Ablam ve hamilelik durumu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba ablanız canını sıkmasın zaten hiçbir sağlık sorunu yokken bile bir sene beklenilmesi öneriliyor, mfk yöntemini araştırmanızı öneririm. Mehmet fatih Karslı isimli hocanın instagram sayfasını incelesin stresten uzak dursun ve kullanılması gereken vitamin takviyelerini öğrensin, hangi yöntemle hamile kalmanın kolaylaştıgını anlatıyor stresten uzak durmalarını söylüyor ben faydası olacagına inanıyorum

Merhaba
Çokkk teşekkür ederim. Mesajınızı olduğu gibi okutacağım ablama 🙏🏻

Doktorlar 1 yil korunmasız ilişki diyor.6 ay kısa değil mi?okurken ben darildim. Neden böyle panik halde?yaşı mi geçiyor?rahatsızlığı mi var? Işin sırrı ne biliyor musun?istememek😆 istemeyen hamile kaliyor
👏👏👏😅

Merhaba
Çokkk teşekkür ederim. Mesajınızı olduğu gibi okutacağım ablama 🙏🏻
Rica ederim benimde biraz psikolojim bozuk bu konuda yakın zamanda ameliyat oldum ya olmazsa korkuları yaşıyorum o yüzden ablanızın yaşadıklarını anlayabiliyorum, ailemin yaşadıklarını da sizin yazdıklarınızdan anlamış oldum demek onlarda beni bu halde gördükleri için sizin ablanıza üzüldüğünüz gibi üzülüyorlar. Sizinde bana faydanız oldu yani bende teşekkür ederim, kendimi frenlemem gerektiğini anladım :)

Rica ederim benimde biraz psikolojim bozuk bu konuda yakın zamanda ameliyat oldum ya olmazsa korkuları yaşıyorum o yüzden ablanızın yaşadıklarını anlayabiliyorum, ailemin yaşadıklarını da sizin yazdıklarınızdan anlamış oldum demek onlarda beni bu halde gördükleri için sizin ablanıza üzüldüğünüz gibi üzülüyorlar. Sizinde bana faydanız oldu yani bende teşekkür ederim, kendimi frenlemem gerektiğini anladım :)

Bu forumu bu yüzden seviyorum. Sizi de daha tanımadan sevdim, tüm iyi niyetimle "inşallah tez vakitte istediğiniz her şeye kavuşursunuz" diyorum 🙏🏻

Testler hakkında bu kadar araştırma yapacağınıza bir doktora gitseniz tedavilik bir durum olup olmadığını öğrenseniz daha mantıklı sanki

Benim hayatım değil bu. Ben olsam kadın doğum, psikolog vs ihtiyaç gördüğüm her yere giderdim. Testlerle kafayı bozmak yerine gider kan testi de yaptırırdım. Ama bir elin parmakları bir değil, ablam da ben değil. Buradan hemcinslerinin yorumlarını okutmak bir tek benim yorumumdan daha etkili olur diye düşündüm ve testle ilgili yanlış yönlendirip yönlendirmediğimi sordum. Mantıksız bir insan değilim bin şükür. Size de vakit ayırıp yorum yazdığınız için teşekkürler.

