- 28 Kasım 2020
- 1.005
- 1.788
- 83
- Konu Sahibi Aslindasinirlibiridegilim
Allah çocuk sahibi olmak isteyen herkese versin çocuk
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bi psikologtan yardım alması çok iyi olur en azından kafası rahat olurArkadaşlar merhabalar,
Hemen konuya gireyim; ablam çocuk sahibi olmak istiyor. 6- 7 aydır deneyip hala hamile kalamadığı için kendini psikolojik olarak yiyip bitiren biri haline geldi. Ne iş yerinde adam akıllı kendisini işlerine verebiliyor, ne ev yaşamına ne de sosyal hayatına eskisi gibi devam edebiliyor. Ne zaman konuşsam veya ne zaman görsem hamilelikle ilgili konuşuyor, hamilelikle ilgili araştırmalar yapıyor. Durmadan. Rüyalarında bile kür hazırlarken görüyormuş kendisini.
Bir de bu durumu kabullenememe durumu var son zamanlarda. Örneğin, geçen hafta regli geç kaldığı için 2 tane gebelik testi almış eczaneden. (Markası: predictor early) 5 gün arayla uygulamış ancak ikisi de negatif. Ama şu an bu testin adetten önce uygulanması gereken bir test olduğunu ve kendisi adet gecikmesinden sonra uyguladığı için negatif sonuç verdiğini yani hala hamile olma ihtimali olduğunu düşünmek istiyor. Çünkü predictor express diye bir test daha varmış, asıl o adet gecikmesinden sonra uygulanıyormuş. Ben geçen hafta forumda ilgili başlığa bu tip bir soru sordum öğrenmek için ve internetten bu testlerin broşürlerini de indirdim ama asla böyle bir bilgiye ulaşamadım. Early olan test daha hassas olduğu için daha erken tespit edebiliyormuş, express olan da adet gecikmesinden sonra ve 1 dk içinde sonuç veriyormuş. Aralarındaki tek fark bu gibi duruyor. Ama ablamı buna ikna edemiyorum. "Madem içinde hala şüphe var, express alalım ordan da bakalım sonuca" diyorum ya da "gel bir gün öğle aranda buluşup hastaneye gidelim kan testi yaptıralım içimiz rahat etsin" diyorum. Ama içten içe negatif çıkacağını bildiği için iki seçeneğe de yanaşmıyor. Durup dururken "hamile olabilirim" umudu taşımasına üzülüyorum. Bir de, testler konusunda acaba ben mi yanlış anlayıp yanlış yönlendiriyorum diye vicdan da yapmaya başladım çünkü "bak kaaaç gün geçti hala regl olmadım" dedi az önce. Early gebelik testi cidden sadece adet öncesi mi yapılınca doğru sonuç veriyor, bileniniz var mı? Ayrıca böyle 'hamile kalmak isteyip kalamama' durumlarında insanların bu tarz bir psikolojiye bürünmesi, mantığı bir kenara bırakıp umudunu kaybetmek istememesi normal midir? Kendi haline mi bırakmalıyım ablamı? Yapabileceğim bir şey var mı sizce ablam için?
Şimdiden tesekkür ediyor ve iyi günler diliyorum hepinize.
Tüp bebek merkezinden önce iyi bir kadin doğum uzmanina gidip problemi anlaması daha sağliklı.. Belki sebepsiz kaygı yüzünden bu durumda.Ben kan testi ve psikolog için öneriler veriyorum ama tüp bebek merkezini de hemen önereceğim kendisine. Çok çok sağolun![]()
ablan tamamen kontrolden çıkmış durumda yokuş aşağı frenleri patlamış koşuyor farkında mısınız? Acil psikiyatr desteği tavsiye ediyorum bebekten önce. Bebek bu stresle tutmaz ki hiç sorunları olmasa da, tuttu diyelim kayıpla sonuçlanırsa hali ne olacak kendini balkonlardan mı atacak? Gebelik testinden önce psikiyatrik destek tavsiye edin ablanıza
Ablanin bunu senin ile paylaşmasi bile yanliş. Bilmek zorundamisin korumasiz seviştiklerini? Hadi yillarca olur anlarimda, daha 6 ay olmuş yahu. Bunun yumurtlama test takibi var, doktorlarda hormon testi,.. ne bilim nesi var.
