ABLAMLA BU YÜZDEN TARTIŞTIK

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben veganım demedim ki, tamamen veganlıktan bağımsız konumlandıramazsınız dedim. Ne yazık ki, her şeyin alt dalları olabileceğini fark etmeden kaba bir tabirle sadece siyaha ve beyaza ayıran zihniyete geçmiş olsun demeli. Eğer vegan denilmiyorsa, doğrudan vejeteryan denilmeyeceğini de algılayacak kadar tutarlı bir ölçüt geliştirebilseydi eğer tartıştığım kişi, şu anda sizin bu kadar boşuna dil dökmenize gerek kalmazdı. Bir tanım da ben yapayım, hiçbir koşulda et yemeyene vejeteryan demeyiz. Sadece balık eti tüketmek de peskeryan olarak nitelendirdiğimiz bir vejeteryanlığın alt dalıdır. Umarım bu bahsettiğim önermeden yola çıkarak sağlıklı bir yaklaşım benimseyebilirsiniz. İyi günler.
Abla ne anlatiyorsun ya tamam neysen nesin ablanla tartıstığın yetmemiş bidd burdamı sayfalarca yazıp kabul ettirmeye çalişacaksın hiç birseyi kabul etmiyorsan neden konu açtın?

Saksıı değilim bennnnkgkgl
IMG_7475.webp

Abla ne anlatiyorsun ya tamam neysen nesin ablanla tartıstığın yetmemiş bidd burdamı sayfalarca yazıp kabul ettirmeye çalişacaksın hiç birseyi kabul etmiyorsan neden konu açtın?
Profil yaşı doğruysa: 19 yaş ve reşit olma hezeyanları yaşıyor. Ablası da kardeşi arkadaş çevresinde ve sosyal hayatta dalga konusu olmasın diye doğruları anlatmaya çalışıyor gibi duruyor. Abla kardeş önümüzdeki 5 yılı atlatırlarsa, arkadaş bile olabilirler.

Profil yaşı doğruysa: 19 yaş ve reşit olma hezeyanları yaşıyor. Ablası da kardeşi arkadaş çevresinde ve sosyal hayatta dalga konusu olmasın diye doğruları anlatmaya çalışıyor gibi duruyor. Abla kardeş önümüzdeki 5 yılı atlatırlarsa, arkadaş bile olabilirler.
Valla çok sıkıcı yaz yaz ne yaziyor yani ôyleymişte böyleymişte anladik en vegan sensin süt içerek

Merhabalar. Ben hiçbir şekilde hayvansal gıda tüketmiyorum, elimden geldiğince vegan bir şekilde yaşamaya çalışıyorum fakat tek bir istisnam var o da yoğurt tüketmek. Yoğurt da sağlığım için elzem olduğu için tüketiyorum, doğal süt kullanıyorum. Ablam ise bana "sen vegan değilsin" diyor, "sen vejeteryansın" şimdi beni sadece bir kalıba hapis etmek ne derece doğru, o kadar yumurta tüketmediğim günler boşuna mı? Bana direkt vejeteryan demek doğru bir tanım değil dediğim hâlde sen vegan sayılmıyorsun diyor. Vejeteryanlığın alt dalları varmış lakto-vejeteryan diye fakat lakto-vejeteryanlar süt ürünü yumurta falan tüketirken ben kesinlikle sadece yoğurt tüketiyorum. Yapmaya çalıştığım şeyi bu kadar kalıplaştırmak ve etikete sokmak ne derece doğru? Ne düşünüyorsunuz? Ben de etiketlerle ilgilenmiyorum fakat bazen en doğru tanım gerekli olabiliyor sonuçta savunduğumuz bir duruştan söz ediyoruz.
Vegan değilsin.

Pamuktan vaz mı geçtin ncncn
Hayır tabii ki, pek çok vegan yün ürün kullanmamaya dikkat ediyorken pamuk çevresel etkilerden ötürü kimi veganlar tarafından dışlanmaya açık ama hayvansal olmadığı için, çevre koşullarına uygun üretim gözetilirse elbette kim niye pamuğu tercih etmeme gereksinimi duysun ki.

Hayır tabii ki, pek çok vegan yün ürün kullanmamaya dikkat ediyorken pamuk çevresel etkilerden ötürü kimi veganlar tarafından dışlanmaya açık ama hayvansal olmadığı için, çevre koşullarına uygun üretim gözetilirse elbette kim niye pamuğu tercih etmeme gereksinimi duysun ki.
İncir yaprağı dene en doğalı o

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X