• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ablamın evlenmesini istiyorum

ben herkesin dengiyle evlenmesi gerektiğine inanırım, nişanlım da bana denk mesela. evet maddi durumu ve kariyeri iyi olsun. aksini asla düşünemem... herkes kendisine daha aşağısını yakıştırıyorsa kendi bilecekleri iş, ablam güzel, zeki, becerikli ve ahlaklı, eğitimli... bence siz de daha azına razı gelmeyin. ben övmüyorum bu arada olanı söylüyorum. ablamın bu özelliklerinde hiç bir kusur yok.
ne diyeyim güzel kıza çirkin mi?
ya da ahlağında mı problem var?
ya da beceriksiz vs mi diyeyim?
ben anlamadım neden abartılmış, marifet iltifata tabiidir demişler. var ki söylüyoruz.
ben ablam için tabiki 4/4 lük birini isterim anlamadığım şey zaten kadınların neden kendilerini buna layık görmedikleri?

aslinda abarti olsa bile guzel konu. bende ablamin evlenmesini cok istemistim. ama hayat iste!! bizim istedigimiz gibi gitmiyor. tirnak icinde egitimli dedigin kadin da bak donup dolasip ataerkil bir kulturun esiri oluyor. ee ne anladim ben o zaman bu kadar egitimli diye vurgu yapmandan. eger egitimliyse hayata da farkli bir cerceveden bakabilmeli.

ustte yazdiklarim ayri bir tartisma konusu oldugundan geciyorum. problem ablanda-ablamda degil. problem gercektende erkeklerde. hele istanbul gibi buyuk bir sehirde yasiyorsa. bir cok erkek cok ac ve ayni zamanda korkak. egitimli, kendine guvenen, kendi ayaklari uzerinde duran kadin istemiyorlar. onlarla belki sevgili olup yillarca yaninda gezdirirler; ama gidip pisirik, iyi ev kadinlariyla evleniyorlar. nasil kadinlar genelin disina cikamiyorsa erkeklerde cikamiyor. kadinlardaki problemde iste ustte yazdigin. yok o yakisikle degil, yok o zengin degil, yok onun egitimi az diyerek hic uzlasmayi secmeyince ve yas ilerleyince haliyle adaylarda gitgide dusuyor.

velhasil ben ablama en mukemmelini isterim pek dogru bir cumle degil. ben ablamin mutlu olmasini isterim daha dogru bir cumle. ister egitimli ister fakir ister cok cirkin biriyle farketmez. mutlu olsun yeter.

bu arada ben evliyim :)

Son düzenleme:
mune konuyu kapatır mısınız? şimdi gerçekten gereksiz yere uzayacak. _bade_ teşekkürler inşallah en güzeli olur, ablam için mükemmel olmasını isterim herşeyin, onu kendimi sevdiğimden daha çok seviyorum... üstteki arkadaş aynen ataerkilliğe mahkumuz, dediğim gibi istediği kadar eğitimli olsun bir kadının en büyük başarısının mutlu bir evlilik olduğunu düşünürüm.

Back