• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablam ile anlaşamıyorum

nurbenoule

Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2025
324
122
18
19
Kızlar merhaba
Burada ailem ile sorular soruyorum.
normalde kimseye ailem ile konuları asla anlatmam ama benden yaşça büyük olduğunuz için tecrübeli olanlarınız yada aynı konuları yaşayanlar vardır şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Ablam çok kindar biri benim annem de ablama çok düşkün

Ablam evde olduğu vakit annem çoğunlukla kavga çıkarıyor
Ablam durmadan anneme işte benim hakkımda babama şöyle vursun diyor
Dayak yesin , elinden telefonu alın kaldırın
Diyor.
Ablam da bana karşı bir kini var annem yüzünden
Durmadan bana hakaretler söyler : sen çok aciz bir varlıksın , kimseye hayrın yok durmadan benim hakkımda yalan şeyler söylüyor.

Çoğunlukla kavgalar ev işi hakkında oluyor
Ablam bir bardak kaldırmaz kaldırsa da bu 3 sene unutulmaz ve herkese över annem.

Ben çoğunlukla yemeklere yardım ederim yaparım bulaşık mutfak olarak sorumluluk bende

Ablam küçük yaşta iş yapmaya başlamış 9 sınıfta ev işini bıraktı. Ben yapıyorum 5 senedir oldu asla ev işi yapmıyor

Kızlar şöyle söyleyeyim bu düşkünlük farklı bir boyut annem ablama kızdığı zaman bütün camları kapatır kimse duymasın diye
bende ise bütün camları açar dışarıda bağırır küfür eder herkese de rezil eder

Dün yaşadığım bir olayı anlatayım
Ablam bana gideceğim yerin yanlış saatini söyledi bende hazırlandım mutfakta bulaşık vardı geldiğimde yapacaktım
Annem üzerime yürüdü beni sarstı yemediğim hakaret yoktu
Kızlar dayak yiyordum açıkçası artık yediğim dayaklardan bıktım
Babaya söyleyeyim seni vursun dedi bende
18 yaşındayım bir kez daha o eliniz bana deyerse bu sefer görürsünüz polisi ararım dedim çıktı odadan.
İlk kez kendimi korudum

Bu arada bana yararı çok oldu konuşmamanın
annem ile tekrardan konuşmuyorum
2 haftadır rahatım konuştuğum zaman her gece ağlayarak yatıyorum normalde gece 3 de sinir ile stres ile yatarken
artık 11 de uyuyorum ve telefon süremi çokça da azaltım oldu mesela normalde strese girdiğimde telefon ile 7 saat geçirirken artık sadece 3 saat geçiyor
Diğer zamanlar kendimi geliştirmek için çabalıyorum

Merak ediyorum siz olsanız ablanıza nasıl bir tepki koyardınız

Gerçekten merak ediyorum aranızda böyle bir durum yaşayan varmı

((( Kızlar ben öyle herşeyi kafaya takan biri değilim yani bunlar benim için normal şeyler
Sadece siz olsanız nasıl davranırsınız çok merak ediyorum))))

Peki baba bu olanlardan haberdar mı yani neden sizi babanızla tehdit ediyorlardı ?

ne söyleselerdi babanız size vururdu ya da ne söyleseler babana sizi öldürürdü diye korktunuz da sustunuz bunca zaman

Peki baba bu olanlardan haberdar mı yani neden sizi babanızla tehdit ediyorlardı ?

ne söyleselerdi babanız size vururdu ya da ne söyleseler babana sizi öldürürdü diye korktunuz da sustunuz bunca zaman
Babam dan sadece 1 kez dayak yedim babam annem gibi hakaretler etmez yada öyle şiddet vuran biri değil sadece baskıcı biri
Annem seninle artık ugrasamiyorum diyor
Annem için bir kadın sadece işler ile uğraşması lazım
Asla anne babaya karşı gelmemesi lazım
Kapan dediklerinde kapan
Kalk dediğinde kalk yap dediğinde yap
2 leme olamayack herşeye evet
Asla karşı gelmeyeceksiniz
Dayak yediğinizde haksız olduğunuzda bile susacaksınız
Ses etmeyeceksin onlara sesiz kalmak zorundasın

Açıkçası babana söyleriz dediğinde ufak sorunlar olduğu için sıkıntı yok
Gülerek söyleyin diyorum

