• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ablam beni çıldırtıyor!!!!

seni o kadar iyi anlıyorum kii aynı şeyleri bende yaşadım. Ablam evlenip gitsede her geldiğinde muhakkak kavga ederiz. İşin kötü tarafı ev halkına asla haklı olduğunu ispat edemezsin o büyük ya onun dediği doğrudur. :47: lise hayatımda arkadaşlarımla gezmeye gidemezdim her gittiğimde arayıp huzursuz ederdi hadi gel çabuk derdi. arkadaşlarım bile rahatsız olurdu hala söylerler ablan yine öyle mi diye :4: artık arkadaşlarımla şifreli mesajlaşırdım msjlarımı bile okuyordu. Giyeceğime karışmazdı pek onun bütün derdi benim sosyal hayatım ilişkim. Kendisi çok ders çalışırdı kafasını kaldırmazdı arkadaşlarıyla gezmeye gitmez eğlenmezdi ben gezerdim lise hayatı bidaha gelmiyor sonuçta onun kadarda çalışmazdım ama geçerdim sinir olurdu. Erkek arkadaşım vardı eğer ayrılmazsam anneme söylicem diye tehdit etti erkek arkadaşımı(şuan ki nişanlım) aratıp onunla dalga geçtiğimi ona asla bakmayacağımı söyletmişti tabi nişanlım inanmadı ablan söyletiyor bunları dedi. Ve daha neler neler beni hep anlamsını bekledim ta ki kendisininde erkek arkadaşı olana kadar. Ben onun gibi yapmadım ama aileme karşı korudum yanında oldum. Kardeşler arasında anlaşmazlıklar oluyor ben hep kız kardeşlere özenirdim hep birbirlerini kollarlardı ablamla hiç anlaşamadığız için bi tek biz mi sorun yaşıyoruz acaba derdim. küçük tartışmalar illaki olur ama sanırım bizim abla ilişkilerimiz çok farklıı

aynen cnm bende böyle kız kardeşlere o kadar özeniyorm ki ama yok ablamla olmaz ancak seninde dediğin gibi erkek arkadaşı olrsa yada ewlenrse uğraşmaz belki bnmle bnm ki habire ders çalışır we bana ahlak nutukları çeker malesef hiç değişmeyeck sanırm:((

ablalık ve annelik duygularının karıştırılması bana saçma geliyor...

iki erkek kardeşim var ama annemin önüne geçmedi onlara karışmam..bu yüzden ki

en küçük kardeşimle çok güzeldir iletişimimiz, diğeri evli haliyle uzaklık giriyor bir

şekilde ama ona rağmen saygı sevgi hep var...ablanın böyle savranması ilk önce

seni ona karşı olan saygının bitirir..ve bence ablanın sorunu var..kullandığı kelimeler

farklı bir şey düşündürmüyor bana:19:

katılıyorm cnm sana ayrıca seni de dawranışından doayı takdir ediyorm.gerçekten de anne annedr abla abladr kimse kimsenn yerini alamaz..

Valla ben de 3. örneğim diyebilirim. Ablamla hiç anlaşamadık bizimde aramızda 3 yaş var. Ablam kafasını derslerden kaldırmayan, yazın kavurucu sıcağında bile kıravatını sonuna kadar çeken süveterini bile çıkarmayan bunu da marifet sayan biriydi (bizim zamanımızda yazın tşört yasaktı:( ) bense öyle yaka paça bi tarafta şeklinde değildim tabi sadece yakamın ilk düğmesini açan hafiften kravatımı gevşeten ve o sıcakta süveteri giymezdim zaten üstüne birde ceketimiz vardı formamızda okul müdürüde ceketi isterdi illa onlada giderdim okula :D ama süveterim yok diye ablam az laf söylemedi aynen arkadaşın dediği gibi bildiğin kötü kadın yaptı bile beni. haa annem bişey demiyordu ama tabi ben ablamın laflarına tahammül edemiyordum sürekli kavga ederdik :) bu tabi ortaokul dönemi neyseki ayrı liselere gittik :)

yaş ilerledi ünv.filan derken ben şehir dışını kazandığımdan rahatladım ama haftasonları eve geldiğimde ablamla yine tartışmalarımız oldu zaten ben hiç birşeyimide paylaşmazdım iletişim kurmazdım çünkü yaptığım herşey yanlış ve kötüydü ona göre aynı şeyi kendide yapsa muhakkak onun haklı bir yönü olurdu niyeyese:D ben dışarı çıkardım geldiğimde ooo nereden geliyorsunuz hanımefendi anne bak demedi deme bu kız başımıza iş açacak vs vs. şimdiye kadar ne yapmışsam sanki...