Arkadaşlar merhabalar,

Hemen konuya gireyim; ablam çocuk sahibi olmak istiyor. 6- 7 aydır deneyip hala hamile kalamadığı için kendini psikolojik olarak yiyip bitiren biri haline geldi. Ne iş yerinde adam akıllı kendisini işlerine verebiliyor, ne ev yaşamına ne de sosyal hayatına eskisi gibi devam edebiliyor. Ne zaman konuşsam veya ne zaman görsem hamilelikle ilgili konuşuyor, hamilelikle ilgili araştırmalar yapıyor. Durmadan. Rüyalarında bile kür hazırlarken görüyormuş kendisini.
Bir de bu durumu kabullenememe durumu var son zamanlarda. Örneğin, geçen hafta regli geç kaldığı için 2 tane gebelik testi almış eczaneden. (Markası: predictor early) 5 gün arayla uygulamış ancak ikisi de negatif. Ama şu an bu testin adetten önce uygulanması gereken bir test olduğunu ve kendisi adet gecikmesinden sonra uyguladığı için negatif sonuç verdiğini yani hala hamile olma ihtimali olduğunu düşünmek istiyor. Çünkü predictor express diye bir test daha varmış, asıl o adet gecikmesinden sonra uygulanıyormuş. Ben geçen hafta forumda ilgili başlığa bu tip bir soru sordum öğrenmek için ve internetten bu testlerin broşürlerini de indirdim ama asla böyle bir bilgiye ulaşamadım. Early olan test daha hassas olduğu için daha erken tespit edebiliyormuş, express olan da adet gecikmesinden sonra ve 1 dk içinde sonuç veriyormuş. Aralarındaki tek fark bu gibi duruyor. Ama ablamı buna ikna edemiyorum. "Madem içinde hala şüphe var, express alalım ordan da bakalım sonuca" diyorum ya da "gel bir gün öğle aranda buluşup hastaneye gidelim kan testi yaptıralım içimiz rahat etsin" diyorum. Ama içten içe negatif çıkacağını bildiği için iki seçeneğe de yanaşmıyor. Durup dururken "hamile olabilirim" umudu taşımasına üzülüyorum. Bir de, testler konusunda acaba ben mi yanlış anlayıp yanlış yönlendiriyorum diye vicdan da yapmaya başladım çünkü "bak kaaaç gün geçti hala regl olmadım" dedi az önce. Early gebelik testi cidden sadece adet öncesi mi yapılınca doğru sonuç veriyor, bileniniz var mı? Ayrıca böyle 'hamile kalmak isteyip kalamama' durumlarında insanların bu tarz bir psikolojiye bürünmesi, mantığı bir kenara bırakıp umudunu kaybetmek istememesi normal midir? Kendi haline mi bırakmalıyım ablamı? Yapabileceğim bir şey var mı sizce ablam için?

Şimdiden tesekkür ediyor ve iyi günler diliyorum hepinize.
Vallahi ablanız olayı baya dramatize etmiş
Bende kolay hamile kalmam çocukların 2side 3 aylık denemeyle oldu
6 ay sürseydide canımı sıkmazdım dr. Bişey demiyorsa
Allah aşkına insan 6 ayda bu hale gelmemeli
Strestende hamile kalmıyodur bence

Doktorlar 1 yil korunmasız ilişki diyor.6 ay kısa değil mi?okurken ben darildim. Neden böyle panik halde?yaşı mi geçiyor?rahatsızlığı mi var? Işin sırrı ne biliyor musun?istememek😆 istemeyen hamile kaliyor
👏👏 Aynen öyle canım çocuğu görev gibi yapmak çok farklı birşey bana göre

Vallahi ablanız olayı baya dramatize etmiş
Bende kolay hamile kalmam çocukların 2side 3 aylık denemeyle oldu
6 ay sürseydide canımı sıkmazdım dr. Bişey demiyorsa
Allah aşkına insan 6 ayda bu hale gelmemeli
Strestende hamile kalmıyodur bence

Evet maalesef. Teşekkürler yorum için🙏🏻

Arkadaşlar merhabalar,

Hemen konuya gireyim; ablam çocuk sahibi olmak istiyor. 6- 7 aydır deneyip hala hamile kalamadığı için kendini psikolojik olarak yiyip bitiren biri haline geldi. Ne iş yerinde adam akıllı kendisini işlerine verebiliyor, ne ev yaşamına ne de sosyal hayatına eskisi gibi devam edebiliyor. Ne zaman konuşsam veya ne zaman görsem hamilelikle ilgili konuşuyor, hamilelikle ilgili araştırmalar yapıyor. Durmadan. Rüyalarında bile kür hazırlarken görüyormuş kendisini.
Bir de bu durumu kabullenememe durumu var son zamanlarda. Örneğin, geçen hafta regli geç kaldığı için 2 tane gebelik testi almış eczaneden. (Markası: predictor early) 5 gün arayla uygulamış ancak ikisi de negatif. Ama şu an bu testin adetten önce uygulanması gereken bir test olduğunu ve kendisi adet gecikmesinden sonra uyguladığı için negatif sonuç verdiğini yani hala hamile olma ihtimali olduğunu düşünmek istiyor. Çünkü predictor express diye bir test daha varmış, asıl o adet gecikmesinden sonra uygulanıyormuş. Ben geçen hafta forumda ilgili başlığa bu tip bir soru sordum öğrenmek için ve internetten bu testlerin broşürlerini de indirdim ama asla böyle bir bilgiye ulaşamadım. Early olan test daha hassas olduğu için daha erken tespit edebiliyormuş, express olan da adet gecikmesinden sonra ve 1 dk içinde sonuç veriyormuş. Aralarındaki tek fark bu gibi duruyor. Ama ablamı buna ikna edemiyorum. "Madem içinde hala şüphe var, express alalım ordan da bakalım sonuca" diyorum ya da "gel bir gün öğle aranda buluşup hastaneye gidelim kan testi yaptıralım içimiz rahat etsin" diyorum. Ama içten içe negatif çıkacağını bildiği için iki seçeneğe de yanaşmıyor. Durup dururken "hamile olabilirim" umudu taşımasına üzülüyorum. Bir de, testler konusunda acaba ben mi yanlış anlayıp yanlış yönlendiriyorum diye vicdan da yapmaya başladım çünkü "bak kaaaç gün geçti hala regl olmadım" dedi az önce. Early gebelik testi cidden sadece adet öncesi mi yapılınca doğru sonuç veriyor, bileniniz var mı? Ayrıca böyle 'hamile kalmak isteyip kalamama' durumlarında insanların bu tarz bir psikolojiye bürünmesi, mantığı bir kenara bırakıp umudunu kaybetmek istememesi normal midir? Kendi haline mi bırakmalıyım ablamı? Yapabileceğim bir şey var mı sizce ablam için?