Ben annemin bana vurmasindan bıktıgım için 18 yaşındayım dedim polis çağırırım dedim
Yoksa bu evde tek sevdiğim babam oda fedakar diye

Babam dan sadece 1 kez dayak yedim babam annem gibi hakaretler etmez yada öyle şiddet vuran biri değil sadece baskıcı biri
Annem seninle artık ugrasamiyorum diyor
Annem için bir kadın sadece işler ile uğraşması lazım
Asla anne babaya karşı gelmemesi lazım
Kapan dediklerinde kapan
Kalk dediğinde kalk yap dediğinde yap
2 leme olamayack herşeye evet
Asla karşı gelmeyeceksiniz
Dayak yediğinizde haksız olduğunuzda bile susacaksınız
Ses etmeyeceksin onlara sesiz kalmak zorundasın

Açıkçası babana söyleriz dediğinde ufak sorunlar olduğu için sıkıntı yok
Gülerek söyleyin diyorum

Ben annemin bana vurmasindan bıktıgım için 18 yaşındayım dedim polis çağırırım dedim
Yoksa bu evde tek sevdiğim babam oda fedakar diye
O zaman babanıza anlatın tüm bu süreci . Okula devam ediyor musunuz ? Ediyorsanız çok çalışın derslerinize

O zaman babanıza anlatın tüm bu süreci . Okula devam ediyor musunuz ? Ediyorsanız çok çalışın derslerinize
Ayrı evde yaşamıyoruz kendisi de biliyor
Öyle babamla çok samimi biri değilim sadece fedakar diye seviniyorum
Yoksa babam da aynı kafada biri
Annendir döver de sever de
Ben bir ara anneme sana hakimi helal etmiyorum dedim ki gerçekten de etmiyorum
Bu da birnevi işkence hıncını sadece benden çıkarıyorsun dedim

Bana dediği şey eskiden evlatlar gömülüyor muş peygamber devrinde hiçbir çocuk bunu Anna babaya dememiş sen mi diyorsun seni vuruyorum diye mi diyorsun demişti kısaca eski kafalılar

Okul yokmu bıraktınız mi devam edin okumaya Bi meslek sahibi Olun ki bundan sonra kendi hakkınızı savunun kendi ayaklarınızin üstünde durun eski kafalı diyorsun ailene bundan sonrada değişcekleri yok malesef evlat ayrımı yapiyorlar

Okul yokmu bıraktınız mi devam edin okumaya Bi meslek sahibi Olun ki bundan sonra kendi hakkınızı savunun kendi ayaklarınızin üstünde durun eski kafalı diyorsun ailene bundan sonrada değişcekleri yok malesef evlat ayrımı yapiyorlar
Açıktan okuyorum 11 dersim kaldı az kaldı babamdan 3 gün önce büyük bir jest ile Karşılaştım bana seni derslerin bitsin dershaneye göndereceğim dedi tabi annem de inanın şaşırdı kekeledi tuhaf oldu açıkçası hisetim yüzünden belli oluyordu
Evlat ayrımı ciden var her evlata eşit Malesef davranılmıyor

Ayrı evde yaşamıyoruz kendisi de biliyor
Öyle babamla çok samimi biri değilim sadece fedakar diye seviniyorum
Yoksa babam da aynı kafada biri
Annendir döver de sever de
Ben bir ara anneme sana hakimi helal etmiyorum dedim ki gerçekten de etmiyorum
Bu da birnevi işkence hıncını sadece benden çıkarıyorsun dedim

Bana dediği şey eskiden evlatlar gömülüyor muş peygamber devrinde hiçbir çocuk bunu Anna babaya dememiş sen mi diyorsun seni vuruyorum diye mi diyorsun demişti kısaca eski kafalılar
Sakın annenin dediklerine inanma. Biraz bilgisi olsaydı peygamberin çocuklarını nasıl sevdiğini bilirdi. Oh yapmışsın polisle korkutarak

Sakın annenin dediklerine inanma. Biraz bilgisi olsaydı peygamberin çocuklarını nasıl sevdiğini bilirdi. Oh yapmışsın polisle korkutarak
Ben Kur'an'ı mealini okuyan biriyim bilgim var eskiler hakkında kuran hakkında Kuran'da iyi kötü bilmeyenler hayvanlar için bile birçok ayet geçiyor onlara bile eziyetin günah oldugunu söylüyorlar
Bunun yanında aklı olan amaleri olan insanlar için düşünün....
Kuran'da zaten çocuklar için birkaç ayet var çocuklarınızı vurmayın en çokça uyarıyor yüze vurmayın bir de bel tarafa
çokça anne baba yer aldığı için onları es geçiyorlar
Benim ailem din sadece kadın için
mesela namaz kılmaz kuran okumaz ama kapan günah derler haram derler sadece kadınlar üzerine benim çevremde çokça öyle insalar var

