Abimin nişanlısı ve ailesi sizce normal mi

Efsa.

Hadi ya! :)
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2009
139
0
96
Sivas
............................................................

Son düzenleme:
boyleleriyle uğraşmak zor valla. Allah kolaylık versin.

allah, enn başında abinize ,booool boool sabır versin çünkü buna çoook ihtiyacı olacak..hadi diyelim kızın annesi yaşlı kadın çenesini tutamıyor..kıza ne oluyor..annesine çıkışıp anne biraz ayıp olmuyormu demesi gerekirken...dayı hala enişte neymiş..birde herkes yeni evlenecek ev kuracak insanlara yardım ederken bu kadar görgüsüzlük (kusura bakma) niye normal değil şekerim normal değil.

Zorla hediye aldırıp beğenmediler ve bunu açıkça dile getirdiler yani...
Biz de hediyeye teşekkür edilir, çöp bile getirilse. İlginçlermiş.

kız şimdi mesaj attı inanın dondum kaldım şuan ne demeliyim sizce? Ya anneme bunu diyeceğime yerin dibine girsem daha iyi ya.Hediyeyi daha görmeden onu beğenmezler ben değiştiriyim diye mesaj atmış almak zorunda olmadığımız halde aldığımız birşey bu ve bu kadarına ne denir bilemiyorum.

ayy Allah sabır versin size

hiç sevmem böylelerini

bu ne böyle be

canıım bak sakın yüz verme ..şimdiden ipleri ele alırlarsa bunun önüne geçemezsin ,,o msj ıda sakın silme vakti gelirse lazım olur..şimdi sen uygun bir dille çok kızdığını belli etmeden o hediyeleri kabul ettirmeye çalış ..şimdi bunu yapmazda onun dediği olursa ilerisini düşünemiyorum

Kusura bakmayın ama resmen görgüsüzlük etmişler..
Üstelik bu daha nişan..
Düğünü tahmin bile edemiyorum

Allah yardımcınız olsun..

Görgü yanlarından geçmemiş arkadaşlar ilk haftadan neler gördük anlatamam abime üzülüyorum yaktı kendini..

sen kesinlikle araya girmiyorsun annene söylüyorsun annen de kızın annesini arayıp durumunuzun buna yettiğini beğenseler de beğenmeseler de başka birşey alamayacağını söylüyor benim kayınvalide de bu kadar bohça işi çıkardı ben vardım ortamda kimse kimseye hiçbirşey almıyor eski adet uygulamayın herkesin durumu belli gelin damada damat geline bu kadar dedim aynen o şekilde de oldu
ne çirkef bir aile yaaa lafı sözü geçen bi aile büyüğü varsa abinle otursun konuşsun gerçekleri göstersin

Ben zaten birşey demedim.Ama anneme söyleyip söylememekte tereddüt ettim annem şeker hastası ve sıkıntıya gelemiyor ona birşey olacak diye korkuyorum.En başından beri bize yapmadıkları kalmadı zaten

Daha tanışmaya gittiğimiz gün abisi kapıyı açıp hiçbirşey demeden içeri gitti biz kendi kendimize kapıyı kapadık içeri gittik gururumuzu yere atıp babam abimin hatrı olmasa o kapıdan içeri bu şekilde asla girmezdi.İçeri girdik bu sefer abisi sırtını dönüp oturdu konuşmadı bile.
Sonra nişan alışverişine gitmeden kız sizden kimse gelmezse bizdende kimse gelmez biz yanlız gidelim dedi ben tabiki amenna sonuçta senin alışverişin dedim kabul ettim.Sonra yengesini kız kardeşini getirdi.Abime de yengeme gelme diyemedim demiş.Bize gelince diyebiliyor gelmeyin diye ama yengesine diyemiyor.İşte alışveriştete bunlar yaşandı kızlar.Eve gidince yengesi ben bunları giymem diyip afra tafra yapınca kızın babası kızın işyerini arayıp kıza gazı vermiş kızda hiç yüzü kızarmadan bana mesaj attı.
Kaldıki bu aile bugüne kadar kızına sahip çıkmadı.Kız abimin çalıştığı şehirde üniversiteyi okudu.Abim her ihtiyacını karşıladı ortada daha ciddi hiçbirşey yokken.Neredeyse abim okuttu para felan göndermediler doğru dürüst.Kız özel bi hastanede çok yüksek ücretle amelyat oldu bunuda abim karşıladı ve kimse sormadı kızım nerden buldun parayı diye.bırakın sormayı yanına bile gitmediler abim refakatçı kaldı.Benim kızdığım nokta kızın bunları unutup üç beş elbisenin hesabını yapması oldu ben olsaydım ailem bana ne derse desin bir şekilde kendim hallederdim karşı tarafa belli etmeden.Ve zaten babam emekli bi sürü çocuk okutuyor nişan düğün yapmak kolay değil bütün sülalesini pierre cardinden sarar dan giydiremezdik, biz kendimize aldığımız yerden yaptık hediye alışverişinide.birde kız bana mesaj atarken annenlere söyleme demişti ben abime anlattım durumu kız ağlamaya başlamış bu seferde size neden söylediki diye.

