Ablam hakkında birşey öğrendim,ne yapacağımı bilmiyorum

kız gözüyle yazılanları okumuş siz ne diyosunuz yaw :1:

yazılanlarda ilişkiye girdik yatakta şunu yaptık diye yazmışlarmı bunu ben mrk ettim. bir hamilelik şüphesyle bi anda böyle düşünmemek lazım. ben lisede ne olaylar anlatrdı arkadaşlarım duymuştum şahsen benimde sevgilim var ben onun evinde vc ye girdğimde vcyi ıslak menndille iice siliyorum ki adetim geciktiğinde bende çok panikleyip hamilemiyim şüphesine kapıldığım olmuştur. imkansızdr belki ama gençliğimde dinlediğim hikayeler benim kafama yer etmiş napabilirm? insanlara sormadan bi anda böyle paniğe kapılmak yanlş işin altında çok farklı şeyler yatıyor olabilir

Son düzenleme:
zaten aynı evde yaşadıklarını biliyor ve susuyormuşsun. ne yapacaklardı aynı evde hiç düşünmedin mi?
bence bundan sonra da karışma, sadece ablanla konuş arkadaşıyla da değil.
ablanla çok yakınsanız, sorabilirisin sevgilisiyle arasındaki ilişki boyutunu.
aynı evde yaşayan birinin büyük ihtimalle düzenli bir cinsel yaşamı olabilir ve korunmayı da biliyordur.
kardeş olarak sadece düşünceni söyleyebilirsin daha fazlasına karışma bence.

benim kardeşim sağolsun sevgilimle ayrılalım diye bilgisayarımın altını üstüne getirdi zamanında ve bulduğu her şeyi annemlere gösterdi.
buluşmalarımızı haber verdi, fotoğraflarımızı ifşa etti. ne oldu ben sevgilimle evlendim, 5 senedir ancak ayda yılda 2 kelime konuşuyoruz şimdi kardeşimle. zerre kadar güvenmiyorum kendisine.

Doğru bunlar gelenekçi düşünceler.. !
Sevdiğimizle güzel anlar geçirip o anlarda bebek sahibi olmak sonra o bebeği ne yapacağız diye düşünmek çok bireysel..
O bebeği yok etme düşücesi ise çok insani !!

Çok akılcı bir yorum, oldukça yol gösterdi. !
bırsencım aynen katılıyorum. :46::46::46::46:
1 ablanın facesini okuman yanlış heleki sewgilisyle olan konuşmalarını
2. ilişkiye grmiş olduğunu nerden çıkardın?
3.ben zannetmiyorumki ilişkiye girsin öyle olsa yakalanma riski olan facede heleki senin bildiğin şifreyle neden konuşma yapsın telefon denilen bişi var
4. sevgilisi kesinlikle böyle bişeyi kabul etmeyen bir insan olabilir, ablan bu konuda tutucu olabilir
5. aynı evde yaşıyorsa belki aynı wc kullandıkları için adeti gecikince acaba bişimi bulaşmış diye panik yapmış olabilir...
bu bence fazla polyannacı bı yaklasım olmmus.

tatlım bence illa bırıyle konusmam gerek dıyorsan bu kısı ablan olmalı. acık acık soyle. face sıne gırdıgımde tesadufen bunları bunları gordum de. öğrenılırse basına gelebıleceklerı hatırlat kendısıne. (tabı hıc kımse bunları senden ogrenmesın!!!) hamılelık basıte alınabılecek bısey degıl. eger hamıleyse aldırmak zorunda kalıcak. aldırmazsa cocukla ortada kalma rıskı var. ilk bebegın alınması belkıde hayatı boyunca bebek sahıbı olamamasına sebep olabılır. umarım hamıle degıldır. eger hamıle degılse bunları hatırlaması ablanın kafasının dank etmesıni saglayabılır.. ailesi onu okumaya gönderıyor, yaptıkları cok yanlış. hiç tasvip etmiyorum. kınamak gıbı olmasın, benımde kucuck bı kızım var Allah muhafaza... ablanla konusmadan asla kımseyle konusma derım ben. her koyun kendı bacagından asılır. yarın öbur gun basına bısey gelırse ucu sızede dokunucak, sizde uzuluceksınız ya neyse... once ablanla bı konus da onun tavrı ne ona gore de bıseyler soylenebılır belkı yazarsan buraya.

