Ablamin derdi...

Borç varsa bile bunun ödendi belgeleri var, hangi kurum bakkala borç öder gibi ‘hadi gerisini boşver sildik’ dye adam yollar ki?
Ya borç hiç yok, tamamen kurmaca bir durum ya da borç gayet biliniyordu ama gizlendi ve ödemek için düğün beklendi.
Bizde o kisma cok takildik avukatlar boyle faiz silebiliyorlar mi

Bu borc zaman aşimina ugramis avukat ne koparirsa kardir mantiginda cünkü banka öyle talimat wermis pazarlik yapsin yada ödemesede olur bence bi arastirn hemen wermeyin parayi

😔oyle mi dersiniz
Şöyle söyleyeyim, ablam hem bankada hem de bu bahsettiğim varlık yönetim şirketlerinde çalışan bir avukattı.
Banka borcu ya kendi tahsil ediyor ya da bu şirketlere satıyor.
Ve inanın bu iki kurum, toprak altına girseniz bulur sizi.
Ki bu şirkette çalışırken ablam haftanın 3 günü şehir dışındaydı yanında katibiyle, saklanan mal avına çıkıyor, mahalle mahalle gezip borçlu soruşturuluyordu.
Sonuçta ikametgah, tc no denilen bir şey var.
Sistemlerinden nerede çalıştığına, üzerinde bulunan mallara, telefon hatlarına, faturalara kadar görebiliyorlar.
İnandırıcı mı yani 5 sene sonra ‘anca’ bulunmak?

Bizde o kisma cok takildik avukatlar boyle faiz silebiliyorlar mi
Şöyle ki borç 5 bin diyelim, banka bunu şirketlere ya da başka avukatlara 3 binden satıyor.
Şuan muhtemelen varsa borç ve faiz silme olayı budur.
Ama daha öncesinde bir borçluya faiz silme duymadım, yapılandırma olabiliyor ya da borcun tamamına yakını tek bir parçada ödeme alınıyorsa geri kalanı silinebiliyor.
Hukuki bilgim ablamın meslek anılarıyla sınırlı, avukat arkadaşlar yardımcı olurlar inşallah.

Hayirli geceler arkadaslar ablamin bir derdi var akil akildan ustun derler o yuzden yorumlariniza ihtiyaci var.1 Aylik evli. Esinin 5 sene oncesi kredi karti borcu varmis o zaman avukat yarisini ode yeter faiz kismini silelim demis 've esi odeyip kurtuldum diye uzerine dusmemis. Bugun bi avukat aramis borcun kalani o zamanda beri faiz isleyerek 16 bin oldu adresinize teblig gonderdik numaraniz degismis sizi anca bulduk acil odeme yapin demis. Hemen para bulun faiz kismini almadan 10 bine dosyayi kapatalim demis.Aksamdan beri napcaz diye dusunuyorlar. Esi insaatta calisiyor bir anda o parayi bulmaya gucleri yok. Dugunde takilan bilezikleri duruyor sizce onlari bozdurup borcu odemeli mi?basina Boyle bir olay gelen arkadaslar var mi? Okudugunuz icin hepinize tesekkur ederim. uzun oldu hakkinizi helal edin.
Avukata biraz baskı yapın ikna edici olun açık açık durumu anlatın arkadaşım 12.500 tllik borcu 4000 tlye kapattı.. Tabiki bileşikleri bozduracak başka bi güvencesi yoksa vadelendirme hakkında vardır

3.500 tllk borcu 700 e kapattı ablam. Avukat ödeyin faizden düşürcez dedi ödeyemem buyurun alın evdekilerle kapatın dedi. Bir yıl kadar geçti 700 de anlaşalım dediler tamam dedik kapattık :) ne yeni gelinin elinden bilezikleri alsın borç her zaman bilinen birşey bilerek bilezikler var diye yeni çıkıyor borç. Ayrıca ana borç ne kadarsa kalan faizlerin hepsini silerler ne koparsak kar düşüncesiyle.

Şöyle söyleyeyim, ablam hem bankada hem de bu bahsettiğim varlık yönetim şirketlerinde çalışan bir avukattı.
Banka borcu ya kendi tahsil ediyor ya da bu şirketlere satıyor.
Ve inanın bu iki kurum, toprak altına girseniz bulur sizi.
Ki bu şirkette çalışırken ablam haftanın 3 günü şehir dışındaydı yanında katibiyle, saklanan mal avına çıkıyor, mahalle mahalle gezip borçlu soruşturuluyordu.
Sonuçta ikametgah, tc no denilen bir şey var.
Sistemlerinden nerede çalıştığına, üzerinde bulunan mallara, telefon hatlarına, faturalara kadar görebiliyorlar.
İnandırıcı mı yani 5 sene sonra ‘anca’ bulunmak?
Haklısınız. Alacaklı taraf sadece cep telefonundan mı ulaşmaya çalışır.
Borç varsa bile eniştenin çok önceden haberi var diye düşünüyorum bende.

