- 15 Mayıs 2025
- 30
- 26
- 1
- Konu Sahibi benveablam
Haklısınız, benim de bahsetmek istediğim bu. En iyisi olma algısı yüzünden geriye kalan hiçbir şeyi göz ardı edemeyiz. Sınırlarımız var ve bu sınırlar çerçevesinde ne kadarını yapabildiğimiz mühim olan. Sadece beyaz ekmek yiyerek rafine şekeri tam anlamıyla azaltmış olmam, fakat beni asıl tilt eden durum, şeker tüketen birisiyle aynı kefeye koymaları. Davranış biçimimiz bireysel kimliğimizi yansıttığı kadar toplumsal duruşumuzu da içerir, bu sebeple beni tanımak isteyen insan nelere eğilimli olduğumu görerek bir kanıya varacaktır. Bu kişiye kalkıp da "ben şeker tüketiyorum" demem, sırf iki dilim ekmek yedim diye kendimi göz ardı edemem. Etiketlerden çok onun verdiği işlev ile ilgileniyorum ve herkese bu denli incelikli, uzun açıklamada bulunmak bu hayat koşturmacasında çoğu zaman imkansız. O yüzden, beni en iyi temsil edecek şekilde ifade etmeye çalışıyorum fakat tabii ki, burada tam anlamıyla şeker tüketmeyen insanın yapmaya çalıştığıyla bir tutarak kimsenin savunduğu görüşün değerini eksiltme peşinde değilim. Bir vejeteryan, bir vegan her neyse, bir pesketeryan veya fleksiteryan da benim için aynıdır. Hiç kimsenin yaşam koşullarını bilmeden konuşmak etik sayılmaz. Hayat tüm incelikleriyle bütün bir spektrumdur.kimse insanlari makinelestirmiyor.
bu bir yaris mi yani ekmek yedin diye elendin mi?
yoo
bunu dert eden, ekmegin de sekerli oldugunu soyleyen insanlara bilenen sensin
senin miden ister jelibon ye ister saglikli beslen bundan kime ne ki?
kendini kutuplastiran kendinsin..yok veganim yok bilmemne
bin tane sacma sapan isim var
nisanlim mesela pesketaryen balik disinda et tuketmiyor. ama hastayken tavuk corbasi yapiyorum iciyor. bir de kolojen icin ilikli kemik kaynatip bardakliyorum, yaptigim yemeklere atiyorum dolayli yoldan hayvansal sey tüketmiş oluyor
ama olabilir yani bu bir yaris degil ki
bu bir din de degil
normalde yemezsin ama bir seyi yersin
ya da yememeyi tercih edersin ama bazen canin ceker / mecbur kalirsin vs yersin
büyütmeye, mesele haline getirmeye, kendini etiketlemeye ne gerek var?
ben de hayvansal seyler yemek istemiyorum yani inegin tavuğun kesilmesi beni üzüyor. firsattan istifade nisanlimla evimizde et tavuk yapmıyorum, onun yerine disariya çıktığımızda kebap ya da burger aliyorum.
bunun bile adi varmis flexitaryen diyorlarmis normalde yemeyip bazen yiyene
ne bileyim, bana sacma geliyor insanlarin kendini böyle etiketlemesi
siz de kime neyi kanitliyorsunuz? amaciniz paketli gida olmadan saglikli beslenmekse beslenin
ama bu ulkede bu cok zor
ulkedeki sebzelerde kuruyemislerde hep pestitit var çünkü ciftciler ilac atip duruyor hükumet de onlem almiyor. her ay tonlarca sebze meyva kuruyemis sınırlardan dönüyor - kanser yaptigi icin kabul etmeyen ulkelerin artigi olarak bize geliyor biz yiyoruz
avrupada gluten hassasiyeti olmadan hayati makarna ekmek yemekle gecen insanlar trde yiyince glutenden hasta oluyorlar
yani ne yesen zehir malesef bu ulkede.
o yuzden cok da kasmaya gerek yok