hey Allahım yaa şu insanlara bak doyumsuz aç gözlü o neymiş öyle nişan alışverşinde ben kendime alınanları bile gerek yok vs die direttim ya valla canım ne diyeyim tam bi sömürgecilik başka bişe deil Allah bundan sonrasında kolaylık versin inşallah

Allah kolaylık versin, sizde bir anormallik yok.
Benim nişan alışverişime ben dahi gitmedim, kayınvalidem herşeyin en güzelini az ve öz almış.
Bana yapılan bohça kadarda ben onlara bohça yaptım (+ları da yaptım gerçi).
Ben ağzımı açıp "neden böyle aldınıız veya niye hediye alınmadı" diyemezdim ve diyemem de.
Ayıp gelir bana, fakat kız baya rahatmış...

Çok üzücü bir durum aslında, keşke bunlar yaşanmasa, keşke 3. şahısların bu kadar olayların içine girmesine müsade edilmese.
Eğer kız abin ile halledebilse bu sorunları, bu kadar dallanıp budaklanmaz.
Biz nişanlımla öyle konuştuk, dedik kesemize göre hareket edeceğiz, kimse hiç bir talepte bulunmadı.
Ne ben ne de eşimin ailesi. Tatlılıkla halloldu nişan alışverişi, ben gitmemiştim bile ama herşeyim çok güzel.
Kullanıyorum hatta nişanda alınan bir çok şeyimi ve gayette memnunum.
Herkes herşeyi 1. kalite yapacak diye birşey yok, fakat elindekinle mutlu olamadıktan sonra, istersen altın sicimden olsun herşey.
İlla bir kusur çıkartırlar, bulurlar...
Bence siz çok karışmayın, böyle zamanlarda sorunlar fazlasıyla olacaktır.
Kız sonra sizi "kötü görümce" olarak bilir ve nasıl başlarsa da öyle gider
Abinizin ve ailenizin yanında her daim destek olun, ama çok yorumlamayın herşeyi.
Siz kötü olursunuz, sonra ihale üstüne kalmasın...

Son düzenleme:

İnanın bugüne kadar neler gördüm her seferinde sineye çektim.Ama annemin babamın üzülmesine dayanamadım abimi aramak zorunda kaldım.Kıza zaten biz dedik herşeyin en iyisi olsun sakın çekinme ne istiyorsan al diye ben alışverişten öncede söyledim bunu.Ama iş akrabalarına zorla hediye aldırmaya gelince mecburen sadece onları biraz daha uygun bir yerden almak zorunda kaldık.Ben telefon etmeden , anneme de söyledim ihale benim üstüme kalacak ben kötü olacağım diye.Malesef ama söylemek zorunda kaldım.Keşke sizler gibi anlayışlı insanlarla karşılaşsaydık ama göreceğimiz varmış.Yarın öbürgün benimde nişanım olacak ama bırakın aileme hedye aldırtmayı kendime bile alırken bu kadar yüzsüz davranamam

görgüsüzlük başka bir şey değil tamam herkesin kendine göre bi adeti var ama birazda karşı tarafı düşünmek lazım eski adetler uygulanmaya kalksa bizim büyükler
kimse altında kalkamaz insanlar zor geçiniyor bence sen abine bildir annenede söle

el. ile karşılaşmak çok zor inşallah bundan sonra anlaşırsınız.

Aç gözlü, arsız ve görügüsüz dünür modeli bu da fazla her dediklerini yapmayın yüz verdikçe astarını isteyen tipten bir aile belli ki. Üzirinize düşen asgasri şartarı yerine getirin yeter fazlasına luzüm yok diye düşünyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…