Şimdi bu kadar strese girse, hamilelikte hiç çekilmez. Stress bebeği anne karninda bile etkiler. Ablan konuyu açtiğinda, sen kapat. Kendi başina çözsün.
Burda erkek herşeyi kardeşine anlatsa, topa tutardik. Ablan çok yanliş yolda.
Allah çocuk sahibi olmak isteyen herkese versin çocuk
Bi psikologtan yardım alması çok iyi olur en azından kafası rahat olur
Early testi ne zaman yapsanız sonuç verir , ben de hamileliklerimi bu testle öğrendim ve adet gecikmem olunca yaptım , ablaniz psikologla gitsin acilen , bu kadar takıntılı olursa zaten hamile kalması imkansiz
Tüp bebek merkezinden önce iyi bir kadin doğum uzmanina gidip problemi anlaması daha sağliklı.. Belki sebepsiz kaygı yüzünden bu durumda.
6 ay tup bebek icin cooook erken bir sure. Once normal bir kadin dogumcuya gitsin. Belki basit bir hormon sorunu vardir duzeltilir. Yada sadece stresten olmuyordur. Ama paraci bir tup bebek merkezinin eline duserse durduk yere 30 bin civari parasi gider belki daha fazla.Ben kan testi ve psikolog için öneriler veriyorum ama tüp bebek merkezini de hemen önereceğim kendisine. Çok çok sağolun![]()
Oy oyy, ne paralar... Çok teşekkür ederim bilgi için6 ay tup bebek icin cooook erken bir sure. Once normal bir kadin dogumcuya gitsin. Belki basit bir hormon sorunu vardir duzeltilir. Yada sadece stresten olmuyordur. Ama paraci bir tup bebek merkezinin eline duserse durduk yere 30 bin civari parasi gider belki daha fazla.
Hamile kalamamak için herseyi yapiyormus. Bence kan testi en net bilgiyi veren.Arkadaşlar merhabalar,
Hemen konuya gireyim; ablam çocuk sahibi olmak istiyor. 6- 7 aydır deneyip hala hamile kalamadığı için kendini psikolojik olarak yiyip bitiren biri haline geldi. Ne iş yerinde adam akıllı kendisini işlerine verebiliyor, ne ev yaşamına ne de sosyal hayatına eskisi gibi devam edebiliyor. Ne zaman konuşsam veya ne zaman görsem hamilelikle ilgili konuşuyor, hamilelikle ilgili araştırmalar yapıyor. Durmadan. Rüyalarında bile kür hazırlarken görüyormuş kendisini.
Bir de bu durumu kabullenememe durumu var son zamanlarda. Örneğin, geçen hafta regli geç kaldığı için 2 tane gebelik testi almış eczaneden. (Markası: predictor early) 5 gün arayla uygulamış ancak ikisi de negatif. Ama şu an bu testin adetten önce uygulanması gereken bir test olduğunu ve kendisi adet gecikmesinden sonra uyguladığı için negatif sonuç verdiğini yani hala hamile olma ihtimali olduğunu düşünmek istiyor. Çünkü predictor express diye bir test daha varmış, asıl o adet gecikmesinden sonra uygulanıyormuş. Ben geçen hafta forumda ilgili başlığa bu tip bir soru sordum öğrenmek için ve internetten bu testlerin broşürlerini de indirdim ama asla böyle bir bilgiye ulaşamadım. Early olan test daha hassas olduğu için daha erken tespit edebiliyormuş, express olan da adet gecikmesinden sonra ve 1 dk içinde sonuç veriyormuş. Aralarındaki tek fark bu gibi duruyor. Ama ablamı buna ikna edemiyorum. "Madem içinde hala şüphe var, express alalım ordan da bakalım sonuca" diyorum ya da "gel bir gün öğle aranda buluşup hastaneye gidelim kan testi yaptıralım içimiz rahat etsin" diyorum. Ama içten içe negatif çıkacağını bildiği için iki seçeneğe de yanaşmıyor. Durup dururken "hamile olabilirim" umudu taşımasına üzülüyorum. Bir de, testler konusunda acaba ben mi yanlış anlayıp yanlış yönlendiriyorum diye vicdan da yapmaya başladım çünkü "bak kaaaç gün geçti hala regl olmadım" dedi az önce. Early gebelik testi cidden sadece adet öncesi mi yapılınca doğru sonuç veriyor, bileniniz var mı? Ayrıca böyle 'hamile kalmak isteyip kalamama' durumlarında insanların bu tarz bir psikolojiye bürünmesi, mantığı bir kenara bırakıp umudunu kaybetmek istememesi normal midir? Kendi haline mi bırakmalıyım ablamı? Yapabileceğim bir şey var mı sizce ablam için?