Bence terapi alabilir bu konuda stresin de önemli bi faktör olduğunu düşünüyorum biraz da rahatlasa daha iyi olur ablanız açısından da. İnşallah hayırlısıyla da rabbim nasip eder anneliği :KK16:

Bence terapi alabilir bu konuda stresin de önemli bi faktör olduğunu düşünüyorum biraz da rahatlasa daha iyi olur ablanız açısından da. İnşallah hayırlısıyla da rabbim nasip eder anneliği :KK16:

Çok teşekkür ederim, amin. Yarın akşam buradaki tüm yorumları okutacağım, hemcinslerinden duymak iyi gelir inşallah. 🌸

Farkındayım, o sebeple yardım etmek istiyorum. Psikolog önerisinde bulunuyorum. Çünkü ben hayatımın her alanında zorda hissedersem hiç çekinmeden psikolojik yardım alan bir insanım. Psikiyatr ihtiyacı doğmuşsa psikoloğu yönlendirir ve çift taraftan destekle süreci atlatır diye düşünüyorum. Ama ikna edemiyorum. Ablam ancak düşünce yapılarımız bambaşka. Balkondan atlamayı isteyecek gibi çaresizliğe bürünmekten ziyade, olmayacak şeyleri oldurmak adına garip şeyler yapacak diye çekiniyorum aslında. Kendisi aslında oldukça mantıklı biriydi ancak biraz fazla hırslı ve istediği şeyi yapamayınca yapmak için daha hırçın bir yapıya bürünebilen biri. Yani çocuğum olmuyor diye tabi üzülüyor ancak hissettiği şey daha çok "nasıl BENİM çocuğum olmaz" hırslanması ve kabullenmemesi. Yorumunuz için çok teşekkür ederim umarım ikna edebilirim psikolog için. Ben yetersiz kalırsam psikoloğa gitma anlamında eniştemin de eşine destek olmasını rica edebilirim.

Düşüncenize saygı duyuyorum ancak ben bu olaya hiçbir zaman "korunmasız sevişiyorlar" olarak bakıp bu durumu hayal etmedim. Hamile kalmak isteyen biri, hamile olan biri, doğum yapan biri görünce ilk olarak cinsellik gelmiyor benim aklıma, "bebek" olarak düşünüyorum tüm bu konsepti. Psikolojik olarak hem kendisini hem de ilerde olur da hamile kalırsa bebeğini etkiler evet, bunu çözebilmesini istiyorum bu sebeple psikoloğa gitmesini de öneriyorum. Son örneğiniz de alakasız. Ablam benim hemcinsim. Erkek kardeşe anlatmasıyla kız kardeşe anlatması tabi ki bir değil.

Amin ❤

Kesinlikle aynı fikirdeyim, inşallah ikna edeceğim🙏🏻

Yorumunuz için çok teşekkür ederim, çok haklısınız.🙏🏻

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Psikolog, kadın doğum uzmanı, tüp bebek merkezi hepsine gitsin isterim. Ben olsam hepsine de giderdim. İnşallah ablamı da kendi kendini yiyip bitirmek yerine daha somut adımlar atmaya ikna edeceğim.
İnşallah 🙏🏻🥰

Arkadaşlar merhabalar,

Peki enistenizin ailesi yada arkadaş çevresi ablanizi etkilemiş olabilir mi bu konuda her hangi baski altında olabilirmi yada çevresinde duyduğu bireey mesela filancanin yıllarca çocuğu olmamış yıllardır evliymis gibi şeyler duyduysa ondanda etkilenip psikolojisi bozulmuş olabilir

