Ablam beni sevmiyor

Şu andan örnek verir misiniz?
Yani şu yaşınızda, ablanızla ne zorluklar yaşıyorsunuz?
Derdimi anlatamam dikkatini vermez, gidip kalsam orasi dagildi burasi bozuldu gerginlik cıkarir..kocasini surekli sikayet edip benim kocamin iyi olmasina katlanamamasi..Konumuz hep kocasi ve sorunlari..
Anneme saygisizlik yapmasi benim bu duruma katlanamam..

BItmemis yazliklari var 3 katli..esim yardim etmek istedi bir an once bitsin diye..konu degistirdi tapu bolunur diye halbuki boyle bir dusunce yokti..ben vericiyim ablam kanimdandir vs..boyle gordukce ondaki bu kotu hirsi şok oluyorum her seferinde

Ben anladım sizi. Küçük küçük şeyler birikerek artık bir raddeden sonra yük oluyor insana. Siz ablaniza karşı fazla verici davrandiysaniz ve karşılığında sadece nankörlük gördüyseniz hissettikleriniz gayet normal.
Size tavsiyem görüşmeyin, takmayin kendi hayatınıza bakın.hata yapıyorsa da yapsın bedelini kendisi öder.öz kanın canın da olsa onun hayatinin sorumlusu siz değilsiniz.

Fazla duygusal ve hassas bir insansınız değil mi? Çünkü ben de öyleyim.karsilik beklemeden yaparım ama karşındakinden kötülük geldiyse de yapacak hicbirsey yok.kendinizi üzüp hastalandiginizla kalırsınız ablanızın yine umurunda olmaz.ben artık onemsememeyi öğrendim.
Kan bağı olması beni kullanması hakkini vermediğini öğrendim.onda size karşı aynı hassasiyet yoksa sizde onun gibi katı olun.

Siz ablanızı eşinden vazgeçirmek için niye hastalanıyorsunuz? Size ne?
Bu denli bana karısılsa ben hiç görüşmem ay ablan haklı uzak durmalı bence senden
Yorum yaparken duyarli olun lutfen.! Ben kadiniz burda dertlerimize derman olalim.diye sıkintımi paylastim ama kirici yorumlar dogru degil Ilk esinden bahsettjm..kotu biriydi anlatmaya calistik sadece ben degil herkes biliyor goruyordu.. herseye ragmen evlendi ev esyalarini taksit yaptik ben oduyordum 1.5 ay dayandi ve eve psikolojisi bozulmus dondu sapıklık ta yapmis o kadarini kimse bilmiyordu

Beni anladiniz cok tsk ederim

E ikiniz de yetişkin olduğunuza göre biraz mesafe koymanın vakti gelmiş.
Bu kadar şikayetçi ve mutsuzsanız, zorunluluk olmadıkça gelmeyin biraraya.. Öyle borç alıp vermelere, tapuya girmelere filan bulaşmayın. Taksitlerini ödemeler filan, hiç karışmayın...

Telefonları da sınırlayın, haftada bir konuşursunuz diğer telefonlarını açmazsınız..

Kendisi sizin uyarilariniza rağmen evlendi siz yine de maddi olarak da destek olmuşsunuz.bosanmis yine destek olmuşsunuz.tum bencilliğin rağmen hâlâ neden onu düşünüyorsunuz? Kendi hayatı kendi yaptığı şeylerin sonuçlarına katlanacak.kendi iyiliğiniz icin düşünmeyin ne yaparsa yapsın.

Ablanizin evliligi sorunlu diye siz niye hastalaniyorsunuz, anlamadim?

Ablanizin evliligi sorunlu diye siz niye hastalaniyorsunuz, anlamadim?
Anladığım kadarıyla evliliği sorunlu diye hasta olmuyor.
Abla daha önce uyarılara rağmen kötü bir evlilik yapmış ve boşanmış.konu sahibi her konuda destek olmuş yanında olmuş.abla sonra 2. Evliliğini yapmış.ve beraber yenen yemeğin bile parasını ödemek istemeyen yapıda bir insan.ayrica konu sahibi ablasına başka her konuda destek olduğunu ve ablasının hiç onun yanında olmadığını surekli kendisini kırdığını üzdüğünü anlatmaya çalışıyor
Kardeş olarak onun yaşadığı kötü şeyleri icsellestirmiş. üzüldüm destek oldum ama o bana hiç ilgi sevgi vermedi diyor.

Valla bilemiyorum ki sorunlu evliligi yuzunden ben hasta oldum gibi birseyler yazinca anlayamadim. Ama kucuk kucuk şeyleri biriktiren bir yapisi var konu sahibinin onu anladim.

Boyle cok uzer kendini.