Sakın evleneyim kurtulayım gibi bir düşünceye kapılma. Okumana bak, dersini çalış. Bugünler gerçekten geçiyor. Türkiye'de anne babayı sevmek zorundayız gibi bir baskı var. Ama her anne anne değil. O yüzden sen kendi hayatına bak. Demek ki sen kendi hayatını kendi kurmak zorunda olanlardansın. Bunu yapan çok insan var. En çok değeri kendine ver. 🌸

Açıktan okuyorum 11 dersim kaldı az kaldı babamdan 3 gün önce büyük bir jest ile Karşılaştım bana seni derslerin bitsin dershaneye göndereceğim dedi tabi annem de inanın şaşırdı kekeledi tuhaf oldu açıkçası hisetim yüzünden belli oluyordu
Evlat ayrımı ciden var her evlata eşit Malesef davranılmıyor
Çalış derslerine ünicersite kazan. Şehir dışına gidersin, yurtta kalırsın, evden iyidir

Sakın evleneyim kurtulayım gibi bir düşünceye kapılma. Okumana bak, dersini çalış. Bugünler gerçekten geçiyor. Türkiye'de anne babayı sevmek zorundayız gibi bir baskı var. Ama her anne anne değil. O yüzden sen kendi hayatına bak. Demek ki sen kendi hayatını kendi kurmak zorunda olanlardansın. Bunu yapan çok insan var. En çok değeri kendine ver. 🌸
Evleneyim de kurtarayım diye bir zamanım oldu onu da anlatmak isterim o zaman bir anlık o kafada idim :/ 16 yaşımda beni isteyen biri oldu günün sonunda kabul ettim annem yanımda ağladı acındırdı kendini çevremdeki kişilerin benim hakkımda konuştukları konuları söyledi...
Hem o etkenler hem de 7 kişiye hizmet edeceğime gider birine hizmet ederim diye düşündüm
İsteme 18 yaşında olacaktı sadece ad konulacaktı.
Sonra düşündüm çok pişman oldum
O gün halla benim aklımda
Anneme benim hayatım mahvoldu dedim
Bana bizim de hayatımız kötü
Seninkinin bizimkinden üstünlüğü ne
Seninki de hayat benimkide hayat kötü olsa ne olur dedi.
kızlar orda şok oldum o an anladım
Amaçları sadece evden çıkartmaları idi.
Kendimi resmen bitirdim bağırdım çağırdım
İntihar etmeyi bile düşündüm.
Kızlar odun gibi karşı tarafa yaklaştım annem durmadan sen odun gibisin falan diyordu çokça tartıştık
Çok şükür yazın karşı taraf bittirdi olmayacak dediler
8 ay benim için cehennemdi resmen
Baba söylesem bilemiyorum belki bitirdi çoktan
Ama babama da yük olmak istemiyordum
Annem durmadan çirkinligimi yüzüme kusurlarımı yüzüme vuruyordu
Kendimi yük gibi hissediyordum

O gün akılandım evlilik bir çözüm değil tam tersine hayat karartır
Bir daha da asla ailem yanıma gelirse isterse yalvarsin ayaklarımın altına kabul etmeyeceğim bitti
Keşke burdaki cümlelerinizi en başta görseydim 💞

Allah kolaylık versin. Hakkında hayırlısını versin. Annen ile tartışmadan güzel bir dille konuş bakalım anlayacak mi. Ya da gerekirse ağlayarak duygusal konuşabilirsin. Bana neden kötü davranıyorsunuz katlanamıyorum diyebilirsiniz. İmkan varsa bir psikologa gidebilirsiniz. Farklı bir yere okumaya gidebilirsin. Ayrı olunca genelde kıymetli olunuyor.

Kızlar merhaba
normalde kimseye ailem ile konuları asla anlatmam ama benden yaşça büyük olduğunuz için tecrübeli olanlarınız yada aynı konuları yaşayanlar vardır şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Diyor.
Durmadan bana hakaretler söyler : sen çok aciz bir varlıksın , kimseye hayrın yok durmadan benim hakkımda yalan şeyler söylüyor.

