ABLAM ve ANNEM

Ya ben gercekten anlamıyorum ‘yok altına deger verme,yok boyle seylere deger verme’ diyenleri.. york düşesisiniz herhalde.. örf adet geleneklerimiz var teyze olmus takıversin bi zahmet bişeyler. Insana deger vermemek bu. Annen sana ayakkabı bılmemne al derken deseydın keske,sen farkında mısın ablam dogumuma bırsey takmadı diye.. yolunacak kaz mı goruyor senı aılen acaba? Yurtdısında fılan mı ysıyorsun?

Aynen benm de universite okuyan kizkardesim dogumgununde gitmis pahali oyuncaklaf almis 3 tane,1 de cici takimi... Naptin sen dedim cok para vermissndir, valla biriktirdim parca parca aldim hepsini bi anda almadim korkma falan dedi .. annemgil de ayri aldilar mesela onun hediyelerj ayriydi.. yani seven isteyen biriktirir dusunur onceden yapar koyar bi kenara.. 1tane bisey alsin 3ayda 5er lira koyup 15tl.ye alsin mesela istese alabilirdi heralde ablasi .. :/ para istemesi cok sacma bence de ne alaka ya!

hediyeleşmek ne zamandan beri kötü birşey ben anlamadım sevginin degeri değil ama düşünmek değer vermenin ölçüsüdür bence olmasada olur dediğiniz yer vardır ama beklediğiniz abla ya insan bir çorap alır ya da hiç mi heves etmez yeğenine...ilk gittiğim eve bebek görmeye hasta ziyaretine boş gidilmez bende gitmedim çok şükür o an gücüm neye yetiyorsa aldım belki karşıdaki beklemez ama görünce sevinir kullanırken beni hatırlar hediyeleşmenin maksadı bu değil midir haklısın bence helede durumu varken...zaten durumu olmasa lafını bile yapmazsın kimsede yapmaz ablan ayıp etmiş...

benim rkek kardesim bile birsey almaya calıstı ki calısmıyor. tKılmayın diyenler kendileri takılmasın ama takılınılacak birsey.

kendinizi yoldurmayın o tarafa annen acıkca istiyor demkk önceden cok vermissin . ablanada para felan verme bir saha kendini cek annenede aöyle ablanın tavrını

Valla ben de dugunume kadar sekerim takma bunlari, tadini cikart derdim ama
Dugunumde çokk yakin bi arkadasimin zarfindan (2 yildir aktif calisan, ailesiyle yasayan bekar bir arkadas) cikan 20 lirayi gorunce anladim tam olarak ne oldugunu. Hic takmamis olsa aklima gelmezdi ama boyle yapinca gonul olarak cok kirildim. Esime caktirmamak icin cok ugrastim. Hatta kirildigim icin kendime kizip daha sık görusmeye calistim ama olmuyormus.

O yuzden birkac aylik bi gelin olarak sizi anliyorum konu sahibi.
Keske annenize gereken cevabi verseydiniz.

Valla yeğenlerimden 1 saat uzaklıktayım. Küçük bebeğim var hava soğuk, çok sık gidip gelemiyoruz. Yılbaşında 3 yeğenime mont ve bot alıp yolladım hediye paketinde. Bir de anneme ufak bir meblağ verdim bununla da pasta al ver ellerine dedim. Çok sevinmişler.

Ben hala, teyze vs den hiçbi şey görmedim. Düşünüyorum şimdi bana böyle hediyeler alan bir halam olsa ne çok mutlu olurdum. Bir çocuğun gönlünü kazanmak gibisi var mı? Yurtdışında yaşayıp, çocukları sevindirmemek olur mu?
Yani ablanıza gelene kadar ben sizi daha soğuk buldum. Belki de sizin tutumunuz yüzünden böyle davrandı, bilinmez.

Kayinvalidenizin ablan ne aldi diye sormasi, ablanizin bisey almamasindan daha garip bence

Soranların ağzının payını verceksiniz. Kimin ne haddine çok ayıp ya..

Aileniz de bi garip annenizin ablanızın istekleri falan.. ama siz tatilim iyi geçti eşimin ikiyüzlülüğü haricinde demişsiniz. Adam konuda pek geçmiyo ama geri kalan her şey fıss..

Valla ben olsam ben de beklerdim. Çorap bile olsa. Haklı buldum sizi. Durumu olmasa insan anlar tabi halden.

Günaydın kızlar bi kaç kişi sen niye birşey almadin demis kizlar ben boya seti aldım eldiven kalem falan aldım küçükte olsa aldım ablama bir şeyler aldım çünkü durumum ona yetti bu arada gidip ucuzlarınıza değil kaliteli olanlarını sectim aldim annemde ayakkabı elbise falan birdahakine al gel dedi eşim para verdi başka ne yapayim ne yapabilirdim

Yurt dışından geldiğiniz için aileniz yüksek bir beklenti içerisindeler.Surekli kaldığınız ülkede ki imkanlardan,şuraya gittik buraya gittiklerden bahsetmeyin.Sizin de hediyelesme olayina çok kafa yordugunuzu düşünüyorum (geçmiş konulariniza baktım).Annenize " ben kimden ne gördüm de ,benden ne bekleniyor" diyerek bu konuyu kapatin

sadece sizden bekleniyor hediye ... siz isteyince mi sorun oluyor ? ben kimseye pek hediye almam ama alirsam karsiligini beklemem ... cevremdekilerde huyumu bilir ... cevremdede duyuyorum kim ne getirdi diye konusuyorlar... hediye sanki borc gibi oluyor dogum gunleri de oyle ...kutlamayinca ben onunkini kutlamistim deyip laf soyluyorlar o yuzden ben hic bulasmiyorum kafam rahat...

Hangi ülkede yasiyorsun bilmiyorum ama yurtdisindasin sanirim. Malesef tr de yasayan akrabalarda genelde oluyor bu hediye beklentisi para beklentisi. Bide ne alirsan al zatem memnun edemiyorsun

Bu arada ablanin yaptigi cok büyük bi terbiyesizlik anneninde öyle. Ufakda olsa biseyler almalari sart bence. Senin yerinde olsam acik acik derdim bundan sonra tek bir cöp bile getirmem diye.

Kv nizin böyle bir şey sorması bence daha ayıp ama siz şimdi örf adet falan dersiniz. Neyse..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…