Farkındayım, o sebeple yardım etmek istiyorum. Psikolog önerisinde bulunuyorum. Çünkü ben hayatımın her alanında zorda hissedersem hiç çekinmeden psikolojik yardım alan bir insanım. Psikiyatr ihtiyacı doğmuşsa psikoloğu yönlendirir ve çift taraftan destekle süreci atlatır diye düşünüyorum. Ama ikna edemiyorum. Ablam ancak düşünce yapılarımız bambaşka. Balkondan atlamayı isteyecek gibi çaresizliğe bürünmekten ziyade, olmayacak şeyleri oldurmak adına garip şeyler yapacak diye çekiniyorum aslında. Kendisi aslında oldukça mantıklı biriydi ancak biraz fazla hırslı ve istediği şeyi yapamayınca yapmak için daha hırçın bir yapıya bürünebilen biri. Yani çocuğum olmuyor diye tabi üzülüyor ancak hissettiği şey daha çok "nasıl BENİM çocuğum olmaz" hırslanması ve kabullenmemesi. Yorumunuz için çok teşekkür ederim umarım ikna edebilirim psikolog için. Ben yetersiz kalırsam psikoloğa gitma anlamında eniştemin de eşine destek olmasını rica edebilirim.
Düşüncenize saygı duyuyorum ancak ben bu olaya hiçbir zaman "korunmasız sevişiyorlar" olarak bakıp bu durumu hayal etmedim. Hamile kalmak isteyen biri, hamile olan biri, doğum yapan biri görünce ilk olarak cinsellik gelmiyor benim aklıma, "bebek" olarak düşünüyorum tüm bu konsepti. Psikolojik olarak hem kendisini hem de ilerde olur da hamile kalırsa bebeğini etkiler evet, bunu çözebilmesini istiyorum bu sebeple psikoloğa gitmesini de öneriyorum. Son örneğiniz de alakasız. Ablam benim hemcinsim. Erkek kardeşe anlatmasıyla kız kardeşe anlatması tabi ki bir değil.
Amin ❤
Kesinlikle aynı fikirdeyim, inşallah ikna edeceğim
Yorumunuz için çok teşekkür ederim, çok haklısınız.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Psikolog, kadın doğum uzmanı,
tüp bebek merkezi hepsine gitsin isterim. Ben olsam hepsine de giderdim. İnşallah ablamı da kendi kendini yiyip bitirmek yerine daha somut adımlar atmaya ikna edeceğim.