Abimin Hadsiz Nişanlısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayatımız yaklaşık bir senedir mafoldu. Abim evde tek erkek ve okumuş. Biz de istesek alirdi biz ne dersek yapardı sözümüzden çıkmazdi. Ama çalıştığı yerden bir kiz buldu kiz onun aklini başından aldı. Kontör istiyoruz onu bile göndermiyor artık. Kiz tam bir bela. Sarışın mavi gözlü baya guzel bir şey ama hiç bize benzemiyo. Biz kapalıyiz filan o acik giyinmese de basi açık. Modern bir sey abimin cok parasini harcayacak belli. Abim para harcayip evlilik teklifi bile etmis. Bizdeyse sözde evlilik teklifi yapılır. Ne gerek varr ???!!!

Ve kiz kıskancin teki. Ben nişanlıyim. Neymis evim varmis su kadar bilezik takilmis. O okumus etmis buyuksehirde yetismis o da ev istiyormus benden cok bilezik istiyormus. Ne yani sen okudun modernsin guzelsin diye abimi kullanman mi lazim? Abim onun yanina gidince degisiyor. 5 bin liralik gelinlik istemis. Sinirden cildiriyorummm. Benim evim var da senin de olmak zorunda mi . Ne yapmam gerekiyor sizce? Bugune kadar rahat yasamis abim onla evlenince hepten parasini yiyecek.

Şaka yapiyosun bence.

Peki o kiz gelip burda ben okudum o yuzden benim de evim olacak görümcemden çok altinim olacak deseydi ne derdiniz?
ayrı evi her kes ister. Kim eşinin ailesi, kıskanc görümceleri ile yaşamak ister ki? Size ayrı ev, altınlar alınınca iyi geline alınınca neden kötü oluyor? Ev, altın kötü bir şeyse size neden alındı hadi alındı diyelim siz neden kabul etdiniz?

Öyle aldatma filan yok ama bizle icli disli olamamasi bizleyken sıkılmasi bi makyaj malzemesine 200 300 lira vermesi sorun. En az 5 10 tane montu var. Kimseyi kendine karistirtmaz laf soyleyemezsin hemen aglar

Kızın babasi vefat etti babam bize göstermedigi sevgiyi ona gösteriyor her seferinde cok guzel kiz cok hanim kiz diyor herkesin gözünü boyadi

Zaten bir keresinde ben paramla her ay bilezik alicam kocam bana bakmak zorunda demis o kıskanç degil mi simdi

Yazık kıza yemin ederim yazık.

hepiniz dama cikin eger o kizla evlenirsen kendimizi atariz diyin, belki vazgecer. Bir umut yani. :super:
Yada birakin abiniz evlensin zaten fazla surmez o kariyla. Abiniz suan asik, evlendikten sonra goz perdesi acilir sonrada gonderir anasinin evine.

Konu sahibinin bakış açısı:

Yaşını başını almış iki eski arkadaş yolda karşılaşmışlar. Hal hatır sormuşlar.
Sıra çocuklarına gelmiş. "Senin oğlan nasıl, evlendi mi?" diye sormuş biri, "Evlendi" demiş öteki,
"Evlendi ama ah, sorma, öyle bir gelin çıktı ki, felâket!.. Sabahtan akşama çalışıyor, evde doğru dürüst yemek pişmiyor; üstelik bazen oğluma yemek pişirttiriyor.
Sabah kahvaltısını bile oğlum hazırlıyor. Ne dikiş var, ne ütü. Bir kadın bulmuş, bütün işi ona yaptırtıyor. Sanki prenses! Çok üzgünüm, çok..." demiş

arkadaşı, "Peki kızın nasıl, o da evlendi mi?" Kadın başlamış anlatmaya:
- O da evlendi, ama o çok mutlu. Öyle iyi bir damadım var ki, kızımın elini sıcak sudan soğuk suya sokturmuyor. Kızım çalıştığı için çok yoruluyor; çoğu akşam, yemekleri beraber pişiriyorlar, hatta bazen damadım hazırlıyor. İnanır mısın öyle iyi bir çocuk ki, tatil günlerinde kahvaltısını kızımın yatağına götürüyor. Bir kadın bulmuşlar, evin bütün işlerini o yapıyor; kızım evde hiç yorulmuyor, prensesler gibi oturuyor.
Kocası da ondan iş beklemiyor, çok memnunum, çok...

