Ablam konusunda yardm...

oyademir

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2008
321
1
116
40
İçel Mersin
Benimde ablam konusunda yardıma ihtiyacım var
ben ve küçük ablam birbirimize çok bağlıdık taki ben evlenene kadar ben evlenincede devam etti ama hep kocamı koruyorum sözünden çıkmıyorum diye sorunlar oldu çok önemli değil ama şimdi ben bursa oturuyorum ben bursanın bir ucundayım ablam bir ucunda ama sonuçta aynı şehirdeyiz ablamın görümcesi ve kananası istanbulda oturuyorlar ben şuanki evime taşınalı 7 ay oldu ama 7 ayda sadece 2 kere geldiler evime
ama kendi kaynanasına yani istanbula 2 hafta bir gidiyorlar ve nerdeyse bir hafta kalıyorlar
hatta son 2,5 aydır ben ablamı görmüyorum çünkü ablam bu kadar zamandır istanbulda
şimdi eşim ve ben bir iş kurmak için mersine taşınmayı düşünüyoruz şuanda burda zaten kimsem yok gibi aslında 2 ablam 1 abim var burda ama büyük ablam evimin yolunu bilmez 6 senelik evliliğim boyunca sadece 2 defa geldi bana abimi saymıyorum bile hiç aramaz sormaz ben şimdi mersine taşınacağımı küçük ablama telefonda söyledim ama
bir dünya laf yedim bin bir tane azar işittim
" ne işim varmış orda "
"murat beni orda öldürürmüş ölüm gelirmiş bursaya" (kocamla asla bir sorunum yok aslında ablamında yok)
"bana bir şey olsa kim gelirmiş kim koşar arka çıkarmı"(sanki burda geliyormuşlar gibi)
bunlara benze bin dünya kelime

lütfen bana bir akıl verin ben kesin kararlıyım kısmetse mersine taşınacağız ama ablamı kırmadan onun kavga etmeden küsmeden nasıl ikna edebilirm

bu arada bende ablamda çok agresifizdir yapsal olarak çabul sinirlenir ağzımızdan çıkanı kulağımız duymaz

Hayır yanlış yazmışım ikna demeyelimde kabullenmesini sağlamayı diyelim mersine gitmemi kabullenmesi için ne yapabilirim gibi

niye onların onayımı olması gerekiyor

madem çok kıymetliydin aynı şehirdeyken sahip çoksınlar

aramıycak sormıycak birde üstüne laf sayacak

varmı böyle bişey

çekin gidin bence

kimseyide ikna etmek zorunda değilsiniz

bu ne kopuk bir aile yaşantısı böyle

"insanın doğduğu yer değil, doyduğu yer" dersiniz ablanıza...

ikna etme yada kabullenmesini sağlama gibi bir zorunluluğunuz yok ortada...

Aslında hepiniz haklısınız ama annemizde babamızda yok onlarda kardeştir yada aile kavramı yok ama ben yinede ablamdır diyorum ve kötü olmak istemiyorum ama dediğim gibi ben zaten bu kararı verdim izin almıyorum sadece kımadan bunu kabullenmesini sağlamaya çalışıyorum

bu senin hayatın kimsenin karışmayada hakkıyok kimseyede gitmen gerektiğini kabullendirmek zorunda değilsin toplarsın eşyalarını hadi bana eyvallah der gidersin

ıster Mersin'e gidersiniz, ister Antarktika'ya, kimseye kabullendirmek zorunda değilsiniz.
Hayat sizin hayatınız, hem yanınızda olmayıp hem de hayatınızın akışına müdahale hakkı bulanlara, ablanız, aileniz dahi olsa, söz söyletmeyin bence.

eşinle istediğin yere gidersin,niye bu kadar tepki gösteriyor ki,çok insan var ailesinden uzakta yaşayan,bir şey yapacaksa eşin aynı ilde olsanız da yapar,kendilerini mi düşünüyorlar aceba?

canım ben en çok ablanın neden eşine karşı bu kadar çok tepkili olduğunu anlamadım
eşimle bir sorunum yok diyosun o zaman ablan neden böyle olumsuz düşünüyor ki
ablana kabul ettirmeye gelince bencede senin böyle bir mecburiyetin yok bunun için kimsenin gönlünü etmek zorunda değilsin:1no2:

Ablana noluyo sengözlerimebaksanab
evlendin hayat senin istediğin yere gidersin kocanla

ablanı kırmadan anlatmanın tek yolu
bundan başka çaremiz yok, orda kendimize ekmek bulduk oraya gidicez demek
aileler bu konularda hassas oluyorlar bazen, gitmesek de görmesek de elimizin erişeceği yerde olsun diyebiliyorlar...
bize göre ilginç, ablamlar hafta 8 onlar 9 bizdelerdir çünkü kaydirigubbakcemile3
ama ekmek nerde herkes orda bu devirde malesef... herşey güllük gülistanlık değil...