Kardeşiyle paylaşmasının neyi yanlış sizce? Ablası bebek istiyor, sıradan bir yatak sohbeti yapmıyor ki. Pozisyondan bahsetmiş gibi davranmışsınız resmen.Ablanin bunu senin ile paylaşmasi bile yanliş. Bilmek zorundamisin korumasiz seviştiklerini? Hadi yillarca olur anlarimda, daha 6 ay olmuş yahu. Bunun yumurtlama test takibi var, doktorlarda hormon testi,.. ne bilim nesi var.
Şimdi bu kadar strese girse, hamilelikte hiç çekilmez. Stress bebeği anne karninda bile etkiler. Ablan konuyu açtiğinda, sen kapat. Kendi başina çözsün.
Burda erkek herşeyi kardeşine anlatsa, topa tutardik. Ablan çok yanliş yolda.
A Aslindasinirlibiridegilim ablanızın başka bir sıkıntısı var da bunu göz ardı etmek için kendini bebeğe mi kanalize ediyor şu an? Bu derece ısrar pek sağlıklı değil açıkçası. Evvelden beri bebek hayali var mıydı? Olabildiğince sakin kalmasını tembihleyin bence. Stres de olumsuz etkiliyor gebeliği. Gebeliklerin bir kısmı adetle birlikte son bulduğundan erken testte olumlu bir sonuç alsa bile sonradan adet olursa hüsrana uğrayabilir. O sebeple adet gecikmesinden sonra test yapması daha uygun olur. Gönlünce olsun umarım.
Ablan bu psikolojiyle en ileri tedavileri de gorse hamile kalamaz. Hamile kalmanin önündeki en buyuk engel hamile kalamama korkusu, stresi
Aralik ayinda kur yükselmeden once bu rakama yaptirdim ben tup bebegi. Ilaclar hep dolar bazli simdiki rakami dusunmek bile istemiyorum.Oy oyy, ne paralar... Çok teşekkür ederim bilgi için![]()
Bende aynı durumdayım 3 yıllık evliyim son bir yıldır bu durumdayım predictor early 6 gün öncesine kadar %99 doğru sonuç veriyor yazıyor üzerinde. ama ben daha önce adetten bir gün önce yaptım çift çizgi çıktı mutluluktan uçtum ama ertesi gün adet oldum .. düşük mü yaptım diye psikolojim bozuldu. sonrasında yine başka bi ay dayanamadım adetimden 2 gün önce yaptım yine pozitif çıktı koşa koşa hastahaneye gittim kan testi verdim ama negatifti sonuç. kendi kendime söz verdim bir daha bu teste güvenip almayacağım diye. bu ay içimde garip bir hamileymişim hissi var ( gerçi her ay varda bendeki de bahaneArkadaşlar merhabalar,
Aralik ayinda kur yükselmeden once bu rakama yaptirdim ben tup bebegi. Ilaclar hep dolar bazli simdiki rakami dusunmek bile istemiyorum.