bana kızdığı karşı geldiği herşeyi kendi hayatında ablam yaşadı ve ben her defasında anneme hatırlattım banakızdığı şeylerle şimdi yaşadıkları arasında ne fark olduğunu. büyük lokma ye büyük konuşma demişler ama benim annemla ablam bana karşı gelirken çok büyük konuşmuşlardı:))

sonuç ablam 31 ben 28 yaşındayım hala ablamla birşey paylaşmam çünkü ablamın karakteri böyle ne dersem diyeyim beni anlamayacak eleştirecek yargılayacak hiç bir zaman gerçekten beni dinleyip anlamaya çalışmayacak şuan çok iyiyiz çünkü ayrı evlerde yaşıyoruz ama bazen denk geliyor 2 gün aynı evde kalalım gene başlıyor gerginlik:D

bu sadece ablamın yapısıyla alakalı çünkü ben kızkardeşimle iyi anlaşıyorum özlediğim abla kardeş duygusunu kerdeşimle yaşıyorum ki onlada aramızda 3 yaş var bana gelip sevgilisini rahatlıkla anlatabiliyor çünkü anlamaya çalışıyorum yargılamıyorum onu. ama benm kardeşim büyük ablamızlada anlaşamıyor aynı problemden dolayı sorun yani ablada :D
aynen tatlım bende o kırawatını gewşeten kızdm ablamda senn ablan gibi süweterli olandı yanlız bi sorun war ki bz üniwersteyide aynı ilde okuyorz we hep o haklı oluyo we bana ahlak bekçisi gibi dawranıyo her zmn anemi aramakla tehdit edio benim 20 yaşıma geldiğimi kabul etmiyo.bana sürekli otorite kurmaya çalışıyo sanırm böylece egosunu tatmin edio çünkü okulda ezik hayatta başarısız benmle uğraşıyo.bu arada cnm iyiki karsdeşini ablanın sana dawrandığı gibi dawranmıyosn her zmn anlamaya çlş onu tebrk ediyorm sizi umurm bşz de ablamla senle kaedeşn gibi olurz...

aynen tatlım bende o kırawatını gewşeten kızdm ablamda senn ablan gibi süweterli olandı yanlız bi sorun war ki bz üniwersteyide aynı ilde okuyorz we hep o haklı oluyo we bana ahlak bekçisi gibi dawranıyo her zmn anemi aramakla tehdit edio benim 20 yaşıma geldiğimi kabul etmiyo.bana sürekli otorite kurmaya çalışıyo sanırm böylece egosunu tatmin edio çünkü okulda ezik hayatta başarısız benmle uğraşıyo.bu arada cnm iyiki karsdeşini ablanın sana dawrandığı gibi dawranmıyosn her zmn anlamaya çlş onu tebrk ediyorm sizi umurm bşz de ablamla senle kaedeşn gibi olurz...

ne ayıp yaa insan ablasına ezik hayatta başarısız nasıl der?? kusura bakmayın ama allah böyle kardeşleri başa vermesin.

aynen cnm bende böyle kız kardeşlere o kadar özeniyorm ki ama yok ablamla olmaz ancak seninde dediğin gibi erkek arkadaşı olrsa yada ewlenrse uğraşmaz belki bnmle bnm ki habire ders çalışır we bana ahlak nutukları çeker malesef hiç değişmeyeck sanırm:((

