• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ablam doğrumu söylüyor?

yorumları okuyamadım ama ablan gerçekten hasta olabilir.
çok yakın bir tanıdığımın başına geldi önce kocasını aldatıyorsun diye suçladı sonra kocam bizi öldürecek diye takıntı yaptı çocuklarıyla kendisini odalara kitlemeye başladı.
kocasına sürekli silah taşıyorsun bizi öldürmeyi düşünüyorsun diyip duruyordu (eşi polis bu arada)
ilaçlarını kullanmayı reddetti en sonunda şizofren teşhisi kondu hastanede yattı şu an hala tam düzelmiş sayılmaz ama en azından artık kocasına sarmıyor.
en iyi doktorları araştırın normal değil bu durum

yorumları okumadım fakat benim aklıma ilk gelen ablanın durduk yere bu iddialarda bulunmadığı. bence enişten kıza bakmaktan daha fazlasını yapmıştır. ablana muhakkak bir şeyler hissettirmiştir. ateş olmayan yerden duman çıkmaz gibi geliyor bana. fakat bir süre sonra ablan gerçekten olmayan şeyleri de var gibi görmeye başlamış. paranoya rahatsızlığı tam olarak da böyle bir şey. ben eniştenizin yaptığı bazı şeylerin ablanın hastalığını tetiklediğini düşünüyorum. o kızın suçu olmayabilir bile ama enişten boş değildi bence en başında.

bu arada her zaman olduğu gibi bu hikayenin masumu da çocuklar. lütfen ablanın tedavisi aksamasın. hastaneye yatması gerekiyorsa yatsın. çocukların psikolojisini bozmaya hiç kimsenin hakkı yok.

yorumları okumadım fakat benim aklıma ilk gelen ablanın durduk yere bu iddialarda bulunmadığı. bence enişten kıza bakmaktan daha fazlasını yapmıştır. ablana muhakkak bir şeyler hissettirmiştir. ateş olmayan yerden duman çıkmaz gibi geliyor bana. fakat bir süre sonra ablan gerçekten olmayan şeyleri de var gibi görmeye başlamış. paranoya rahatsızlığı tam olarak da böyle bir şey. ben eniştenizin yaptığı bazı şeylerin ablanın hastalığını tetiklediğini düşünüyorum. o kızın suçu olmayabilir bile ama enişten boş değildi bence en başında.

bu arada her zaman olduğu gibi bu hikayenin masumu da çocuklar. lütfen ablanın tedavisi aksamasın. hastaneye yatması gerekiyorsa yatsın. çocukların psikolojisini bozmaya hiç kimsenin hakkı yok.
Evet bende boyle dusunuyorum

1 kez gitmiş doktora. 1 seans da nasıl paranoyak diyebilir pardon da
Doktorlar sizin bakislarinizdan sizin hasta olup olmadiginizi bile anlarlar. Tıp Fak. 6 yıl boşuna okuyup üstüne alanlarında uzmanlasmiyorlar.

Benimle toplam 6 kiz kardes var 2 nin evliligi sorunlu 1kiz kardes de bekar
Anlıyorum...

Öncelikle durduk yere takıntı yaptığını zannetmiyorum, mutlaka bir geçmişi vardır,yaşanmışlıklar ablanızı bu hale getirmiş olabilir...
Paranoyak teşhisini doktor çok rahat koyabiliyor...
Ancak kimse durduk yere olmaz , şu anda söyledikleri hastalığından ötürü olabilir geriye bakıldığında yılların vermiş olduğu aldatılmışlar vardır belki de...
Yakınımda var maalesef teşhiside bipolar paranoyak , 2ayda gezmediği doktor kalmadı hepsi aynı şeyi söyledi...
Nitekim teşhis doğruydu,eğer tedavi düzenli yapılmaz ise direk şizofrene çevirebiliyormuş..
Şu anda zaman zaman ataklar sinir krizleri ve olmayanı olmuş gibi varsayması dışında iyi...
Ablanız kendini iyi hissetmiyorsa biraz siz ilgilenin ,eniştenizden biraz uzak dursun , maalesef bu hastalık ailenin desteği ile kontrol altına alınabiliyor...

Eniştenizle konuşun , mutlaka bilmediğiniz bir şeyler vardır , dışardan bacası tüten bir ev ama içinde ablanız kim bilir neler yaşadı ...

Allah şifa versin çok geçmiş olsun...

Allah ablanizinda,yavrularının da,Sizinde yardimciniz olsun.Hepinize ayrı ayrı üzüldüm. Bence bilinçaltı temizleme yöntemini denemelisiniz ablaniz için.Bu olay bilincaltindan silinmeli.Ona sürekli enistenizin onu çok sevdiğini,çocuklarının bunları hiç haketmedigini vs söyleyin.Ve ona ne karar verirse versin yanında olduğunuzu söyleyin.Eminim bunların hepsini yapıyorsunuz ama sabırla devam.Allah yardimciniz olsun.

