- Konu Sahibi dolorincold
-
duyduğum kadarıyla belli bir dönem polislik yapıp daha sonra kurumlar arası geçiş yapıp öğretmenliğe geçiş yapabiliyormuş yakın bir arkadaşım öyle duymuş oda polislik sınavını kazandı kendisi öğretmen polislik yapıp öğretmenliğe geçiş yaparım diyordu..
hımmm Allah pişman ettirmesin hayat çok zor çok şükür bir işi var.... hayırlısı olsun,,,,
merhaba arkadaşlar..
bu kadar şeyın arasında sızlerden fıkır almak ıstedım.. yakın bır arkadasıma anlatıyor gıbı anlatacagım..
kızlar benım ablam ıkı yıldır polis memuru olarak görev yapıyor kucuk bı sehırde.
bende unıversıtede okul oncesı ogretmenlıgı 2. sınıftayım . sımdı gelelım soruna.. ablam polıs olmadan once kpss sınavını da kazanıp 95 almıstı ama ıkı yıl okuyup polıs olmayı sectı ozaman güle oynaya gıttıgı meslegını sımdı bırakacagını soyluyor. sabah annemlerı aramıs dıyor kı neden benım bı ogretmen olmama musaade etmedınız dolorın gıbı... benı ornek gosterıyor .. evde sureklı huzursuz oldum onun yuzunden
cok yoruluyormus hıc tatılı yokmus tatılı olduugunda bıle calısıyormus.. ılerde bı aılesı oldugunda vakıt ayırması zor olurmuş gece cagırırlarmıs bi ömür yapılmazmıs bu meslek.. babam aldı elıne telefonu ne napacaksın dedı bırakın sınawa gıreyım ogretmenlık yazayım dıyor 23 yasında.. aslında ben ona cok yakıstırıyorum cok ama cok guzel bır kız.... ama o ıstemıyor sımdı bırakıp gelemıyor da tazmınatı var cok fazla :S uc yıl daha calısacakmıs hem calısıp hem okuyacakmıs falan falan :26: .. zaten maaşı 2 bın 100 cıvarı sankı ogretmen olsa daha fazla mı alacak anlamıyorum..
amacım onu kucuk dusurmek degıl sadece fıkırlerınızı almak ıstedım..
var mı bu sekılde olan.. :26: :26:
ablanı boşa sıkıştırmayın belli ki çok bunalmış ve işini sevmiyor. bırakın sınava çalışsın girsin kazanması nereden baksan iki yıl hem okuyup hem çalıiacaksa size zaten külfeti yok 4 yıl da öyle, kurumlar arası geçiş çok zor bir olay ama polislikten öğretmenliğe geçemez diye bir şey yok olmadı okul bitince girer kpssye iyi puan alırsA BASAR İSTİFAYI ÖĞRETMEN OLUR. bahsettiğim süreç zaten çok uzun tazminattan zaten kurtulur bu arada sizin izninizi almaya çalışması önemli bir davranış siz de ona kendini garantiye almadan istifa etmemesini söyleyin yeterli. bir iştehuzurun yoksa 5000tl bile alsa azdır
insanın sevmediği bir işe katlanması kadar can sıkıcı birşey yoktur. çok mutsuz olduğuna eminim. 23 yaşında kendi kararlarını verebilecek yaşta. O hem çalışıp hem okumayı göze alıyorsa siz taktir etmelisiniz bence.
bu arada ablanız güzel olduğu için mi polisliğe yakıştırıyorsunuz ben o kısmı pek anlayamadım.
o da aynı sekılde konusuyıor.. sureklı erkeklerle ıc ıce oldugundan rahatsız oldugundan fln bahsedıyor..cnm babam polis,amcam başkomser,diğer amcam komser,
kısaca polis bir aileden geliyorum,ablan çok haklı,herşeyi geç bu mesleğin stresi insanı yer bitirir,
bak babam 15 gündür tek bir gün bile izin kullanamadı..ayrıca polislik öyle bi mesleki,diğer meslekler gibi mesain bitince görevini orda bırakıp sivile geçmiyorsun,sen her daim polissin,evde otururken bir telefonla göreve gidiyosun,bayan için kolay deselerde alakası yok,sürekli erkelerle ve suçlularla aynı ortamda olmanın sıkıntısı zaten başa bela..kaldıki bana göre bayan için en zor meslek..
geçen sene başvurdum bende,ama babam caydırmak için elinden geleni yaptı,neticede vazgeçtim,zamanla bayanlar bu meslekte erkekleşiyolar,ablan çok haklı..onun yaşadıklarını tahmn bile edemezsiniz..
:) bence hiç rahatını bozmasın...sen öğretmen olunca senin çektiklerini görünce haline şükredecektir...
canım 1,75 boyunda beyaz tenlı renklı gozlu.. fiziği cok duzgun.. ben ona sımdı gıydıgı cevık unıformasını cok yakıstırıyorum ama kendısının umrunda degıl onu demeye calısmıstım..
ablan keşke en baştan polisliğe gitmeseymiş.şimdi de bence öğretmen olmadan işinden istifa etmesin
çünkü en zor iş bile işsizlikten iyidir bence
haklısın canım bızde bu sekılde dusunuyoruz zaten ama annemler dıyor kı ne gerek var durduk yere kurulu duzenını bozuyor dıye sıkıştırıyorlar.. gectı gıttı artık sen secımını yaptın kader de razı ol dıyorlar.. ablam zaten ınatcı başına buyruk bırı.. bunları duyunca ıyıce gıcık oluyor.. sıze ne , sızden rıza alanda suc dıye kestırıp atıyor.. :26: olan bızım huzurumuza oluyor nası olsa hanımefendı uzakta.. o bı laf etse annemler burada huzursuz oluyor ..
iyi de anne baba olsalar da bu hayat ablanın, annenlerin huzursuz olacağı bir şey yok bu hesapta, ayrıca ablan çevik kuvvetse buna kurulu düzen denemez ablanın yükü çok ağır, benim babam da polisti yarın ne olacağını nasıl yaşayacağını çok iyi biliyorum, huzurumuz diyeceğine ailenin bu gereksiz çıkışmasını yumuşatman ablanın da senin de yararına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?