Bende aynı durumdayım 3 yıllık evliyim son bir yıldır bu durumdayım predictor early 6 gün öncesine kadar %99 doğru sonuç veriyor yazıyor üzerinde. ama ben daha önce adetten bi önce yaptım çift çizgi çıktı mutluluktan uçtum ama ertesi gün adet oldum .. düşük mü yaptım diye psikolojim bozuldu. sonrasında yine başa bi ay dayanamadım adetimden 2 gün önce yaptım yine pozitif çıktı koşa koşa hastahaneye gittim kan testi verdim ama negatifti sonuç. kendi kendime söz verdim bir daha bu teste güvenip almayacağım diye. bu ay içimde garip bir hamileymişim hissi var ( gerçi her ay varda bendeki de bahane) adetime 3 gün kala yine predictor early aldım sonuç yine pozitif artık mutlu bile olamıyorum . şuan adetime 2 gün var umarım bu sefer doğru sonuç vermiştir diye dua ediyorum . ablanız içinde yorumum bu teste güvenmesin çünkü pozitif görünce insanın psikolojisi bozuluyor gidip kan tahlil versin ( predictor early 65 TL kan tahlil bura özel hastahanede 50 TL ) dilerim en kısa zamanda çocuğunu kucağına alır ablanız
Ablanın yaşadığı çok zor birşey; isteyip de aylarca sonuç alamama. Kocası ile birlikte kontrolden geçsinler, her ikisinde de sorun yoksa 1 sene sonunda hala gebe kalmadıysa tedaviye başlanır. Bu stresle çok zor
Predictor erken gebelik testi adetime 5 6 gün varken pozitif çıkmıştı. İki gebeliğimi de erken testlerle regl öncesi öğrendim. Öyle mi böyle mi diye çok kafaya takmasın. Yapı olarak ben de kafaya koyduğum şey olsun isterim mükemmeliyetçi ve sabırsız biriyim. Ama bazı şeyler bizim planladığımız gibi gitmiyor her zaman. Bebek sahibi olmak da öyle. Bunu bizzat deneyimledim, ilk bebeğimi kaybettiğimde kendimi de çok sorguladım çok isyan ettim. Biraz tevekkül şart bu işlerde....
Merhaba, doktorlar beklenen regl tarihi bir hafta geçmedikçe gebelik testi yaptırılmasını önermiyorlar çünkü bir kaç gün içerisinde kendiliğinden adetle atılan sağlıksız gebelik teste baktıgınızda düşük mü yaptım psikolojisine sokuyor sizi. Regl sonrasını beklerseniz daha sağlıklı gebelik olduğunda öğrenmiş olursunuz ve düşük yapma psikolojisine girmezsinizBende aynı durumdayım 3 yıllık evliyim son bir yıldır bu durumdayım predictor early 6 gün öncesine kadar %99 doğru sonuç veriyor yazıyor üzerinde. ama ben daha önce adetten bir gün önce yaptım çift çizgi çıktı mutluluktan uçtum ama ertesi gün adet oldum .. düşük mü yaptım diye psikolojim bozuldu. sonrasında yine başka bi ay dayanamadım adetimden 2 gün önce yaptım yine pozitif çıktı koşa koşa hastahaneye gittim kan testi verdim ama negatifti sonuç. kendi kendime söz verdim bir daha bu teste güvenip almayacağım diye. bu ay içimde garip bir hamileymişim hissi var ( gerçi her ay varda bendeki de bahane) adetime 3 gün kala yine predictor early aldım sonuç yine pozitif artık mutlu bile olamıyorum . şuan adetime 2 gün var umarım bu sefer doğru sonuç vermiştir diye dua ediyorum . ablanız içinde yorumum bu teste güvenmesin çünkü pozitif görünce insanın psikolojisi bozuluyor gidip kan tahlili versin ( predictor early 65 TL kan tahlil bura özel hastahanede 50 TL ) dilerim en kısa zamanda çocuğunu kucağına alır ablanız
Merhaba ablanız canını sıkmasın zaten hiçbir sağlık sorunu yokken bile bir sene beklenilmesi öneriliyor, mfk yöntemini araştırmanızı öneririm. Mehmet fatih Karslı isimli hocanın instagram sayfasını incelesin stresten uzak dursun ve kullanılması gereken vitamin takviyelerini öğrensin, hangi yöntemle hamile kalmanın kolaylaştıgını anlatıyor stresten uzak durmalarını söylüyor ben faydası olacagına inanıyorumArkadaşlar merhabalar,