• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ablasının anlamsız tavırları

Çok sinir bozucu gerçekten. Okurken gerildim. Bende benzer şeyleri hatta daha üstlerini kayınvalidem ile yaşamıştım. Çok çok haklı olduğum eşim arkamda durduğu halde yaşadıklarımı sindiremeyip eşimin de annesi ile görüşmesi batmıştı bana. Görüşme demiyordum ama hareketlerimden tavırlarımdan anlıyordu.
Siz benim yaptığım hatayı yapmayın. Cevabı vermişsiniz ki her şeye eşinizde şahit olmuş. Uzatan siz olmayın. Mesafeli olun, gerekirse görüşmeyin. Ama eşinize karışmayın

İşte eşim muhatap olmuyor kahretsin ki anlamıyor anlamamazlıktan geliyor ya da yüzeysel tepkiler veriyor. Canım o kadar sıkkın ki aslında tüm sinirim ona
Normalde ailesiyle sınır çizmeyen denge kuramayan adamların evlenmemesi çoğalmaması taraftarıyım. Eşiniz istisna çünkü minnet duygusuyla büyümüş. Kim olursa olsun, kendini bildiği andan itibaren ablam mecbur değil ama bana bakıyor annelik yapıyor der. Sizi dinlemez çünkü tarafsız objektif değilsiniz olamazsınız da. Ben de psikolog diyenlere katılıyorum. Kurban pozisyonundan çıkması lazım. Hepimiz hayatımızın bazı dönemlerinde birilerine minnettar olmuşuzdur ama bunu hayatımızı yönlendirmesine izin veremeyiz. Eşiniz bence tam bu noktada kalmış, nasıl hayır diyeceğini mesafeli olması gerektiğini hissettiremiyor. İskambil kağıtlarından kule gibi, bir kart çekersem hepsi yıkılır sanıyor. Ablası evlenmemiş, bu da hissettiği diğer bir suçluluk.

Ya bir uzmandan yardım alır terapiyle tedaviyle bunu aşar ya da ayrılmanız gerek. Ben çekerim katlanırım diyorsanız kendinize yazık edersiniz. Bari gidin kendiniz için psikologdan yardım isteyin. Eşinizi oğlu gibi gören çocuğunuzu da torunu gibi görecektir.

iyi davranmissin yinede.
Búyuk hakaret bu sana karsi.
Bazilariyla yüz göz olmuycaksin.

Kayinvalide ve gorumcelerle bas etmenin tek yolu onlari yok saymak, ayni ortamdayken laf atinca sirtinizi donun mesela ya da iste kizlar cok guzel sana dipleri dustu gibi konustugunda duymazdan gelmek vb.

Boyle laf sokarak ona istedigi huzursuzlugu altin tepside sunuyorsunuz sadece, eve gelincede esiniz ablasini yok saydiginiz icin size kizar ya da niye boyle yaptin gibi konusursa, hic farkinda degilim diyerek konuyu derinlestirmeden kapatacaksiniz. Yani birakin esinizi darlayan taraf gorumceniz olsun, o laf soksun esinize "karin beni yok sayiyor" diye ama asla siz iki taraflada kavga etmeyin, illaki birgun bikacaktir.

Ha esinizin pasif durusu cok itici o kisma yapabileceginizde hicbir sey yok, kac yasina gelmis adami egitemezsiniz. Ya bu diyardan gideceksiniz ya da bu deveyi boyle taktikle gudeceksiniz. pikkoli pikkoli

herkese merhaba kızlar, aranıza yeni geldim umarım hoş geldim... günlerdir 'ben neler yaşıyorum böyle' diye düşünmekten kendimi alamıyorum. öncelikle eşim annesini küçükken kaybetmiş ve kendisinden 18 yaş kadar büyük bir ablası var o annelik etmiş diyebiliriz. evet aralarında baya bir yaş farkı var. ablası kendini eşimin annesi olarak görür. oğlum diye tanıtır herkese. anlayacağınız eşime aşırı düşkündür. bekardır. biz ise 2 yıldır evliyiz. ablası beni ilk tanıdığı günden beri bir türlü sindiremedi içine. çok değerli kardeşine pardon ona göre oğluna layık göremedi. eğitimli işinde gücünde ailesi kendi halinde bir insanımdır. benimle adeta bir rekabet halinde. eşimin bana evlenme teklifi için aldığı yüzüğü eleştirir bu ne böyle der para etmez bu der, eşim bir toplulukta bana herhangi bir şey söylese en basitinden ne zaman kalkalım, iyi misin vesaire yani her zaman lafın içine dalar hıı? diye sorar. bir gün bir ev oturması sırasında herkes kendi arasında bir şey konuşur elbet. diyet yapıyoruz eşimle önümüze tatlı geldi az yiyelim ya da bölüşelim onu konuşuyoruz bizi dinliyormuş resmen döndü ve o gürültünün içinde 'hııı ne noldu' diyo. Dayanamadım ve aramızda konuşuyoruz dedim. sustu. sonra eşim karşı koltuktaydı kalktı yanıma geldi oturdu. ablası diyor ki 'neden buraya oturdun' eşim de karımın yanına gelmek istedim dedi. karını uzaktan da görürdün dedi.. ben çıldırdım orda. bakın dedim size bir şey söylemek istiyorum. aramızdaki konuşmaları dinlemeniz, nereye oturacağımızı belirlemeniz gibi şeylerden hoşlanmıyorum. bunda ne var diyor sen ne kaprislisin diyor fazla naz aşık usandırır diyor. ben bunlar sürekli tekrarlandığı için artık belirtmek istedim dedim yok anlamıyor. en son bomba ise; dün eşimin bir akrabası bir operasyon geçirdi hastanedeyiz. sekreter işlemleri, yatış işlemleri falan eşim ilgilendi. gün bitiminde ablası demesin mi eşime benim yanımda 'sekreter kızların sana dibi düştü' diye. ve bunu ilkkkk günden beri yapıyor. manken gibisin kızlar sana bakıyor falan filan. bana da gelenler geldi. burda ben varım ve eşiyim dedim. benim babam böyle bir laf etse kızım sana dipleri düştü erkeklerin dese ne olur dedim. laflarınıza artık dikkat edin dedim. sürekli yüzünüze güldükçe suistimal ediyosunuz dedim. çıktık gittik. ben bu kadınla bir daha bir araya gelmeme kararı verdim eşim şimdilik arkamda. siz bu kadının hareketleri hakkında ne düşünüyorsunuz?
Siz görüşmeyin, abla kardeşte kendisi bilir ne yapacaklarını.
Ama bu konularda size laf düşmeden eşinizin cevap vermesi gerekirdi bence. Kızların dibi düştü dediğinde sizden önce eşinizin haddini bil abla demesi gerekirdi mesela.
Ben olsam onların ilişkisine dalmaz, eşimle geçimime bakardım.