canım bu kişilikle alakalı sanırım evlendikten sonra da değişmiyorlar illa ki yapcak bişey buluyorlar. Sürekli didişmiyoruz ama ben biliyorum havalarına girdiği zaman gıcık oluyorum. Geçen hafta bi kaç gün bizde kalması gerekti kardeşimle illahlah ettik biran önce gitsin diye dua ettik. Her yaptığımza öyle yapılmaz falan demeler. Bende kardeşimde koltuğa uzanıp televizyon izleriz sonra da o şekilde uyuya kalmışız. Uyandık yatağımıza yattık bir sürü söyleniyor yatağınız varken oraya yatsanıza ne tuhaf hareketleriniz var bunun gibi onu ilgilendirmeyen konulara karışmayı pek sever. Neyse evine gideceği zaman şakayla karışık hadi artık git de biraz rahat edelim mümkünse 3 5 gün görüşmeyelim dedik ay zaten biraz daha dursam katil olcaktım dedi :53: ne yaptıysak hatuna benimki çok gıcık çookkk ilk çocuk diye epey şımartmışlar.

slm kızlar çok sinirliyim ablamla tartıştık yine hep beni yönlendirmeye çalışıyo bunu giyme şunu yapma annemden daha çok karışıyo bana sürekli beni yargılıyoben 20 yaşımdaym o 24 aramzda çok yaş farkı yok ama hep annemmş gbi dawranıyo ona bişi anlatsam herkese anlatıyo hep ailedeki en kötü kişi olduğumu o olmasa yaşayamayacağımı sylüyo bana potansiyel kötü kadınlar gbisin ben olmasam onlardan olursn felan dio hep benimle uğraşıyo okula giderken beni takip ediyo annemi diğer ablalarımı bana karşı dolduruyo hep üstüme gelio ne yapmalıyım kızlar işin kötü yanı annemde o büyük die ona inanaıyo ;((((

ablalarımız aynı kişi olabilir mi ? :) aynılarını ablam bana yapıyor elimende birşey gelmiyo malesef...allah sabır versin bize ne diyim

bende bi ablayım ve benimde ablam var
korumacı davranması çok doğal gözüktü bana belki biraz abartmış olabilir
ama hiç bi abla kardeşinin kötülüğünü istemez
sende biraz daha ılımlı yaklaşsan daha iyi anlaşacağınızdan eminim

merhaba tatlım öncelikle keşke bnimde bir ablam olsada herşeyime karışsa :16:

ama ben bır ablayım benden 8 yaş küçük bır kız kardeım varr

hiç bir şeyine karışmam sadece ıkı medenı ınsan gıbı çıkış bulamadıgında yetısırım imdadına ki bır kaç kes böyle olmuşturr

sonuçta oda bır bırey kendı kararlarını verecek yaşta

sende öylesın 20 yaşındasın azda degıl ..

kımsenın sana karısmaya hakkı yoktur dıyemıcem tabıkıde karısacaklarmaa yerı geldıgındee

ben 24 yasındayım evlıyım bana bıle babam abım karısır haklı olarak

ablan senın ıyılıgını dusunuyor bence...bır kardesın oldugu ıcın şükret yalnız olsaydın ne olurdu

abim şimdi km lerce uzatktaa bır özledımkı anlatamam:14::14:

bence ne olursa olsun ablan o senın gıt sarıl öp ..kırılma darılma onaa:34::34:

guzelce konuss ablacım benı dusunuyorsun cok tesekkur ederım ama ben neyın dogru neyın yanlış olacagını bılebılecek kapasitedeyımm...

yerı gelınce ben zaten senden akıl alırım güzel ablacım dersen gör bak yumusucaktır karısmayacaktırrr
...uzun oldu ama krdes ilişkilerinde cok hassassım ..buugn varlar yarın yoklar be gulum yaa

işte arada bul abimiii :50:

şimdi olsa öpmezıydım sarılmazmıydımm
... kız kardeım ıyıkı yanımdaa benden uzaklassa bana kötu bır laf dese cok zoruma gıderdıı....

ben onunla abla kardes gıbı degılım arkadas gıbıyımm ..hatta kardesımın arkadaslarıı böyle bır ablan oldugu ıcın şükret cok sanslısın her ortama ayak uyduruyor derlermişş:16::16:

canım yaa valla bu gunlerın kıymetını bıl yerı gelecek bulamayacaksınn bu tartısmaları bıle arasın :40:

