Ablamın maddi istekleri

Okurken kendim yaşamış kadar sinir oldum anlatamam size, çok karaktersiz aileniz var abla tembel açgözlünün teki, anne de alınan bir yatak odasını bile başa kalkan ablanızın çanakcısı ne ayıp bu nedir ya,

Lütfen hayır demeyi öğrenin, eşinizle yuvanıza huzursuzluk tohumu ekiyor bunlar, eşinizden hiçbirşey saklamayın olan size olur, bebeğiniz varmış yuvanızdan edecek sizi yapmayın, gerekirse eşinize anlatın o çıkışsın bizim bebeğimiz olacak ben izin vermiyorum bizde ev geçindiriyoruz, bizimde kendimizi geçindirmeye, paraya ihtiyacımız var desin.
Allah aşkına size yemin verdiriyorum kendinizi kullandırtmayın siz hayır diyemiyorsanız topu eşinize atın ufak bir cinnet anı herşeyi çözer, ablanız çok pişkin bir karaktersiz (kendim 9 senelik evliyim borç içindeyiz, bir alyansımdan başka bir çöp altınım yok bende bayanım takıp takıştırmak isterim kardeşim de öğretmen benim, ben ev hanımıyım o zaman bende diyim ki özendim kardeşim bana altın kolye al ben borçtayım) olacak iş mi Allah aşkına özenen kendisi çabalar alır, kendinizi kullandırtmayın ileride verdiğiniz paralara teşekkür edecek kimse olmayacak aksine bi kere vermeyi kesin de görün nankörlüğün dik âlâsını, size de yazık inanın yazık...
Annemi zaten biz senin için elimiZden geleni yaptık diyor sürekli aynı kelime ömür boyu borçluymuşum gibi boynuma zincir vurulmuş gibi . İşte senin düğün için baban kredi çekti . Borça girdik senin için ben de o üzerinize düşendi dedim biz de borca girdik eşimle ödüyoruz dedim . Ablamı defalarca engelledim uyardım ama anlamıyor annemin hatrı için engelini kaldırdım .

anneye deyin ki o
Annemi zaten biz senin için elimiZden geleni yaptık diyor sürekli aynı kelime ömür boyu borçluymuşum gibi boynuma zincir vurulmuş gibi . İşte senin düğün için baban kredi çekti . Borça girdik senin için ben de o üzerinize düşendi dedim biz de borca girdik eşimle ödüyoruz dedim . Ablamı defalarca engelledim uyardım ama anlamıyor annemin hatrı için engelini kaldırdım .

valla sizin yerinizde olsam yapmasaydınız be der kapardım ağzını... neden size yapmışlarda ablanıza yapmamışlar sorusunun muhattabıda siz değilsini, eşit davranmadılarsa onların sorunu.

ben de merak ettim,
sadece size mi yapildi,
siz memursunuz, ablaniz niye ilkokul mezunu?

O istemedi okumak ama ben istedim çok çabaladım

o zaman aileniz bir ayrimcilik yapmadi ve evlnene kadar ablanizin giderlerini karsiladi degil mi ?

sizin ne gibi bir borcunuz olabilir ki bu durumda,

borc var ise de ailenizin ablaniza borcu var, o istemese bile bu devirde ilkokul mezunu olarak kalmasina izin vermemelilerdi.

yine de sizin yapabileceginiz bir sey yok,
siz hem kendi ailenize hem ablanizin ailesine bakamazsiniz ki,
hem de cocugunuz olacak, artik biraz daha cekirdek aile odakli dusunmek zorundasiniz.

yerinizde olsam ablamla oturur konusurum,
"benden bu kadar, bundan sonra sadece cocuklarin dogumgununde hediye alacagim, o zaman ihtiyaclarini sorar ona gore alirim, ama daha fazla benden yardim umma.
Artik ise mi giriyorsun, tasarruf donemine mi giriyorsun kendin bilirsin. Ama bana sakin guvenme"
derim.

