• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablam hakkında birşey öğrendim,ne yapacağımı bilmiyorum

ya nedir bu böyle evinden uzakta okuyunca özgürlüğün dibine vurmalar...
madem birlikte oldun bunu kaldırabiliyorsun korunmayı da bilceksin.
kınamak değil benimki sadece birşeyler yaşanıyorsa sonunu da düşüneceksin...
evlenmek desen en az 6 ay alır nişanı düğünü derken.
çocuğun ailesi sormayacak mı ne bu acele diye. sizin aile sormayacak mı nedir bu hız diye.
Allahın verdiği can tabi ama önce bi ablan otursun sevgilisi ile konuşssun napacağız diye
acele arar vermesi gerek yasal sınır 9 hafta kadar sanırım.
ona göre yol alınacak ya evlenecekler ya bebeği aldıracaklar. ablana bunu söyle kesin şekilde konuşsun sevgilisiyle

vay be hemende çözmüşsün olayı
ablanda itiraf etmiş
hadi gözün aydın teyze oluyorsun:27:

Son düzenleme:
ablanızı anlamak mümkün değil ben kaç tane örnek biliyorum bu konuda okulda hayatını yaşa
mezuniyet sonrası herkes kendi yolunaa

ama siz karışmayın onun işine
kendi düşen ağlamaz
bir yolunu bulur hayatına devam eder
sizin ailenize durumu anlatmanız sorunu derinleştirir
çözüme götürmez

Benim ablam olsa karışmamazlık yapmazdım..Ablam yani..Yanlış yapacaksa da onun görmesini sağlardım.Aynı evde kalmalarına karşı çıkardım mesela..Hem sonunda onla birlikte benim ciğerim yanacak..

Benim ablam olsa karışmamazlık yapmazdım..Ablam yani..Yanlış yapacaksa da onun görmesini sağlardım.Aynı evde kalmalarına karşı çıkardım mesela..Hem sonunda onla birlikte benim ciğerim yanacak..

Kesinlikle ya benim kanımdan canımdan kardeşim onun hayatı da her anında ilgilendirir tabiki beni de..Ben de kardeşim Allah muhafaza böyle bir şey yapsa ona müdahale ederdim ister istemez..Ablanla konuşmakla en güzelini yapmışsın..Onu üzmeden ki zaten hassastır şimdi yardımcı olursun tahmin ediyorum ,umarım yanlışlarını farketmesini de sağlayabilirsin bir yandan..

Gelenekçi yaklaşımları bir kenara koyun ve bireysel düşünün. Sevdiğiniz bir insanla güzel anlar geçirmenin bence hiçbir sakıncası yoktur o yüzden bu olayı doğal karşılamaya çalışın. Anlamsız ve çağ dışı kurallara bağlılık beraberinde mutsuzluk getirir. Buna gayet doğal ve insani bir olay olarak bakmak lazım diye düşünüyorum :)

çağ dışı mı? bu ahlaki değerler ne zamandan beri çağdışı olarak ifade edilmeye başlandı. mantıklı düşünülürse de ne kadar olumsuz sonuçlara yol açabileceği pekala kavranabilir. acaba o kişinin ilişkiye girdiği ilk kişi sizmisiniz sizden sonra kimse olmayacak mı? kimse kimseye güvenmemeli bence. siz de ablanızın mesajlarını okumuşssunuz evet okunmaması lazım yapılmaması lazım dı belki . ama buna tepki gösterenler ilişkiye girmek konusunu doğal karşılıyorlar bu ilginçç. siz de ablanızla konuşmalısınız bence

Gidipte başkasına sorma illa birine soracağım diyorsan ablana sor. Ayrıca kimsenin özel hayatı kimseyi ilgilendirmez, soracaksan da sor ama fazla üsteleme ablanı, telaşa düşürme öyle bir durum varsa da yanında ol.:44:

daha dün giriş yapmışsın siteye ilk konu böyle ilgi çekici olmuş. profilinde yüksek lisans yazmışsın ama 20 yaşında olduğunu söylüyosun. ayrıca ablana daha bişey söylemeden sana herşeyi anlattığını söylüyosun. kusura bakmayın kızlar ama dikkatlice bakınca bana gerçek gibi gelmedi.

Katılıyorum. Burada konu açıp, kafasındaki senaryoyu insanlara yutturmaktan zevk alıyor insanlar.

bazı yorumları hiç anlamıyorum, toplum olarak ne hale geldik biz nasıl dogruları yanlısları karıstırır olduk. önce bir büyüğün ile görüş bence, bu annen olabilir- eger hemen babana söylemeyecekse- teyzen kuzenin size destek olacak biri varsa olabilir. eger herkes ortalgı ayaga kaldırır diyorsan kimseye söylemeden ablan ile konus. bu durum gizlenebilecek tolere edilebilecek bişey deilki.. ablan ortada bir bebek ile kaldıgında kim ona nasıl yardımcı olacak.. acele et bişeyler yap ne olur..

