abla nedir ya

ben akraba olmak istemiyorum sevgili olmak istiyorsam :KK53::KK53:

O zaman hissiyatini belli edeceksin oda gardını indirip yürüyecek sana... :KK66: Ama genelde öyle tiplerin hayatında birileri olur ya... Bide zaten kendi yaşıtlarınla ilgilenme biz bayanlar bira daha erken olgunlastigimizdan yasitlarinla onlar demesede sn ablası gibi hissedersi.. Az büyük olsun ki yanindakinin erkek olduğunu hissedesin... :KK66:

Çok mu büyük gösteriyorsun acaba abla denmesi normal de.Otobüste yer verilmesini anlamadım 22 yaşında ki birine.Bizim burda metro da otobüste 17 18 yasındakiler 70 yaşında olan yaşlılara yer vermiyor.Ben uyanıp kalkıp yer veriyorum onlar hiç utanmıyor.

Çok mu büyük gösteriyorsun acaba abla denmesi normal de.Otobüste yer verilmesini anlamadım 22 yaşında ki birine.Bizim burda metro da otobüste 17 18 yasındakiler 70 yaşında olan yaşlılara yer vermiyor.Ben uyanıp kalkıp yer veriyorum onlar hiç utanmıyor.
göstermiyorum en fazla bi kaç kişi 25 dedi

22 yaşındayım kendi yaşıtlarımdan sürekli abla kelimelerini duymaya başladım zoruma gidiyor artık ya psikolojim bozuldu kardeşim bile abla demiyor bana biraz önce kargo almaya gelen çocukla konuşuyorum işte size ulaşmak imkansız sürekli meşgul gibisinden şaka yapıyorum abla çok yoğunuz demez mi kan beynime sıçradı abla ne ya sürekli bunu duymaktan bıktım işten eve dönüyorum otobüste gel abla otur diyorlar içimden abla deme yerde verme öküz diye saydırıyorum budamı dert diyeceksiniz ama çok taktım bu durumu :cry::cry::KK42::KK42:
Bir reklam vardı "bana teyze teyze dediler "

30 yaşındayım ama bu tanimayan insanlar hanfendi demeyi ögrense keşke. Kargo elemanı ve sizde müşterisiniz sonuçta.

Bir reklam vardı "bana teyze teyze dediler "

30 yaşındayım ama bu tanimayan insanlar hanfendi demeyi ögrense keşke. Kargo elemanı ve sizde müşterisiniz sonuçta.
insan tanımadığı birine abi abla demesi bana saçma geliyor yaşı ne olursa olsun siz diye hitap ederim yada beyefendi hanımefendi diye

Ayyyy ben de sinir oluyorum şu anla muhabbetine yaa. Hadi erkekler saygı gösterisi olarak diyorlar,bacım demode oluyor diye. Ama markette falan kasiyet kızlar da abla abla diyorlar, baksan bendn 5 yaş büyük.

E be ablacım, ben erken yaşta evlenip çocuk yaptım ama sen evde kaldın diye benim suçum mu yani :KK53:

"teyze/abla/amca" bunlar ismini bilmediğiniz kişilere toplum içinde samimiyet de barındıran hitap biçimleridir
Çok takılma.

Ayyyy ben de sinir oluyorum şu anla muhabbetine yaa. Hadi erkekler saygı gösterisi olarak diyorlar,bacım demode oluyor diye. Ama markette falan kasiyet kızlar da abla abla diyorlar, baksan bendn 5 yaş büyük.

E be ablacım, ben erken yaşta evlenip çocuk yaptım ama sen evde kaldın diye benim suçum mu yani :KK53:
HAHAH BUDA İYİ söylemek lazım abla diyenlere şok olsunlar :KK53::KK53:

Çook hoşsun . Üzülme bea. Henuz 22 yasındasn abla deseler nolucak sankı. Mesela 26 yasındaym abla deseler bozulurmmmmm :KK66:)))ama senın ablalık yerın mı var yaa. Takılma.
yok ama abla diyip en kötüsüde yer veriyorlar ben şok oluyorum ulen abla deme hem lazım olur hem abla diyeceğine bütün yol boyu ayakta giderim ama apla apla deme :KK53::KK53:

bana da tam tersi benden küçükler çocuk muamelesi yapıyor, hangisi daha kötü siz karar verin ;)
biraz giyim biraz yüz ifadesi biraz davranışlarla alakalı bir durum galiba
çokta kafanıza takmayın bunlar bizim kültürümüzde var kimisi iyi niyet belirtisi kimisi saygı kimisi ne hitap edeceğini bilmez der vs

bu yaz bende birine benden 7 yaş küçükmüş bunu 2 ay sonra örendim kıza iki aydır abla abla diye dolaşmışım kızla da iş nedeni ile hergün aynı yerdeydik. nasıl utanmıştım anlatamam özür dilemiştim kaç defa.

hahah biraz önce aynı cümleyi bnde duydum :D kardeşime biri mesaj atmış kimsiniz diye geri aradım kusura bkma ablacım yanlış oldu dedi :D adamn sesi babam yaşında oldğnu belli ediyordu :D

Bu abla mevzuundan benim de midem bulanıyor. Herkes pazarcı olmuş. Bence kimseye abla, abi, teyze, amca denilmemeli. Hanım olur, siz olur, sen olur. Abla, abi ne ya??
Takmayanlar herkese abla, abi diyenlerdir kesin. Ben bana abla diyen fütursuz kişilere abla yada abi diye karşılık veriyorum. Şok oluyorlar. Tavsiye ederim, deneyin... Bu kadar kabullenmek niye??

abla, bacim, hanim abla, ablacim, bunlar Turk usulu hitap sekilleridir. saygi ve mesafeyi gosterir

Maşallah ha gayret ha gayret 10 sene önce ki konuyu da hortlatın:KK76::KK48::KK48::KK48::KK9:

Back
X