ablanla az görüşüverirsin .....

caldion78

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2009
1.035
10
158
İstanbul
mrb kızlar kısaca konuya gecmek istiyorum hemen .....
kardeşim küçük yaşta seviyorum istiyorum dedi sözlendii.... ben olsam asla vermezdm .. ama sonuç sözlü... ve sözlüsünün ailesi kapanmasını istemiş ben daha bugün duydum annem kardeşi kapanmak istiyor diyordu bende öle sanıyordum ama öle deil baskı ile kapanmış......sorun ise ben her zaman kapalılık konusunda kişi a şahsı yada b sahsı için deil kendi rıza ve isteği ile yönlendirmeden kapanmak istiyorsa kapanmalıdır die düşünmüştüm hepte bunu savundum .... ben usturuplu giyinen bası açık bi insanım ve kardesm hep beni örnek almış ... annem babam ayrı kardesm annemn yanında kalıyor babamla yaptığı tlf görüşmesinde kardeşim babama ablamın bası açık baba ablamlar geldikce ona özenirmiyim demiş babamda kızım kapanmak istiyorsan kapan ama ablana özenecek kendi rızanla kapanmak istemiyor hazır deilsen kapanma demiş ..... ve aynı sıkıntısını annemle paylaşmış annemde ablanla fazla görüşmeyiverirsin buraya geldiği zaman demiş çok üzüldüm ne amaçla dedi ne diye dedi anlamadım .. oğlan tarafını çok seviyor çok istiyor annem kardesm kapanmaz işleri geri kalırmı die üzüldü hiç anlamadım .. ben ise saf saf anne kendi istegi ile kapandıysa güle güle giysin dedim arkamda konuşulanlardan habersiz oysa senede 2 haftalığına anca gidiyorduk yaşadıkları yere ... ne tepki veriyim nasıl kızayım bilemedim

Kardeşin belli ki kapanmaya hazır değil bunu kendiside biliyor
Açık kişileri görünce özeneceğininde farkında
En yakın kişi sen olduğun için seni örnek vermiş, senle alakalı bi sıkıntı değil
Tepki vermene gerek yok

annenle ilişkin nasıl?senin hayat tarzını beğenir mi eleştirir mi?

cnm örnek vermeden sıkıntı yok farkında isen annem ablan gelince az görüşürsünüz demiş bu canımı sıktı benm ben açığım die neden kaerdesmle az görüşüyüm ki

Benim buradan anladığım yapılan en büyük hatalardan biri ile karşı karşıya kardeşin.
Öncelikle elbetteki kapanmak mevzusu kişinin kendi içinden gelmesi gereken birşey.
başkalarının dikte etmesi ile olacak bir durum değil...

Benim dikkatimi çeken bir diğer konu ise annenin bu konuda çok fazla bencil davranması.
Kardeşin kaç yaşında? Birilerinin etkisi altında kalarak bir evlilik yapıyor sanıyorum ki...
Allah kolaylık versin canım, inşallah kardeşin hakkında hayırlısı olur...

İyi de kardeşin sadece sana mı özenecek ?
Dışarı çıktığında yaşıtlarını görmeyecek mi ? Veya hiç açık arkadaşı yok mu ?
Tek sakınca sen misin ? Ne acayip bir düşünce...
Annenin böyle söylemesi daha da acayip.

17 yaşında daha küçücük ama kendi buldu getirdi kimse bişi tyapmadı en basından beri karsı çıktım hatta 1 ay sonra düğün dediler gelmem hemen ne düğünü tanısınlar birbirlerini dedim .. babamı aradım hemen düğün falan sözü verme deidm o işi öle hallettik ....

bana öylesine söylenmiş bir söz gibi geldi..sanki artık sürekli dönen bu konuşmalardan skılmış,bıkmış,ee madem öyle görüşme denmiş gibi..canınızı sıkmayın sizle alakalı değildir...

Bence mutlaka bir fırsat yaratıp kardeşinle zaman geçir.
Evlilik hakkında düşüncelerini paylaş.Seni endişelendiren konulardan sözet.

