Ablamın Sorusu !!

Ocimum basilicum

👶💚
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2018
2.224
En iyi cevaplar
1
3.824
83
Merhaba canlar..
4.5 yıllık evliyim ve şuan 34 haftalık hamişim. Hiçbir sebep yokken bebeğimiz olmuyordu. Ama stres çoğalmasın diye bu durumu; ailelerin yanında dahi dillendirmedik. Eşimle tam
tüp bebek aşılama vs düşünsek mi artık derken; tedavisiz kendiliğinden oldu.

Meseleye gelirsek;
Annem ve ben, ablamla 9 aydır küsüz.
Mevzu biraz derin.
Sadece babam telefonda ayda 1 kez konuşup görüşüyordu. Dün babam; annemle ikimizi ikna etti; arayı daha fazla açmayalım gelsin özür dileyecekmiş görüşelim diye. Üzülmesini istemedik tamam dedik. Neyse dün babam çağırmış, iki yeğenimle birlikte annemlere geldi, bende gittim. Hiçbirşey yokmuş gibi akşama kadar oturduk, oradan buradan sohbet ettik, yemek yedik filan. Yeğenlerimi sevdim daha çok. Haliyle ne de olsa bir soğukluk vardı. Çok zor oldu yani..
Hamile halimi de ilk kez gördü..
Asıl canımı sıkan olaya gelirsek; oturma odasında başbaşa kaldığımızda; "kendiliğinden mi oldu" diye sordu. Anlamadım dedim gerçekten anlamamıştım da. "Bebek diyorum kendiliğinden mi yoksa tedaviyle mi oldu" diye sordu; kendiliğinden dedim. Hımm dedi.
Çok canım sıkıldı sorduğu bu soruya. 8.5 aylık hamileyim ve bana bu soruyu soran ilk ve tek kişi !!
Üstelik 9 aydır da görüşmüyoruz. Neredeyse doğuracağım. Bu sorunun ne gereği ne mantığı var, merak edilecek birşeyde değil.....
Hatta özel bir konu..
Ben mi çok art niyetli ya da hassas düşünüyorum?
Çok canım sıkıldı sorduğu bu soruya..
:KK43: Abartıyor muyum sizce? Eşim abartmadığımı söylüyor.
Pişman oldum annemlere gidip görüştüğüme. Şimdi hastaneye ve eve doğumuma da gelecek.. :KK43:

Güncelleme 6.sayfada. Neden küstüğümüzü anlattım.

Son düzenleme:
Abartıyorsunuz.

Normal hamile kalsanız bu size ait bir başarı değil, tüp bebek olsa yine bu sizin ayıbınız, eksikliğiniz değil.

Soruya neden bu kadar bozuldunuz?

Karşınızdaki ablanız neden art niyetle sorsun ki?ha el sorsa anlayacağım!

Ay ne art niyeti olabilir ki, bende birinin 4 yıl bebeği olmadığını bilsem ister istemez merak ederim. her lafın altında bişey aramamak mı lazım acaba ?

sen hassas dönemdesin ya ondan böyle karamsar ve alıngan olabilirsin sadece merak etmiştir kardeş sonuçta ben ablamın en özelini bile bilirim mesela :KK48:

Bilmiyorum, kızlar haklısınız belki de.. Ama 9 aydır görüşmüyoruz, o kadar konuşacağı merak edeceği şey varken; bunu sorması canımı sıktı.. Nasıl geçiyor yapılacak birşey var mı dahi demeden direkt sorunca hoşuma gitmedi.. :(

Bilmiyorum, kızlar haklısınız belki de.. Ama 9 aydır görüşmüyoruz, o kadar konuşacağı merak edeceği şey varken; bunu sorması canımı sıktı.. Nasıl geçiyor yapılacak birşey var mı dahi demeden direkt sorunca hoşuma gitmedi.. :KK43:

İyi de en aleni konu hamile olmanız.. ilk onu sorması çok doğal

Merhaba canlar..
4.5 yıllık evliyim ve şuan 34 haftalık hamişim. Hiçbir sebep yokken bebeğimiz olmuyordu. Ama stres çoğalmasın diye bu durumu; ailelerin yanında dahi dillendirmedik. Eşimle tam
tüp bebek aşılama vs düşünsek mi artık derken; tedavisiz kendiliğinden oldu.

