Ablam

biz de ablamla böyleyiz iki kardeş değil iki yabancı gibiyiz
bunun bütün sebebi ailemin sürekli onu kayırıcı aşırı koruyucu tavrı ve dengeyi sağlayamaması
iş şimdi öyle saçma bir boyuta vardı ki ben evlendim o bekar diye
bir s.d.k yarışı aldı gidiyor
ben ne yaparsam aynısı ona yapılıyor
ya da bana ait ne hayal varsa ailemin de bildiği ve benim imkanlar sebebiyle yapamadığım
hepsi sanki onun hayali idealleriymiş gibi gerçekleştiriliyor
benim ortadan cekilmemle sanki önünden engel kalkmış gibi ablam da hükmünü sürüyor bir güzel
ben elmişim gibi bir havalar bir afra tafralar öz babamla bana hava etıyor entresan yani
bunun gibi bisürü saçma sapan şey işte
öyle saçma öyle ağır birşey ki insanı öz ailesinde el yerine koyuyorlar farkında olmadan
tamamen çekememezlik başka bişey değil
ailelere çok iş düşüyor kardeşliği bozmak yerine sağlmak onların görevi
her ne kadar anneler evlat ayır etmez deseler de bal gibi ediyorlar işte
bir tarafa yüklenirken unuttukları diğer tarafta da öz be öz evlatları var maalesef
sıkma canını mesafe koy bence çünkü kale alıp düşünmek cidden çok üzücü
ben senelrce ugrastım bişeylerin değişmesi için
olmayınca olmuyor malesef
sen kendi hayatına bak başka kimseyi de takma en güzeli canım

çok ilginç benneyaptımki
anne sorumlu çocuklardan
çocukların böyle olmasına sebep olan yine anne- baba
ne yapmalı anne ile konusmalı
asıl anne ne istiyor :delphin:

Bıktım bu dar karınlı insanlardan. Anneniz de dengeyi kuramamış gerçekten. Ama ablanız da kıskançlığı iyice ele almış artık, ablanızdan böyle bir sıkıntı gelmeseydi de anne de dengeyi kurmak zorunda kalmasaydı keşke. Bizde de var bunlardan ordan biliyorum, eşimin kardeşi ve eşi kendi bedenlerine sığamıyorlar. Henüz patlamadım ama yakında olacak sanırım. Huzurum bozulmasın diye susuyorum ve tatlı dille geçiştiriyorum şimdilik ama nereye kadar?

biz de ablamla böyleyiz iki kardeş değil iki yabancı gibiyiz
bunun bütün sebebi ailemin sürekli onu kayırıcı aşırı koruyucu tavrı ve dengeyi sağlayamaması
iş şimdi öyle saçma bir boyuta vardı ki ben evlendim o bekar diye
bir s.d.k yarışı aldı gidiyor
ben ne yaparsam aynısı ona yapılıyor
ya da bana ait ne hayal varsa ailemin de bildiği ve benim imkanlar sebebiyle yapamadığım
hepsi sanki onun hayali idealleriymiş gibi gerçekleştiriliyor
benim ortadan cekilmemle sanki önünden engel kalkmış gibi ablam da hükmünü sürüyor bir güzel
ben elmişim gibi bir havalar bir afra tafralar öz babamla bana hava etıyor entresan yani
bunun gibi bisürü saçma sapan şey işte
öyle saçma öyle ağır birşey ki insanı öz ailesinde el yerine koyuyorlar farkında olmadan
tamamen çekememezlik başka bişey değil
ailelere çok iş düşüyor kardeşliği bozmak yerine sağlmak onların görevi
her ne kadar anneler evlat ayır etmez deseler de bal gibi ediyorlar işte
bir tarafa yüklenirken unuttukları diğer tarafta da öz be öz evlatları var maalesef
sıkma canını mesafe koy bence çünkü kale alıp düşünmek cidden çok üzücü
ben senelrce ugrastım bişeylerin değişmesi için
olmayınca olmuyor malesef
sen kendi hayatına bak başka kimseyi de takma en güzeli canım

Canım anne babalar Robin Hood gibidir, zenginden alır fakire verir. :1no2: Yani demek istediğim tabii ki birinden alıp ötekine vermez ama amaçları tüm çocukları eşitlemektir. Hepsini benzer seviyede görmek ister. Biri kendi çabasıyla birşeyler elde ettiyse bile, senin elinde zaten var derler ve aynı fırsat verildiği halde elde etmek istemeyene de o fırsatları yine hazır olarak verirler. Eşitlik anlayışları budur yani, muamelede eşitlik değil, nihayette eşitlik. :mymeka:

Canım anne babalar Robin Hood gibidir, zenginden alır fakire verir. :1no2: Yani demek istediğim tabii ki birinden alıp ötekine vermez ama amaçları tüm çocukları eşitlemektir. Hepsini benzer seviyede görmek ister. Biri kendi çabasıyla birşeyler elde ettiyse bile, senin elinde zaten var derler ve aynı fırsat verildiği halde elde etmek istemeyene de o fırsatları yine hazır olarak verirler. Eşitlik anlayışları budur yani, muamelede eşitlik değil, nihayette eşitlik. :mymeka:

evet ama bu çok yaralayıcı
neticede birinin sahip olamadıklarının suçlusu diğeri değil ki
hayat insanlara farklı özellikler farklı imkanlar vermiş
bu eşitleme adı altında diğer evlatlarına yaşattıkları duygu çok ağır
çocuklugumdan beri kardes degıl ben abla oldum hep
sürekli bir elinden tutma kayırma modundaydılar
ben nasılsa dik kendı ayakları üstünde durabilen zaman zaman da duygusuzdum onlara göre güçlü ve herseye sahip
osa hiçbir zaman göremediler ki ben ablamdan çok daha hassas ve duygusaldım
çok daha fazla ihtiyacım vardı anne sevgisine
ama aramızda kuramadıgmız bagların hem anne kız ılıskısı hem kardes ılıskısı
hep ben suclusu oldum hep ben soguk ve katı hatta kıskanan oldum
kimse benim ne kadar yaralandığımı fark etmedi bile
bu ebeveyn tutumu hiç ama hiç adil değil
herşeye sahipken hiçbirşeyin olmaması gibi hep yalnız ve kırık hissetiriyor insana çünkü
gerçi ben alıştım artık kendi kendime yaşamaya hayatı
ama evlendim evleneli daha başka bir boyuta taşıdılar işi
sadece gülüyorum kendilerini düşürdükleri hallere
çünkü sadece ben değil çevremizdekiler de farkında herşeyin
bir tek onlar farkedemedi ya ne diyeyim:1ninca:

canım benim var bunda bişey dilim varmıyor ama galiba ablan bira seni kıskanıyor aklım almıyo kardeşlik arasında kıskançlık olurmu et tırnaktan koparmı bence anneninde ona destek çıkmasından olabilir çünkü çocukların arasındaki kıskançlığı duyguyu bağlılığı birazda anne yapar

Back
X