eşinle hiç bir sorunun olmadığı halde,neden o seni öldürür,ölün gelir buraya die pervasızca bir cümle kuruyo anlayamadım:delphin:
madem aile bağlarına çok önem veriyorsunuz,onun bu durumu kabullenmesi sizin için çok önemli,dinsizin hakkından imanısz gelirzemuszemus
ablanız madem çok sinirli,sizde onun anlıycağı dilden konuşun ve burda bizlere anlattığınız gibi onada anlatın,istanbula kayınvalidesine gittiğini,ama size aynı şehirde oturmanıza rağmen gelmediğini,eskiden çok yakın olduğunuzu ama şimdi uzaklaştığıı vs...:kahve:

cnm konuyla ilgili bişe diemicem de bursa istanbul mersin deyince hemen ilgimi cekti
ben mersinde yasıorum nişanlım bursada we şimdi istanbula tasınıo orda calısıcak artık
yuwamızı orda kurucaz yani
yha kusura bakma bu sehirleri duyunca aklım gitti bi an opuyorumnanaktan:kedi::kedi::kedi:
ama gelin mersine güzel yer yaşanılacak yer en azından bursa gibi hayat sartları zor deil
cnm benim şunu söyliiim burnunun dibinde halini hatrını sormuolarsa ewinin yerini bilmiolarsa bırak boşwer sen onları dinleme sonucta sen ewlisin kocan nereye sen oraya kardeslerinin sözleirnin bi önemi yok karnınızı doyurmuo sahip cıkmıo boşwer tatlım ne olacaksa olsun isterlerse aramasınlar zaten cok da yakın deilmişsiniz

cnm konuyla ilgili bişe diemicem de bursa istanbul mersin deyince hemen ilgimi cekti
ben mersinde yasıorum nişanlım bursada we şimdi istanbula tasınıo orda calısıcak artık
yuwamızı orda kurucaz yani
yha kusura bakma bu sehirleri duyunca aklım gitti bi an opuyorumnanaktan:kedi::kedi::kedi:
ama gelin mersine güzel yer yaşanılacak yer en azından bursa gibi hayat sartları zor deil
cnm benim şunu söyliiim burnunun dibinde halini hatrını sormuolarsa ewinin yerini bilmiolarsa bırak boşwer sen onları dinleme sonucta sen ewlisin kocan nereye sen oraya kardeslerinin sözleirnin bi önemi yok karnınızı doyurmuo sahip cıkmıo boşwer tatlım ne olacaksa olsun isterlerse aramasınlar zaten cok da yakın deilmişsiniz

Aslında bu günden itibaren hiç umrumda değil ne dediği ne yaptığı çünkü beni 2 aydan fazla zamandır görmüyor ben o kırılmasın diye günlerdir kafayı yiyorum zatene 4 gün önce telefonda tartıştık bana gelmiyorsun ama her hafta istanbullara gidiyorsun diye
bugün ablam aradı hadi çarşıya gel bizde çıkıyoruz görüşelim biz hafta sonu istanbula gidiyoruz dedi bende işim var ramazan temizliği yapıyorum gelemem dedim sen bilirsin dedi azcık sinirlendi ama ben daha çok delirdim

Bu arada şimdiden Allah kavuştursun Evet bir kaç sene önce mersine eşimin akrabalarına gitmiştik ziyarete çok muhteşem yerler ben zaten sıcak ortamları çok severim orasıda tam hayalimdeki gibi sıcacık yer birde mersinde en büyük isteğim mezitlide oturmak oraya bayıldım hatta bazen netten mezitlide kiralık dairelere bakıyorum ve şuanda oturduğum evden nefret ediyorum hem çok büyük evler hem manzara alabildiğine deniz hemde acayip ucuz
a.s.

anne-baba yok yazmışsın...ablanlar ve abin onların eksikliğini gidermek için en ufak bi çaba harcamamışlar..herkes kendi hayatına bakmış..o zaman senin hala onları düşünmene gerek yok..yakınındayken evine bile gelmeyen insanların senin nereye taşınacağına müdehale etmeyede hakkı yok

Bi laf söyler hep büyükleirmiz. Anam öldüm dayim yok benim orda payim yok. Kardes candir kan katar insana. ama bazisida vardir kanini emer. Benimde 1 tane ablam var ayni sehirdeyiz 20 dakikalik evlerimiz. 1,5 senedir evliyim. Esimi ve beni maddi manevi kullanmaya calistigi icin, esimi kucumsedigi icin ve daha birsuru bana yaptiklari adini bile anmiyorum. ANMAMDA. Benim artik bir ailem var.. Bu kadar hayatini kontrol etmelerine yada yorum yapmalarina izin verme, herkez haddini bilmeli bence. Bir sure sonra ablan konusundaki bu hassasiyetin esinide rahatsiz edebilir. Herkez yuvasinda rahatken sen onun aklina uyarsan eger sana bisey oldugunda hicbiri umursamaz. Bu devirde herkez kendine bakiyor. küste olma ama agirliginida koy derim ben. Seni genede yanlis yönlendirmek istemem. kardes destek oluyorsa kardestir. yoksa böylesini komsuda yapar. :34:

Back
X