:KK70:

Hayatımız yaklaşık bir senedir mafoldu. Abim evde tek erkek ve okumuş. Biz de istesek alirdi biz ne dersek yapardı sözümüzden çıkmazdi. Ama çalıştığı yerden bir kiz buldu kiz onun aklini başından aldı. Kontör istiyoruz onu bile göndermiyor artık. Kiz tam bir bela. Sarışın mavi gözlü baya guzel bir şey ama hiç bize benzemiyo. Biz kapalıyiz filan o acik giyinmese de basi açık. Modern bir sey abimin cok parasini harcayacak belli. Abim para harcayip evlilik teklifi bile etmis. Bizdeyse sözde evlilik teklifi yapılır. Ne gerek varr ???!!!

Ve kiz kıskancin teki. Ben nişanlıyim. Neymis evim varmis su kadar bilezik takilmis. O okumus etmis buyuksehirde yetismis o da ev istiyormus benden cok bilezik istiyormus. Ne yani sen okudun modernsin guzelsin diye abimi kullanman mi lazim? Abim onun yanina gidince degisiyor. 5 bin liralik gelinlik istemis. Sinirden cildiriyorummm. Benim evim var da senin de olmak zorunda mi . Ne yapmam gerekiyor sizce? Bugune kadar rahat yasamis abim onla evlenince hepten parasini yiyecek.
Abin sizi dinlerse ne alâ dinlemezsede boş güzelliğin peşinden gidecek ve yaşadıkça bir hiç için hayatını heba ettiğini fark edecek aklı başına gelmezse Su akıntısına düşen bir Samançöpü gibi akıntı nereye giderse oda savrulup gidecek Aşkın gözü de kördür demek işte tamda budur

Abini efsunlamışlar..şimdi sana yapman gerekenleri anlatacağım.

Bir sürahi temiz su alcaksın..içine iki zeytin yaprağı atacaksın abin sizle barışsın diye..iki tane nazar boncuğu atacaksın o mavi yılan sizden uzak dursun diye..bide iki tane madeni para at paracıkları kimse yemesin diye..sonra bu suyu alacaksın..ibibikler ötmeden kendi başından aşağıya honkiponki diyerek dökeceksin..bu şekilde sendeki fesatlık ateşi suyun etkisiyle sönecek.

Honkiponki :D öldüm :D

Valla haddini bilip, hasetlik yapmayarak başlayabilirsin. Kimsenin yaşantısı seni ilgilendirmez. Abin de dahil. Sözümüzden çıkmazdı ne ya?! Çocuğun mu abin senin? Ayrıca ondan bundan kontür isteyeceğine gir çalış kendin al. Kimse size benzemiyo diye sizden kıymetsiz değil. Herkes evi olsun ister. Daha şimdiden başlamışsın görümceliğe. Allah o kızada, evleneceğin adamın ailesenide sabır versin.

Abinin parasını mı yiyecek?
Sende kocanın yiyecen
Ayrıca o kız çalışıyor
Sen ev kızısın .sen yemiyecen mi kocanın parasını ?

Kıskanç olan sizsiniz bence. Abinizi daha fazla avcunuzda tutamayacaksınız diye sanırım bu öfke. Nişanlından iste kontörünü ya da çalışmıyorsan çalış para kazan kendin al. Sana evlenme teklifi yapılmamış sanırım kudurmuşsunuz. Kız da buraya konu açsa nişanlımın ailesi onu hep ellerinde tutmaya çalışıyorlar her istediklerini yapmasını bekliyorlar öyle alışmışlar diye şaşırmam.

Gercek olamayacak kadar iticisin. Kafani bu fesatliklara calistirana kadar keske az okuyup, meslek sahibi olaydin da koca parasi yiyecek dedigin kizdan daha beter duruma dusmeyeydin. Kiz kendim kazaniyorum sanane dese verebilecek hicbir cevabin yok.

Benim nisanlim 2500 lirayla geciniyor ama abimle ikisinin maasi 10 bini buluyor
kız da çalışıyor tabi ki çatır çatır yiyecek alın teriyle kazandığı parayı. Siz de çalışın evlendiğinizde evinize katkınız olsun. Bir de abiniz kızı açık haliyle beğenip evlenmek istemedi mi bırakın da kapanıp kapanmamak kıza kalsın. Birileri istedi diye olmaz o işler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X