Ablalarım yarış halınde

zenginin malı züğürdün çenesini yorar derler ya o hesap ablaların kompleksliymiş senin yapıcagın bişey yok git konus desem onlarla bu seferde inkar yoluna gidecekler durumu caktırmamak için daha fazla üstüne gelecekler ben kulaklarını onlara tıka derim bırak napıyolarsa ne diyosalar desinler cok mu zoruna gitti sende arada onlara takıl cokta mazlumları oynama

bence sız nıye takıntı halıne getırdınız kı demek kı kıskanılcak bı durumdasınız aman hıc bıseye takmıyacan bu dunyada erkekn yaslanırsın bak ablaların buyuyememıs olan bu

Aman şekerim klasik kıskançlık ve kompleksi davranışlar. Kardeş arkadaş dinlemiyor bu davranışlar tersle bir daha böyle konuşmalarını istemediği söyle sussunlar olsun bitsin hiç değilse konuşup bu konuları moralini bozmaya cesaret edemesinler. Çocuk kalmışlar yazık.

anladığım kadarıyla ablalar evli. evlendiler,çoluk çocuğa karıştılar,kilo aldılar,eskisi kadar kendilerine bakamıyorlar,istediklerini giyinemiyorlar.

sen onların kaybettiklerini temsil ediyorsun,seni seviyorlar ama bi taraftan da içlerinde bu duygular dönüyor. bunlar olası şeyler, rahatsız olduğunu hareketlerinle belli etmeye çalış bence.

Büyüğüm oldukları için onları tersleyemem. Ama en büyük ablama dedım ne dertlerı dıye

onlara bır cok kızdığını dedı .Ama can cıkıyor huy cıkmıyor.Hiç bir şekıldede eleştırmem

kendılerını . ben neyımkı benımle yarışıyorlar ya kendimi bir şey sanacam az kaldı

Babam bıle kızmıs kaç kere .nasıl davransam acaba onlar ıcın

kafaya takımak değilde insan bunu aynı anne babaya sahıp ınsanlar tarafından yapılmasını

üzücü buluyor.Kendım gıbıyım kimseyıde örnek almam ,kimse gıbıde olmaya calışmam bana cok ters

beni soğutuyorlar kendılerınden farkında değiller:26:

terslemek değil de üzüldüğünü göster onlara. üzüldüğünü görünce pişmanlık hissedeceklerdir,ne de olsa kardeşsiniz...

Yine de onlar sizin ablanız, beni kıskanıyorlar diye düşünmeyin. Eminim art niyette değillerdir, ya da en azından aranızda rekabet varmış havası estirmeyin sakın.

Size eleştirel birşeyler söyledklerinde güzel dille rahatsız olduğunuzu belirtin. Ya da baktınız olmuyor, siz de işi şakaya vurun

,örneğin: 'ayy evet çok göbeğim çıktı,şuna bak hamile sanırlar' gibi. Böylece sizin asla kompleksyapmadğnızı,alınganlk göstermediğinizi,kendinize güvendiğinizi,kusurlarınızla bile yeri geldğnde dalga geçebileceğinizi' göstermiş olursunz

Üzüldüğümü dememe ne gerek var 40 küsür yaşına gelmıs ınsan

sanırım dediklerı ve yaptıklarıyla karsındakını üzebılecegını bilebılır.

aslında göbemde var saclarımda beyazımda ,çokta marıfetlı sayılmam

ah rohycım şakada tadında olmalı.sankı takılıp düşsem hoşlarına gıdecekmıs gıbı gelıyor bazen :2:

kimseyle yarışmam ben , ne gereksız bır şey

hz. Yusuf kooskoca peygamberdi onu bile kardesleri kiskanmislar, sevmeyi tercih etmemisler.. dünyanin kurali bu demekki, kiskanc kardeslerde olabiliyor... tabiki keske cici ablalarin olsa ama olmayinca mecburen araya mesafe koyuyorsun, bu mesafe kiskancligin siddeti ile es orantilidir

en mutlu kadın yalnız başına olandır...ikisi, hele üçü bir araya geldi mi huzur biter..buyrun ispatı...

insan nasıl bakarsa öyle olur..sen onların seni kıskandıklarını düşünüp etrafındakilerle paylaştıkça tavırları hep aynı kalır..nasıl görmek istiyorsan öyle bakmalısın ve bence dışarıdan görünen senin de kıskanılmaktan pek şikayetin yok aslında...ablalarına çok da yakın hissetmiyorsun...

