• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablam aynı evin içinde bana aylardır küs aşırı sinirli ve konusmuyor ağladım barışalım dedim yüzüme bakmadı panik atak gecirdim ne yapmalıyım bilmiyrm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

messien

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2025
24
-4
1
ablamla çok yıpratıcı şeyler yaşıyorum. Annem ve babam beni sever, genelde arkamdadır ama ablam ve abim bana karşı hep kırıcı davranıyor. (abim de cocukluktan beri benimle pek konuşmaz çok şiddet yanlısı) Ablam 29 yaşında, atanamadı ve sanki içi sürekli hasetle kaynıyor. Ben ise atanmak için gece gündüz ders çalışıyorum, çabaladıkça o bana daha çok sinir oluyor gibi. Evde hep gerilim var. Geçen gün annem bana bir görev verdi, yanlış yaptım ama “haklısın” dedim, odamda kendi hâlime çekildim. Ablam mutfaktan “böyle de beyin olur muymuş” diye seslendi, iki kere söyledi. Ben sadece “niye bana karışıyorsun, biz zaten konuşmuyoruz” dedim, sonra tartışma çıktı. Bana “yalancısın bir defa söyledim yaptığın saçmalığa hiç mi konuşmayacağız ” dedi, ama zaten bana aylardır küs neden konuşuyor ki rencide etti, beni dinlemedi, kendi kendine konuştu. Ben artık dayanamayıp ağladım, ona neden böyle davranıyorsun ben herkese seni savunuyorum dedim, nefes alamadım, panik atağa girdim, o sırada o yemeğini yemeye devam etti. Annem benimle ağladı, “haklısın” dedi ama ablamın umurunda bile olmadı. Zaten aylardır bana küs. Evde kalmış gibi hissediyor, bu konularda da hep öfke dolu. Bir dönem bana talip olan bir mühendis olmuştu, o zamandan beri bana tamamen tavır aldı. Ben de o çocuğu çok istememe rağmen reddettim. Annem ve babamla iyi geçinmemi bile kıskanıyor. Ben anneme sarılmadan duramam ama o annemi bile sevmez, hep “annem en çok seni seviyor” der. Annem de “ablan kendini hiç sevdirmez” diyor. Artık her şeyden yoruldum; ben kimseyle küs kalamıyorum, içim elvermiyor ama bu evde sürekli soğukluk, kıskançlık, suçlama var. Annem de tansiyon hastası, o da bu durumdan çok etkileniyor. Ben artık kendimi çok yorgun ve çaresiz hissediyorum, bazen gerçekten nefes alamıyormuş gibi oluyor
23 yaşımda ingilizce öğretmeniyim

Kaç yaşındasınız? Bu küslüğün sebebi ne ? Anne babanız bir yorum yapmıyormu?

neden küstü sana ? kaç yaş var aranızda
6 yaş var bana kendi istedigi gibi yakışıklı mühendis biri talip oldu o günden beri konuşmuyor pek annem ve ben karar verdik reddettik cocugu annem diyor evlenme zamanın geldi diye. ablam hep evde kaldım beni beklemesin o demiş. gecen ay dedi. hayatta ne elde ettiysem ablam hep sinirlendi bana atanma konusu üniversite başarım annemin beni daha çok sevmesi bile. ablam sinirli aşırı hem de herkese reddetti

Kaç yaşındasınız? Bu küslüğün sebebi ne ? Anne babanız bir yorum yapmıyormu?
annem kafana takma yıpratma kendini dedi. babamla hep çatışır kahve eder ablam. herkes bana üzülme diyor ama ben dayanamıyorum

6 yaş var bana kendi istedigi gibi yakışıklı mühendis biri talip oldu o günden beri konuşmuyor pek annem ve ben karar verdik reddettik cocugu annem diyor evlenme zamanın geldi diye. ablam hep evde kaldım beni beklemesin o demiş. gecen ay dedi. hayatta ne elde ettiysem ablam hep sinirlendi bana atanma konusu üniversite başarım annemin beni daha çok sevmesi bile. ablam sinirli aşırı hem de herkese reddetti
kıskançlıktan mı yaptığını düşünüyorsunuz ? anneniz sizi daha mı çok seviyor yanı küserse küsün bişey olmaz panik ataklar geçirecek bı durum yokkı bunda

kıskançlıktan mı yaptığını düşünüyorsunuz ? anneniz sizi daha mı çok seviyor yanı küserse küsün bişey olmaz panik ataklar geçirecek bı durum yokkı bunda
aynı evin içinde buna dayanamiyorum evet hasetlik annem de böyle diyor benim iyi olmama sinirleniyor resmen. bilmiyorum ağladım mahvoldum yemeğini yedi sustu odasına gitti yüzüme bakmadı.