Yapmasınlar Allah aşkına bir tek onlar mı çocuk evlendiriyor,şimdi karnınızda evlat taşıyorsunuz mesela bu çocuk doğacak, yedireceksiniz, giydireceksiniz, sonra da ben ona bakayım ki büyüyünce oda beni yedirsin içirsin para versin gibi mi düşüneceksiniz misal o yüzden mi hamile kalıyoruz,
insanın aklına bile gelmez böyle birşey,

keşke de yapmasalarmış o zaman bu kadar başa kalkınç edeceklerse, iyi ki bir çeyiz dizmişler, iyi ki bir yatak odası almışlar bunları da egosit ablanızı sizin sırtına yük diye vermek için yapmışlar demek ki, insan üzülür evladına hem çalışıyor, hem bebek taşıyor diye bir de üstüne maddi olmasa dahi manevi destek olur, sizden rica ediyorum bebeğinize birşey yaptırmayın bunlara iki gün sonra da başlar anneniz bebeğe beşik almıştık bize borçlusun ablan bilezik beğenmiş bilezik al, para ver, yardım yap diye, herkes ayağını yorganına göre uzatsın ev almışsa borç onundur, bizde borçtayız başkalarının eskisiyle büyüdük bizler, çocuklarımada yeri geliyor eski giydiyorum dişini sıksın gitsin çalışsın madem eşine destek olsun kızkardeşe kambur gibi binmekte nedir yani yaa anlayamıyorum size de yazık giden ömür geri gelmez, kusura bakmayın anneniz çok ayıp ediyor hatrı falan da kalmamış engelleyin ablanızı kullandırtmayın kendinizi, Allah vicdan merhamet versin bunlara hele de gebe bir kadının uğraşacağı şeyler mi şunlar Allah aşkına!

Geçim zor evet ama,
Yatırım yapılmış bunun için de sıkışıyorlar.
Anneniz tam olarak böyle söylüyorsa üzücü olmuş.
Sizde hamilesiniz sonuçta.
Çalışmıyorsunuz sanırım..
Eşiniz sen mecbur olabilirsin ama ben değilim. Çok istiyorsan git ananın evinde çalış ver. Dese.

Yani olabilir en kötü örneği verdim ama anneniz bunu düşünebilir.
Olmadı annenize eşimden artık utanıyorum,surat asıyor ve evliliğim etkilenmeye başladı. Diyin.
Yani belki anlar.

Siz engelliyorsunuz..
Ve daha hala para isteyebiliyor öyle mi?
Bakın anlayışsız bir aile evli insanları yıpratır.
Mesafe koymanız gereken durumları en iyi siz bilirsiniz.
Ufak ufak o mesafelere başlayın.

Bu tarz konuşmalar istekler evliliğinizi etkiler.
Geç olmadan önünü kesin.

Geçim zor evet ama,
Yatırım yapılmış bunun için de sıkışıyorlar.
Anneniz tam olarak böyle söylüyorsa üzücü olmuş.
Sizde hamilesiniz sonuçta.
Çalışmıyorsunuz sanırım..
Eşiniz sen mecbur olabilirsin ama ben değilim. Çok istiyorsan git ananın evinde çalış ver. Dese.

Yani olabilir en kötü örneği verdim ama anneniz bunu düşünebilir.
Olmadı annenize eşimden artık utanıyorum,surat asıyor ve evliliğim etkilenmeye başladı. Diyin.
Yani belki anlar.
Çalışıyorum devlet memuruyum zaten bu yüzden musallat oldu sende para çok diye . Hamileliğim o kdr zor geçiyor ki parayı kazanmayı kolay sanıyorlar . Mesafeliyim arayıp sormuyorum bugüne kdr kullandırtmışım kendimi ama artık evlenince yuva kurunca önceliklerim değişti

Annem sen de geçtin parasız dönemlerden diyor ablanı anla diyor ben de evet geçtim ama şu an evliyim masrafım var bebek olcak diyorum Ablam işe girsin diyorum ilkokul mezunu kimse almaz işe diyor çocuklara kim bakacak diyor ablamı hem acındırıyorlar bana vicdan yaptırıyorlar
Valla hiç vicdan yapmayın komşum ilk okul bile okumamış ev hanımı idi şimdi aşçılık yapıyor evine destek olmak için organize sanayinde yanında arkadaşı temizlik çay işlerine bakıyor oda aynı geçibecek gücü yoksa millete yük olup vicdan azabı çektirmek yerine çalışsın her koyun kendi bacağından asılır böyle çalışanlar insan değil mi sizde maaşınızı bir yere bagladiginizi söyleyin eve arabaya kredi çektik oraya kesiliyor deyin bundan sonra

Ne yuzsuz insanlar var. Kimseye birsey vermek zorunda degilsiniz. Anneniz de sacmalamis. Insan cocugunu tabi ki okutacak. Bu onlari bize borclu kilmaz. Anne babanin borcudur dunyaya getirdigi cocugu buyutmek, okutmak. Su kafadan ciksinlar artik ya.