Annen bu evlilik olsun istiyor,kardeşini iteliyor sanırım.
Belki sen konuşursan faydası olur.

Bazen etraftaki herkes aynı şeyi söylüyorsa,çoğunluğun söylediği doğru gelir.
Kardeşin evlenme konusunda etki altında kalıyor olabilir.

valla 1 ay sonra nişanı var ona gidebiliyorum anca mesafe uzakk .... sürekli karışıyor gibi göxüküyorum işlerine ama karışmadanda olmuyo 2 çocuğu karsı karsı ya getirmişler o evlenelim d,iyo diğerleride peşinden gidiyor sastım kaldım.. sanki evcilik oynanıyor nasıl el atcamı şaşırdım bu işe

Canım kardeşini de anneni de karşına alıp konuşulanlar hakkında açık açık konuş.

cnm örnek vermeden sıkıntı yok farkında isen annem ablan gelince az görüşürsünüz demiş bu canımı sıktı benm ben açığım die neden kaerdesmle az görüşüyüm ki

Annen kardeşini rahatlatmak için söylemiş canım
Kapanmaya henüz hazır olmadığı için annen bunun geçiçi bi süreç olduğunu biliyo
Kapalılığa alıştığında zaten sorun olmayacak

Başlığı görünce bir eş, karısına ' ablanla az görüşüverirsin ' diyo sandım..

Bunu diyen öz anneniz mi bir de tuhaf..

canım kardesın bence henuz kendını hazır hıssetmıyor ve baskıyla kapandgı ortada .

ancak benım anlamadıgım ,kendısı kapandı dıye sızden ne ıstıyor kı ?

hadı sıze ozenıyor dıyecegım de o zaman kapanmasın ıstemedıgı bırseyı zaten yapmasın

hem sıze ozenecek yası gecmıstır evlendıgıne gore.

emın konusmak ıstemıyorum ama acaba evlenecegı adamın aılesınden boyle bırsey duymus olabılır mı:26:

buna benzer bı durum bızım komsumuzun da basına geldı .komsumuzun sacı acık ama ustu bası kapalı gıyınır

kızını nısanlandırdıgı aıle ,kıza kapan baskısı yapmıs kızda ayrılmamak ıcın dedıgını yapıyor ve kapanıyor

ama aradan soyle bır ıkı hafta gecınce kız aılesıne sıkıntı yaratmaya baslıyor oda soyle ;

kız annesıne sureklı dıyormus kı '' ben kapandım sen annemsın kapanmıyorsun,mıllet dıyecek anası acık

kızı kapalı laf soz olacak '' dıye sureklı annesının basının etını yedı kız .sonra ısın gercegı ortaya cıkıyor kı

bunu kızın nısanlısının aılesı laf yapmıs .kızı kapalı da annesı kapalı degıl bız ne dıyecegız kolu komsuya dıye .

sızın durum da boyle olabılır gıbı geldı bana

bence kim ne derse desin aksine sen daha fazla ara kardesini surekli nasil oldugunu neler hissettigini sor,baskasinin istegiyle kapaniyorsa kardesin suan seviyorum deyip herseyi sorgusuzca kabul edecek yasta bende kucuk yasta evlendim her denileni sorgulamadan sanki dogruymus gibi kabul ediyordum ama benim ailem hep destek oldu,sende surekli kardesini ara bazen insan hicbirsey demeden diyemeden sorunlarinin anlasilmasini istiyor destek gormek istoyor sende kardesini anlamaya calis eger istemiyorsa hicbirseyi zorla yapmak zorunda olmadigini anlat,orta yolu nasil bulabilirler ona gostetmeye calis belki ufacik bir destek kendine guvenmesini saglayacak
annenin yapmasi gerekenleri sen yap elinden geldigince....

:18:
bilmemki ... sanmıyorum ama çünkü annemler de kardesmde bana bişeyi desinler yüzünden yda zorla yaptıramayacaklarını bilirler .. keşke kardesmde benm gibi olsaydıd abaşkaların istekleri üzerine kendine hayat secmeseydi çok üzülüyorum inanın ...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…