Ablam bir bardak kaldırmaz kaldırsa da bu 3 sene unutulmaz ve herkese över annem.

Ben çoğunlukla yemeklere yardım ederim yaparım bulaşık mutfak olarak sorumluluk bende

Ablam küçük yaşta iş yapmaya başlamış 9 sınıfta ev işini bıraktı. Ben yapıyorum 5 senedir oldu asla ev işi yapmıyor

Kızlar şöyle söyleyeyim bu düşkünlük farklı bir boyut annem ablama kızdığı zaman bütün camları kapatır kimse duymasın diye

Ablam bana gideceğim yerin yanlış saatini söyledi bende hazırlandım mutfakta bulaşık vardı geldiğimde yapacaktım
18 yaşındayım bir kez daha o eliniz bana deyerse bu sefer görürsünüz polisi ararım dedim çıktı odadan.
İlk kez kendimi korudum

2 haftadır rahatım konuştuğum zaman her gece ağlayarak yatıyorum normalde gece 3 de sinir ile stres ile yatarken
artık 11 de uyuyorum ve telefon süremi çokça da azaltım oldu mesela normalde strese girdiğimde telefon ile 7 saat geçirirken artık sadece 3 saat geçiyor

((( Kızlar ben öyle herşeyi kafaya takan biri değilim yani bunlar benim için normal şeyler
Annen asla değişmez. Lütfen oku güzel bir meslek sahibi ol çık o evden. Asla meslek sahibi olmadan, kendini güçlü hissetmeden bir erkeğin umuduna kendini bırakma. Bana çok güçlü bir kız imajı verdin ✨🌸

Allah kolaylık versin. Hakkında hayırlısını versin. Annen ile tartışmadan güzel bir dille konuş bakalım anlayacak mi. Ya da gerekirse ağlayarak duygusal konuşabilirsin. Bana neden kötü davranıyorsunuz katlanamıyorum diyebilirsiniz. İmkan varsa bir psikologa gidebilirsiniz. Farklı bir yere okumaya gidebilirsin. Ayrı olunca genelde kıymetli olunuyor.
Ailem ile tartışmadan Malesef konuşamıyoruz
Duygusal bir dil ile anlatım bana dedikleri tek şey filim çekilmiyor kamera yok burda çok filim izlemiş

Canım senin ne yapıp ne edip derslerine çok iyi çalışıp iyi bir meslek sahibi olman lazım
Öyle de insanda heves kalmıyor
Çoğu kişi diyor ders çalışman lazım vb
Doğru ama çok zor artık psikoloji kaldırmıyor insanın
Odaklanma sorunum var aileme söyledim
Tartıştık.
7 kardeşim var günün yarısıni mutfakta geçiriyorum
En kolayı bir kızartma için en az 3 saat mutfaktayım sonra bulaşık...
Bunların yanında dışarıya asla çıkamıyorum arkadaş yok durmadan hakaret şiddet
Kaldıramıyorum çoğu şeyi zorla yapıyorum
Bunların yanında heves kalmıyor
Ev küçük 5 çocuk için hobi de edinemiyorum
Herşeyden soğudum artık
Dedim çalışayım bari evden saatlerce uzak olurum
Annem izin vermiyor diyor çalışırsanız paranın hepsini bize vermek zorundasın
Siz gider parayı harcarsınız
Yarısını kendimiz alırsınız ben çalışıyorum diye
Bundan önce çok diretim mağazada çalışayım diye benimle alay eder gibi oralara gitmeyin sizi fıstık toplamaya göndereyim kafanıza güneş deysin yorgunluğunu anlarsınız dedi bende kalbul etmedim

