• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablam gelin oldu ama sormayin nasil :(

şu an durum nedir bilmiyorum ama ablan bu aileyi gözünde pek bir büyütmüş anlaşılan

tabiri caizse biryerlerini kaldırmış resmen...

ama ne olursa olsun senin ablan anne babanın da kızları

bilmiş eniştenin kabalıklarını görür ama biraz geç olur tabii

kendi ailesine kıymet vermeyen kıymet görmez bunu hatırlaması gerekiyor sanırım...

Gelin cikariken ben ve kardesim kapi önünde durduk. Herkes 100 euro iste abartma dedi. Sonra adam kardesimin eline para verdi kimeseye gösterme dedi. Benim elimede verdiler. Sonra kardesimin elindekini aldim 5 euro vermisler banada 10 euro. NE BU YA DALGA MI GECIYORSUNUZ dedim sonra zar zor topu topuna 55 euro kopara bildim. Damadin babasyi ayip senin yaptigin dedi ve kapiyi zorla acti.

ay sok oldum bu ne yaaaaaa :1ninca:
ablan cok ayip etmis. bir gun kocasiyla arasi bozulursa donup dolasip gelecegi yer kurkcu dukkani...cok yanlis yapmis...Allah islah etsin vallahi...
yasi kucuk oldugu icin boyle cahilce davraniyor sanirim :gitme:

canım hiç üzülme ablan ilerde başını taşa çok vuracak,önemli olan sizin maddi manevi hasar almamanız,o yüzden evlerine fazla gitmeyin karşı tarafın ailesiyle yüzgöz olmayın sizi tanıdıkça dedikodunuzu yaparlar,ve ablanıza fazla para harcamayın,nasılsa ilerde boşandıklarında sizin tüm emekleriniz karşı tarafa gidecek,yıllarca ona çalışmış olacaksınız,enişteye para yedirmeyin kısacası

aşk meşk bir yere kadar en gec 3 hadi taş çatlasın 5 sene sonra eve beş parasız geri döner,yada berbat bir psikolojiye sahip olur

allah korusun öyle demeyelim biz yinede inş mutlu olurlar diyelim allah kimsenin yuvasını bozmasın inş ufak tefek sorunlar olmuş çokta büyütmeyin benim çok arkadaşım evlendi arayıp sormayan düğün yapmayanlar oldu ama mutlular sonuçta

Gelin cikariken ben ve kardesim kapi önünde durduk. Herkes 100 euro iste abartma dedi. Sonra adam kardesimin eline para verdi kimeseye gösterme dedi. Benim elimede verdiler. Sonra kardesimin elindekini aldim 5 euro vermisler banada 10 euro. NE BU YA DALGA MI GECIYORSUNUZ dedim sonra zar zor topu topuna 55 euro kopara bildim. Damadin babasyi ayip senin yaptigin dedi ve kapiyi zorla acti.

Aile cok fena kizi bizden sogutup kendilerine cekiyorlar, 55 euroya gelin cikariyorlar. Gelin ciktiktan sonra anca 2-3 dakka halay cektiler ne geldiler ne gittiler

Bizde suc olsa ben derim var diye, ama ben bi hata göremiyorum bizim acimizdan. Biz bohcaya en pahali seyleri aldikta koyduk, adamlar bize 4 euroluk gömlekleri yakistirmislar koymuslar üstünde etiketi bile duruyordu. Böyle aileye daha ne yapilmali bilemedim.

"parayı mevzu yapmışsın,gerek yoktu" denildikten sonra parayla ilgili yazdığı mesajları alıntı yapmadım.ayrıca her soruna değinmeye çalıştık herhalde.. burda objektif olmaya çok yönlü bakmaya çalışıyorum.herkes her yorumumu beğenmek zorunda değil.

almanyanın adetlerini bilemem. yasemin önemli olan para değil ama ablama verilen değere bakın demişsin. ablana verilen değer ne olursa olsun parayla mı ölçülüyor,bunu anlamadım.ayrıca damadın ablana az değer biçim 15euro vermesi ne kadar ayıpsa(öyleymiş) senin "bu ne ya dalga mı geçiyorsunuz" demen de bir o denli ayıp gibigeldi bana. ama tabi hiçbiri damat adayının diğer saygısızlıklarında haklı çıkarmaz.
sanırım yaşın küçük,ablan 19sa sen maxi 18sin zaten. diğer sorunların yanında basit bir adetin devede kulak oldugunu anlarsın ileride..
zaten seni incitici birşey yazmak için yazmadım. arkadaslar para mevzusuna takılanlar olmuş çok fazla diyince,takılma sebebimi açıkladım takılanlardan biri olarak..

Benim anlamadığım, bir sürü onaylamadığınız şey olmuş da sizin anneniz babanız neden hiç tepki vermemiş?
En basitinden adam bi tane imam alıp eve geliyor nikah kıyacağım diye, siz de sesimiz çıkmadı diyorsunuz.
Neden hoop kardeşim bi dur bakalım ne nikahı demediler mesela?
Pek bir sessiz kalmışsınız siz de.