Ablanız sadece bunu mu sorun yapıyor başka şeylerede takıntısı var mı. Bir rahatsıLığı varsa sadece tek bir kız değildir problem yaptığı diye düşünüyorum
Başka bir doktorada götürdünüz mü
Psikolojik rahatsızlıklar sabır ister gözle görülür birşey olmadığı için hastanında yakınlarınında kabullenmesi aklında tutması zordur
Aileden biride ablanızla doktora giderse nasıl davranmanız gerektiğini doktor anlatır. Allah şifa versin

Bi psikaytr, hastasına sen paranoyaksın dedi öyle mi ? Daha neler..
Ablanızın ya size söylemediği eksik kalan bi şeyler var oradan biliyor hamile olduğuna kadar, yada düşüne düşüne kafasında kurduğu şeylerin gerçekten var olduğuna tamamen inandırmış kendini.
Yani konuşun. Uzun uzun konuşun. İçini tamamen dökene kadar konuşun. Sonrasında bakın duruma. Olmuyorsa olmuyordur ayrılsın o zaman böyle mutlu olacaksa.

Nüfusun belli bir kesiminde paranoyak hastalığı var bence daha iyi bir hekim bulun , ilaç bilgisi çok iyi olan

Dr degilim ama okuduklarimdan yola cikarak bu durumun paranoyadan daha ileri boyutta oldugunu dusunuyorum.Sizofreni gibi duruyor mumkunse baska dr a götürün.Çünkü bu durum daha da farkli bi boyuta ilerleyebilir.

anlattıklarınız paranoid şizofreni gibi görünüyor. malesef tamamen geçmiyor. ilaçlarını düzenli kullanırsa atakların arası daha seyrek olabiliyor. böyle bir akrabamız var. teşhis konalı 17 sene oldu. ona göre dışarıdaki herkes kocasına aşık ve kocası onu aldatıyor. 2 tane de çocuğu var, çok zor bir hastalık allah yardımcınız olsun. inşallah iyi bir doktor bulursunuz ve masraflarını karşılayacak maddi imkanları da vardır. enişten de inşallah sabırlıdır.

Ben en çok o bekar kıza üzüldüm. Hakkında çıkan dedikodular bir daha peşini bırakmayacak belki. Köy diyorsunuz; öyle yerlerde bu tarz konular hoş karşılanmaz, dallanıp budaklanır ve bambaşka şekilde anlatılabilir. Hiçbir suçu yokken ablanızın rahatsızlığı yüzünden hayatı etkilendiyse çok yazık.

Ha ablanız şüphesinde haklıysa o zaman müstahak tabii ki.

Doktor doğru söylemiş.Anlattıklarınıza bakılırsa ablanız ciddi bir rahatsızlık içinde. paranoid şizofreni daha makul bir tanım gibi.

Sanki yılların birikmişi ablandaki patlamanın sonucu neler yaşadığını siz anlatamamış olabilir diğer ablanın da problemleri varmış belki birde benim dertlerim ile uğraşmasınlar diye anlatamamış olabilir devir kötü sonuçta insan babasına bile güvenemezken eniştenizi bi süre gözlemenizi tavsiye ederim belkide adam gerçekten ablana yardımcı olmak istiyordur ama bunu araştırmadan bilemezsiniz

