Ablalarımla derdim var nasıl yapmalıyım

ece4458

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2025
4
0
1
35
Merhaba Bi duruma canım çok sıkkın 2 ablam var biri 45 yaşında diğeri 42. Bende 29 yaşımdayım. Rahatsız olduğum konu benimle konuşurken laubali konuşuyorlar mesela bir ortamdayız bana dönüp dayak istiyor diyor espriye vurup güya diğer ablamda öyle bişey söylüyorum dik başlısın vurdumduymazsın bişey bildiğin yok diyorlar. İki de bir üstünlük taslayıp istedikleri gibi konuşuyorlar. Yok dayak istiyo yok kes sus konuşma gibi cümleler kuruyorlar. Şaka dahi olsa artık sinirleniyorum sabrım taşıyor. Tepkimi gösterdiğim de ise daha çok üstüme geliyorlar napıcam bana Bir akıl verin. Bi ablamın bende emeği çok neye ihtiyacım olsa alır yapar ama konuşmasından rahatsız oluyorum artık diğer ablam zaten taş kalpli ben dahil kimse sevmiyor onu nasıl davranmalıyım bilmiyorum kırıcı olmadan bir akıl verin bana en çok bana emegi geçen ablama üzülüyorum kırmak istemiyorum ama bu davranışları da hoşuma gitmiyor.

Bu gibi konularda karsı tarafın dinlemeye,eleştirilmeye ve kişiliğindeki kusuru değiştirmeye yatkın olup olmadığını (gecmiş deneyimleri gözden geçirerek) analiz edin, olumlu sonuç elde ettiğinizde bunu yalnızken güzel bir dille izah edin veya yaşadıklarınızı sanki bir arkadaşınızın yakındığı bir dertmiş de sizden tavsiye istemiş gibi kendisine danışın(yansıtma yoluyla) incedende arkadaşınızın ne kadar bu durumdan duygusal olarak etkilendiğini ve toplumsal alanda onun özgüvenini de etkilediğini belirtin (şakavari olarak da arkadasınızı çok iyi anladığınızı belirtin)...Eğer analiz olumsuz çıkarsa kendilerinden mümkün mertebe uzak durun aksi takdirde onları karşı hissettiğiniz saygı ve sevgiyi tüketerek kalbiniz(istemeseniz dahi) onlara karşı katılaşıp nefretle dolmaya başlayacak. Unutmayın ki, hiç kimse öz saygınızı zedeleme hakkına sahip değildir buna minnettar olduğum kişi de dahildir.

16 yaş farkını ne yapsanız da yok edemezsiniz. Eline doğduğunuz ikinci anneniz gibi olduğu için ( sizinle ilgilenmiş olsun ya da olmasın) siz onun gözünde hep çok küçüksünüz ve samimiyetten dolayı istediği gibi konuşabileceğini düşünüyor. Siz de aynı şekilde davranın yani abartmadan aynı esprilere aynı tarzda devam edin. Kötülükle yapmadıkları belli 🙂

16 yaş farkını ne yapsanız da yok edemezsiniz. Eline doğduğunuz ikinci anneniz gibi olduğu için ( sizinle ilgilenmiş olsun ya da olmasın) siz onun gözünde hep çok küçüksünüz ve samimiyetten dolayı istediği gibi konuşabileceğini düşünüyor. Siz de aynı şekilde davranın yani abartmadan aynı esprilere aynı tarzda devam edin. Kötülükle yapmadıkları belli 🙂
Kötülükten yapmıyorlar biliyorum ama rahatsız oluyorum artık kaç yaşıma geldim başkalarının yanında da diyorlar

Back
X