"parayı mevzu yapmışsın,gerek yoktu" denildikten sonra parayla ilgili yazdığı mesajları alıntı yapmadım.ayrıca her soruna değinmeye çalıştık herhalde.. burda objektif olmaya çok yönlü bakmaya çalışıyorum.herkes her yorumumu beğenmek zorunda değil.

almanyanın adetlerini bilemem. yasemin önemli olan para değil ama ablama verilen değere bakın demişsin. ablana verilen değer ne olursa olsun parayla mı ölçülüyor,bunu anlamadım.ayrıca damadın ablana az değer biçim 15euro vermesi ne kadar ayıpsa(öyleymiş) senin "bu ne ya dalga mı geçiyorsunuz" demen de bir o denli ayıp gibigeldi bana. ama tabi hiçbiri damat adayının diğer saygısızlıklarında haklı çıkarmaz.
sanırım yaşın küçük,ablan 19sa sen maxi 18sin zaten. diğer sorunların yanında basit bir adetin devede kulak oldugunu anlarsın ileride..
zaten seni incitici birşey yazmak için yazmadım. arkadaslar para mevzusuna takılanlar olmuş çok fazla diyince,takılma sebebimi açıkladım takılanlardan biri olarak..
canım ben senin ne demek istediğini anladım yerimseniben
ayrıca ilk tanışmada bizdede yemek yapılmaz
canım ablan çok pasif kalmış,ailesi hakkındada çok koz veriyor
ilerde başına kakmazlarsa iyi

insanın kendi ailesi gibi yok kimsede yerini tuttamaz bir ananın babanın ablan başını çokvurur sen merak etme aklı başına gelince anlarsınız.onun da hatasını anladıgını.

Sizin aile olarak maddi durumunuz nedir bilemem ama şayet erkek tarafı gerçekten varlıklıysa ablan bana göre birazda paraya kanmış. Rahat bir hayatı olsun istemiş onun içinde erkek tarafının aileni üzmesine hiç oralı olmamış ama günün birinde kendi annesi, babası ve kardeşinden başka ona koşulsuz şartsız kucak acacak kimse olmadığını anladığında umarım çok geç olmaz kafasını çok duvarlara vurmaz sizler tabiki yine ona kucak açar bağrınıza basarsınız ama o utançla o eve birdaha nasıl girer (ki kimsenin aile mutluluğu bozulmasın umarım hep mutlu olurlar) bilemem.

Allah aşkına affınıza sığınarak soruyorum, şu evden çıkarma parası nedir biri beni aydınlatırsa sevinirim...

Bir nevi başlık parasımı oluyor? Anlamadım?

Allah aşkına affınıza sığınarak soruyorum, şu evden çıkarma parası nedir biri beni aydınlatırsa sevinirim...

Hayir baslik parasi degil. Adet olarak kizin gelin cikacagi kapiyi kardesleri kilitler ve önünde durup kapi acilmiyor der. Erkek tarafida bi miktar harclik verir kardeslere.

Adettir.
Kardeşler kapıyı keser bir miktar para alır.
Damat tarafı da gönüllerini hoş etmek için bizim buralarda (Türkiye'de) en azından 50-100 verirler.
boshayallersmile

Ablan konusunda gerçekten bu kadar yumuşak kaldıysanız size de cidden şaşırıyorum...
Ablan çok tuhaf biriymiş.
Ettiğini bulsun bırakın çeksin.
sositososito

Hani burda da çeyiz sandığı evden çıkmadan biri üstüne oturur ya, harçlık almadan kalkmaz... onun kapılı versiyonu.

peki evlendikten sonraki iletişiminiz nasıl ablanla
bide annen üzülmesin bence ablan hatsını anlayacak ama çok geç olacak ana baba gibisi varmı ya işte ablanın şimdilik gözünü aşk bürümüş ama cicim ayları geçince başlar hatalarını anlamaya ama geç olur

peki evlendikten sonraki iletişiminiz nasıl ablanla
bide annen üzülmesin bence ablan hatsını anlayacak ama çok geç olacak ana baba gibisi varmı ya işte ablanın şimdilik gözünü aşk bürümüş ama cicim ayları geçince başlar hatalarını anlamaya ama geç olur

Cumartesi evlendi aramadi, ben aradim siz nasilsiniz bile demedi.

Simdi cicim aylarını yasıyorlardır canım bır gecsın gorursunuz sızı gormek ıcın nasıl cırpınıyor
ama umarım mutlu olur ve mutluykende sizi arar sorar
ayrılsalar ya da kotu olsalar sızlerde cok uzulursunuz emınım

Cumartesi evlendi aramadi, ben aradim siz nasilsiniz bile demedi.

Öh yani....
:olmaz:
Şu an mutluluğun son evresinde kimseyi görecek hali yok herhalde taze gelinin.
aklinialirimsmile

Back
X