Mrb benim ablam evli ikinci evliliği 2 çocuğu var bir de eşinin ilk eşinden var . Toplam 3 çocuk her neyse anlamlar ev aldı .kredi ile . Ablam ev hanımı eşi memur . Sürekli borç içindeler eşi sürekli maaş olarak ekside 3 çocukla malum Ablam sürekli pars istiyor bana elimden geldiğince yardımcı oluyorum ama sürekli istek ben de evliyim bebeğin olacak maddi bi hazırlık içindeyiz . İzah ediyorum anlamıyor annem biz seni okuttuk bize borçlusun ablana para gönder diyor. Eşimden gizli böyle bişi yapacağım eşime anlatsam yanlış düşünür . Ama Ablam kırıldı bana para göndermediiğim için gönderdiğimde devamı geliyor çocuğuna kitap istiyor kendine bişi ya da ne yapacağımı şaşırdım
Size mi güvenmiş de evlenmiş. Madem yetiştiremiyor o zaman gitsin calıssın, anneniz de cocuğuna baksın.

Eşim mesajlarını gördü kavga ettik. Yuvam yıkılacak verirsem desen düşerler mi yakandan?

hiç vicdan yapılacak bir şey yok. üzmeyin kendinizi. kardeşlerim içinde tek okuyan benim. kardeşlerim okumak istememiş ben ne zorluklarla okudum memur oldum. annem babam ne de kardeşlerim böyle davranmadı. babam annem müsade etmez zaten. ben de müsade etmem. ablan beleş yaşamaya alışmış. seni de kötü etkiliyor dolduruşa getirmeye çalışıyor eşine karşı. borcu olan insan gidip altın almaz. yapacağını yapmışsın daha fazla kullandırtmayın kendinizi. kolay kazanılmıyor para. kusura bakmayın ama anneniz de sizi hiç düşünmüyor malesef.

Eşinizden gizli para gondermemelisiniz eşinize çok ayıp, ablanda evlenmeseydı madem, utanması lazım para istemeye, gonderme alışır ki alışmış

Mrb benim ablam evli ikinci evliliği 2 çocuğu var bir de eşinin ilk eşinden var . Toplam 3 çocuk her neyse anlamlar ev aldı .kredi ile . Ablam ev hanımı eşi memur . Sürekli borç içindeler eşi sürekli maaş olarak ekside 3 çocukla malum Ablam sürekli pars istiyor bana elimden geldiğince yardımcı oluyorum ama sürekli istek ben de evliyim bebeğin olacak maddi bi hazırlık içindeyiz . İzah ediyorum anlamıyor annem biz seni okuttuk bize borçlusun ablana para gönder diyor. Eşimden gizli böyle bişi yapacağım eşime anlatsam yanlış düşünür . Ama Ablam kırıldı bana para göndermediiğim için gönderdiğimde devamı geliyor çocuğuna kitap istiyor kendine bişi ya da ne yapacağımı şaşırdım
sizi okuttu diye ömür boyu maddi anlamda ailenimi bakacaksin?! cok sacma verme

Şimdi siz göndereceksiniz, destek olacaksınız, fedakarlık yapacaksınız. Bir gün gelecek artık göndermek istemediğinizi söyleyeceksiniz ve o zaman kadar yaptıklarınızın hepsi unutulacak ve en kötü siz olacaksınız.

en iyisi bu işi en baştan netleştirmek. Yeğeninize ara sıra kitap vb destek fena olmaz ama para işini kesmelisiniz. Herkesin kendi ailesi var ve kimse kimseye para vermek zorunda değil.

Açıklama yapacağınıza, kredi kartı borcumuz var, şu taksit bu taksit diye geçiştirin. Bir süre sonra onlarda anlar herhalde vermeyeceğini. Ve ailenizle mümkün olduğu kadar para muhabbeti yapmayın...

bence annen saçmalıyor nedemek seni okuttuk eşşek gibi okutmak zorunda
bunun lutfu olurmuymuş
ablanda bir zahmet sıcak yatagından kalkıp iş arasın kendıne ,

ohh valla ne alaa memleket

Back
X