Annesine, babası söyledi diyelim ne olacak ?
Ablayı aldılar okuldan, kapattılar eve, dayak yedi, istemediği bir hayat verdiler ona..
Ne olacak ?
İlişkiye girmemiş olabilecek mi? Geri alınacak mı yaşanılanlar ??
Yoksa evlendirecekler mi çocukla "NAMUS KURTARMAK" adı altında ??
Ablan için endişelenmeni anlarım, ama onun özelini okuman hiç doğru değil.. Kimseyle bir şey konuşmana gerek yok. Hele hele arkadaşıyla. Sevgilisiyle aralarında geçenler ne seni ne de ablanın arkadaşını ilgilendirir. Olan olmuş zaten. Söyleyebileceğin en güzel şey "Abla kendine yakışanı yap, illa yapacağım diyorsan da korun ki üstesinden gelemeyeceğimiz sorunlarla karşılaşma " olur.. Bunun dışında bir yetişkine ne söylersen söyle cevabı "Sanane" olacaktır ve haklıdır da :34:

Kesinlikle her kelimesine katılıyorum. Benim yazacaklarımın aynısı bunlar. Başka da söyleyecek söz bulamıyorum.

Bence hiçbir şey yapma. Ablanla konuşmak dahil. Hiç karışma derim. Yarın bir gün bir sorun olur da ailen öğrenirse "sen biliyordun bize söylemedin" olur. Ya da öğrendiğin için ablanın sana karşı tutumu değişebiir. Bence hiiiç bulaşma sen. Herkesin hayatı kendine.

Doğru bunlar gelenekçi düşünceler.. !
Sevdiğimizle güzel anlar geçirip o anlarda bebek sahibi olmak sonra o bebeği ne yapacağız diye düşünmek çok bireysel..
O bebeği yok etme düşücesi ise çok insani !!

Çok akılcı bir yorum, oldukça yol gösterdi. !

Ben olayın dehşet verici bir boyutta olmadığını belirtmek istedim ayrıca yaptığım yorum bebek sahibi olmakla ilgili herhangi bir düşünce içermiyordu iyice okursan.Arkadaşım sadece konuşmaların içinde "hamile olabilir miyim acaba?" gibi şeyler gördüğünü söylemiş değil mi böyle bir durumun kesinliğinden bahsetmemiş.Ben sadece hali hazırda bin bir türlü korunma yönteminin var olduğu bir çağda, hayatının merkezine koyduğun bir insanla sevgi dolu anlar yaşanabileceğinden bahsediyorum.Hemen vayvaylanıp savunmaya geçmeden önce ne dediğimi anlamaya çalışın.Söylediğim şey herkesin sorumsuzca ilişkiye girip sonra da kürtaj yapması değil bu tabi ki canice bir yaklaşım.Şurada iki alkış almak için konuyu çarpıtıp kahramanlık yapmanın anlamı yok.

herkez ablanla bile konuşma karışma hiç demiş sen ablamla konuşcam diyosun onu korkutmaktan başka bişeyemi yarıcak ben olsam senden nefret ederdim bu terbiyesizliğinden dolayı madem söylenenleri dinlemiceksiniz burda niye konu açıyosunz bukdar insanı boşuna yardım ettirmeye çalışıyosunz:19:

ablan kaç yaşında ? acaba ben onu merak ettim bence hiç karışma sonuçta sen kötü olursun ve ablan sonuçta yetişkin birisi seni ilgilendiren bir durum yok ister yatar ister kalkar ister hamile kalır ister aldırır...babana söyleyince ne olcak?baban ablanı okuldan alıcak ablanın hayatı kayacak...parasız pulsuz bırde namussuz damgası yıyıp oturucak ve hayatı boyunca senden nefret edecek.iyii düşün bence...