Doğru bunlar gelenekçi düşünceler.. !
Sevdiğimizle güzel anlar geçirip o anlarda bebek sahibi olmak sonra o bebeği ne yapacağız diye düşünmek çok bireysel..
O bebeği yok etme düşücesi ise çok insani !!

Çok akılcı bir yorum, oldukça yol gösterdi. !

Bana yapıcak yorum bırakmamışsınız.:46::46::46::46::46:

ablami aradm ona birseyler bildigimi caktrmadn normal konustm ev arkilrn nasil sev iliskn nasl die bana herseyi anlatti hamilymis :(

:( uzucu bır durum...sevgılısıde ogrencı sanırım suan da evlenıyoruz deseler aıleler ızın verdı dıyelım okulun bıtmesını bekleyın derler o zmna kadarda ablanın karnı buyur tek cozum aldırmak galıba maddı olarak gucunuz varmı pekı ?

Madem bir halt yiyor sevgili ablanız korunmasını da öğrensinler sonra hamile kalıp ortalıkta viyaklarak geziyorlar..Şimdi ablanız bu çocuğu aldırıp ortalıkda hiçbirşey olmamış gibi dolanacak öyle mi ? ...Eşek sudan gelinceye kadar güzel bir sopayı haketmiş. hem siz hem ablanız..Aynı evde bir erkekle yaşadıgını öğreniyorsunuz ve sessiz kalıyorsunuz !

Gerekirse alınsın okuldan belliki akli melekeleri okuyup adam olmaya musait değil.

çağ dışı mı? bu ahlaki değerler ne zamandan beri çağdışı olarak ifade edilmeye başlandı. mantıklı düşünülürse de ne kadar olumsuz sonuçlara yol açabileceği pekala kavranabilir. acaba o kişinin ilişkiye girdiği ilk kişi sizmisiniz sizden sonra kimse olmayacak mı? kimse kimseye güvenmemeli bence. siz de ablanızın mesajlarını okumuşssunuz evet okunmaması lazım yapılmaması lazım dı belki . ama buna tepki gösterenler ilişkiye girmek konusunu doğal karşılıyorlar bu ilginçç. siz de ablanızla konuşmalısınız bence

:kkk::46::46::46::46::46::46::kkk:

son zamanlarda gayri meşru ilişkiler doğalmış gibi karşılanıyor
nikah olmadan cinsel birliktelik yaşanması bazılarınca normal görülüyor
kendini evlendiği adama saklayanlar ise gerici gelenekci oluyorlar
bazılarına göre normal görünen bu sapkın ilişkilerin sonunda neden çaresizlik baş gösteriyor?
öyle zamanda yaşıyoruz ki 30 yaşına kadar gelip cinsellik yaşamayan evlenene kadar kendini karısına saklayan erkekleri
yargılıyoruz...
çağdaş olmak ve olmamayı bazılarımız gerçekten tam anlamıyor, kavrayamıyor
neye göre çağdaşlık? neye göre gericilik?

ablasını kınayan arkadaslar kınamayın! kınanan basa gelmeden ölmezmis insan. hata herkes ıcın Allah hatayı ınsanlar ıcın war etmıs kı towbe edılmesı bılınsın. :20:

bence senin derdin ablanın sana bunu anlatmaması onun hayatı neden ne yapmalıyım diye kendine dert ettin anlamadım isterse sana anlatır isterse anlatmaz benim kardeşimle de yediğim içtiğim ayrı gitmezdi her sıkıntımızı da biliriz ama fazlasına da gerek yok sonuçta o sana örnek olduğunu düşünüyor ayrıca mesajlarını okuman hiç de hoş olmayan bir davranış! kardeşim bunu bana yapsa tepkim ne olurdu düşünmek dahi istemiyorum

buraya ablasını yermek için ya da kötülemek için yazmamış aksine onun bu yaptıkları sebebiyle anne babasının ablasını okuldan alacağı korkusuyla, belki daha da kötü olayların meydana gelmemesi için akıl alıp ona göre hareket etmek için yazmış. onun özel hayatı ne kurcalıyorsun ablanın hayatını diyen arkadaşlar bir bayanın ya da erkeğin ailesi katıysa, kuralları varsa, baskıcı bir tavır sergiliyorsa bu tür konularda, o kişinin özel hayatıdır istediğini yaşar, ablan bile olsa seni ilgilendirmez demek çok anlamsız.

tv'lerde her Allah'ın günü bu tür konulardan dolayı namus cinayetleri işleniyor, şiddete maruz kalınıyor, intihar ediliyor.. (bunun artık doğulusu batılısı; eğitimlisi eğitimsizi de, çağdışılığıda kalmadı. ) bu tarz olaylar ve bu olayların sonucunda şiddet eğilimi azalacağına şu dönemler daha da artışta. araştırmalar bunu söylüyor bangır bangır.. bunlar nasıl gözden kaçıpta ''kimseyi ilgilendirmez'' tarzı konuşuluyor hala aklım almıyor.