Nasıl bakarsanız öyle görürsünüz.. Onlar ne kadar bunu hissettiriyor olsalarda sizin bu duruma bu şekilde bakıp bu şekilde yorumlamanızda enteresan..

O kadar çok duyuyorum ki , en küçük kardeşlerin şu sözlerini '' ablam beni kıskanıyor, kıskandığından dolayı eleştiriyor, ben ne yapsam onu yapıyor v.s ''

Kendinize ve size bakış açılarına ayıracağınız vakti onları anlamak ve beraberce birşeyler yapabilmek için ayırabilirsiniz..

Zayıflaması için destekte bulunmak, alacağı kıyafetlerde yardımcı olmak, arada ufak tefek hediyeler almak v.s

Fakat bunu ; siz onlardan daha iyi görünüyorsunuz, taklit edilen bir idol şeklinde değilde gerçekten bir kardeş duygusuyla yaparsanız ; dediğiniz gibiyse yaptıkları en azından siz bu durumu düzeltmiş olursunuz ve onlarda hatalarının farkına varırlar..

Bu bakış açısınızı illaki hissediyorlardır.. Bu onur kırıcı..

ah rohycım şakada tadında olmalı.sankı takılıp düşsem hoşlarına gıdecekmıs gıbı gelıyor bazen :2:

kimseyle yarışmam ben , ne gereksız bır şey

Benim abilerim var,ablam veya kızkardeşim yok oyüzden durumu sağlam değerlendiremem belki fakat ne bileyim bir kardeşin diğer kardeşe kasıtlı kötü davranmasını kabullenemiyorum.

Abim bana zorla para vermeye çalışır ben alamam kıyamam,o şekildeyizdir saygımız sevgimiz bğlılığımız falan. Bence ne olursa olsun kötü niyet hiç aramayın,daha içten sevecen davranın onlara,hediye alıp güzel bi msg verebilirsiniz. Aileden değerlisi yok..

Aslında dört kız kardeş olmak çok güzel ama araya kıskançlıklarda girebiliyor malesef.

Önce eleştirsinler ki sonra şüphe çekmesinler sizi taklit ederken!

Aldırma gönül aldırma:)

Oyalansın dursunlar madem öyle..

Sizde salına salına dolaşın ablalarınızın yanında.

Oyalanacak birşeyleri var en azından

Konu içeriği nedeniyle"Kendi ailesiyle ilgili sorun yaşayanlar"başlığına taşınmıştır.
Lütfen konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

Ben bu fikire tek başıma kapılmadım.Bunu diğer ablamda niye görmedim oda ablam öbürleride.

Yani bu benim kuruntum değil diğer ablamda farkında herşeyin.Nasıl yorumlamalıyım sizede hep kilo al

şişmanla ,diye dua edıyoz deseler her görüştünde siz nasıl yorumlarsınız?Ben kıskanıyorlar demedim

anlam veremıyorum dedim.Kendimce öyle sorunlarım varkı ,kendimi kıskanılacak en son kişi olarak

görüyorum ben ailemde .Her beraber olduğumuz ortamda eleştırı konusu ben olunca halıyle ,beraber

lıkten cok bir ezıyete dönüşüyor.Eğer konu anlaşılmaysa bu karsılıklı anlaşılanarak olabılır dıye

inanıyorum.Onların kilo vermelerını hep destekledım ve verdığı onca kıloyuda takdır ettımı demışımdır.

Düzenlı iltıfat bile ederımYokk ben ideol olamam ,ben evde hep kötü örnek olmuşumdur benim

evdeki şanım budur.Bu kadar vasfı ben bu bünyede bir arada bulunduramam

Benim bakış açımı cidden bilemezsınız .Kırıcı olabılecegım en son kişi ailemden bırı değildır.

seni kıskandıklarını düşünüp etrafındakilerle paylaştıkça

kimseyle paylaşmadım böyle düşündüklerine inanmak istemıyorum.

ben cok zor günler gecırıyorum, moralım bozuluyor halıyle

ve onların hala düşündüklerine bak ..

Bana destek olmak yerıne ,hala cok gereksız şeylerle meşguller .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…