olur veya sık sık yaşanan durum olur o zaman farklı. Ama 8 ayda bir istenen 100 liranın da hesabını tutmak, annesine hemen şikayet etmek çok çirkin bir davranış.
Hele yengenizin yüzsüz şekilde yemek ısmarlarsın artık demesi beni benden aldı. Utanma da yok..
Abinizin huzuru ve mutluluğu için sabırlı olun, merhaba nasılsın dışında da yenge kişisiyle çok muhatap olmayın. Onlar huzurlu, mutlu olsun yeter ki. Zaten çalışmaya da başlamışsınız. Tebrik ederim.

Valla benim sitede haklı bulduğum görümce çok oldu hatta erkek kardeşim olmamasına rağmen kesin görümcesin o yüzden hak veriyosun lafına da maruz kaldım.

Ama sizin konunuz bir değişik geldi ya. Yengenizin olay çıkarmasına inanamamış değilim. Bundan daha küçük sebeplerden olay çıkaran arıza gelin tanıdım. Ama hadi yengeniz arıza, annenizin 100 lira istediniz diye olayı açıklamanıza rağmen sizi azarlaması da tuhaf değil mi? Arkadaşlar da ona inanamamış.

Onun dışında bazı kurduğunuz cümleler ve yaptıklarınız çok itici ve hiç de bahsettiğiniz gibi iyi niyetli olmadığınız izlenimi veriyor.

-abim bize daha düşkün konu bizsek çok hassaslaşır

-yengem abimin parasını neye gönderdiğine karışamaz (100 tlnin lafını edemez evet ama ev bütçesi ortaktır gayet de karışır)

-konu bir şekilde kapanmış evine gidip 4 gün kalmışsınız giderken cebine 100 tl sıkıştırmışsınız. Bu hareketin cringeliğine diyecek bir şey bile bulamadım.

Yani bilmiyorum normalde konu sahibine aşırı hak vereceğim türden bir konu. Kendim de öğrenciyken kardeşlerime bir şeyler alırdım. Eşim bunun lafını yapsaydı kızardım. Ama sizin hal ve tavrınızdan itildim sanırım. Hem yengenizden hem sizden itildim desem daha doğru olur.

Valla benim sitede haklı bulduğum görümce çok oldu hatta erkek kardeşim olmamasına rağmen kesin görümcesin o yüzden hak veriyosun lafına da maruz kaldım.

Ama sizin konunuz bir değişik geldi ya. Yengenizin olay çıkarmasına inanamamış değilim. Bundan daha küçük sebeplerden olay çıkaran arıza gelin tanıdım. Ama hadi yengeniz arıza, annenizin 100 lira istediniz diye olayı açıklamanıza rağmen sizi azarlaması da tuhaf değil mi? Arkadaşlar da ona inanamamış.

Onun dışında bazı kurduğunuz cümleler ve yaptıklarınız çok itici ve hiç de bahsettiğiniz gibi iyi niyetli olmadığınız izlenimi veriyor.

-abim bize daha düşkün konu bizsek çok hassaslaşır

-yengem abimin parasını neye gönderdiğine karışamaz (100 tlnin lafını edemez evet ama ev bütçesi ortaktır gayet de karışır)

-konu bir şekilde kapanmış evine gidip 4 gün kalmışsınız giderken cebine 100 tl sıkıştırmışsınız. Bu hareketin cringeliğine diyecek bir şey bile bulamadım.

Yani bilmiyorum normalde konu sahibine aşırı hak vereceğim türden bir konu. Kendim de öğrenciyken kardeşlerime bir şeyler alırdım. Eşim bunun lafını yapsaydı kızardım. Ama sizin hal ve tavrınızdan itildim sanırım. Hem yengenizden hem sizden itildim desem daha doğru olur.
annem zaten bana para istedigim icin degil sigara ictigim ve yengemin anlatmasiyla sanki surekli abimden sigara parasi istedigimi arti olarak da abimle sevgili olmalarindan once guvenip de anlattigim ozel hayatimi ogrendigi icin kizdi. Evinde kaldigim surec icinde aslinda para vermemeyi dusunmustum ama yemek harici onunla konusmasam bile ablam benim tarafimi tuttugu icin ablama soktugu laflari gormezden gelemedim yaptigim sacma olabilir ama o an dusununce laf yaptigi 100tl nin ne kadar degersiz oldugunu gosterecek baska bi haraket dusunemedim

Back
X