Ben bu konuda herkes gibi düşünmüyorum malesef.
Şartları nedeniyle sağlıklı bir abla kardeş ilişkileri yok, olmayacak da, aslında ikisi de halinden memnun.
Çoluk çocuk yoksa ayrıl hayatına bak diyorum.
Bir ömür bitmeyecek bir sorun bu.
Evet dünyanın sonu değil ama belki 30 sene sonra hala aynı mevzu olacak.

herkese merhaba kızlar, aranıza yeni geldim umarım hoş geldim... günlerdir 'ben neler yaşıyorum böyle' diye düşünmekten kendimi alamıyorum. öncelikle eşim annesini küçükken kaybetmiş ve kendisinden 18 yaş kadar büyük bir ablası var o annelik etmiş diyebiliriz. evet aralarında baya bir yaş farkı var. ablası kendini eşimin annesi olarak görür. oğlum diye tanıtır herkese. anlayacağınız eşime aşırı düşkündür. bekardır. biz ise 2 yıldır evliyiz. ablası beni ilk tanıdığı günden beri bir türlü sindiremedi içine. çok değerli kardeşine pardon ona göre oğluna layık göremedi. eğitimli işinde gücünde ailesi kendi halinde bir insanımdır. benimle adeta bir rekabet halinde. eşimin bana evlenme teklifi için aldığı yüzüğü eleştirir bu ne böyle der para etmez bu der, eşim bir toplulukta bana herhangi bir şey söylese en basitinden ne zaman kalkalım, iyi misin vesaire yani her zaman lafın içine dalar hıı? diye sorar. bir gün bir ev oturması sırasında herkes kendi arasında bir şey konuşur elbet. diyet yapıyoruz eşimle önümüze tatlı geldi az yiyelim ya da bölüşelim onu konuşuyoruz bizi dinliyormuş resmen döndü ve o gürültünün içinde 'hııı ne noldu' diyo. Dayanamadım ve aramızda konuşuyoruz dedim. sustu. sonra eşim karşı koltuktaydı kalktı yanıma geldi oturdu. ablası diyor ki 'neden buraya oturdun' eşim de karımın yanına gelmek istedim dedi. karını uzaktan da görürdün dedi.. ben çıldırdım orda. bakın dedim size bir şey söylemek istiyorum. aramızdaki konuşmaları dinlemeniz, nereye oturacağımızı belirlemeniz gibi şeylerden hoşlanmıyorum. bunda ne var diyor sen ne kaprislisin diyor fazla naz aşık usandırır diyor. ben bunlar sürekli tekrarlandığı için artık belirtmek istedim dedim yok anlamıyor. en son bomba ise; dün eşimin bir akrabası bir operasyon geçirdi hastanedeyiz. sekreter işlemleri, yatış işlemleri falan eşim ilgilendi. gün bitiminde ablası demesin mi eşime benim yanımda 'sekreter kızların sana dibi düştü' diye. ve bunu ilkkkk günden beri yapıyor. manken gibisin kızlar sana bakıyor falan filan. bana da gelenler geldi. burda ben varım ve eşiyim dedim. benim babam böyle bir laf etse kızım sana dipleri düştü erkeklerin dese ne olur dedim. laflarınıza artık dikkat edin dedim. sürekli yüzünüze güldükçe suistimal ediyosunuz dedim. çıktık gittik. ben bu kadınla bir daha bir araya gelmeme kararı verdim eşim şimdilik arkamda. siz bu kadının hareketleri hakkında ne düşünüyorsunuz?
Tam nefretlik ya

Zor muş kadın gerçekten.Siz de güzel cevaplar vermişsiniz.Buna görüşmeye ara vermekle güzel bir karar vermişsiniz.Sorarsa da açık açık söyleyin.Sizin ne yapmak istediğinizi anlayamıyorum.Bu güne kadar yaptığınız her şeye göz yumdum ama bundan sonra göz yummayacağım.Hastanede eşime söylediğiniz o cümleden sonra sizi artık hoş görmeyeceğim çünkü sınırı çok aştınız diye bir mesaj atın.Etrafındaki arkadaşlarına sorsun bunu da yazın eşinin yanında kardeşime böyle dedim diye bakalım ne diyecekler diye yazın.Sizinle bir süre görüşmek istemiyorum işte sebebi bunlar...belki ders alır

E yaşı var koca yok öocuk yok kafayı size takacak belli yok say umursama o konuşuyor mu dinleme hiç daha yaşlılığı var

Back
X