iyi de ablanla ne konuşacaksın ki? sen falancayla şöyle mi yaptın, neden yaptın, bir de hamilelik demişsin yazında falan mı diyeceksin.. sana anlatmak isterse zaten anlatırdı. neden sana ÖZELİKLE anlatılmayan bir konuyu konuşacaksın anlamıyorum.. tamam aralarında olan olmuş. ablanın hür kararıdır, e zaman geriye alınamayacağına göre bu olayı kabullenmek zorundasın. kaldı ki senlik bir durum da yok aslında ya neyse...... ablan bir işe kalkıştıysa eksisini artısını göze almıştır çözümü vardır merak etme sen.:34:

ben bursada yaşıyorm ablamda okul yüznden ankara da face şifresini biliyorm face oyunları için hediye kabulü felan arada girerim facesine o sırada sevgilisyle konuşmasını gördm zatn geçen yılın sonuna doğruda aynı evde yaşadıklarını öğrenmiştm bu seferde ilişkiye girdiklerini öğrendm şoktaym ve hamile olabilirmiym felan die konuşmaları vardı ablamın bir arkadaşı ne olup bittiğini biliyormuş onlamı konuşsan ne yapıcm bilmiyorm

Melis bence şöyle yap. Ablanı ara ve durumdan nasıl haberin olduğunu, facebook'a girdiğinde konuşma penceresinin açıkta olduğunu ve yazılanları bilinçli olarak okumadığını söyle. Bu konuda ona her şekilde yardımcı olacağını ve onun yanında olduğunu söyle ona telaşlanmasına gerek olmadığını söyle bu kadar. Bunu gizli saklı tutman kendini kötü hissettirir. Ablanın yanında olmalısın

gerçekten zor bir durum karşılaştığın..Ama aynı evde yaşayıp yaklaşmamaları biraz garip olurdu..Ateşle barut nede olsa :S bence ilk baştan biliyorsan tepkini koymalıydın ablanla konusmalıydın hatta ailene söylemeliydin..Ama duaların ablanla olsun insallah sevgilisi iyi birisidir.Konusmak istiyorsan ablanla konuş.Gerçi o beklemiyordur facede böyle mesajlarına bakacağını yada unutmustur sifresini bildiğini zor durum gercekten:S

Gelenekçi yaklaşımları bir kenara koyun ve bireysel düşünün. Sevdiğiniz bir insanla güzel anlar geçirmenin bence hiçbir sakıncası yoktur o yüzden bu olayı doğal karşılamaya çalışın. Anlamsız ve çağ dışı kurallara bağlılık beraberinde mutsuzluk getirir. Buna gayet doğal ve insani bir olay olarak bakmak lazım diye düşünüyorum :)

Bu doğal, insani olayı aile ile paylaşmakta bir sakınca olmamalı.
Konu sahibine tavsiyem aynıdır: Eğer doğru ise ailenize söyleyin.

İyide o onun ablası yani dış kapının dış mandalı değil ki.İlerde farklı şeyler olsa gene üzülecek olan konu sahibi ve ailesi.İnsan sevdiğini abisini ablasının yanlış bir şey yaptığında korumak,yol göstermek ister.Bence konuşmalı ama artık olan olmuş ablana kızman yada ailene söylemen bir care değil artık.En iyisi yanlış birşey yaptığının farkına varmasını sağlamak ve yardımcı olmak olabilir.

Bu arada ablanız kaç yaşında bende merak ettim.

zor bi durum keşke hiç okumasaymışsınız

siz şimdi ablanızı arayıp uyarsanız bu sadece ablanızla aranızın açılmasına sebep olur diye düşünüyorum.
ailenize söyleseniz ablanızın okulu yarım kalır daha kötü şeyler olur.
bilemedim ne yapmanız gerektiğini.ama kesinlikle arkadaşına veya bi başkasına bahsetmeyin
illa biriyle konuşcam diyorsanz bu ablanız olsun.

herkez ablanla bile konuşma karışma hiç demiş sen ablamla konuşcam diyosun onu korkutmaktan başka bişeyemi yarıcak ben olsam senden nefret ederdim bu terbiyesizliğinden dolayı madem söylenenleri dinlemiceksiniz burda niye konu açıyosunz bukdar insanı boşuna yardım ettirmeye çalışıyosunz:19:

söylenenleri dinliyorm eğer ablam hamileyse ona yardm etmek istiyorm bu yüzden konuşmam gerek kürtaj için parada lazım parası olmayabilir dışarı çıkacak bahanesi olmayabilir bu yüzden ona yardımcı olmak istiyorm

Bence ablanla konusmalisin ama aileye kesinlikle aciklama aciklamak isterse ablan aciklar.

Back
X