Ben en çok yakışıklı mühendis beyi merak ettim 😒

aynı evin içinde buna dayanamiyorum evet hasetlik annem de böyle diyor benim iyi olmama sinirleniyor resmen. bilmiyorum ağladım mahvoldum yemeğini yedi sustu odasına gitti yüzüme bakmadı.
sizde öyle davranın yemegınızı yiyin suyunuzu için oturup ağlamak yerine çok gereksiz ablanız size küstü diye ağlamanız kusura bakmayın ama ergence sizinde bı hayatınız var ona odaklanın

sizde öyle davranın yemegınızı yiyin suyunuzu için oturup ağlamak yerine çok gereksiz ablanız size küstü diye ağlamanız kusura bakmayın ama ergence sizinde bı hayatınız var ona odaklanın
ablamı seviyorum barışmak istiyorum aşırı hassas biriyim böyle mutsuz olmak istemiyorum kpss hazırlanıyorum ve hakaret etti dün. o yüzdn ağladım. haksız yere hem de. ben annemle konuşurken konuya atladı. annem de sen niye karıştın dedi yanımda oldu. ama o laf sokup duruyor

ablamı seviyorum barışmak istiyorum aşırı hassas biriyim böyle mutsuz olmak istemiyorum kpss hazırlanıyorum ve hakaret etti dün. o yüzdn ağladım. haksız yere hem de. ben annemle konuşurken konuya atladı. annem de sen niye karıştın dedi yanımda oldu. ama o laf sokup duruyor
kpss şuan için çok önemli ona odaklanın ağlamak yerine duyma bazı şeyleri he de geç ya bu kadar hassas olursan senı çok ağlatırlar duygularını gizlemeyi öğrenmelisin biraz

Ay ne takiyosunuz bırakın küs kalsın.kendi hayatındaki mutsuzluklar in acısını sizden çıkarıyor.onu beklerseniz evde kalırsınız aklınıza yatan biri olursa evlenin tabi böyle bı fikriniz varsa.olabildigince az konusun ablanizla siz usteledikce simariyordur

Ay ne takiyosunuz bırakın küs kalsın.kendi hayatındaki mutsuzluklar in acısını sizden çıkarıyor.onu beklerseniz evde kalırsınız aklınıza yatan biri olursa evlenin tabi böyle bı fikriniz varsa.olabildigince az konusun ablanizla siz usteledikce simariyordur
teşşekkür ederim deneyeceğim kendimi çok düşürdüm onun karşısında sanırım

kpss şuan için çok önemli ona odaklanın ağlamak yerine duyma bazı şeyleri he de geç ya bu kadar hassas olursan senı çok ağlatırlar duygularını gizlemeyi öğrenmelisin biraz
evet o atanamadı 6 yıldır ben atanabilirim buna bile küsmüs olabilir

Ablanızın hayatta sizin kadar çok başarısı olmadı demek ki, kıskançlık yapması gerekmez tabii ama onu çıkardım ben, ayrıca anneniz de sizi daha çok seviyorsa sinirli olması normal değil mi? Evlat ayrımı hoş bir şey değil ve ablanızın buna içten içe üzülmesi de kıskançlık değil.
Konuşmuyorsa sizde konuşmaya çalışmayın, belli ki halinden memnun, ağlayıp panik atak geçirmek nedir?

Ablanızın hayatta sizin kadar çok başarısı olmadı demek ki, kıskançlık yapması gerekmez tabii ama onu çıkardım ben, ayrıca anneniz de sizi daha çok seviyorsa sinirli olması normal değil mi? Evlat ayrımı hoş bir şey değil ve ablanızın buna içten içe üzülmesi de kıskançlık değil.
Konuşmuyorsa sizde konuşmaya çalışmayın, belli ki halinden memnun, ağlayıp panik atak geçirmek nedir?

Son düzenleme:
neyse sidik yarıştırmanın alemi yok siz kendı hayatınıza odaklanın
teşekkür ederim artık ben benimle konuşmaya çalışırsa nasıl davranayım bilmiyorum hiç böyle şeyler yasamadım hayatımda en yakınım bunu yapiyor

Bana neden fake geldi bu konu. Ayrıca annemizin sizi daha çok sevmesi can sıkıcı. Üç kardeşiz ve anneme hep öfkeliyim kardeşler olarak bu haldeysek onun yüzünden diye. Bence kardeşlik bağı anne ve babayla alakalı.
ablam asla kendini sevdirmez asla sarılmaz öpmez annem yine de yaklaşmaya çalışır bense temas bagımlısıyım ablami bile çok öperdim iterdi bizi annem katiyen ayrımcı bi kadın değildir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X