Bence onun için feda ettiklerinin sonuna gelmişsin. Biraz kendini düşün eminim senin huzursuzluğun eşine ve çocuklarına da yansır kendin için değil ise onlar için bu konuyu boş vermeyi denemelisin. Üzgün olduğumuzda yeteri kadar verimli olamayız. Bende kardeşimle sorunları kafamdan attım çünkü mecburuz çocuklarımız var ve bize ihtiyaçları var. Enerjini hak etmeyen kimse için bir gram bile olsa harcama. Bence burada önemsemen gereken kendinsin. Ama ablamdır canımdır diyip yine de üzülüyorsun. Bu insan olmakla alakalı bence. Empati kabiliyetin var haline üzülüyorsun ama o anlamıyor ise senin ona anlatmak için kendini yorman sadece sana ve ailene zarar getirir. Çünkü anne mutlu ise çocuk mutludur, hanımı huzurlu ise kocası da huzurludur. Anladığım kadarıyla iyi bir eşin var, eşinin huzuru için ablanla arana mesafe koymayı bir düşün derim.

Ablanla arana mesafe koy.
Onun arkasını toplamak zorunda değilsin. 40 yaşındaymışsın. ablan 50'ye dayanmıştır bu yaşta birini değiştiremezsin. Sürekli onu düşünme kendinin ailenin huzurunu bozma. Haketmeyen insanlara aşırı değer verme. Bu kadar fedakarlık kendine ihanet resmen bak hastalanıyorsunda.
Çünkü anne mutlu ise çocuk mutludur, hanımı huzurlu ise kocası da huzurludur. Anladığım kadarıyla iyi bir eşin var, eşinin huzuru için ablanla arana mesafe koymayı bir düşün derim.
Düşünmen gereken tek şey kalbikirikbirhatun'unda dediği gibi kendi hayatın, eşin ve çocuğun olmalı.

Mesafe koyun görüşmeyin bu kadar rahatsız oluyorsanız. Ablamızın hayatındaki seçimler sizi niye hastalıyor o kısmı hiç anlamadım. Bu kadar etkileniyorsanız görüşmeyin.

Cok dogru anladiniz benj..anlasilmak bile iyi geliyor tsk ederim

Cok dogru anladiniz benj..anlasilmak bile iyi geliyor tsk ederim
Rica ederim sıkmayın canınızı...önce siz iyi olun, duygusallık yapıp herseyi icsellestirirseniz hastalik kaçınılmaz olur, bazen biraz bencillik iyidir.size iyi gelmiyorsa hiç kimseyle görüşmek zorunda değilsiniz.gorusurseniz de sizdeki rahatlığı onu takmadiginizi görünce rahatsızlık duyar bu tip insanlar.birebir yaşadım biliyorum.

İki taraflı dinlemek lazım genelde o yüzden burda kimse ablanızı kötü ilan etmez. Anlattığınız profilde ablanız öz kardeşinin kötülüğünü isteyecek kadar kıskanç haset kötü kalpli bir insanmış gibi lanse edilmiş.

Anladım meseleyi az çok. Benzer durum bir yakınımda da var. Daha büyük olanına fırsat verildiği halde başka işlere girişti ve okuldan atıldı. Küçük olanına gelir durumu şartlar değiştiği için daha iyi koşullar sunuldu ve liseyi bitirdi. İkisine de aynı harçlık verildi ama büyüğünün zamanında yaşam koşulları daha zorluydu, yasaklar daha çok vardı. Küçüğüne ise esnemişti yasaklar. Büyüğü ailesi tarafından daha az sevilmişti, küçüğü daha çok. Büyüğü küçüğünü kıskanıyordu. Tabii küçüğü de az şeytan değildi. Ablasını kışkırtırdı. Didişip dururlardı. Arada büyüğü der ki ben okusaydım daha akıllıydım, daha iyi yerlere gelirdim vs. Aslında ergenlikteki yanlış kararları onu hu hale getirdi. Hep başkalarını suçluyor, kendisinde aramıyor hata.

Aranızda 8 yaş varmış. O, 8 yaşta ne kadar şey değişmiştir. Sizin kadar yaşım yok ama mesela benim zamanımda kumaş bezle naylonla altımız bağlanırken kardeşime hazır bez kullanıldı. Benim zamanımda açık bisküviler varken o ise paketli bisküviler yedi. Ben tablet çikolatayı ortaokula giderken yemişken o neredeyse doğduğunda yedi...

Size sunulan imkanlar ve yapamadıklarından dolayı kızgındır. Aileniz de eşit sevmemiştir belki. Onun öfkesini sizden çıkarıyordur. Çok da kişisel algılamayın. Öfkesi kendisine/ebeveynlerine.

Benim gözlemlerime gore ablamda hoşgörü ve empati gibi değerler yok.

bir keresin de de annemle kan verip lahvaltiya ablama gidecektik..Size kahvaltiya anneniz ve kardesiniz gelse ne yapardiniz?

Ustelik beni kan da tutuyor.Kotu oluyorum.
Online calisiyor diye kalkamamis pc basindan, geldigimizde annem girdi mutfaga kahvalti hazirladi ben de normalde yardim ederdim ama kan verince kotu oldugum icin dinlendim ama cok uzuldum, biraz erken kalkip hazirlik yapabilirdi cunku annesi kardesi gelince nasilsa hazirlar diye hazira konan bir dusunceyle yasar hep oyle oluo cunku...benim evime gelimce d3 b3n hep hazirlamjs oluyprum her seyi..esinin yaninda oturur o da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…