Ablam küçük bebeginde gaz var ne yapsa gecmiyor 1 aylik oldu gecmedi ne yapabiliriz

Defneyilmaz34

Kimse sorunlarimla alay gecmesin Allah bu
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2022
191
25
13
Ablam çok zorluk çekiyor 3 tane evladı var biri yeni 1re gitmeye başladı öbürü dört yaşında daha 1 aylık bebeği var ama bebegi yeğenimin çok gazi var çok ağlıyor elimizden fazlasını yaptık çare bulamadık bunun çaresi varmi

Kolik bebek olabilir. Masaj ve gaz için damla öneriyor doktorlar. Genel olarak 4-5 aylık olunca geçiyor. Yinede bir doktora sorup görüş almak en sağlıklı olan farklı bir rahatsızlık olabilir.

İki çocuk daha büyütmüş bir anne burada yazan yöntemlerin hemen hemen hepsini zaten biliyordur ve uygulamıştır diye düşünüyorum. Doktor ne diyor bu duruma?

Kolik bebek olabilir. Masaj ve gaz için damla öneriyor doktorlar. Genel olarak 4-5 aylık olunca geçiyor. Yinede bir doktora sorup görüş almak en sağlıklı olan farklı bir rahatsızlık olabilir.
Valla böbreklerin bir hastalık çıkmış doğuştan ama Gazla alakası varmi onu bilemem

Ablam çok zorluk çekiyor 3 tane evladı var biri yeni 1re gitmeye başladı öbürü dört yaşında daha 1 aylık bebeği var ama bebegi yeğenimin çok gazi var çok ağlıyor elimizden fazlasını yaptık çare bulamadık bunun çaresi varmi
Mune Mune bu konu anne bebek sagligi katagörisine yakışır sankim

Bunu çocuğumu büyütürken kısmına yazarsanız daha çok kişi dönebilir

Hayır yok bir yere kadar rahatlatabilirsiniz ama bebek büyümeden bagirsak gelişmeden tamamen geçmiyor

Yeni doğan bebekler konusunda uzman olan bir bir doktora mı götürdünüz?
Büyük kapsamlı bir hastaneye mi gittiniz ?
Sağlık ocağı doktoru veya acil servisi çocuk doktoru mu muayene etti?

Benimde bebeğim öyleydi tam dört aylık oldu şimdi bir haftadır geçmişm ne yapsam fayda olmdi sadece karnına yün bişey sardigim.zaman az oldu ağlaması

Götürdü zaten fayda etmedi onuda biliyoruz ne değişik insanlar var

Tekrar götürsün. Farklı bir doktora giderek 2. bir görüş alabilir. Aynı doktora gidiyorsa da ; bebeğinin durumunda olumlu bir değişiklik olmadığını söyleyip yeniden muayene ettirebilir.

1 aylık bebek için birisi olmadık bir tavsiye verse veya doktora gitmeye geç kalınsa kim alır bu vebali ?

Merhaba, kendi bebegimden ve etrafimdaki bebeklerden gözlemledigim kadariyla bu tür bir gaz sancisinin temelde iki nedeni var. Birincisi anne sütü disinda verilen mama. Ben de yaklasik ilk 40 gün ek mama vermek durumunda kalmistim. Bebegim kipkirmizi kasilarak uyaniyordu uykudan ve gün icerisinde gaz ve kaka yapmaya calisirken cok zorluk cekiyordu. 40indan sonra mamayi biraktim ve sadece anne sütüyle beslemeye basladim. Bir hafta 10 gün sonra tamamen normale döndü cok sükür, kasilmalar kizarmalar kalmadi, sadece bazen fazla ikinabiliyor o da cok normal. Ikinci sebep özellikle cok aglayan bebeklerde asinin yan etkisi olabiliyormus kolik. Bununla nasil bas edebileceginizr dair arastirma yapabilirsiniz belki. Umarim en kisa zamanda bir cözüm bulabilirsiniz.

Maalesef. Gazin bence caresi yok. En azindan ben bulamadim. Damlalar var onlardan kullandik. Kiraz cekirdegi yastigi sardik. Masaj yaptik. Banyoda ilik suya soktuk vs belki hepsini ayni zamanda surekli yapinca faydasi olmustur ama hic ‘ aaaa bugun biseyi yok demedim’ hep vardi. Ben sutu biraktim paketli gida kestim. Soguk yiyip icmedim. Sadece anne autu aldi. 3. Ay bitti ve gercekten bir mucize oldu.
Cunku surekli karin ustu calistirdik. Oyunlar oynattim. Her firsatta karninin ustuje koydum. Simdi bile koyunca hemen zortlatiyor:) 5 aylik oldu. Rabbim kimseye vermesin. Cok zor dert cok:((( demem o ki bol bol karin ustu zaman. Cocuk bir haftalikken bile yapilabiliyor. Videolar izleyip onu yaptirsin cocuga( eger zatenyapmadiysa).

İlk cocugum 6 aya kadar kolikti fitil vermişlerdi zeytinyağlı o kısmen iyi gelmisti, birde ben kol üzerine karnı gelecek sekilde yatırıp hafif hafif kolumu asagı yukarı oynatıyordum videoları var .. en son fön sesi uyutmuştu bütün gece dinliyorduk.. bu sekilde 6 ay sürdü maalesef kolik oldugundan eminseniz

Back
X