Hayirli geceler arkadaslar ablamin bir derdi var akil akildan ustun derler o yuzden yorumlariniza ihtiyaci var.1 Aylik evli. Esinin 5 sene oncesi kredi karti borcu varmis o zaman avukat yarisini ode yeter faiz kismini silelim demis 've esi odeyip kurtuldum diye uzerine dusmemis. Bugun bi avukat aramis borcun kalani o zamanda beri faiz isleyerek 16 bin oldu adresinize teblig gonderdik numaraniz degismis sizi anca bulduk acil odeme yapin demis. Hemen para bulun faiz kismini almadan 10 bine dosyayi kapatalim demis.Aksamdan beri napcaz diye dusunuyorlar. Esi insaatta calisiyor bir anda o parayi bulmaya gucleri yok. Dugunde takilan bilezikleri duruyor sizce onlari bozdurup borcu odemeli mi?basina Boyle bir olay gelen arkadaslar var mi? Okudugunuz icin hepinize tesekkur ederim. uzun oldu hakkinizi helal edin.
Ablaniz bu durumda bile tereddüt mü ediyor... Ben nelerimi sattım neler için

İlk ödediğinde borcu yoktur yazısı almamış mı ablanızın eşi. Telefonla aranmış sadece, nereden biliyorlar avukat olduğunu, belki de dolandırıcılar arıyor. Sakın altınlarınızı satıp hemen borç ödeyeyim demeyin. Hangi bankanın kredi kartıysa, önce o bankaya gidip araştırın. Eğer doğruysa avukata gidip daha önce borcunu bitirmiş olduğunu, böyle bir şeyin başını ağrıtmasından artık sıkıldığını, bunu öderse bir 5 yıl sonra tekrar karşısına çıkmayacağına güvenemediğini ve bu nedenle normal yollarla parayı ödemeyeceğini, yasal haklarını araştırdığını söylesin. Gerekiyorsa bir avukatla görüşsün. Zorlasın biraz.

Esinin 5 sene oncesi kredi karti borcu varmis o zaman avukat yarisini ode yeter faiz kismini silelim demis 've esi odeyip kurtuldum diye uzerine dusmemis. Bugun bi avukat aramis borcun kalani o zamanda beri faiz isleyerek 16 bin oldu adresinize teblig gonderdik numaraniz degismis sizi anca bulduk acil odeme yapin demis. Hemen para bulun faiz kismini almadan 10 bine dosyayi kapatalim demis.Aksamdan beri napcaz diye dusunuyorlar. Esi insaatta calisiyor bir anda o parayi bulmaya gucleri yok. Dugunde takilan bilezikleri duruyor sizce onlari bozdurup borcu odemeli mi?basina Boyle bir olay gelen arkadaslar var mi? Okudugunuz icin hepinize tesekkur ederim. uzun oldu hakkinizi helal edin.

1. Bu avukatın numarasını ablanız alsın bir araştıralım bakalım hangi avukatmış ki bunu yapıyor?
2. Hiçbir avukat zorla bulduk diyemez, aksine her bilgi onların elindedir, ben ilçe ismi ve isim soyısımle bırının adresını bulabılıyorsam o da bulur degıl mı?
3. 5 sene öncesinin borcu ödenmiş ise hangi bankaysa aranıp yasal işlemler bırımınden sorgulatılır.

Bana saçma geldi.

Kesin emin mi arayanın avukat olduğundan.bir ara bizi de birisi aramıştı buna benzer konuştu.ama bizim borcumuz yoktu.adamlar dolandırıcı idi.arayan numarayı bir yazsınlar google a bakalım.dolandırıcı numarasi ise çıkar.bana da saçma geldi evlendikten hemen sonra,takılar varken arayip bulduk demeleri

Bence satmasın hiç bir şey yapamazlar arayıp arayıp dururlar elleri bollaşınca ödesinler benim bir tanıdıkta öyle 6 aylık evli eşine arada bir msj geliyor ödeyin diye ya da arıyorlar altınları vermesin

Yani bu iste bir is var..
Ya altinlar icin bir duzmece, ya da baska bir uyenin de dedigi gibi borc satilmis olabilir.

Bulamadik/anca bulduk falan diye bisey olmaz, olamaz.. Bir akrabanin borcu icin bile yasal olmamasina ragmen beni ariyorlar. Ki borcu olan sahisa da istedikleri an ulasabiliyorlar. Sirf adami rencide edip, tahsilat yapabilmek icin.

En sonunda suan yaptigimiz gorusme kayit altinda. Baskasina ait bir borc icin beni taciz ediyorsunuz. Ayni durumun tekrari olmasi halinde yasal haklarimi kullanacagim bilginize dedim. Bi daha son oldu arayamadilar.

Gonderdik demisler, eve icra dairesinden tebligat geldi mi? Tebligat geldigi gibi savciliga gidip dilekce ile itiraz etsin. Diger bankadan da odedigine dair dekontlari eklesin dilekceye. Aslinda e devletten de hakkindaki icra dosyalarini, dava dosyalarini sorgulayabilir.. Borc satildiysa, tahsilat yapamadikca cirkinlesecekler. Sakin papuc birakmayin. O parayi da odemeyin. Itiraz edin cunku enisteniz soyledigine gore dogruysa odeme yapmis zamaninda.. Bunun illa bi dekontu vardir degil mi?

e-devlette çıkar icra varsa.....borcun gerçekliğini öğrendikten sonra sıkı pazarlık yapın gerçekten indirim yapabiliyorlar... bazı durumlar avukat insiyatifinde ne koparsak kar mantığıyla bazısı sırf anaparaya bile razı oluyor

Back
X