Meseleye gelirsek;
Annem ve ben, ablamla 9 aydır küsüz.
Mevzu biraz derin.
Sadece babam telefonda ayda 1 kez konuşup görüşüyordu. Dün babam; annemle ikimizi ikna etti; arayı daha fazla açmayalım gelsin özür dileyecekmiş görüşelim diye. Üzülmesini istemedik tamam dedik. Neyse dün babam çağırmış, iki yeğenimle birlikte annemlere geldi, bende gittim. Hiçbirşey yokmuş gibi akşama kadar oturduk, oradan buradan sohbet ettik, yemek yedik filan. Yeğenlerimi sevdim daha çok. Haliyle ne de olsa bir soğukluk vardı. Çok zor oldu yani..
Hamile halimi de ilk kez gördü..
Asıl canımı sıkan olaya gelirsek; oturma odasında başbaşa kaldığımızda; "kendiliğinden mi oldu" diye sordu. Anlamadım dedim gerçekten anlamamıştım da. "Bebek diyorum kendiliğinden mi yoksa tedaviyle mi oldu" diye sordu; kendiliğinden dedim. Hımm dedi.
Çok canım sıkıldı sorduğu bu soruya. 8.5 aylık hamileyim ve bana bu soruyu soran ilk ve tek kişi !!
Üstelik 9 aydır da görüşmüyoruz. Neredeyse doğuracağım. Bu sorunun ne gereği ne mantığı var, merak edilecek birşeyde değil.....
Hatta özel bir konu..
Ben mi çok art niyetli ya da hassas düşünüyorum?
Çok canım sıkıldı sorduğu bu soruya..
:KK43: Abartıyor muyum sizce? Eşim abartmadığımı söylüyor.
Pişman oldum annemlere gidip görüştüğüme. Şimdi hastaneye ve eve doğumuma da gelecek.. :KK43:
yanlış dünüşüyorsunuz o sizin ablanız. siz birbirinizin kanısınız canısınız. bunu size elbetteki anneniz ablanız gibi kişilerin sormasında bir sakınca yok.. bence hassas olduğunuz bir konu o yüzden takılmışsınız..

Bilmiyorum, kızlar haklısınız belki de.. Ama 9 aydır görüşmüyoruz, o kadar konuşacağı merak edeceği şey varken; bunu sorması canımı sıktı.. Nasıl geçiyor yapılacak birşey var mı dahi demeden direkt sorunca hoşuma gitmedi.. :KK43:

Sorusunda problem yok ama uzun zaman gorusmeyince ilk sorusu bu olmamaliydi tabi.

Ben evlendikten 3 sene sonra hamile kaldım. Korunuyordum. Hamile kalınca 7 kat yabancı biri sormuştu bana bu soruyu da hiç art niyet aramadım. Ablam sorsa çok normal karşılardım. Abartıyorsunuz bence. (Bana soran kadın 15-20 senelik evli çocuğu olmamış.)

Abartiyorsunuz demeyelim ama yanlış düşünüyorsunuz. Çünkü birincisi ne kadar araniz bozuk da olsa kardeşsiniz bu sorulabilir yani. Bende hamileyim okula gittigimde orada kadinlar soruyor ilk cocuk mu kac yasindasin kiz mi erkek mi. Kizin büyükmüş niye o kadar ara verdin istemiyor muydun planlı bir gebelik mi vs. Soruyorlarda soruyorlar. Ne yapayim şimdi onlar öyle soruyor diye. Merak ediyorlar demek ki. Ablaniz da merak etmiş olabilir.

Gayet normal bi soru
Ablanızıda leylekler getirmedi veya onun çocuklarını
Az cok ne nasıl yapılır biliyor niye ayıp veya özel olsun ki
Ayrıca tedavi görmek istediginizi bilmiyor olabilir ama illaki görüştügünüz dönemde cocuk istediginizi ve olmadıgınıda biliyordur
Gayet icten sorulmus bi soru
Kendi kendinizi doldurmayın

Back
X