ablam yan taraftan ev almak istiyor ev sahibiyle konusup almasini engellemeli miyim?

pamukkiz

gun dogmadan neler dogar
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2013
1.224
656
323
Kizlar biz ev aldik ablamda yan tarafi almak istiyor sanada yakin olurum gelir gideriz filan tamam ablami cook severim canim kanim ama eniştemle iyi anlaştığı miz soylenemez ablamla aramizi bozuyor bazen ,benim ev tek daire yan taraf cift bana diyo ki enistem tek daireyi bize ver yoksa gelmeyiz bende sett ciktim ben begenerek aldm filan diye bu sayede ablamla tartıştik onun yüzünden ablam esine cok bagli saka yapti sende hemen sert ciktin zaten benim gelmemi istemiyon neler neler kisaca eniştem yüzünden gelmeleri ni istemiyo m ama bunu ablama diyemem yanlış anlar zaten deyip duruyo ilgilen miyosun bu konuyla yoksa istemiyomusunn diyo kirilir diye bişey diyemiyorm ama aklima ev sahibi ile konuşmak geldi olayi anlatsam zaten ev sahibo cok yakin olmak iyi degil diyodu ablama adamin icine dogdu herhalde ev sahibi aolesi cok kalaba ve ayni binada larmis sikayetci yani sizce ev sahiboyle konuşayım mi evi satma diye , ev sahibi 1 ay muddet verdi ablamlara ablMlar oturdiklari evi 1ayda satarsa alcaklar kesin çünkü ablam evi çoook begeniyoooo

Kizlar biz ev aldik ablamda yan tarafi almak istiyor sanada yakin olurum gelir gideriz filan tamam ablami cook severim canim kanim ama eniştemle iyi anlaştığı miz soylenemez ablamla aramizi bozuyor bazen ,benim ev tek daire yan taraf cift bana diyo ki enistem tek daireyi bize ver yoksa gelmeyiz bende sett ciktim ben begenerek aldm filan diye bu sayede ablamla tartıştik onun yüzünden ablam esine cok bagli saka yapti sende hemen sert ciktin zaten benim gelmemi istemiyon neler neler kisaca eniştem yüzünden gelmeleri ni istemiyo m ama bunu ablama diyemem yanlış anlar zaten deyip duruyo ilgilen miyosun bu konuyla yoksa istemiyomusunn diyo kirilir diye bişey diyemiyorm ama aklima ev sahibi ile konuşmak geldi olayi anlatsam zaten ev sahibo cok yakin olmak iyi degil diyodu ablama adamin icine dogdu herhalde ev sahibi aolesi cok kalaba ve ayni binada larmis sikayetci yani sizce ev sahiboyle konuşayım mi evi satma diye , ev sahibi 1 ay muddet verdi ablamlara ablMlar oturdiklari evi 1ayda satarsa alcaklar kesin çünkü ablam evi çoook begeniyoooo

Bencede enişten şaka yapmış sen fazla tepki vermişsin. Ki bu düşündüğünüz şey çok ayıp aynı şey size yapılsa hoşunuza gider mi eşşeğin hatrı yoksa sahibinin hatrı vardır derler. Bizde eniştemle çok iyi anlaşamayız sırf erkek arkadaşımla ablam, eniştem istemediği için tanışamıyolar ama o benim ablam canım kanım enişte umrumda bile değil. Keşke imkanım olsada o kadar yakın oturabilsek bence öyle bi yola başvurmayın o yüzden.

Ben ablama yakin oturmak isterdim sanirim, sizde enisteyle mesafeli tartismicak sekilde görüsebilirsiniz, ben kv ye yakin oturmaya karsiyim ama abla fena olmaz sanki, merak ettim acaba ablam bana yakin oturmak istermiydi, sorucam onada :) yani siz nasil daha mutlu olursunuz, ona göre karar verin

ek: birde ben böyle ablamin arkasindan ev sahibiyle görüssem kendimi kötü hissederdim :/

Son düzenleme:
Ablam bu evi almada bana cok yardimci oldu beraber buldu k pazarlık yapti boyle düşündüğü mu bilse yikilir of ama napayim yakin olmalarino istemiyorum ev sahibiyle konusup olayi cozmek istiyorum akil vern bana lutfeenn :(

Ablam bu evi almada bana cok yardimci oldu beraber buldu k pazarlık yapti boyle düşündüğü mu bilse yikilir of ama napayim yakin olmalarino istemiyorum ev sahibiyle konusup olayi cozmek istiyorum akil vern bana lutfeenn :(

Ablan adına gerçekten çok üzüldüm. O sana bu kadar yardımcı olmuş çok istedin diye ve sen şu anda onun çok beğendiği evi almasına engel olmaya çalışmak için bizden fikir istiyorsun. Ablanla konuş anlat bence durumu hiç değilse arkasından iş çevirmemiş olursun.

Ablamla sikintim yok arada o da herseyim e karisir ama ablam sonucda ama yakin olunca ya enistem aramizi bozacak bisey yaparsa ya hersey daha kotu olursa

Bencede cok üzülür ablaniz, birde siz sonra pisman olmayin önlerine gectim benim yüzümden alamadilar diye

İşte bu yüzden bi kardeşim olmasını hiç istemedim. iyi örneklerde vardır elbet, tek çocuk olup hayatta yalnız kalmakta kötü de, sırf ev bulsun diye didindiğin yardım ettiğin kardeşin, senin çok beğendiğin evi alma diye ev sahibiyle konuşuyorsa insan düşünüyor işte bunun neresi kardeşlik diye.