Ya ben onu anliyorum cok ister ama kabullenemez cok zor bir durum ozellikle de bu ilk senelerde
Insan evlenir evlenmez hamile kalacagini dusunuyor cunki
Ama ablaniza soyleyin stres cok etkiliyor daha sakin kalmaya alismasi gerek
Gerci boyle yapa yapa kendisi yorulur birakir zaten de

Test konusunda siz haklısınız. Ablanız kendini kandırıyor. Büyük bir ihtimalle bu stres yüzünden hamile kalamıyor ve regli gecikiyor. Hamile kalabilmek için bu psikolojiden çıkması lazım. Gerekirse, kendisi stresle başa çıkamıyorsa da psikolojik yardım alması lazım. Böyle bir düzeyde stresin üzerine hamile kalırsa da ileride olabilecek lohusa depresyonu gibi psikolojik sorunlara da zemin hazırlamış olur.

Adı üstünde erken gebelik testi, gecikmeden dahi gebelik varsa gösteriyor; geciktiği halde negatifse kesin olarak negatiftir. Bir de firmalar şunu garanti ediyorlar; her türlü gebelik testi yanlışlıkla pozitif çıkabilir ancak asla (bozuk değilse) hatalı olarak negatif çıkmaz.

Arkadaşlar merhabalar,

Yıllarca bebek sahıbı olamayanlar var .Neyı cok ıstersem olmadı belkı ablanızınkı olur

Peki enistenizin ailesi yada arkadaş çevresi ablanizi etkilemiş olabilir mi bu konuda her hangi baski altında olabilirmi yada çevresinde duyduğu bireey mesela filancanin yıllarca çocuğu olmamış yıllardır evliymis gibi şeyler duyduysa ondanda etkilenip psikolojisi bozulmuş olabilir

Merhaba,
Dün ablamla daha detaylı konuştum buradaki yorumları okudum. Benim aklımın ucundan geçmezdi ama resmen sizin dediğiniz gibi baskılara maruz kaldıgı için hırslanmış bu konuda. Karakteri de hırslanmaya yatkın biri zaten. Şu an biraz daha kendine gelmeye çalışıyor buradaki yorumlar iyi geldi ona. Teşekkür ederim.
Ya ben onu anliyorum cok ister ama kabullenemez cok zor bir durum ozellikle de bu ilk senelerde
Insan evlenir evlenmez hamile kalacagini dusunuyor cunki
Ama ablaniza soyleyin stres cok etkiliyor daha sakin kalmaya alismasi gerek
Gerci boyle yapa yapa kendisi yorulur birakir zaten de

Çok teşekkür ederim yorum için 🙏🏻

Test konusunda siz haklısınız. Ablanız kendini kandırıyor. Büyük bir ihtimalle bu stres yüzünden hamile kalamıyor ve regli gecikiyor. Hamile kalabilmek için bu psikolojiden çıkması lazım. Gerekirse, kendisi stresle başa çıkamıyorsa da psikolojik yardım alması lazım. Böyle bir düzeyde stresin üzerine hamile kalırsa da ileride olabilecek lohusa depresyonu gibi psikolojik sorunlara da zemin hazırlamış olur.

Adı üstünde erken gebelik testi, gecikmeden dahi gebelik varsa gösteriyor; geciktiği halde negatifse kesin olarak negatiftir. Bir de firmalar şunu garanti ediyorlar; her türlü gebelik testi yanlışlıkla pozitif çıkabilir ancak asla (bozuk değilse) hatalı olarak negatif çıkmaz.

Merhaba,
Çok teşekkür ederim detaylı açıklamanız için🙏🏻 dün ablamla daha fazla konuşma fırsatım oldu, buradaki yorumları da okudum. Eşinin ailesinden bu konuda baskı yapılıyormuş umursamamaya çalışsa da bu durum onu her zamankinden daha hırslı bir insan haline getirmiş. Buradaki yorumlar kendisini biraz daha iyi hissetmesine sebep oldu. En azından artık evde deli gibi test yapmak yerine kadın doğum uzmanına görünmeyi kabul etti ve doktor bir sorun göremezse rahatlamak için psikolog seçeneğini düşünücem dedi😊

Yıllarca bebek sahıbı olamayanlar var .Neyı cok ıstersem olmadı belkı ablanızınkı olur

İnşallah sizin de olur 🙏🏻

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X