öpüyorum senı tatlım dogru karar verecegını bılıyrumm:34::54:

merhaba tatlım öncelikle keşke bnimde bir ablam olsada herşeyime karışsa :16:

ama ben bır ablayım benden 8 yaş küçük bır kız kardeım varr

hiç bir şeyine karışmam sadece ıkı medenı ınsan gıbı çıkış bulamadıgında yetısırım imdadına ki bır kaç kes böyle olmuşturr

sonuçta oda bır bırey kendı kararlarını verecek yaşta

sende öylesın 20 yaşındasın azda degıl ..

kımsenın sana karısmaya hakkı yoktur dıyemıcem tabıkıde karısacaklarmaa yerı geldıgındee

ben 24 yasındayım evlıyım bana bıle babam abım karısır haklı olarak

ablan senın ıyılıgını dusunuyor bence...bır kardesın oldugu ıcın şükret yalnız olsaydın ne olurdu

abim şimdi km lerce uzatktaa bır özledımkı anlatamam:14::14:

bence ne olursa olsun ablan o senın gıt sarıl öp ..kırılma darılma onaa:34::34:

guzelce konuss ablacım benı dusunuyorsun cok tesekkur ederım ama ben neyın dogru neyın yanlış olacagını bılebılecek kapasitedeyımm...

yerı gelınce ben zaten senden akıl alırım güzel ablacım dersen gör bak yumusucaktır karısmayacaktırrr
...uzun oldu ama krdes ilişkilerinde cok hassassım ..buugn varlar yarın yoklar be gulum yaa

işte arada bul abimiii :50:

şimdi olsa öpmezıydım sarılmazmıydımm
... kız kardeım ıyıkı yanımdaa benden uzaklassa bana kötu bır laf dese cok zoruma gıderdıı....

ben onunla abla kardes gıbı degılım arkadas gıbıyımm ..hatta kardesımın arkadaslarıı böyle bır ablan oldugu ıcın şükret cok sanslısın her ortama ayak uyduruyor derlermişş:16::16:

canım yaa valla bu gunlerın kıymetını bıl yerı gelecek bulamayacaksınn bu tartısmaları bıle arasın :40:

öpüyorum senı tatlım dogru karar verecegını bılıyrumm:34::54:
ılımlı anlayışlı cewabınz için çok teşkr edrm umarm herşey dediğinz gbi güzel olr:)

ablalarımız aynı kişi olabilir mi ? :) aynılarını ablam bana yapıyor elimende birşey gelmiyo malesef...allah sabır versin bize ne diyim

belkide kardeşlik wardr araların da:)) bu arada yaşınız kaçablamızın yaşı kaç merak ettim sizde hala büyüyüpde abla himayesiden kurtulamanladan mısın tıpkı bnm gibi :(;))

slm kızlar çok sinirliyim ablamla tartıştık yine hep beni yönlendirmeye çalışıyo bunu giyme şunu yapma annemden daha çok karışıyo bana sürekli beni yargılıyoben 20 yaşımdaym o 24 aramzda çok yaş farkı yok ama hep annemmş gbi dawranıyo ona bişi anlatsam herkese anlatıyo hep ailedeki en kötü kişi olduğumu o olmasa yaşayamayacağımı sylüyo bana potansiyel kötü kadınlar gbisin ben olmasam onlardan olursn felan dio hep benimle uğraşıyo okula giderken beni takip ediyo annemi diğer ablalarımı bana karşı dolduruyo hep üstüme gelio ne yapmalıyım kızlar işin kötü yanı annemde o büyük die ona inanaıyo ;((((

valla az çok benzer bi ablam var. bunun çaresini bulamadım ben de. çareyi tüm irtibatı koparmakta buldum maalesef.ayrı şehirdeyim,daha kolay oluyo tabii kopmak. ama annem çok üzülüyo bu duruma :43:

valla az çok benzer bi ablam var. bunun çaresini bulamadım ben de. çareyi tüm irtibatı koparmakta buldum maalesef.ayrı şehirdeyim,daha kolay oluyo tabii kopmak. ama annem çok üzülüyo bu duruma :43:
cnm neseki sen uzaklaşa bilmşsn benm öle bi şansmda yok aynen bnm annemde hep üzülüyo durumumuza ama bazen annemede kızıyorm kızım yerini bil ben warken sana laf düşmez demediği için ablamada nebilim ynede annemin üzülmesi canımı sıkıyo:(