Son düzenleme:
Enistem patavatsiz ablamda cok bagli esine cok guvenir mesela leptopu ister bi alinca 1 ay durur vermez yigenime verir tuslari sokulur gelir bbo daha ister vermek istemeyince ablam kiriliyoo en basit ornek mesela yakin olunca daha bi icli disli olucaz sorunlar buyur diye korkuyorum, bilmiyorum

Enistem patavatsiz ablamda cok bagli esine cok guvenir mesela leptopu ister bi alinca 1 ay durur vermez yigenime verir tuslari sokulur gelir bbo daha ister vermek istemeyince ablam kiriliyoo en basit ornek mesela yakin olunca daha bi icli disli olucaz sorunlar buyur diye korkuyorum, bilmiyorum

Bu şekilde olaylar yaşanıyorsa ablana güzelce anlatman gerek. Kırılma gücenme yok küçücük çocuğa laptop verilmez.. Sonuçta bakkalda satılan bişi deil bu. Ama çok büyük sorunlarda değil ben isterdim ablamla yakın olmak. Zaten ikimizde gurbettteyiz ne güzel yan yana olurduk.
Bence engel olma, ne güzel kardeşine yakın olmak istiyo. Yoksa niye orayı seçsin..

bence sen direk kalabalık etmeyin ben yalnız takılmak istiyorum desen daha iyi edersin. yalnız şunu unutma bugün engel olduğun şey için yarın büyük vebal altında kalabilirsin. kimsenin işine taş koymaya çalışma...

canım ben senı anlıyorum..burada problem ablanı sevmemek onu istememek değil aslında.sorun şu ki sen ablana karsı acık ve net olamıyorsun çünkü net ve acık olduğunda ablan bunu hoşgörmüyo sana kırılıyor veya anlayamıyor seni.
bence sen sakın ev sahıbıyle filan konuşma.buna kendının engel olacağını düşünme..çünkü eğer ablanın o evi alması takdir olmuşsa sen ne kadar cırpınsanda o evi alacaktır.sen yaradana yönel ve hayırlısı için dua et.sen ne kadar böyle düşünsende belki ablanın yakın olmasında cok hayırlar vardır,bilemiyoruz.sen kalbini ferah tut..plan kurmayı kenara koy dua et.cok rahatlıyacaksın ;)

Sen nasil bir kardessin cozemedim. Ablan sana o kadar yardimci olmus, didinmis, senin derdin aman yakin oturmayalim mi :53:
Laptop vermek gibi konularda kirmadan hayir demeyi ogrenmek yetiyor. Kardessiniz, boyle birseyden dusman olacak haliniz yoktur herhalde.
Enistenin senin oturdugu evi istemesi konusuna gelince. Bunun saka oldugunu cocuk bile anlardi. Sen sorun cikarmaya bahane ariyor gibi duruyorsun. O kadar da buyutulecek sorunlar goremedim ben. Sen alinganligini torpule.

Ablan adina uzuldum acikcasi. Boyle bir kardesim olsun istemezdim. Sen kardesimdir de, isine kos, evine pazarlik bile yap, sonra kardes gelsin abla cok begendigi evi alamasin diye ev sahibiyle konusma planlari yapsin... Vay anasini arkadas. Nasil planlar bunlar ya...
Sana tavsiyem, kimsenin isine boyle tas koymaya kalkma. Allah'tan korkar insan yahu. O kiz bunlari ogrense ah etse, ne bileyim...

Ne kadar ilginçsiniz, benim canım ablama ben 100 km bile yakın olabilmek için hayatımı değiştirmeye hazırım. Aynı binada oturmak deseler sanırım sevinçten havaya uçmak deyimini o an yaşarım mutlaka. Abla candır yaa, abla gibi bir varlık daha var mı ? Yazık ablanıza ki sizin gibi düşünen bir kardeşe sahip.:20:

ablanla aranda problem yoksa ve o senin için çok değerliyse sakın yapma böyle bişey, bi gün mutlaka duyar ablan ve hem çok üzülür hem aranızda düzeltilemeyecek kadar büyük problemler çıkar sakın yapma.

Nekadar uzak okadar iyidir bence...herzaman bir adim mesafe cok iyidir...nekadar yakin olunuyosa okadar da yüz göz olunuyo

Ablanız duyarsa diye üzülüyorsunuz ama..
Arkasından iş çevirdiğinizi duyarsa eniştenize gerek kalmaz aranızın açılması için.
Hem bir başkasıyla ailenizi mi çekiştireceksiniz?
Ne ayıp.
O insanların itibarını düşünün.
Ne diyeceksiniz evsahibine??
Açık açık konuşun ablanızla.
Bence sorun ablanızda değil sizde.
Siz ablanızı istemiyorsunuz. Kanım canım çok severim diyorsunuz ama..
Vicdanınızı rahatlatmaya çalışıyorsunuz sanki..

acaba kardeşim de ben yakınlarına gelecek olsam böyle düşünür mü? Ben aileme uzak oturuyorum tayinciyiz daha da ömrümüz yeterse 20 sene böyle olacak senin konuyu görünce içimde bir şey koptu resmen
Eniştenle anlaşamıyor olabilirsin fakat ablan o, sen ona o sana yardımcı olacaktır her anlamda acele davranıp ilerde pişman olacağın bir şey yapmamanı öneririm :26:

Back
X