ne zaman bu sitede böyle konulara rast gelsem herkes batılı ağzıyla derdi olan kişiye akıl veriyor.. herkes böyle düşünüyorsa ve herkesin ailesi bu kadar anlayışlıysa bu konularda; bu korkunç sonuçlar neden hergün tvlerde, gazetelerde, internette, peki. ve neden her zaman bu sitede bu tür konulardan dolayı pişmanlık duyup bir çare arayan insanlar gırla? üzgünüm ama malesef ve malesef ki bizim ülkede bu tür olayları anlayışla karşılayan aileler %10'u bile geçemeyecek kadar az.

anne babayı çevremizi biz seçemiyoruz.. ve dünyaya geldiğimiz çevrenin ve ailenin bu baskıcı tavırlarını, sanki evlatlar namuslarını onlar için taşıyormuş gibi davranmalarını destekliyor muyum? kesinlikle ve katiyen HAYIR!.. ama üzgünüm ki bu tür konulara şiddetle karşı gelen anne babaya ağabeye kardeşe kızının özel hayatıdır karışamazsın demekte çok güç ve malesef anlamsız! :(

konu sahibi arkadaşım sana gelince lütfen sakin ol ve ablanı yargılayıp kızıp bağırmadan yüzyüze konuş. bu işin sonucunun nerelere varabileceğini söyle ona. iyi niyetle yaklaşırsan ve yardım edebileceğini hissettirirsen ona inanıyorum herşeyi adamakıllı anlatır sana. sakin kafayla iyice düşünür herşeyi ve ona göre bir tavır sergiler.. hır gürle, yargılayarak, ailene söyleyeceğini söyleyip tehdit ederek onu sinirlendirmekten ve sana cephe almasından başka birşey elde edemezsin nitekim. Allah'ım yardımcınız olsun. Allah'a emanet olun.

Son düzenleme:
Annesine, babası söyledi diyelim ne olacak ?
Ablayı aldılar okuldan, kapattılar eve, dayak yedi, istemediği bir hayat verdiler ona..
Ne olacak ?
İlişkiye girmemiş olabilecek mi? Geri alınacak mı yaşanılanlar ??
Yoksa evlendirecekler mi çocukla "NAMUS KURTARMAK" adı altında ??
Ablan için endişelenmeni anlarım, ama onun özelini okuman hiç doğru değil.. Kimseyle bir şey konuşmana gerek yok. Hele hele arkadaşıyla. Sevgilisiyle aralarında geçenler ne seni ne de ablanın arkadaşını ilgilendirir. Olan olmuş zaten. Söyleyebileceğin en güzel şey "Abla kendine yakışanı yap, illa yapacağım diyorsan da korun ki üstesinden gelemeyeceğimiz sorunlarla karşılaşma " olur.. Bunun dışında bir yetişkine ne söylersen söyle cevabı "Sanane" olacaktır ve haklıdır da :34:

bu mesaja katılıyorum,ama seni de çok iyi anlıyorum.benim de birkaç yaş büyük bi ablam var,benden önce üniversiteye başka şehre gitti ve gece vakti dışarda olmasına,kalabalık halde normal erkek arkadaşlarının evinde kalmasına falan o kadar bozuluyodum ki...Ama ben de evden ayrılınca,daha normal gelmeye başladı.Göre göre alışıyo insan anormal karşıladığı her olaya.
bu kış da onlara gittiğimde erkek arkadaşıyla tanıştım,beraber yaşamıyolardı ama 7/24 onlardaydı çocuk.Rahatsız olduğumu belli etmemeye çalıştım ben de,ne yapayım,kocaman kız,yanlışı da kendine doğrusu da.
konuya gelecek olursak ablandan önce bir arkadaşıyla konuşursan,o anki psikolojisiyle sana çok kötü saldırabilir.Hele aile en son karışması gereken kişiler,senin bile başın yanar 'başka şehir yasak,ablan gibi mi olucan başımıza' falan der ailen,Allah esirgesin...

Bence kimseye bahsetme bundan..Ne kadar onunda hayati olsa o senin ablan onun icin endiselenmen bence gayet dogal birsey.. Ben senin yerinde olsam ablana bu durumdan haberdar oldugunu söylerdim..Zaten hamilelik gibi bi durum olursada bunu sana söyler bu durumda..

onun erkek arkadasiyla ayni evde yasamasi icinde onu uyar bence yerin kulagi var duyulmaz demesin ögrenilirse hayati yanabilir..

zaten evlilikten önce iliskiye girme durumunu bir ütrlü anliyamiyorum..bu gei kafalilik degil sadece belirli örf adetlerimiz var..tabiki nisanlilikta cogu kisi ne bilim sariliyor öpüyor birbirini sonucta atesle barut yan yana ama büyük konusmak istemiyorumda bence iliskiye girmekte yanlis bisey..

hem belkide evlilik planlari felan vardir simdi ortalili velvelege verme kimseye anlatma ablana söyle yeterli bu..

ama sen bilirsin canim :)

Son düzenleme:
Back
X