cnm neseki sen uzaklaşa bilmşsn benm öle bi şansmda yok aynen bnm annemde hep üzülüyo durumumuza ama bazen annemede kızıyorm kızım yerini bil ben warken sana laf düşmez demediği için ablamada nebilim ynede annemin üzülmesi canımı sıkıyo:(

olabildiğince uzak dur,resmi ol ve asla hiçbişeyini anlatma canım. :18:

esravn cnm sende bnmkine benzer bi topik açmışısn demin grdm hakkaten ablalarmz çoooooooooooook benziyo bu kadar olamaz ama seni üzmek istemem kaç yaşına gelrsen gel dğşmiyo üni konusundada çok çalışş ne yap et kurtl ondan biliyorm o ortamda çalışmak zor ama çalış anlıyorm şimdi ablan moralini alt üst edr sen bişi başaramazsn der fln aldrma ona kıyafet makyaz konusundada çalş üniye gidince yaparsn gerçi biz aynı ilde okuyoz halen yapamıyorm ama sen onlardan kurtuluncayaparsn yaşarsn gönlünce inş ah cnm en zoru öss sınawına hazırlanınca olacak allah yardmcn olsn ben sinir hastası oldm ...

hukukçuyum değil hukuk öğrencisiyim demelisin bence bu bir..alfabemizde 'w' harfi yok üniveriste öğrencisi kızsın biraz dikkat etmeye başla artık bence...sms atmıyosun paran gitmicek kısaltmadan doğru düzgün yazabilirsin bu da iki..

yazdıklarını sonuna kadar okumaya tahammül edemedim...psikolojik bir sorunu olmadığı sürece bu yaştaki kardeşler birbirini kıskanmaz...öyle bile olsa senin aklına gelen 'ablam beni kıskanıyor mu?' düşüncesinden başka şeyler olmalıydı...senin bu tarz bi yaklaşım içinde olman ablana karşı kullandığın hoş olmayan tabirler seninde sorunlu bazı düşünceler taşıdığını gösteriyor..

olgunluğun yaşla ilgili olduğuna inanmıyorum..eğer burda olgun aklı başında bi izlenim yaratsaydın bambaşka bir yorum yapabilirdim ama oldukça çocuksu bi kişiliğe sahip olduğun izlenimi edindim..burda aynı mantıkla yorum yapanlara da hayret ettim açıkçası...

Son düzenleme:
hukukçuyum değil hukuk öğrencisiyim demelisin bence bu bir..alfabemizde 'w' harfi yok üniveriste öğrencisi kızsın biraz dikkat etmeye başla artık bence...sms atmıyosun paran gitmicek kısaltmadan doğru düzgün yazabilirsin bu da iki..

yazdıklarını sonuna kadar okumaya tahammül edemedim...psikolojik bir sorunu olmadığı sürece bu yaştaki kardeşler birbirini kıskanmaz...öyle bile olsa senin aklına gelen 'ablam beni kıskanıyor mu?' düşüncesinden başka şeyler olmalıydı...senin bu tarz bi yaklaşım içinde olman ablana karşı kullandığın hoş olmayan tabirler seninde sorunlu bazı düşünceler taşıdığını gösteriyor..

olgunluğun yaşla ilgili olduğuna inanmıyorum..eğer burda olgun aklı başında bi izlenim yaratsaydın bambaşka bir yorum yapabilirdim ama oldukça çocuksu bi kişiliğe sahip olduğun izlenimi edindim..burda aynı mantıkla yorum yapanlara da hayret ettim açıkçası...

neyi nasl yazcağı size sormam ayrıca nie gocundunuz hukukçu hukuk öğrencisi olayında geçmşte yaranz war gibi sorunlu oaln sanırm alakası olmadığı konuda bile kendini bilmez bir şekilde tawır takınan sizsiz emin o hayret ettiğinz kişilerde size hayret ediyor madem ben çocuksuym, sorunluym siz olgun olup adam gibi yazı yazsaydınız :pppppppppppppp

Back
X