nereden başlayacağımı bilmiyorumAblamın durumu Gerçekten beni çok üzüyor Ailem bu durum karşısında gerçekten artık dayanamıyor ne yapacağızmizi bilmiyoruz.sizden fikir almak için yazdım buraya bana yardımcı olur musunuz? ablam iki çocuklu 15 senelik evli ve cok mutlu bi kadindi evine esine bagli cocuklarina cok guzel bakan bi anneydi ve artik öyle degil altı ay kadar önce evlerinin bahçesinde iken karşı komşunun kızı ile eşinin bakışdiklarini görmüş ablam. zaman la artık şupheleri artmaya başlamış ve kendine sinirlerine hakim olamayan bir insan o günden sonra sürekli Enişteme sen beni aldatıyorsun o kizla birliktesin Sen beni artık sevmiyorsun niye böyle yapıyorsun diye sorular sormaya başlamış Ve bizim bundan haberimiz yoktu bir ay kadar bu böyle devam etmiş bir ay sonra artık anneme anlatmışlar durumu ve ben bunları daha sonra öğrendim o günden sonra krizleri oldu hatta abimler kendisini dr götürdüler İlaçları verdi Kimi zaman ilaçlarıni kullandı kimi zaman reddetti ilaçlarını kullanmak istemedi Zorla İlacını içriyoruz krizleri oluyor ilacı içtigi zamanlarda çok az da olsa bir iyileşme oluyor.birkaç defa doktorunu değiştirdiler ve Hiçbir gelişme olmadı. Ablam bi istekte bulundu ben burada yaşayamam artik ben köyden merkeze taşınmak istiyorum dedi ve kısa zaman içinde Eniştem evi merkeze taşıdı ve oraya yerleştiler evi yeniden dayayıp dosediler uzun surmedi bu sorunlar tekrar başladı ve artik bu sözleri söylemeye başladı o kız hamile sen onu sevmiyorsun madem var beni boşa ayrıl ama ben sensiz nasıl yapicam diyor emin değil görmemiş duymamış ama o kız hamile sen beni aldatiyorsun gibi bir çok idada bulunuyor ama eminim diyor ama emin değil bu benim fikrim çocuklarının önünde krizi geçiriyor bağırıyor çağırıyor hala devam ediyor bu şekilde artık çok kötü bir duruma geldi ailemi Beni sürekli arıyor ben napayim o beni aldatiyo ben katlamam bosanacagim ayrı bi evde çocuklarımla yasiycam enisteni istemiyorum diyor gerçekten bu durum artık beni çok üzüyor ne yapacağımızı bilmiyoruz ailece.Doktorun verdiği ilaçları kullanmak istemiyor zorla da olsa içiyoruz ama hiç bir gelişme yok.en son 1 hafta önce bi Dr gittiler Dr ablama sen ParanoyakSin demiş bunu kabul etmyor. Ve enistem cok sabirli seni cok seviyorum hep yaninda olucam diyor ablama ama ablam inanmiyor beni birakacak o kadina gidecek diyor. No:KK43:kiz bekar ve genc bi kiz su anda nerede yasiyo bilmiyorum buyuk ihtimalle oradan tasindi cunku ilcede bu olanlari herkez duydu ablam bu yuzden merkeze tasindi.)SizDen yardim istiyorum boyle bi durumla karşılaşan oldu mu?nasıl bi yol izlemeliyiz? en azından beni arayinca be napayim ne söyleyim yardim lütfen şimdiden teşekkür ederim...
Bu psikolojik bir rahatsızlık. Ablan şuanda atak geçiriyor. Yapmanız gereken bu süreçte ona destek olmak, ilaç tedavisini almasını sağlamak. 1-2 ay sabredin. Sonra İnşallah artık toparlayacaktir. Kendine geldiğinde de iddialarının zaten bir önemi kalmayacaktır. Gerçek dışı şeyleri gerçekmiş gibi anlatır bu rahatsızlıkta. Eşi sabretsin. Alttan alsın. Tedavisini bırakmasın sakın. Çok geçmiş olsun

Psikolojik tedavilerin ilk adımı insanın hastalığını bilmesi ve kabullenmesidir.Bu yüzden doktorun hastasına paranoyak olduğunu söylemesi normal. Çoğu zaman izlenen yol gerçekçi olup kabullendirmeye çalıştırılarak ilaç tedavisini ve yüzyüze görüşmeleri hastanın reddetmesini önlemektir.Hasta kendisinin hasta olduğuna inandığı zaman kafasında kurduğu şeylerin hastalığından dolayı olduğunu anlamaya başlar buda tedavi için ilk adımdır. Yani demem o ki doktorda bir anormallik yok.En iyi psikiyatristler ve psikologlar hep bu yöntemi uygularlar. NETLİK. KABULLENDİRME.TEDAVİNİN REDDİNİ ÖNLEME.Ve başlangıç :) Bence iyi bir doktormuş. Birini tanıyorum böyle sürekli karısının onu aldattığını düşünen kızının bütün gece erkeklerle gezdiğini düşünen hatta gördüm biliyorum eminim diye konuşan bi adamı.Sonra tedavileri başladı iyileşemeyince bakırköy ruh ve sinir hastalıklarına yatırıldı.Enson kafasından elektrikmi ne verildi. 1 ayda çıktı hastaneden şimdi bütün sağlığına kavuşştu normal bi adam.

Yıllarca iyi mutlu ve asik olan ablan,neden birden bire 6 ay içinde hasta olsun.belkide enişten çapkınliga basladi ve oda kendini anlatamadigi için kriz geciriyordur. Nasılsa doktor teshiste koymuş enişten 2.durumuda yaşattı belki gercekten o tasindiklari ilcede.zaten bukadar sakin ve sabırlı olup hep birlikte olucaz diye sevgi sakinligi şüphe uyandırdı bende.herkes de burdan hasta ilan etmiş. Her Türkün içinde bir doktor yatar zaten.hemen biliriz.

Back
X