Öyle de insanda heves kalmıyor
Çoğu kişi diyor ders çalışman lazım vb
Doğru ama çok zor artık psikoloji kaldırmıyor insanın
Odaklanma sorunum var aileme söyledim
Tartıştık.
7 kardeşim var günün yarısıni mutfakta geçiriyorum
En kolayı bir kızartma için en az 3 saat mutfaktayım sonra bulaşık...
Bunların yanında dışarıya asla çıkamıyorum arkadaş yok durmadan hakaret şiddet
Kaldıramıyorum çoğu şeyi zorla yapıyorum
Bunların yanında heves kalmıyor
Ev küçük 5 çocuk için hobi de edinemiyorum
Herşeyden soğudum artık
Dedim çalışayım bari evden saatlerce uzak olurum
Annem izin vermiyor diyor çalışırsanız paranın hepsini bize vermek zorundasın
Siz gider parayı harcarsınız
Yarısını kendimiz alırsınız ben çalışıyorum diye
Bundan önce çok diretim mağazada çalışayım diye benimle alay eder gibi oralara gitmeyin sizi fıstık toplamaya göndereyim kafanıza güneş deysin yorgunluğunu anlarsınız dedi bende kalbul etmedim
Bazılarının ailesi toksik olmuyor hatta tüm imkanlarını da çocuklarının okuması için seferber ediyorlar. Ona rağmen dersleri ciddiye almayan gençler de var. Ama senin durumunda ders çalışmanın çok önemli olduğunu bildiğin için derslerine sıkı çalışman lazım. Toksik aile ortamında olan bir arkadaşım beni kurtaracak olan ders çalışmaktır diyerek kendisini odaya kapatıp bir yıl boyunca ders çalıştı. Sonuç olarak çok güzel bir bölüm okudu ve kendi ekonomik bağımsızlığını kazandı.

Ailen de ev içi sorumlulukların da değişmeyecek. Bunun farkına tam olarak varıp ders çalışmaya başlaman lazım. Derslerine önem vermeyip ev kızı olursan her geçen gün daha da daralırsın

Bazılarının ailesi toksik olmuyor hatta tüm imkanlarını da çocuklarının okuması için seferber ediyorlar. Ona rağmen dersleri ciddiye almayan gençler de var. Ama senin durumunda ders çalışmanın çok önemli olduğunu bildiğin için derslerine sıkı çalışman lazım. Toksik aile ortamında olan bir arkadaşım beni kurtaracak olan ders çalışmaktır diyerek kendisini odaya kapatıp bir yıl boyunca ders çalıştı. Sonuç olarak çok güzel bir bölüm okudu ve kendi ekonomik bağımsızlığını kazandı.

Ailen de ev içi sorumlulukların da değişmeyecek. Bunun farkına tam olarak varıp ders çalışmaya başlaman lazım. Derslerine önem vermeyip ev kızı olursan her geçen gün daha da daralırsın
Şuan tek başıma çalışmam bunun farkındayım
Babam 3 gün önce seni dershaneye yazdıracagım dedi hatta diğer sorulara da yazdım bunu çok sevindim çünkü çoluklu bir evde çalışmak çok zor gerçekten zor hepsi bebek en azından günün 5 saati derslere bakarım
Şuan üzerimde çok fazla yük var herşeyi bıraktım kendime zaman ayiramıyorum akşam yemeği sabah kahvaltısı günde 4 kez yemek harici mutfağa giriyorum
Annem sabah kız kardeşlerimi uyarırken beni de araya sıkıştırdı kimse dershaneye gitmeyecek sadece en büyük ablanızda oldu bir daha yapılamayacak dediler... Annem böyle giderse benim dershaneyi de iptal eder
Bilmiyorum kütüphane gitmek istedim inan bana bizim evde sanki mevlüt var günün her günü bağırıp çağırma her akşam ağrı kesici ile yatıyorum en son doktora gittiğimde çok fazla tüketiyorsun dedi tüketme diye uyardı başka bir ilaç verdi .

Ağır bir dehb var ve bu çok fazla filim izlerken bile odaklanmıyorum bir kişi konuşurken odaklanamıyorum
Aileme bu durumu anlattığımda seni hocaya götürelim dediler... Ders çalışmak ciden cehenem gibi bir durum
1 ay sabahladım sabahladım ders çalışmaktan hiçbir yararı yok odaklanamiyorum

çoğunun farkındayım zaten aile evinde kalırsam ileride bunun iki katını yaşayacağım

Son düzenleme:
Kızlar merhaba

Diyor.

İlk kez kendimi korudum

Üniversite?
Ablan da sen de okumuyor musunuz?
Napıyorsunuz evde boş boş
Birbirinizi yemekten başka

Üniversiteye git kendini kurtar
Tek çıkışın bu
Ama dandik bir üniversitenin dandik bölümüne gitme
Ya da atanamayacağın bir öğretmenlik falan yazma
Sonra ağlarsın

Back
X